Pad cijene iron ore je po vama nesto lose? -> DA, ovoliki pad cijene je svakako nešto loše.
Taj pad nije posljedica nize potraznje za celikom nego su drugi razlozi.a niza cijena ce potaknuti povecanja zaliha i proizvodnju jer se zarade celicana povecavaju? -> Pad je posljedica kineske inicijative da se smanji proizvodnja čelika, ne poveća. Xi je to nazvao "umjereni rast" ili slično. Povećanje zaliha sa smanjenim outputom nikako nije dobra vijest. Ukratko recimo da bi naš prijatelj Nick bio sretniji da na ovom desnom grafu koji je postao okrene situacija prema gore . Ja iskreno neznam šta ste vi bullish vidjeli u tom postu?
Ispravite sto nije tocno i dodajte svoje videnje trenutne situacije. I sto vi ocekujete da ce se dogadati.-> Kristalnu kuglu nemam ali svakako ovo može biti veliki problem za BCI kako i sam Nick kaže. Dodajmo na ovo generalno smanjenje rasta China GDP-a, situaciju sa Evergrandeom koji je potencijalni black swan event.... Ono šta je svakako dobro za capeove je trenutna Coal situacija i to šta ulazimo u Q4 koji je tradicionalno dobar i super demand za manjim brodovima.
Evo tako ja to vidim a volio bi čuti i mišljenja drugih, ima tu znalaca na forumu čije bi ja mišljenje rado pročitao (mislim da će se prepoznati)
Nigdje nisam napisala da je od Nicka bullish? On je izvukao statistiku za august.kako ja gledam kina mora povecati proizvodnju ili ce drugi pa ce ona od njih uvoziti.
Naravno, a steel mill se napravi preko noći? Kina vam inače proizvodi oko 60% svjetskog čelika