1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 12, 2021 at 6:23 PM
    Quote from jasko

Baltic Dry Index Rises 1.98% to 1,339 in London
    Capesize -0.08% to $10,304
    Panamax +4.24% to $16,160
    Supramax 58k tons +1.67% to $13,384
    Handysize +0.33% to $11,546

nije li prepohlepno tražiti više?

na CNY?

odskočna daska se diže.hmm....a i sapuna kolikogod mi šutili o tome.dionica ima samo za manjinu a večina će po starom "dobrom" običaju....

mjesec dana se ovdje sa dokazima na dokaze na dokaze tupi da su već i vrapci propjevali.

sa rekordima na rekorde....

:)

Files

image_2021-02-12_182346.png 118.69 kB – 0 Downloads

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• alias
    Guest
    • February 12, 2021 at 6:40 PM

Migra, a zamisli ovo. Recimo da si kupio brodara vani. Kad sam pisao za njih jer je rizik manji. Dakle, kupis manje rizicne dionice i one ti narastu 100-150%. Vozarine narastu i to je odlicno i s tim rastom vozarina i ATPL postane manje rizican. Izades iz nekog brodara vani (dijelom) i ulozis u sad manje rizican ATPL, a koji gotov nije nit narastao. Sta to nije win win koji stalno spominjes? Cak sam i ja danas htio kupiti nesto ATPL-a, ali cu pricekati izvjesce jer imam previse NMM-a. Stvarno nema smisla da dionica pada na ovim vozarinama. Ali daj mi objasni sta sam onda ja to krivo savjetovao? Cak i da me netko poslusao i prodao dionice sad ih ponovo moze kupiti po gotov istoj cijeni po kojima je i prodao, a rizik je bitno umanjen. To je po meni investiranje. Da me se krivo ne shvati, jos uvijek bi rade birao vanjskog brodara, ali mislim da je sad ATPL stvarno izasao iz gliba. Treba pricekati izvjesce pa cemo biti pametniji

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • February 12, 2021 at 7:13 PM

The (Un) Correlated Nature Of Dry Bulk Stocks https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…dry-bulk-stocks

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 12, 2021 at 7:29 PM

oni koji razmatraju ali im nije još dovoljan diskont neka prouče ovaj prilog i sami izvedu zaključak ;)

p.s.

svakom iluzionističkom performansu prije ili kasnije dođe kraj?

možda i griješim,nebi bilo...

Files

image_2021-02-12_192630.png 114.88 kB – 0 Downloads

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 12, 2021 at 9:33 PM

jedan od odgovora zašto niže klase ovako kako "nebi smjelo"

posebno zadnjih dana leži i u praznom sidrištu ispred port Newcastle (coal)

obratite pažnju na vrijeme čekanju na sidru u 5.tjednu!

tu brodovi ne čekaju na utovar već su brodovi ono što se čeka ;)

Files

ScreenShot359.jpg 26.08 kB – 0 Downloads

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • February 12, 2021 at 10:10 PM

Little busier down in Brazil than a week ago. Of the 11 vessels on the move and loaded with soybeans, 8 of them are headed to China. Five of them departed from Brazil's largest port of Santos.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Here's the week ago activity. Only 2 of the 11 vessels pictured in the Feb. 12 snapshot were on the move a week ago. The vessels appearing as squares here are waiting to load or loading. The ones that are arrows are moving.                                                                                                                                                     

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 12, 2021 at 11:25 PM

Nema se tu sto pametno reci osim da su kolege koji su prvo ulozili u brodare vani sad stekli odlicnu kapitalnu poziciju za hvatanje zaleta i na nasoj maloj Atpl, koja ce isto odraditi, ali sa zakasnjenjem.

Eto, neki imaju dobar osjecaj za tajming, a neki kao mi fosili ce malo sacekati. :D

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 12, 2021 at 11:58 PM

"vežite se polijećemo"

sjećate se starih dobrih vremena?

već vas je okovao pesimiza lancima debelima kao ruka?

tako to mora biti,a sad okrećemo u drugu krajnost

OK ako i ne baš krajnost ali i puno manje od toga će biti zadvoljavajuće onima koji se neće tjerati siliti se preko svake mjere.

BINGO

ameri su zaključili da moraju barem pratiti ako ne prestići kinu u infrastrukturi.

anketa:posljedice dry bulk?

a)"ništa posebno"

b) vrlo posebno

c)iznimno posebno

hmmm...

silenje preko svake mjere u vidu ignoriranja nebrojenih dokaza na dokaze već isporučuje račune a sada će se to izgledno ubrzati.

sloboda izbora je zakon.

https://www.cnbc.com/2021/02/11/bid…astructure.html

• Biden warned a bipartisan group of senators in a meeting Thursday that China is aggressively outpacing the United States on infrastructure.
    • “They’re investing a lot of money, they’re investing billions of dollars and dealing with a whole range of issues that relate to transportation, the environment and a whole range of other things,” Biden said.

p.s.

bonus na bonus je kamllica na kamilicu na kamilicu prije spavanja

:)

Files

image_2021-02-12_235742.png 325.72 kB – 0 Downloads

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 13, 2021 at 1:06 AM

100% utilizacija nije nemoguca.

Pa onda racunajte sto je to u smislu vozarina.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 13, 2021 at 10:40 AM

30.01.2020. #367

Quote from migra

alias@

samo nastavljaš kako si krenuo u startu,upozorio sam te da kod mene to ne prolazi,možda si navikao kod drugih da ti se tolerira dociranje,vrijeđanje pa...

imao si priliku više puta da izneseš svoje argumente ali nisi ih htio potkrijepiti provjerljivim brojevima,već očekuješ da

radi tvojih motiva,ciljeva zadataka ne koristimo vl znanje i javno dostupne činjenice.

ova tema nije otvorena da bi takvi kao ti mogli nametati svoj wishful thinking...

bez argumenata koji imaju temelje u provjerljivim brojevima.

visio si na ovoj temi skoro dan i noć 15 dana možda i više od mene,ako sam ja kako si me nazvao d.b.l,

što si onda ti koji noću ne spava nego čita d.B. la??????

što se mene tiče nisi ovdje više poželjan gost,i više od toga,od danas kod mene ideš za sve vremena na blok listu a ti ako želiš dati sebi na malo vjerodostojnosti učinit ćeš jednako,staviti me na blok listu,samo nisam jednom imao posla sa takvima pa se nakon više godina ispostavilo da nisu za to imali 30sec vremena ili da nisu mogli živjeti bez čitanja,od straha da nešto ne propuste.

p.s.

otvaranje teme ti je besplatno,ako imaš hrabrosti raspali.

ne očekujem niti želim bilo kakvo pojašnjenje,ispriku jer ti ovo nije bilo prvi put.

sretno sa NEinvestiranjem u atpl.

Display More

alias@

"Migra, a zamisli ovo....

????

obavijestiš nekoga da si ga stavio na blok,ignore što znači da je svjestan činjenice da kao logirani korisnik ne mogu čitati njegove komentare i on ti se

svejedno obraća? :/ :/

a nakon ponovljenih uvreda samo sam očekivao,tražio,priželjkivao "malo vjerodostojnosti" :/

sloboda izbora je zakon

https://www.hellenicshippingnews.com/baltic-index-l…max-rates-rise/

the panamax index climbed 73 points, or about 4%,to1,944, a peak since September 2019.

It climbed about 17% this week, its best weeklyperformancesince Jan. 8.

Average daily earnings for panamaxes, which usually carrycoalor grain cargoes of about 60,000 tonnes to 70,000 tonnes, wereup $658 to $17,496.

odskočna daska se i dalje diže a i sapuna...

;)

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 13, 2021 at 12:48 PM

https://www.hellenicshippingnews.com/biden-to-press…vernors-mayors/

Od ovoga ako bude samo par stotina milijardi za infrastrukturu kejpici idu na 6 znamenki, a panamaxi na 30k i iznad.

Bit ce dernek nevidjen.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 13, 2021 at 1:10 PM
    Quote from 5. Element

https://www.hellenicshippingnews.com/biden-to-press…vernors-mayors/

Od ovoga ako bude samo par stotina milijardi za infrastrukturu kejpici idu na 6 znamenki, a panamaxi na 30k i iznad.

Bit ce dernek nevidjen.

vrlo konzervativna procjena za pmaxe u tom scenariju:/

podržavam konzervativnost,dapače :thumbup:

i najlošiji scenarij je odličan za moje poimanje investiranja.

a evo malo i o demo cijenama koje idu opet UP i o potražnji koja je postojana.

hmm... ovo više nego podržava pojačani scrap što u sinergiji sa orderbookom stvara snažne pretpostavke za perfect storm i sa strane supplya a demand će uskoro eruptirati.

joj,joj,joj....kojem brutalnom samosilenju preko svake mjere svjedočimo,participiramo......

čak i kad bi zanemarili brutalan rast stranih bulkera.

tako to ide na brdovitom balkanu gdje je život nepravedan,ne pruža prilike....

:S

Shagang Steel retains scrap purchase price this week - Eastern China's largest EAF steelmaker- Shagang steel has kept its scrap purchase price unchanged from the last two weeks. Prices for HMS (6-10 mm) stood at RMB 3,190/t ($493)

https://www.steelmint.com/insights/Weekl…-rebound-209554

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 13, 2021 at 1:37 PM

oporavak bitno brži od očekivanja,proprcionalno manji gubitak.

JFE Holdings, the parent company of JFE Steel, has revised up its 2020-21 financial outlook to a ¥38bn ($362mn) loss compared with a previous forecast of a ¥100bn loss, mainly because of the recovery in its steel businesses.

https://www.argusmedia.com/en/news/218641…utm_term=metals

https://www.steelmint.com/insights/Taiwa…n-Jan-21-209521

Surge in global demand Exports volumes from Taiwan shot up with most of the importing countries starting to loosen their restraints over COVID related measures and the downstream industrial activities from construction and automobile sector picking up.

Files

ScreenShot363.jpg 13.96 kB – 0 Downloads

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 13, 2021 at 3:26 PM

Dry bulk’s sweet spot

https://www.balticexchange.com/en/news-and-ev…weet-spot-.html

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 13, 2021 at 7:52 PM

značajnoj količini tektonskih promjena smo svjedočili na dry bulku u zadnje vrijeme.

bez lažne skromnosti veliki dio smo vrlo promptno ispratili a nemalo njih i predvidjeli,neka naša očekivanja čekaju(će dobiti) potvrdu.

iznenađujem se ovih dana na kojem broju novih linkova koji potvrđuju tektonske promjene bi mogao izvaditi

komentar sa ove tema koji je to predvidio kroz neke uhvaćene statistike,tablice,izvedene pretpostavke,argumente...

iznimno kvalitetna(profitabilna) tema koja je na dry bulku mogla omogučiti izvanredne dobitke onima koji su iskoristili.

to ne prejudicira budućnost,tu smo da pokušamo zadržati nivo i kvalitetu.

moja zahvala svima koji su uložili svoje...... da bi tema zaživjela na ovakav način,posebice jer je svakim danom sve većem broju

investitora,pratitelja jasno potreba za ovom temom.

a sada na core.

kada smo već kod tektonskih promjena u prilogu statistika koja potvrđuje dugogodišnji san,u sinergiji sa drugim odličnim pokazatelljima je počeo isporučivati prinose.

ključna riječ počeo,izgledno će to trajati godinama.

demolition je nadjačao contracting u 2020.

ovo je teška tektonika sa izgledno teško pozitivnim posljedicama na vozarine.

+ sinergizirat će se sa snažnim rastom demanda.

DA ne postoji nemoguće pozitivan scenarij uključujući i ponavljanje 2008g. počinje izlaziti iz usta analitičara koji prate sektor.nisu to više samo želje nas dioničara već mišljenja neovisnih analitičara.

ovo su izrazito velika upozorenja koje razuman investitor nebi trebao ignorirati.

kao vrlo rijetko viđen povoljan risk/reward ratio.

pojedini dry bulkeri se trže i značajno ispod vrijednosti NAV-a a gdje je tu uračunata izgledna zarada ili iznimno visoka zarada brodara???

p.s.

a što ćemo danas sa murphy law? :/

šuška se i da je orderbook na novoj >15g. LOW razini ;)

hmm...joj,joj,joj.......

potoci će se punit,možda rijeke a ni mora i oceni nebi bili senzacija :/

sloboda izbora je zakon :thumbup:

Files

image_2021-02-13_195433.png 132.66 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 13, 2021 at 9:38 PM

dim na dim,pa dokazi na dokaze , rekordi na rekorde,pa je došlo vrijeme i za tektoniku na tektoniku.

evo dodatne tektonike neviđene na skali desetljeća.

pmax +70% iznad avg 2011-2020 i to već sada na uzorku od 45 dana a to je oko 1/8 godine.

cape koji je kao u banana je na +100%

biće da ipak taj izrazito velik rast stranih dry bulkera ima veze s time? :/

jednog dana će i HR investitori shvatiti da su to te iste vozarine po kojima voze i još neki dry bulkeri :/

ako ne,morat ćemo počet po stranim forumima reklamirat jedinog dry bulkera na svijetu koji ne raste,odnosno koji raste višestruko manje,ili najmanje?

to bi bio vrhunac parodije ali nikad ne reci nikad ^^ ;( ^^

Files

image_2021-02-13_213610.png 217.89 kB – 0 Downloads

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • February 13, 2021 at 9:46 PM

Bulkeri usporedba od 23.3. prošle godine.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 13, 2021 at 10:44 PM
    Quote from Manu

Bulkeri usporedba od 23.3. prošle godine.

znači službeno?

najjeftiniji dry bulker?

pa ovo je bolje od kamilice prije spavanja,valerijana ako ne i još nešto jače?

^^ ;( ^^

a dobro da ima ništa posebno vijesti za protutežu,jer 13% ne može biti nešto posebno? :/

EU steel consumption to rise 13% in 2021 after one of worst years for industry: Eurofer

EU steel consumption to rise 13% in 2021 after one of worst years for industry

Apparent EU steel consumption to rise 13.3% in 2021, fall 13% in 2020: steel body

Rebound in Q3 2020 fails to compensate for exceptionally poor H1 performance

New York — Apparent EU steel consumption was expected to rebound by 13.3% in 2021 and then grow by a more moderate 3.4% in 2022, after one of the worst years years ever for the industry, European steel association Eurofer said in its Economic and Market Outlook report Feb. 10.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 13, 2021 at 10:57 PM

To je oko 15 mil t celika iliti oko 24 mil t rudace koju treba dovesti. Znaci samo EU ce povecati demand za cca. 1.5% globalno. A tona milje su ovdje brutala.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • February 14, 2021 at 9:12 AM

Prognoze globalnog rasta. Ključne riječi World, China, India, Emerging and Developing.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt