1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • November 13, 2021 at 10:41 PM
    • #2,401
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

Pokusao je dr short aka michael burry pa je odustao. Ici na teslu je napad na bitkojne, psece coine, cathie wood, meme gluposti i sve milenijce ovog svijeta. Trenutno je to juris na vjetrenjace :sleeping:

Je istina, ali kada Elon aka influencer to radi (shorta ili prodaje dionice TSLA iznad 1k $), a

ekipa suludo to kupuje, jer je kao imati Teslu cool, onda je sve super. Good for them :thumbup: .

Taman za jedno 50 godina kada realna cijena te dionice bude 500$, moći

će reći unucima da su jednom davno zajedno jahali u Tesli sa Elonom :).

Ok, ovo zadnje možda malo loše zvuči, ali ipak je subota navečer i pije se

druga piva, pa se malo zezamo ^^  ;)

Display More

Subota vecer? Ou shit, sta nisi prije rekao :cursing: Idem se obuci, koke cekaju 8)

(zapravo cekam red za mijenjanje pelena i shortam btc X( )

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • November 13, 2021 at 10:42 PM
    • #2,402
    Quote from StatusQuo
    Quote from looserst

Naravno da su musk i kripto napuhane gluposti. Ali svi koji prizeljkuju taj mega pad...imam pitanje... zar stvarno mislimo da ce brodari ostati imuni na to? Market ce imati crash a mi cemo isplivati. Kao i 2008? Je li neko zaradio te godine?

Lagani okret iz growth u value je ono sta nam treba (mislim da je kolega statusquo o tome pisao). I ima nekakvih naznaka da bi tako i moglo biti

P.s. market je uvijek u pravu :S

Da neku dan sam postao graf na tu temu, mislim realno nakon covida svi ocekuju da se opet treba dogodit nuklearka da market padne, realnije je ocekivat mix ponasanje sta i vidimo ove godine i onda da u jednom momentu vrlo vjerovatno inflacija pocme utjecat na svaki biznis, samo inflacije je ta koja prvo zahvaca growth sektor, a tek onda kada growth sektor nastrada onda pocme i inflacijski sektor patit koji je dio value sektora i sad u principu smo na prekretnici jos koji mjesec i nema povratka iz inflacijskog trenda ukoliko se odrzi na razinama, kad netko gleda i pita se ima li demanda ili nema i koliko je odrziv recimo jedan moj pogled na kronologiju, znaci do sada smo bili u periodu i jos smo kada je growth-consumer gura potrosnju i gdp, medjutim ako se osvrnete malo na zadnje razdoblje prije kovida value sector tj ovi inflacijski povezan s commoditijima itd se nalazi u deflacijskom periodu i periodu niskih ulaganja jer nisu zaradjivali medjutim zadnjih godinu ti sektori su se drasticno oporavili i stvorili zavidan cash flow za investicije, neki jos nisu nego su se tek konsolidirali i sad se nakon dugo vremena se pocimlje dogadjat da growth i dio value sektora pogoni potrosnju i investicije i na taj nacin prakticki ovaj dio value sektora je na jedan nacin poceo drajvat sam sebe barem je u pocetku da motori hvataju brzinu i zato smo na pragu prekretnice koji ce pocet drajvat sam sebe i samim time inflaciju odrzavat u trendu koja ce stetit growth sektoru, kako je to ogroman pritisak na inflaciju centralne banke ce to sve morat ugusit, ali do tada growth je taj koji ce prvi podnit udar jer je on taj sada ciji dugovi su u nesrazmjeru s realnom vrijednoscu, eto moje jedno vidjenje situacije zapravo jako jednostavno i realno, zato se sad pokusava ugusit ovi inflacijski sektor jer znaju gdje to vodi, a sta duze ovo traje ovaj inflacijski value sektor postaje sve jaci i sve vise utjece na sebe i zapravo sebe pogoni, zapravo u sve manjoj je zavisnoscu od growtha naravno do odredjene mjere, isto kao i motor kad ga pokrenete masa i brzina dovodi do ubrzavanja samo mu je potrebno ubacit goriva trenutno ga dosta dobro dobivaju samo rane su malo dublje pa je momenat za postic potrebno malo vise vremena. Ovo sam sve sad tek poveza na ovaj nacin, vidis kad najmanje ocekujes lampice se upale i sve dodje na svoje mjesto i onda se zacudis kako je nekad sve jednostavno :)

Ides, koja recenica. Sve gledam di je tocka, neka pauza, odlomak 😂 .

Mozda si oborio rekord u postu bez tocke

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 13, 2021 at 10:43 PM
    • #2,403
    Quote from looserst
    Quote from BudFox

Je istina, ali kada Elon aka influencer to radi (shorta ili prodaje dionice TSLA iznad 1k $), a

ekipa suludo to kupuje, jer je kao imati Teslu cool, onda je sve super. Good for them :thumbup: .

Display More

Subota vecer? Ou shit, sta nisi prije rekao :cursing: Idem se obuci, koke cekaju 8)

(zapravo cekam red za mijenjanje pelena i shortam btc X( )

Display More

I ja razmišljam kada da krenem van, hahahaha, moš misliti :whistling: , a večeras pogledao Love Island od jučer i brutala je,

umro sam od smijeha :). Ako netko prati zna o čemu pričam, ali nije za starije od 50, moglo bi vam srce otkazati 8o

Šta se i btc može šortati, u j... još toliko toga moram naučiti :/ :thumbup: :sleeping:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited once, last by BudFox: Merged a post created by BudFox into this post. (November 13, 2021 at 10:45 PM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • November 13, 2021 at 10:46 PM
    • #2,404
    Quote from looserst
    Quote from 5. Element

To sto je svijet poludio kupujuci gluposti poput Tesle i kriptovaluta ne znaci da je svijet, tj. Mr. Market u pravu.

Gledajuci po omjerima ulozenim u nesto sto donosi realne povrate, zarade, naspram neceg gotovo u cijelosti nepostojeceg ili nezaradjujuceg, nikad nije bio vise u krivu. To se naravno ne vidi dok uvijek ima nova iduca budala koja kupuje, jer dotle sve raste i svi prije se raduju.

Jednog trenutka, a taj trenutak je vrlo blizu, vjerujte mi, ili nemojte, kad se svjetlo upali, svi ti kripto hajflajeri, redditovci, teslaneri i slicni ce se naci gole gujice nasred sobe s Elonovim u cubama. Frajer prodaje. The end.

A onda ce se svi odjednom sjetiti da ipak mozda treba pogledati fundamente.

Da, celicne grdosije nisu sexy. I zato je P/E vani 3 do 4, mozda 5-6. Ali ja svoje ne dam dok ne dodje do barem 10, a jednom hoce, i to na puno vecem E. Negdje 2022, 2023, 2024...

A do tada ce i kripte i sve te dot.com napuhance raspuhati vjetar povijesti kao prasinu. Ostat ce Microsoft i Apple. Jer nesto ipak rade, proizvode i zaradjuju.

Display More

Naravno da su musk i kripto napuhane gluposti. Ali svi koji prizeljkuju taj mega pad...imam pitanje... zar stvarno mislimo da ce brodari ostati imuni na to? Market ce imati crash a mi cemo isplivati. Kao i 2008? Je li neko zaradio te godine?

Lagani okret iz growth u value je ono sta nam treba (mislim da je kolega statusquo o tome pisao). I ima nekakvih naznaka da bi tako i moglo biti

Display More

nije da se hvalim al ja sam zaradio te godine........mislim da je bila baš ta 2008.......to je bila godina kad sam se sa 23, 24 god uključio na market sa nekih cca 100 000 kuna i tu se rodila ljubav na prvi pogled.......imao sam novce na brokerskom i uživao gledajuči kako sve pada......svu lovu sam jedan dan popodne te 2008 stavio u atpl na nekih cca 980 kn i drugi dan ujutro bilo je jako otvaranje sve do nekih 1350 koji mi je i bio target za izlaz (nisam ni mislio da će biti tako brzo) ali u tom trenutku bio sam poglepan i nisam prodao pa sam odmah nakon propada na nekih 1150 ili tako nešto prodao u odbijancu na 1270 kn.......luda početnička sreča.......30% u 2 dana, odnosno cca 3 sata trgovanja i jednom od prvih naloga na burzi.......

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • November 13, 2021 at 10:46 PM
    • #2,405
    Quote from BudFox

Display More

ekipa je malo hiperaktivna..a to je ozbiljan poremećaj, i nije šala, nego pandemija, koja se brzo širi.

oligarhija

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 13, 2021 at 10:51 PM
    • #2,406
    Quote from hugh
    Quote from looserst

nije da se hvalim al ja sam zaradio te godine........mislim da je bila baš ta 2008.......to je bila godina kad sam se sa 23, 24 god uključio na market sa nekih cca 100 000 kuna i tu se rodila ljubav na prvi pogled.......imao sam novce na brokerskom i uživao gledajuči kako sve pada......svu lovu sam jedan dan popodne te 2008 stavio u atpl na nekih cca 980 kn i drugi dan ujutro bilo je jako otvaranje sve do nekih 1350 koji mi je i bio target za izlaz (nisam ni mislio da će biti tako brzo) ali u tom trenutku bio sam poglepan i nisam prodao pa sam odmah nakon propada na nekih 1150 ili tako nešto prodao u odbijancu na 1270 kn.......luda početnička sreča.......30% u 2 dana, odnosno cca 3 sata trgovanja i jednom od prvih naloga na burzi.......

Je, istina, i ja sam tada imao ATPL i pratio kako raste, uz redovni posao kojim se bavim.

Čak sam primio i dvije divke u to vrijeme i to lovu i dionice(neoporezive),

a to ne može reći baš previše forumaša, bar mislim :/

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • November 13, 2021 at 10:58 PM
    • #2,407

izgleda da treba hitno uvesti EU Covid potvrde i za sudionike na burzi...obzirom da zaraza bitno utječe na mentalni sklop i opće stanje, bez obzira što smo on-line <X

oligarhija

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 13, 2021 at 10:59 PM
    • #2,408
    Quote from bubimir

izgleda da treba hitno uvesti EU Covid potvrde i za sudionike na burzi...obzirom da zaraza bitno utječe na mentalni sklop i opće stanje, bez obzira što smo on-line <X

Imam, ali ne pomaže baš na ZSE hahahaha 8o . Zato lovu selim van malo po malo, ali bude to :/ :thumbup:

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • November 13, 2021 at 11:07 PM
    • #2,409

možda ovo pomaže, bar malo (never care what they know, never care what they say, never care what they what they do, trust what I see, every day for something new, nothing else matters..)

oligarhija

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 13, 2021 at 11:16 PM
    • #2,410
    Quote from bubimir

možda ovo pomaže, bar malo (never care what they know, never care what they say, never care what they what they do, trust what I see, every day for something new, nothing else matters..)

Opla, imamo isti ukus u glazbi, nije loše, sve ste mi draži :thumbup:.

Živa istina..trust what I see..!

P.S. Kako su se stiskavci nekad plesali uz ovu pjesmu ;)

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • November 13, 2021 at 11:22 PM
    • #2,411
    Quote from BudFox

da, osobito volim rock..podsjeća me na bolja vremena :saint: i da će i "ova mračna noć brzo proć":

oligarhija

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 13, 2021 at 11:28 PM
    • #2,412
    Quote from bubimir
    Quote from BudFox

da, osobito volim rock..podsjeća me na bolja vremena :saint: i da će i "ova mračna noć brzo proć":

Evo jedna za zreliju (bogatu) gospodu i mladje žene, dosta je poučna, a meni draga :).

Nisam ni (pre)star ni bogat, ali možda ima dioničara na ZSE koji se pronađu u pjesmi :/

Možda se neki obogate na dry bulku, pa im postojeće žene dosade, tko zna ^^ :D

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • November 13, 2021 at 11:35 PM
    • #2,413
    Quote from BudFox

Evo jedna za zreliju (bogatu) gospodu i mladje žene, dosta je poučna, a meni draga :)

..

opa...da, dobri stari Sting navodno dolazi u Zagreb u ožujku...sretno mu bilo, i jasno, uz Stvoriteljevu pomoć se i ostvarilo.

oligarhija

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • November 13, 2021 at 11:36 PM
    • #2,414
    Quote from D_artagnan
    Quote from StatusQuo

Da neku dan sam postao graf na tu temu, mislim realno nakon covida svi ocekuju da se opet treba dogodit nuklearka da market padne, realnije je ocekivat mix ponasanje sta i vidimo ove godine i onda da u jednom momentu vrlo vjerovatno inflacija pocme utjecat na svaki biznis, samo inflacije je ta koja prvo zahvaca growth sektor, a tek onda kada growth sektor nastrada onda pocme i inflacijski sektor patit koji je dio value sektora i sad u principu smo na prekretnici jos koji mjesec i nema povratka iz inflacijskog trenda ukoliko se odrzi na razinama, kad netko gleda i pita se ima li demanda ili nema i koliko je odrziv recimo jedan moj pogled na kronologiju, znaci do sada smo bili u periodu i jos smo kada je growth-consumer gura potrosnju i gdp, medjutim ako se osvrnete malo na zadnje razdoblje prije kovida value sector tj ovi inflacijski povezan s commoditijima itd se nalazi u deflacijskom periodu i periodu niskih ulaganja jer nisu zaradjivali medjutim zadnjih godinu ti sektori su se drasticno oporavili i stvorili zavidan cash flow za investicije, neki jos nisu nego su se tek konsolidirali i sad se nakon dugo vremena se pocimlje dogadjat da growth i dio value sektora pogoni potrosnju i investicije i na taj nacin prakticki ovaj dio value sektora je na jedan nacin poceo drajvat sam sebe barem je u pocetku da motori hvataju brzinu i zato smo na pragu prekretnice koji ce pocet drajvat sam sebe i samim time inflaciju odrzavat u trendu koja ce stetit growth sektoru, kako je to ogroman pritisak na inflaciju centralne banke ce to sve morat ugusit, ali do tada growth je taj koji ce prvi podnit udar jer je on taj sada ciji dugovi su u nesrazmjeru s realnom vrijednoscu, eto moje jedno vidjenje situacije zapravo jako jednostavno i realno, zato se sad pokusava ugusit ovi inflacijski sektor jer znaju gdje to vodi, a sta duze ovo traje ovaj inflacijski value sektor postaje sve jaci i sve vise utjece na sebe i zapravo sebe pogoni, zapravo u sve manjoj je zavisnoscu od growtha naravno do odredjene mjere, isto kao i motor kad ga pokrenete masa i brzina dovodi do ubrzavanja samo mu je potrebno ubacit goriva trenutno ga dosta dobro dobivaju samo rane su malo dublje pa je momenat za postic potrebno malo vise vremena. Ovo sam sve sad tek poveza na ovaj nacin, vidis kad najmanje ocekujes lampice se upale i sve dodje na svoje mjesto i onda se zacudis kako je nekad sve jednostavno :)

Ides, koja recenica. Sve gledam di je tocka, neka pauza, odlomak 😂 .

Mozda si oborio rekord u postu bez tocke

Hvala na tvom doprinosu s tockom i zarezom ;)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 13, 2021 at 11:37 PM
    • #2,415
    Quote from bubimir
    Quote from BudFox

Evo jedna za zreliju (bogatu) gospodu i mladje žene, dosta je poučna, a meni draga :)

..

opa...da, Sting navodno dolazi u Zagreb u ožujku...sretno to bilo, i jasno, uz Stvoriteljevu pomoć.

Možda odemo na Stinga onda (Covid povrda je v žepu ;)), kada nam je Đole prerano otišao, a volio sam ići na njegove koncerte.

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • November 13, 2021 at 11:44 PM
    • #2,416

Možda i odemo.. post-apocalyptic

oligarhija

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • November 16, 2021 at 8:48 PM
    • #2,417

kome zvona zvone? ..For Whom the Bell Tolls

(Live in Mexico City)
    Recorded live in June 2009 at Foro Sol, Mexico City, Mexico

Files

BDRY cicle.jpg 128.03 kB – 0 Downloads

oligarhija

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 17, 2021 at 8:18 PM
    • #2,418

Samo po plinu? S ljubavlju iz Rusije <3

28 September 1991
    Monsters Of Rock
    Tushino Air Field, Moscow, Russia

The Ecstasy of Gold
    Enter Sandman
    Creeping Death
    Fade To Black
    Harvester Of Sorrow

Largest crowd Metallica has ever played for with an estimated 1.6 million people.

P.S. U čovječe što je plin poskupio, a bio je 13 MWh 8|

17.11.97.400 MWh100.500 MWh93.000 MWh

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 18, 2021 at 7:48 PM
    • #2,419
    Heineken se počeo oglašavati kao gastro pivo. Teško je zamisliti reklamu udaljeniju od stvarnosti
    .
    plavakamenica.hr

E tek sad su to oni napisali. Hajni kaže pij me odgovorno. I ja to radim ali odgovorno prema tvornici hajnija:).

• Lemi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • November 20, 2021 at 1:01 PM
    • #2,420
    Dario porazbijao pola birtije jer mu konobarica nije htjela natočiti medicu
    Dario (25) proglašen je krivim i osuđen jer je napravio pravi rusvaj u birtiji nakon što mu je konobarica odbila […]
    danica.hr

Jos su nam kazne u markama :huh:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt