a kad smo kod indije?hmm...
steel production update
koliko puta ćemu još u godinama pred nama imati indija i ATH u istoj rečenici?
a)"ništa posebno" puta
b)jako puno puta
c)nebrojeno puta
a kad smo kod indije?hmm...
steel production update
koliko puta ćemu još u godinama pred nama imati indija i ATH u istoj rečenici?
a)"ništa posebno" puta
b)jako puno puta
c)nebrojeno puta
počinju padati padaju rekordi predcovid ere."ništa posebno" pa rekordi su tu da se ruše zar ne?
zanimljivo da europa koja nebi smjela?povečavati proizvodnju steela?ah taj murphys law....
a možda će ti stimulusi neviđeni nakon 2.sv rata ipak isporučiti velike stvari za dry bulk?iako to nebi smjeli?
barem nebi smjeli više od "ništa posebno"?
a pošto bi neki rekli da je i 8% "ništa posebno",kinezi će se potruditi da to dignu na 10%
posljedice za dry bulk neće izostati,osim ako ima netko da dvoji??
zanimljiv članak koji daje uvid ispod površine.
pa kada uzmemo u obzir rekorde na rekorde,rekordne globalne stimuluse koji će se sinergizirati međusobno ali i sa
nikad manjim orderbookom dali ima netko da nije siguran u izglednost očekivanja za dry bulk iz tablice u prilogu?
ako ima neka napiše ovdje.
p.s.
i manje od ovih očekivnja neizbježno će puniti sa suzama barem potoke,naravno vrsta suza će ovisiti o vl izboru kao i uvijek.
od potoka ima i bolje ili gore a to su rijeke,mora i oceani....
u velikom dijelu to će omogučiti orderbook današnjice koji je posljedice škole pohlepi od strane brodara,visoka cijena je plaćena,lekcija naučena.
U 2 godine 10/2006 - 10/2008 sa 26% na 80% za dry bulk,
12 godina je trajalo hlađenje.
trenutni orderbook 6%
sada je vrijeme da se naučeno naplatiti.
Shipping Weekly 5/2021 https://5f38c3be-c80e-4113-8699-341bc56851e6.usrfiles.com/ugd/5f38c3_f3b…58e86ab481e.pdf
ima li kraja tom murphys law?
iako je ovo do 24. u siječnju pod pretpostavkom da se ništa više nije ugovorilo u tjedan dana?
scrap je i time već anualizirano na +30% (20mdwt) a vrlo izgledno da će se naknadno ispostaviti da je to i više.
hmm....
u velikom dijelu to će omogučiti orderbook današnjice koji je posljedice škole pohlepi od strane brodara,visoka cijena je plaćena,lekcija naučena.
trenutni orderbook 6%
A gdje je orderbook na slici između 2008. - 2020.? Imaš taj podatak da usporedimo
Display Moreu velikom dijelu to će omogučiti orderbook današnjice koji je posljedice škole pohlepi od strane brodara,visoka cijena je plaćena,lekcija naučena.
trenutni orderbook 6%
A gdje je orderbook na slici između 2008. - 2020.? Imaš taj podatak da usporedimo
da nije i tebi kao doturu maca popapala brojeve?
ah te nestašne mace.
ti brojevi su "ništa posebno" pa ih zato nema...
NHF
šalu na stranu,ne stanu na ekran i ovako je sitno ali ne mijenjaju bit niza pa...
ključ je vrh 80% a danas dno 6%
razlika je miljama od ništa posebno,ne može bolje,mislim uvijek može bolje ali u ovom slučaju može samo ništa posebno bolje.
Display MoreA gdje je orderbook na slici između 2008. - 2020.? Imaš taj podatak da usporedimo
da nije i tebi kao doturu maca popapala brojeve?
ah te nestašne mace.
NHF
šalu na stranu,ne stanu na ekran i ovako je sitno ali ne mijenjaju bit niza pa...
razlika je miljama od ništa posebno,ne može bolje,mislim uvijek može bolje ali u ovom slučaju može samo ništa posebno bolje.
Znači, selektivno prikazuješ brojeve, to hoćeš reći?
Tako je i NB godinama selektivno prikazivao podatke za Đuru i Petrokemiju i dovodio ljude
na krive zaključke, a znamo kako je to završilo.
Gle, ja sam već popušio i na Đuri i na ATPL, pa mi je postalo teško prodati muda pod bubrege.
Ne kažem da nije moguće, jer smo svi ljudi od krvi i mesa, ali je sigurno teže nego prije.
Znači provociraš ljude na temi koji ti oponiraju (100 x si već napisao "ništa posebno", "doktor", "general", "lektor"), a
ne odgovoraš na neka osnovna pitanja koja ti ljudi postavljaju. To šta si otvorio temu "BEZ CENZURE", ne daje ti za pravo
da dociraš ljudima što smiju pisati ili čim se netko eksplicitno ne složi s tobom kreneš sa omalovažavanjem.
Dry bulk intenzivno pratim od 2015., a 2016. sam kupio veću količinu dionica ATPL (neke čak i ispod 100kn), a dioničar sam tamo
negdje od 2007. godine ili tako nekako, pa nešto već znam i o sektoru i o dionici, a ovo beskonačno postanje članaka i
nekakvih provokacija ne prolazi ni na jednoj drugoj temi. Bar ne bez nekakve kvalitetne rasprave, koja je ovdje u startu
onemogućena.
Problem kolege Migre je da on tu nema novu publiku.
Ovo osim kolege Aliasa cita tu jos nas par koji smo vec popusili na Atpl i tesko nas je motivirati sa istom pricom o rastu BDIa i raketi koja slijedi.
Dovoljno pratim dry bulk a i Atpl da znam da ako ce rasti BDI da ce dionica tamo od proljeca negdje rasti na tom valu i da se tu moze nesto zaraditi. I to je to.
I ovo je trenutno precijenjena dionica, sto ne znaci da ne moze biti jos skuplja.
Display MoreDisplay Moreda nije i tebi kao doturu maca popapala brojeve?
ah te nestašne mace.
NHF
Znači, selektivno prikazuješ brojeve, to hoćeš reći?
Tako je i NB godinama selektivno prikazivao podatke za Đuru i Petrokemiju i dovodio ljude
na krive zaključke, a znamo kako je to završilo.
Gle, ja sam već popušio i na Đuri i na ATPL, pa mi je postalo teško prodati muda pod bubrege.
Ne kažem da nije moguće, jer smo svi ljudi od krvi i mesa, ali je sigurno teže nego prije.
Znači provociraš ljude na temi koji ti oponiraju (100 x si već napisao "ništa posebno", "doktor", "general", "lektor"), a
ne odgovoraš na neka osnovna pitanja koja ti ljudi postavljaju. To šta si otvorio temu "BEZ CENZURE", ne daje ti za pravo
da dociraš ljudima što smiju pisati ili čim se netko eksplicitno ne složi s tobom kreneš sa omalovažavanjem.
Dry bulk intenzivno pratim od 2015., a 2016. sam kupio veću količinu dionica ATPL (neke čak i ispod 100kn), a dioničar sam tamo
negdje od 2007. godine ili tako nekako, pa nešto već znam i o sektoru i o dionici, a ovo beskonačno postanje članaka i
nekakvih provokacija ne prolazi ni na jednoj drugoj temi. Bar ne bez nekakve kvalitetne rasprave, koja je ovdje u startu
onemogućena.
neznam dali si svjestan ali zvučiš kao dotur,pišeš kao on,razmišljaš kao on,potencijalno se družite sa istom macom papačicom brojeva? a možda je to samo slućajnost iz kategorije ništa posebno?
nemoj i ti kao general gubiti strpljenje,i živce već pokušaj sa brojevima?
nisam li te višekratno pozivao da doprineseš temi konkretno?
predoči svoje brojeve,demantiraj moje,iznesi svoja očekivanja utemeljena na argumentima,brojevima.
što bi više od toga htio?
između redova ako sam dobro polovio ti bi htio da se NEkomentira dry bulk?
nisam li vam se maknuo s teme atpl?
nisam li ovdje ponudio generalu da samo zatraži i da ću potpisati da neću na atpl na kolikogod treba?
dali vam netko brani da si sami otvorite kolikogod želite tema?
ako trebate pomoć javite se.
već sam ti prešao preko nekih ispada,ovo ti je s moje strane zadnja prilika da kreneš drugim putem inače ti sljedi blok i poziv da me blokiraš da si daš na vjerodostojnosti,po vl izboru.
p.s.
nemoj sada dezertirati već demantiraj moje brojeve i daj sebi na vjerodostojnosti.
Cape -1,0% / 15.516 usd
Problem kolege Migre je da on tu nema novu publiku.
Ovo osim kolege Aliasa cita tu jos nas par koji smo vec popusili na Atpl i tesko nas je motivirati sa istom pricom o rastu BDIa i raketi koja slijedi.
Dovoljno pratim dry bulk a i Atpl da znam da ako ce rasti BDI da ce dionica tamo od proljeca negdje rasti na tom valu i da se tu moze nesto zaraditi. I to je to.
I ovo je trenutno precijenjena dionica, sto ne znaci da ne moze biti jos skuplja.
kolegice sad već moram popiti andol radi trbušnih mišića
ovo za aliasa se slažem da je(bio) na ovoj temi najviše od svih nas.
valjda da pokupi brojeve,samo njegova maca to brzo sve rješi
izgleda da ta maca operira kod još nekih
ljudi čuvajte se mace papačice brojeva!
imputirati nekome tko se maknuo od teme atpl da traži publiku? maestralna hipoteza
a kako bi tada okarakterizirli generala?
u kontekstu traženja publike a da on niti ima niti ima namjeru imati,s obzirom na količinu tamo iznesenog?
dali je nekome kome štete moji komentari zabranjeno me staviti na blok?
rezimirat ćemo nekad koliko je osobno javno pozvanih skupilo hrabrosti za taj potez
nisam stručnjak kao vi za kretanje cijena dionica,više sam strpljivi investitor koji ima puno sreće s brojevima
a joj,ima li bolje,zdravije za srce i trbušne mišiće od ovog,dokazano produžuje život
ako netko sada napiše da je i to "ništa posebno" gasim komp za danas
nego ta maca me sad kopka,ma nije valjda?
biće da neznaju gdje tražiti brojeve?
samo treba tražiti ima na http://www.yuotube.com,posebno vrijedi za one kojima je svaki drugi komentar link sa youtube
šalu na stranu ima pregršt visoko vrijedne materije koja čeka obradu.
za početak poklapanje sa onim što već neko vrijeme tupim generalima prošlosti.
pustite prošlost okrenite se budućnosti,prošlost je samo prošlost....
na burzi se trguje budućnošću a ne prošlošću!
prošla godina je za zaborav...
"last year was a year to forget...."
p.s.
posebno obratiti pažnju na shipping cycles grafu gdje se trenutno nalazi dry bulk
i najkonzervativniji scenarij će puniti potočiće...
možda i griješim,nebi bilo...
Display Morea joj,ima li bolje,zdravije za srce i trbušne mišiće od ovog,dokazano produžuje život
ako netko sada napiše da je i to "ništa posebno" gasim komp za danas
nego ta maca me sad kopka,ma nije valjda?
biće da neznaju gdje tražiti brojeve?
samo treba tražiti ima na http://www.yuotube.com,posebno vrijedi za one kojima je svaki drugi komentar link sa youtube
šalu na stranu ima pregršt visoko vrijedne materije koja čeka obradu.
za početak poklapanje sa onim što već neko vrijeme tupim generalima prošlosti.
pustite prošlost okrenite se budućnosti,prošlost je samo prošlost....
na burzi se trguje budućnošću a ne prošlošću!
prošla godina je za zaborav...
"last year was a year to forget...."
p.s.
posebno obratiti pažnju na shipping cycles grafu gdje se trenutno nalazi dry bulk
i najkonzervativniji scenarij će puniti potočiće...
možda i griješim,nebi bilo...
isprike za prilog,greška kod mene,pa evo i priloga.
tipkovnica otkazuje,srećom ima vani snjega
http://gersemiresearch.com/wp-content/upl…demic-Party.pdf
u naslovu velikim slovima piše:
Positioning for a Post-Pandemic party?
dali sam dobro razumio da se dijele gratis pozivnice za party na palubi,ako nekog zanima?
navodno youtube fanovima gratis cats friendly vip salon?
vrijedi razmotriti?
Optimism grows for recovery in dry bulk segment https://lloydslist.maritimeintelligence.informa.com/LL1135622/Opti…ry-bulk-segment
Display Morehttp://gersemiresearch.com/wp-content/upl…demic-Party.pdf
dali sam dobro razumio da se dijele gratis pozivnice za party na palubi,ako nekog zanima?
vrijedi razmotriti?
Gdje je taj party? Ima u Dubrovniku sto?
Display MoreDisplay Morehttp://gersemiresearch.com/wp-content/upl…demic-Party.pdf
vrijedi razmotriti?
Gdje je taj party? Ima u Dubrovniku sto?
ima,svi koji imaju problema sa brojevima koje je popapala maca ako donesu tu svoju macu na party dobivaju extra bonuse na bonuse...
Capesize -1 %
Panamax - 0,2 %
Handysize + 0,4 %
Supramax -0,3 %
neka se nastavi još mjesec dana tako,može i do kraja Q1
kapitulacija CNY babaroge na horizontu?
to bi već mogao biti dobar motiv za razmotriti revizije očekivanja iz kategorije "ništa posebno"
step by step,Q by Q...
pomalo,tek smo na početku nečeg što će trajati godinama,nije ovo utrka na dah...
biti će još tu i uspona i padova prije cilja,po principu 2 koraka naprijed 1 nazad,nema zdravijeg od toga...