DRY BULK
-
-
-
BCI 5TC +5% 34930 +1672
-
BDI is 2.8% below the 52 week (and decade) high.
52w BDI high = 3266
-
Bulker owners set for strong market
Speaking on an Arctic Securities webinar, executives from two Norwegian companies say that based on supply and demand fundamentals, the dry bulk market looks strong
The chief executives of Golden Ocean and Belships say the upcoming EEXI rules will help the market, with older ships having to cut speeds. https://lloydslist.maritimeintelligence.informa.com/LL1137178/Bulk…r-strong-market
-
BDI-3267 koliki je to rast hmm?
-
probio desetogodišnji vrh?
-
Eto za 1 bod
-
-
Evo grafa za naše tehničare. Ok ide uz konntejneraše, ali dobar je za treniranje
-
Vanka potop:
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/
Razlog:
https://www.cnbc.com/amp/2021/06/17…impression=true
Udarili smo taj 10y rekord na bdi ali sad ce biti malo ronjenja
-
-
-
Ma kaj, prodat ce rezerve i onda ostati gole gujice, bez icega, pa placati jos 50% skuplje sve najesen. Mogu se slikati kineski komunisti. Preveliki su, previse trebaju, a kad je tako ne mozes ti regulirati cijenu nego platis koliko se trazi.
-
Jos jedan graf, soja. Kinezi ove stvari rade svaki put kada se pojavi inflacija. Vidit cemo hoce li i sada uspjeti to sve zauzdati buduci da su okolnosti zbog korone ipak malo drugacije.
Front-month CBOT soybeans plunged 8.2% on Thursday for a drop of $1.18-3/4 per bushel, which I believe is the largest daily decline in history. The contract has shed 15.8% in the last seven sessions.
I kukuruz. Pogledajte graf za vrijeme ranijih kriza i usporedbu sa 2021.
Very unusual for CBOT corn futures to be this indecisive in such a short period of time, especially at this time of year. This is a comparison of new-crop prices versus some past years, showing key themes of each year. What would be the best description of 2021 so far?
-
Kinezi i dalje stezu. Dosta nezgodan graf.
a moj susjed koji radi u tvornici u Njemačkoj po 4. put ove godine poslan kući, jer nema posla.
s treće strane, u Američkim lukama je zastoj, jer tamo ekipa radije bere "stimmy" nego da rade kao šoferi i skladištari, pa nema tko teret iskrcati.
vanka su brodari već odavno na ovo reagirali, a bojim se da će naša kraljica reagirati istom jačinom kako je i naglo narasla.
al zato bi rast na drugom valu mogao trajati dulje i ići na "povijesne" razine, jer će se javnim radovima po cijelom svijetu kupovati socijalni mir zbog rastuće inflacije (back to globalna Yugoslavija)
btw., Kinezi neće žuriti, jer su prekrcani USA obveznicama (koje sada rastu) i mogu čekati dok se commodities opet ne srokaju, a vjerojatno su, u međuvremenu, napunili skladišta do čepa.
i još jedna stvar, Kinezi jedini, u ovom ludilu oko virusa, nisu radili QE, nego sad polako čiste tržište od loših kompanija.
oni možda manipilatori podatcima jesu, ali budale nisu 🤷
-
a moj susjed koji radi u tvornici u Njemačkoj po 4. put ove godine poslan kući, jer nema posla.
s treće strane, u Američkim lukama je zastoj, jer tamo ekipa radije bere "stimmy" nego da rade kao šoferi i skladištari, pa nema tko teret iskrcati.
vanka su brodari već odavno na ovo reagirali, a bojim se da će naša kraljica reagirati istom jačinom kako je i naglo narasla.
al zato bi rast na drugom valu mogao trajati dulje i ići na "povijesne" razine, jer će se javnim radovima po cijelom svijetu kupovati socijalni mir zbog rastuće inflacije (back to globalna Yugoslavija)
Inflacija je hebena stvar i mislim da ju malotko ozbiljno shvaca. Kada je ekonomija u ekspanziji kupci mogu apsorbirati vece cijene zbog inflacije, ali kada imamo inflaciju u recesiji, vece cijene trziste nece moci podnijeti, a onda ubrzo vidimo veci pad. E sada, pitanje je gdje smo trenutno - u fazi rasta i blagostanja ili u fazi recesije na dopingu u obliku QE-a.
Pogledajte jos npr. ovaj graf, homebuilder i homebuyer sentiment. Koliko li je samo perspektiva iskrivljena, ovisno iz kojeg kuta gledas. I sta mislite, sto ce se dogoditi, tko ce biti u pravu, kupci ili graditelji? Nema direktne veze za dry bulkom, ali puno govori o sentimentu na trzistu i reakciji trzista na inflaciju.
Dakle, ne mislim da ce kinezi placati sirovine kolika im god bude cijena. Dat ce sve od sebe da to zauzdaju. A hoce li u tome uspjeti, ne znam, vidit cemo.
-
Nije mi jasno koji su brodari vanka odavno reagirali? Pa jucer su bili u plusu koliko danas u minusu. I na sta su reagirali, do danas nije bilo commodities padova osim kineske igre na zeljezu prije par tjedana? Ovo se cini puno ozbiljnije
-
Inflacija je hebena stvar i mislim da ju malotko ozbiljno shvaca. Kada je ekonomija u ekspanziji kupci mogu apsorbirati vece cijene zbog inflacije, ali kada imamo inflaciju u recesiji, vece cijene trziste nece moci podnijeti, a onda ubrzo vidimo veci pad. E sada, pitanje je gdje smo trenutno - u fazi rasta i blagostanja ili u fazi recesije na dopingu u obliku QE-a.
Pogledajte npr. ovaj graf, homebuilder i homebuyer sentiment. Koliko li je samo perspektiva iskrivljenja, ovisno iz kijeg kuta gledas. I sta mislite, sto ce se dogoditi, tko ce biti u pravu, kupci ili graditelji?
pa već sad je iz podataka vidljivo da će inflacija za ovu godinu biti veća nego rast BDP-a.
samo treba proći vremena dok sva dežurna "trkeljala" iz FED-a, ECB-a i sličnih napokon priznaju da se to vidi u podatcima koje i oni vide, a ne samo mi na investing.com 🤷
Nije mi jasno koji su brodari vanka odavno reagirali? Pa jucer su bili u plusu koliko danas u minusu. I na sta su reagirali, do danas nije bilo commodities padova osim kineske igre na zeljezu prije par tjedana? Ovo se cini puno ozbiljnije
NMM (konetjneri + bulk) pada već tjednima, a vozarine mu nikad bolje 🤷
-
Pa bar su vani brodari u zadnjih godinu dana napravili brutalan rast, NMM samo 300% tako da ...a ništa nadajte se kratkoročnom padu i malo jeftinoj kupnji, mislim da je poštenije tako napisati.
Treba se uvijek nadati...
-
Pogledajte npr. ovaj graf, homebuilder i homebuyer sentiment. Koliko li je samo perspektiva iskrivljenja, ovisno iz kijeg kuta gledas. I sta mislite, sto ce se dogoditi, tko ce biti u pravu, kupci ili graditelji?
pa već sad je iz podataka vidljivo da će inflacija za ovu godinu biti veća nego rast BDP-a.
samo treba proći vremena dok sva dežurna "trkeljala" iz FED-a, ECB-a i sličnih napokon priznaju da se to vidi u podatcima koje i oni vide, a ne samo mi na investing.com 🤷
NMM (konetjneri + bulk) pada već tjednima, a vozarine mu nikad bolje 🤷
NMM je imao pad sa 34 na 24 usd (otprilike) od kad su isli u dokap za kupnju NM flote, dosta brz pad, specificna situacija. Jucer je bio blizu 30 btw.
Pa bar su vani brodari u zadnjih godinu dana napravili brutalan rast, NMM samo 300% tako da ...a ništa nadajte se kratkoročnom padu i malo jeftinoj kupnji, mislim da je poštenije tako napisati.
7% je jeftiniji nego jucer. Da kupujem nebi se bunio
-
Sta kaze Raoul Pal na ovo:
It is normal to see inflation fears immediately after recessions but they tend to ease sharply (or entirely reverse, as do bond yields).
And The Fed always cuts again (for 2 years) after the recession as stimulus and re-bound effects wear off...
Same happened with QE after last recession.
The government tends to push through one or two more stimulus (in this case I think they will be massive) and the Fed balance sheet will continue to expand, and bond yields should drop once more...
My view remains that H2 is weaker than expected and inflation fears subside for now, and growth looks patchy. That results in more stimulus (not tightening) in Q4.
What does it mean for markets? Well, the dollar keeps rising for a bit. Commodities correct. Tech and Exponential Age stocks rip higher.
Weaker data will eventually lead to Gold and Crypto moving sharply higher, especially once the dollar stabilises a bit.
But massive infrastructure stimulus that will keep coming will drive up commodities over time as long as the dollar is not ripping. But I think the first wave is possibly done and will correct for a while now.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun