1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 10:15 AM

a kad smo kod indije?hmm...

steel production update ;)

koliko puta ćemu još u godinama pred nama imati indija i ATH u istoj rečenici?

a)"ništa posebno" puta

b)jako puno puta

c)nebrojeno puta

:/ :/ :/

Files

image_2021-02-01_101507.png 120.75 kB – 0 Downloads

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 10:32 AM

počinju padati padaju rekordi predcovid ere."ništa posebno" pa rekordi su tu da se ruše zar ne? :)

zanimljivo da europa koja nebi smjela?povečavati proizvodnju steela?ah taj murphys law....

a možda će ti stimulusi neviđeni nakon 2.sv rata ipak isporučiti velike stvari za dry bulk?iako to nebi smjeli?

barem nebi smjeli više od "ništa posebno"?^^

Files

image_2021-02-01_102301.png 160.82 kB – 0 Downloads image_2021-02-01_102703.png 111.21 kB – 0 Downloads image_2021-02-01_102935.png 109.28 kB – 0 Downloads

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 10:45 AM

a pošto bi neki rekli da je i 8% "ništa posebno",kinezi će se potruditi da to dignu na 10%

posljedice za dry bulk neće izostati,osim ako ima netko da dvoji??

zanimljiv članak koji daje uvid ispod površine.

Files

image_2021-02-01_104015.png 208.2 kB – 0 Downloads

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • February 1, 2021 at 10:49 AM

Shipping Weekly 5/2021 https://5f38c3be-c80e-4113-8699-341bc56851e6.usrfiles.com/ugd/5f38c3_f3b…58e86ab481e.pdf

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 11:05 AM

pa kada uzmemo u obzir rekorde na rekorde,rekordne globalne stimuluse koji će se sinergizirati međusobno ali i sa

nikad manjim orderbookom dali ima netko da nije siguran u izglednost očekivanja za dry bulk iz tablice u prilogu?

ako ima neka napiše ovdje.

p.s.

i manje od ovih očekivnja neizbježno će puniti sa suzama barem potoke,naravno vrsta suza će ovisiti o vl izboru kao i uvijek.

od potoka ima i bolje ili gore a to su rijeke,mora i oceani....

:)

Files

image_2021-02-01_110450.png 163.51 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 11:16 AM

u velikom dijelu to će omogučiti orderbook današnjice koji je posljedice škole pohlepi od strane brodara,visoka cijena je plaćena,lekcija naučena.

U 2 godine 10/2006 - 10/2008 sa 26% na 80% za dry bulk,

12 godina je trajalo hlađenje.

trenutni orderbook 6%

sada je vrijeme da se naučeno naplatiti.

Files

image_2021-02-01_111346.png 50.19 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 11:33 AM
    Quote from jasko

Shipping Weekly 5/2021 https://5f38c3be-c80e-4113-8699-341bc56851e6.usrfiles.com/ugd/5f38c3_f3b…58e86ab481e.pdf

ima li kraja tom murphys law?

iako je ovo do 24. u siječnju pod pretpostavkom da se ništa više nije ugovorilo u tjedan dana?

scrap je i time već anualizirano na +30% (20mdwt) a vrlo izgledno da će se naknadno ispostaviti da je to i više.

hmm....

Files

image_2021-02-01_112748.png 80.94 kB – 0 Downloads

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 1, 2021 at 11:35 AM
    Quote from migra

u velikom dijelu to će omogučiti orderbook današnjice koji je posljedice škole pohlepi od strane brodara,visoka cijena je plaćena,lekcija naučena.

trenutni orderbook 6%

A gdje je orderbook na slici između 2008. - 2020.? Imaš taj podatak da usporedimo

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 11:49 AM
    Quote from BudFox
    Quote from migra

trenutni orderbook 6%

A gdje je orderbook na slici između 2008. - 2020.? Imaš taj podatak da usporedimo

Display More

da nije i tebi kao doturu maca popapala brojeve?

ah te nestašne mace.^^

ti brojevi su "ništa posebno" pa ih zato nema...

NHF

šalu na stranu,ne stanu na ekran i ovako je sitno ali ne mijenjaju bit niza pa...

ključ je vrh 80% a danas dno 6%

razlika je miljama od ništa posebno,ne može bolje,mislim uvijek može bolje ali u ovom slučaju može samo ništa posebno bolje. ;) :saint:

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 1, 2021 at 12:08 PM
    Quote from migra
    Quote from BudFox

ah te nestašne mace.^^

NHF

šalu na stranu,ne stanu na ekran i ovako je sitno ali ne mijenjaju bit niza pa...

razlika je miljama od ništa posebno,ne može bolje,mislim uvijek može bolje ali u ovom slučaju može samo ništa posebno bolje. ;) :saint:

Display More

Znači, selektivno prikazuješ brojeve, to hoćeš reći?

Tako je i NB godinama selektivno prikazivao podatke za Đuru i Petrokemiju i dovodio ljude

na krive zaključke, a znamo kako je to završilo.

Gle, ja sam već popušio i na Đuri i na ATPL, pa mi je postalo teško prodati muda pod bubrege.

Ne kažem da nije moguće, jer smo svi ljudi od krvi i mesa, ali je sigurno teže nego prije.

Znači provociraš ljude na temi koji ti oponiraju (100 x si već napisao "ništa posebno", "doktor", "general", "lektor"), a

ne odgovoraš na neka osnovna pitanja koja ti ljudi postavljaju. To šta si otvorio temu "BEZ CENZURE", ne daje ti za pravo

da dociraš ljudima što smiju pisati ili čim se netko eksplicitno ne složi s tobom kreneš sa omalovažavanjem.

Dry bulk intenzivno pratim od 2015., a 2016. sam kupio veću količinu dionica ATPL (neke čak i ispod 100kn), a dioničar sam tamo

negdje od 2007. godine ili tako nekako, pa nešto već znam i o sektoru i o dionici, a ovo beskonačno postanje članaka i

nekakvih provokacija ne prolazi ni na jednoj drugoj temi. Bar ne bez nekakve kvalitetne rasprave, koja je ovdje u startu

onemogućena.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 1, 2021 at 12:18 PM

Problem kolege Migre je da on tu nema novu publiku.

Ovo osim kolege Aliasa cita tu jos nas par koji smo vec popusili na Atpl i tesko nas je motivirati sa istom pricom o rastu BDIa i raketi koja slijedi.

Dovoljno pratim dry bulk a i Atpl da znam da ako ce rasti BDI da ce dionica tamo od proljeca negdje rasti na tom valu i da se tu moze nesto zaraditi. I to je to.

I ovo je trenutno precijenjena dionica, sto ne znaci da ne moze biti jos skuplja.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 12:30 PM
    Quote from BudFox
    Quote from migra

ah te nestašne mace.^^

NHF

Display More

Znači, selektivno prikazuješ brojeve, to hoćeš reći?

Tako je i NB godinama selektivno prikazivao podatke za Đuru i Petrokemiju i dovodio ljude

na krive zaključke, a znamo kako je to završilo.

Gle, ja sam već popušio i na Đuri i na ATPL, pa mi je postalo teško prodati muda pod bubrege.

Ne kažem da nije moguće, jer smo svi ljudi od krvi i mesa, ali je sigurno teže nego prije.

Znači provociraš ljude na temi koji ti oponiraju (100 x si već napisao "ništa posebno", "doktor", "general", "lektor"), a

ne odgovoraš na neka osnovna pitanja koja ti ljudi postavljaju. To šta si otvorio temu "BEZ CENZURE", ne daje ti za pravo

da dociraš ljudima što smiju pisati ili čim se netko eksplicitno ne složi s tobom kreneš sa omalovažavanjem.

Dry bulk intenzivno pratim od 2015., a 2016. sam kupio veću količinu dionica ATPL (neke čak i ispod 100kn), a dioničar sam tamo

negdje od 2007. godine ili tako nekako, pa nešto već znam i o sektoru i o dionici, a ovo beskonačno postanje članaka i

nekakvih provokacija ne prolazi ni na jednoj drugoj temi. Bar ne bez nekakve kvalitetne rasprave, koja je ovdje u startu

onemogućena.

Display More

neznam dali si svjestan ali zvučiš kao dotur,pišeš kao on,razmišljaš kao on,potencijalno se družite sa istom macom papačicom brojeva? :) a možda je to samo slućajnost iz kategorije ništa posebno?

nemoj i ti kao general gubiti strpljenje,i živce već pokušaj sa brojevima?

nisam li te višekratno pozivao da doprineseš temi konkretno?

predoči svoje brojeve,demantiraj moje,iznesi svoja očekivanja utemeljena na argumentima,brojevima.

što bi više od toga htio?

između redova ako sam dobro polovio ti bi htio da se NEkomentira dry bulk?

nisam li vam se maknuo s teme atpl?

nisam li ovdje ponudio generalu da samo zatraži i da ću potpisati da neću na atpl na kolikogod treba?

dali vam netko brani da si sami otvorite kolikogod želite tema?

ako trebate pomoć javite se.

već sam ti prešao preko nekih ispada,ovo ti je s moje strane zadnja prilika da kreneš drugim putem inače ti sljedi blok i poziv da me blokiraš da si daš na vjerodostojnosti,po vl izboru.

p.s.

nemoj sada dezertirati već demantiraj moje brojeve i daj sebi na vjerodostojnosti.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • February 1, 2021 at 12:36 PM

Cape -1,0% / 15.516 usd

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 12:51 PM
    Quote from Marielena

Problem kolege Migre je da on tu nema novu publiku.

Ovo osim kolege Aliasa cita tu jos nas par koji smo vec popusili na Atpl i tesko nas je motivirati sa istom pricom o rastu BDIa i raketi koja slijedi.

Dovoljno pratim dry bulk a i Atpl da znam da ako ce rasti BDI da ce dionica tamo od proljeca negdje rasti na tom valu i da se tu moze nesto zaraditi. I to je to.

I ovo je trenutno precijenjena dionica, sto ne znaci da ne moze biti jos skuplja.

kolegice sad već moram popiti andol radi trbušnih mišića ^^

ovo za aliasa se slažem da je(bio) na ovoj temi najviše od svih nas. ^^

valjda da pokupi brojeve,samo njegova maca to brzo sve rješi ^^

izgleda da ta maca operira kod još nekih :/ ^^

ljudi čuvajte se mace papačice brojeva! ^^

imputirati nekome tko se maknuo od teme atpl da traži publiku? ^^ maestralna hipoteza ^^

a kako bi tada okarakterizirli generala? :/ ^^

u kontekstu traženja publike a da on niti ima niti ima namjeru imati,s obzirom na količinu tamo iznesenog? :D

dali je nekome kome štete moji komentari zabranjeno me staviti na blok? ^^

rezimirat ćemo nekad koliko je osobno javno pozvanih skupilo hrabrosti za taj potez;) ^^

nisam stručnjak kao vi za kretanje cijena dionica,više sam strpljivi investitor koji ima puno sreće s brojevima :D

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 1:17 PM

a joj,ima li bolje,zdravije za srce i trbušne mišiće od ovog,dokazano produžuje život :thumbup:

ako netko sada napiše da je i to "ništa posebno" gasim komp za danas ;)

nego ta maca me sad kopka,ma nije valjda?

biće da neznaju gdje tražiti brojeve?

samo treba tražiti ima na http://www.yuotube.com,posebno vrijedi za one kojima je svaki drugi komentar link sa youtube ^^

šalu na stranu ima pregršt visoko vrijedne materije koja čeka obradu.

za početak poklapanje sa onim što već neko vrijeme tupim generalima prošlosti.

pustite prošlost okrenite se budućnosti,prošlost je samo prošlost....

na burzi se trguje budućnošću a ne prošlošću!

prošla godina je za zaborav...

"last year was a year to forget...."

p.s.

posebno obratiti pažnju na shipping cycles grafu gdje se trenutno nalazi dry bulk ;)

i najkonzervativniji scenarij će puniti potočiće...

možda i griješim,nebi bilo...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 2:01 PM
    Quote from migra

a joj,ima li bolje,zdravije za srce i trbušne mišiće od ovog,dokazano produžuje život :thumbup:

ako netko sada napiše da je i to "ništa posebno" gasim komp za danas ;)

nego ta maca me sad kopka,ma nije valjda?

biće da neznaju gdje tražiti brojeve?

samo treba tražiti ima na http://www.yuotube.com,posebno vrijedi za one kojima je svaki drugi komentar link sa youtube ^^

šalu na stranu ima pregršt visoko vrijedne materije koja čeka obradu.

za početak poklapanje sa onim što već neko vrijeme tupim generalima prošlosti.

pustite prošlost okrenite se budućnosti,prošlost je samo prošlost....

na burzi se trguje budućnošću a ne prošlošću!

prošla godina je za zaborav...

"last year was a year to forget...."

p.s.

posebno obratiti pažnju na shipping cycles grafu gdje se trenutno nalazi dry bulk ;)

i najkonzervativniji scenarij će puniti potočiće...

možda i griješim,nebi bilo...

Display More

isprike za prilog,greška kod mene,pa evo i priloga.

tipkovnica otkazuje,srećom ima vani snjega :)

Files

image_2021-02-01_141446.png 123.44 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 2:24 PM

http://gersemiresearch.com/wp-content/upl…demic-Party.pdf

u naslovu velikim slovima piše:

Positioning for a Post-Pandemic party?

dali sam dobro razumio da se dijele gratis pozivnice za party na palubi,ako nekog zanima? :/

navodno youtube fanovima gratis cats friendly vip salon? ;)

vrijedi razmotriti? :/

^^

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • February 1, 2021 at 2:48 PM

Optimism grows for recovery in dry bulk segment https://lloydslist.maritimeintelligence.informa.com/LL1135622/Opti…ry-bulk-segment

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 1, 2021 at 4:12 PM
    Quote from migra

dali sam dobro razumio da se dijele gratis pozivnice za party na palubi,ako nekog zanima? :/

^^

Display More

Gdje je taj party? Ima u Dubrovniku sto?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • February 1, 2021 at 4:40 PM
    Quote from Marielena
    Quote from migra

^^

Display More

Gdje je taj party? Ima u Dubrovniku sto?

Display More

ima,svi koji imaju problema sa brojevima koje je popapala maca ako donesu tu svoju macu na party dobivaju extra bonuse na bonuse...

;)

Capesize -1 %

Panamax - 0,2 %

Handysize + 0,4 %

Supramax -0,3 %

neka se nastavi još mjesec dana tako,može i do kraja Q1 :)

kapitulacija CNY babaroge na horizontu?

to bi već mogao biti dobar motiv za razmotriti revizije očekivanja iz kategorije "ništa posebno" :/

step by step,Q by Q...

pomalo,tek smo na početku nečeg što će trajati godinama,nije ovo utrka na dah...

biti će još tu i uspona i padova prije cilja,po principu 2 koraka naprijed 1 nazad,nema zdravijeg od toga...

;)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 2:35 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:35 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 2:31 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 2:31 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 23, 2025 at 1:57 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. All

May 23, 2025 at 1:57 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 1:39 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. All

May 23, 2025 at 1:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 2:31 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 23, 2025 at 1:39 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt