Freight futures am update
Capesize up ~6%
Panamax up ~10%Ovo ide u svemir ..... Ali na ZSE to ništa izgleda ne valja.... 😌
Tek smo na početku ciklusa.
Freight futures am update
Capesize up ~6%
Panamax up ~10%Ovo ide u svemir ..... Ali na ZSE to ništa izgleda ne valja.... 😌
Chinese Government Putting a Limit on Daily Mongolian Coal Truck Arrivals
Ovo ide u svemir ..... Ali na ZSE to ništa izgleda ne valja.... 😌
Slažem se!
bdi up 4.4% 2105
bdi up 4.4% 2105
proporcionalno sa rastom bdi-a i vozarina raste i tuga gledajuči cijenu dionice.......
imate li možda več i vozarine sastavnica indexa, čisto onako da povečaju tugu.....
1 year charter rates going parabolic. Bulkers are going to make a killing this year.
Baltic Dry Index Rises 4.36% to 2,105 in London
Capesize +3.8% to $17,931
Panamax +9.47% to $21,909
Supramax 58k tons +0.61% to $23,005
Handysize +1.7% to $21,929
Ljudi moji, kaj će tu bit kad slijepci progledaju...
Capes pushing from the start with levels up over 5% across the curve on above average volume. Panamax again strong buying from grain guys taking us too new highs ... up over 10%.
moooožda griješim ali ovako se može samo sa tuđim dionicama raspolagati ili za tuđi račun.
rezimirat ćemo nekad koliko desetaka milja kn je bačeno u vjetar namjerno,nenamjerno,planski...
bravo za "profesionalce"
znam iz prve ruke kod koga je dio i današnjeg prosipanja u vjetar završilo
thnx
p.s.
ipak se to svakim danom prazni pa će doći do uravnoteženja,prostora ima more.
ističem kandidaturu ove nerazumne rasprodaje za investitorski promašaj godine a nebi bila senzacija da se pokaže i kao promašaj desteljeća na zse.
rezime sljedi
Naravno.
Samo s tudjim novcem se moze tako.
Krimosi su na Optimi spalili svojim dionicarima desetke milijuna kuna.
Baltic Dry Index Rises 4.36% to 2,105 in London
Capesize +3.8% to $17,931
Panamax +9.47% to $21,909
Supramax 58k tons +0.61% to $23,005
Handysize +1.7% to $21,929
"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...."
a tko ti to more platit
priceless
po marfiju ima još, ima još puno,ovo je tek predigra.
jer veliki brat se tek budi a njegov tsunami diže sve brodove
što više raste capesize više opada kanabalizam tereta manje braće
pmax +9%
a FFA??a jooojjj....
general prošlosti bi rekao "nniiistaaa pooosebbnoooo"
mudrije je gledati budućnost
za nas koji smo izloženi i vani ona je više nego svijetla ali i ovdje će doći,ovo je once in a lifetime...
vrijeme je za....
Covjek nit grafove koje sam stavlja ne kuzi. Vidis da 2022 godina nije pomaknuta ništa, dok samo kratkorocne vozarine rastu. Znaci, dugorocno nit unajmitelji ne vjeruju u ovoliki rast. Zasto to idem objasnjavati nekome nemam pojma. Strasno. Neznanje na najjace. I onda bi trebalo poslusati savjet od takvih aJde dobro
Kaj se sekirate kolega Alias.
Jako dobro se zarađuje, 2022 će biti prema pokazateljima još znatno bolja, polako...
ne vodi brigu za 2022 ona će te još više demantirati od 2021 koja je brutalno pregazila tvoja smiješna očekivanja.
smiješna jer u trenutku izricanja si bio suočen sa dokazima na dokaze od nas nekolicine da si u teškoj zabludi.
nastavi,najzabavniji si na cijelom forumu sa svojim expertizama i velikim znanjem.
a koji bi bio smisao tvojih očekivanja?
kontrabenchmark?
tu si 100% uspješan,čestitam
Pa uglavnom se prvo pomicu blizi futuresi pa tek onda dalji. Sto je dalje teze je predvidjati situaciju te su i pomaci manji. Nije bas neki Nobel potreban za to...
Ponovo ocito moram pisati jedno te isto. Ja sam napisao da mi se godina ne cini da će biti po icemu posebna. Da ce biti nesto bolja, ali ne ovako. Svakako ovo nisam očekivao. Dalje sam napisao da ako se vec vjeruje u sektor da se kupe brodari vani. Da sam ja tako napravio. Jer da prosjecna godina nece biti dovoljna za ATPL, ali hoce za druge brodare. Kao sto sam pisao i to 50x, ja sam NMM-a imao stalno između 25-50% u portfelju. Imam ga još. Dakle, ako sam ja fulao, onda svaka čast. Da me iznenadio ovakav rast u 1Q, svakako je. Opet treba pricekati da prođe godina, pa budemo vidjeli. Alli svatko tko me poslušao mogao je samo zaraditi, ništa izgubiti. Posipam se pepelom
Panamax 10yr hire 20.000$/day P/EBITDA 3,4
10yr hire 22.000$/day P/EBITDA 3,0
Supra 58 10yr hire 20.000$/day P/EBITDA 2,6
10yr hire 22.000$/day P/EBITDA 2,3
Handy 38 5yr hire 20.000$/day P/EBITDA 3,0
5yr hire 22.000$/day P/EBITDA 2,6
P vrijednost broda
Another Large Chinese Purchase of US Corn
Another Large Chinese Purchase of US Corn
- The United States Department of Agriculture (USDA) today reported sales of 1.224 million tons of corn to China (exporters are required to report to the USDA any export sales activity of 100,000 tons or more of any commodity). All of the corn will be shipped during the current grain season which ends on August 31st. Today's sale comes on the heels of yesterday's 1.156 million ton sale, which marked the first 100,000 ton+ sale to China reported since January 29th. As we have continued to stress in our work, US corn exports remain poised to surge during the next several months.
There could be more demand for corn imports as China faces a threat from armyworm, which attack corn among other crops.