A brod je brod, tocno?
... ever greater numbers of containerships...
Kontejneršip...
ne bih znao, niti je bitno koji brod...bitnije je pitanje , tko snosi troškove kašnjenja na iskrcaj u lukama?
A brod je brod, tocno?
Kontejneršip...
ne bih znao, niti je bitno koji brod...bitnije je pitanje , tko snosi troškove kašnjenja na iskrcaj u lukama?
ajmo znalci (Reakcija primljeno).. tko po ugovorima plaća troškove kašnjenja na iskrcaj u lukama?
A brod je brod, tocno?
Kontejneršip...
Kako je nebitno?? Mozda i kruzeri ne mogu u dubrovnik, pa nece bdi rast radi toga
The cape ffa rollercoaster continues (već tuče po gornjoj granici kanala, zato ili pripremite novčanike prije početka idućeg mjeseca, ili dalje čekajte nove sojeve COVID blues-a ) čak je i crypto zazelenio
Jel to znači da će vozarine još porasti?
Gdje nam je general budućnosti kada ga trebamo
Vozarine ce ici UP jos 3-4mjeseca pa zimska pauza sljedi opet up up. Svi smo mi generali 🎖️i generalice🏅😁Ja od 340 prije 680 nema prodaje. Danas su generali amerikanci a sutra prvo vikinzi pa nasi krecu u juris na ask😁
Vozarine ce ici UP jos 3-4mjeseca pa zimska pauza sljedi opet up up. Svi smo mi generali 🎖️i generalice🏅😁Ja od 340 prije 680 nema prodaje. Danas su generali amerikanci a sutra prvo vikinzi pa nasi krecu u juris na ask😁
"malo jači" oporavak vani..ideššš ...znači više nema prodaje po bidu, čak ni na ZSE, a za nemoguće ćemo "malo" pričekati
Ako je tocno ono da se do 2027 ocekuje CAGR od 5.1% to znaci da ce najdalje 2024 utilizacija flote biti 100%. Kolike su to onda vozarine? 2008 je utilizacija bila 98.5%.
Prisjetimo se 2008. godine:
https://www.poslovni.hr/trzista/atlant…tiri-puta-97786
Brodarska tvrtka Atlantska plovidba ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine četiri puta veću dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit u prvih je devet mjeseci iznosila 719 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Brodarska tvrtka Atlantska plovidba ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine četiri puta veću dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit u prvih je devet mjeseci iznosila 719 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Nostalgija je neizlječiva bolest kažu
A mi sad jamimo atpl po cijenama iz 2006, 2007?
Koja su to bila vremena, netto dobit da boli glava.... onda ih je bolila glava od 13 mrsavih godina povjesno niskih vozarina.
Sta je sljedece? Ocito kao i vremenske prilike, iz extrema u extrem. Zato sam se ja parkirao i pomalo, vremena imamo 😎
Kina pokušava obuzdati cijene sirovina prodajući državne rezerve po sniženim cijenama.
Kina je najavila još jednu aukciju državnih rezervi aluminija, bakra i cinka, drugu u ovome mjesecu, kako bi obuzdala rast cijena sirovina potaknut snažnom potražnjom u procesu postpandemijskog oporavka
Chinese Coal Import Demand Strengthening https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…d-strengthening
CAPE + 3,3%, 30.098 USD / DAN
Route Description Size Value ($) Change
BCI 5 T/C routes 180000 30098 963
BPI 5 T/C routes 82500 32042 -153
BSI 10 T/C routes 58328 31264 384
BHSI of the 7 T/C routes 38200 31072 348
BDI INDEX 3103 +45
Big Glory (64dwt 2021 blt) open Gresik 27/28 July fixed 40k DOP for a trip via Indonesia redel Thailand
Thor Monadic 56dwt built in 06 open Anyer, via Indonesia, China, 32000 $/Day
Pozdrav,
Malo sam zahrđao i treba mi pomoć. Može li se negdje na netu naći stanje Dry Bulk tonaže, broj ugovorenih novogradnji itd.? Nekad sam to vadio sa Lloydovih stranica no tamo to više ne mogu naći. Hvala.
Konačno malo živosti
cape +7.9%
BCI 5TC 32469 +2371
Very nice
Konačno malo živosti
cape +7.9%
bdi +3.1% 3199