BDI INDEX 2454 +24
Revitalisation of the FFA sentiment, along with a reaction to the tight tonnage list with fresh cargo flow
All trades in green with arrows pointing up
BDI INDEX 2454 +24
Revitalisation of the FFA sentiment, along with a reaction to the tight tonnage list with fresh cargo flow
All trades in green with arrows pointing up
Sta vec sutra kupovina po 400 jucer prodanog po 350? 🤔😁
Tim tempom do proljeca ce brzopotezni ulagaci sprziti 2x Mcap cijele firme?😱 🤭
Mozda im i ja prodam dio sada kupljenog da mi opet mogu prodati po 350 ili jos nize bi bilo bolje🤣
Upada se u bear trap kao muhe bez glave a pravi bull pocinje za godinu dana.
Smart money i dalje uzima od onih koji se boje prave zarade.
Najveca zabluda je da se uvijek stigne kupiti nazad. 😂
Aha smart money je g.up i jedva ceka da drugima prepusti pravu zaradu.
Kao i uvijek i sada uzima dionice da bi ih jeftino prodao kada se strasljivi pocnu vracati🙃🤣
Svakim danom manje brzopoteznih sahista,sve po ocekivanjima i najbolje sto moze biti.
Najkasnije 2023. ce gotovo svima biti sve jasno.
Idemo dalje...
Even Larger Amount of Global Grain Exports Expected https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…xports-expected
Even Larger Amount of Global Grain Exports Expected https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…xports-expected
To je apsolutni driver potraznje za manjom bracom. I kako svjetsko stanovnistvo prelazi u srednju klasu to ide nemilosrdno prema gore. Naprosto i u Kini ljudi sve manje zele jesti rizu, a vise normalnu hranu kakvu jedu zapadnjaci. Onog znanstvenika koji je rekao da djeca umjesto rize ujutro trebaju jesti pahuljicr i ham and eggs su skoro lincovali. Ali trend je neumoljiv. Zapadni nacin je bolji i privlacniji. Svima. Pa i njima.
Znaci s te strane imamo rast 5% ljepo je i to znat
Taman sam primjetio tu i stariji clanak kojeg nisam prije vidio ne znam jel netko i njega postao
India's power plant coal stockpiles can now meet 8 days of demand, while the normal requirement for this time of year is to meet 21 days of demand. Among all of the nation’s power plants, 6 power plants can now meet only 3 days of demand, 11 can meet only 2 days of demand, 8 can meet only 1 day of demand, and 4 are not able to meet any demand. With India's stockpiles still quite low, the nation's near-term coal import prospects remain encouraging.
GRIN
https://finance.yahoo.com/news/grindrod-…-210500411.html
Ocekivano dobar
Handysize and supramax/ultramax TCE per day of $25,919 and $29,934, respectively(
Da jako dobro izvjesce ali i on s premarket +8% sad u minus, ne mozes protiv trenda nikako da ne znam sta objave.
Izgleda da je politika stampanja novca potpuno poremetila temeljne vrijednosti.
Sto vrijedi rad, poslovanje, zarada, povrat na kapital kroz realno poslovanje kad besplatni novac napuhava kripto balone, tesle i slicnu smecadiju za 300, 800, 2700 i 20000%?
Realno, zaostravanje monetarne politike i ispuhavanje virtualnih balona bi vrlo vjerovatno pomoglo valuacijama realnog sektora. Ti virtualni baloni su posaugali sav zrak iz sustava.
GRIN
https://finance.yahoo.com/news/grindrod-…-210500411.html
Ocekivano dobar
Handysize and supramax/ultramax TCE per day of $25,919 and $29,934, respectively(
Da jako dobro izvjesce ali i on s premarket +8% sad u minus, ne mozes protiv trenda nikako da ne znam sta objave.
Neznam da li ima veze sa grin ali njima je opex dan sutra (zapravo subota) i obicno se market cudno ponasa par dana ranije.
Rekao bih da nam je kolega Prija Lisica opet na krivoj strani marketa.
Vidim da DSX trenutno pada -2.6%, na 4.15$. Preslab je to bio odbijanac i to u premarketu(koja kolicina, zna tko?), ipak ne mozes protiv trenda, a za BDI cemo vidjeti da li je to samo privremeni glitch ili nova promjena trenda. To ne znam, ali ima vas prorocnika ovdje koji to za sigurno znate, pa se poslije hvalite da ste prodali na odbijancu.
Display MoreSta vec sutra kupovina po 400 jucer prodanog po 350? 🤔😁
Mozda im i ja prodam dio sada kupljenog da mi opet mogu prodati po 350 ili jos nize bi bilo bolje🤣
Kao i uvijek i sada uzima dionice da bi ih jeftino prodao kada se strasljivi pocnu vracati🙃🤣
Svakim danom manje brzopoteznih sahista,sve po ocekivanjima i najbolje sto moze biti.
Idemo dalje...
i gdje smo mi na tom grafu koji ste postali?.......hint: pogledajte graf atpl s početka ove godine do sada i mislim da se na njemu vrlo dobro vidi kad je smart money kupovao........a i grafovi ostalih dry bulk brodara su gotovo identični....
Display MoreDisplay MoreSta vec sutra kupovina po 400 jucer prodanog po 350? 🤔😁
Idemo dalje...
i gdje smo mi na tom grafu koji ste postali?.......hint: pogledajte graf atpl s početka ove godine do sada i mislim da se na njemu vrlo dobro vidi kad je smart money kupovao........a i grafovi ostalih dry bulk brodara su gotovo identični....
Sada smo u bear trapu jer jos min u 2022 i 2023 ce trajati bull na bulkerima.
Na post covid oporavku demanda, na nikad manjem orderbooku,na EEXI i carbon tax regulativi,na zagusenjima luka.
Ovaj ocekivani sezonski dip je najbolja prilika za kupovinu u ovom bullu.
Kinezi su puno pomogli radi olimpijade ali SVE ce morati nadoknaditi.
Vi napisite svoje sta ocekujete za 2022 i 2023 da mozemo u buducnosti usporediti.
Trejdanje nije moj dir ali sam sada uzela namjerno da pokazem brzopoteznim i strasljivima kako bacaju novac kupujuci skuplje a prodajuci jeftinije bez ikakve potrebe jer vrijeme za pravu prodaju ce biti ne prije 2023.
A sta reci na ulagacku strategiju panicne prodaje na 350 neceg sto u godinu dana zbirno zaradi 300 kn? 😱🤭
Doci ce fi 4q i FIy2021 pa ce biti jasnije.
Puno uspjeha trejderima i neka nam odrzavaju likvidnost dok neke stvari na sjednu iz GuG? 🤔🤭
Kao što se drybulk brzo ohladio tako očekujem hlađenje i na containershipu. Nadao sam se da će izdržati koji mjesec duže ali nije.
Očekujem prosjek 20k na capovima dogodine te 15 na panamax/supramax.
Brodari mi čine oko 5% imovine trenutno (nmm i panl), namjeravam ostati u oba samo zbog preniske valuacije.
Kao što se drybulk brzo ohladio tako očekujem hlađenje i na containershipu. Nadao sam se da će izdržati koji mjesec duže ali nije.
Očekujem prosjek 20k na capovima dogodine te 15 na panamax/supramax.
Brodari mi čine oko 5% imovine trenutno (nmm i panl), namjeravam ostati u oba samo zbog preniske valuacije.
Harpex vec malo pada, posebno neke rute iz kine. To je i ocekivano jer je prosao sezonski peak na kontejnerima. Druga je stvar da su svi sa vecim dijelom flote na long term kontraktima od 2-3 godine i da ce masna lova kapati najmanje toliko drugo. Sad sta ce market na to reci ostaje vidjeti, nije bas sklon ni kontejerima u zadnje vrijeme
Te bulk vozarine koje ste napisali uopce nisu lose ali ta vam je prognoza ono vakula je reko' ko zna kakve ce biti vozarine dogodine bogat je covjek
Čak i šortovalac Joakim crta rakete
Full-Throttle-Friday for #Capesize
BCI +11% to $30k/d
Brazil/China +10% to $25k/d
C5 +14%
Cape Dec FFA +16% to $30k/d (Q1 +20%)
Pana Dec FFA +18% to $24k/d (Q1 +8%)
Today: 29,938 +2,905
MTD avg 29,531
YTD avg 33,479 vs 2020 YTD 13,087
Nov+Dec 30,000
A classic Cape-week with mixed directions. Ends on a happy note and looking forward to next week with positive indicators on supply. Enjoy the weekend
Da, BDI ide u odbijanac...
Today: 29,938 +2,905
MTD avg 29,531
Nov+Dec 30,000
A classic Cape-week with mixed directions. Ends on a happy note and looking forward to next week with positive indicators on supply. Enjoy the weekend
hm.......i ova je rečenica mixed kao i tržište u zadnje vrijeme......ne bi li za pozitivan nastavak trenda pozitivni indikatori trebali biti na demand strani?.......
Display MoreToday: 29,938 +2,905
MTD avg 29,531
Nov+Dec 30,000
hm.......i ova je rečenica mixed kao i tržište u zadnje vrijeme......ne bi li za pozitivan nastavak trenda pozitivni indikatori trebali biti na demand strani?.......
I jedno i drugo igra.
Najbolje je kad se spoji tight supply and increased demand.
Demand raste brze od supplya
Idemo dalje....isti razmak isto odstojanje min jos u 2022,2023.
Sezonski dipovi su neizbjezni i dobrodosli da se proda po 340 i za 2 dana isto kupuje po 380 i da neki kupe na 340 i prodaju za 2 dana po 380
Idemo dalje do FI 4Q kada ce vecina biti iznenadena sto cemo saznati sto znamo i danas, da mogu jos skuplje kupiti nazad ono sto su prodali
I jedno i drugo igra.
Najbolje je kad se spoji tight supply and increased demand.
trenutno to nemamo?.......ovo danas je one day event zbog nečega?........ili nešto što ima čvrste temelje da izraste u ovo o čemu govorite?......