FFA za kejpove je i dalje u nesrazmjeru u odnosu na spot, tako da će BDI vjerojatno i dalje nastaviti padati
A kad je rastao, nije bio u nerazmjeru?
FFA za kejpove je i dalje u nesrazmjeru u odnosu na spot, tako da će BDI vjerojatno i dalje nastaviti padati
Slažem se, tada je bio contango, a sada je u pitanju backwardation u cijeni futuresa u odnosu na spot.
Evo cijene za November, a to je za par dana..i dalje se crvene...a sada su Cape-ovi koliki..
BCI 5TC 47950 -3513
taj "superciklus" ima sve indikatare da se okrene u "superdebakl" globalnog gospodarstva, ovo je doslovce infarkt i ako se ne nađe neko brzo riješenje tih uskih grla i pokrene "cirkulacija" nikome neće biti "super"...a i ne znam koliko je "super" u bilokojem smislu a pogotovo u prihodovnom, da brodovi tjednima čekaju istovar/utovar
Ako im je po danu +30 000$ dok cekaju onda super, ukoliko nije to je problem🤔
Ide lova i dok se ceka. Charterer je unajmio brod, vrijeme ide, a kad iskrcas iskrcao si. Ne moze brodovlasnik odgovarati za uska grla u lukama.
superciklus ide dalje unatoč nekima štj bi htjeli jeftinije.
Idemo dalje, neki će brzo imati priliku po većoj cijeni.
BDI 4257 (-153)
BCI 5782 (-423)
BPI 4328 (+1)
BSI 3547 (-37)
BHSI 2062 (+5)
Možda griješim, ali čini mi se da smo prije par tjedana vidjeli vrh vozarina i sada
su krenule prema dolje, što sezonski, što zbog otvaranja luka, te su vjerojatno
zato i strani brodari pali, tj. kako neki kažu, nisu rasli iznad onoga što su narasli
do 5. mjeseca ove godine. Čak i Joakim koji je po prirodi bik i stalno je crtao rakete,
sada kaže da će kejpovi još pasti. Promatrajmo i dalje.
Preko bare zeleni se dobro...
Preko bare zeleni se dobro...
To je zbog očekivanja pozitivnih izvješća na ZSE!
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…e---681139.html sve kasni,ito 7-8mjeseci
Možda griješim, ali čini mi se da smo prije par tjedana vidjeli vrh vozarina i sada
zato i strani brodari pali, tj. kako neki kažu, nisu rasli iznad onoga što su narasli
do 5. mjeseca ove godine. Čak i Joakim koji je po prirodi bik i stalno je crtao rakete,
ne griješite, vidjeli smo privremeni vrh, ali u promatranju, teško da bi se kladio na ovako nešto, inače nestabilno i nepredvidljivo..
Pa mora se vratiti, nece vjerovatno otici jos drasticno gore... vidis po TC vozarinama, a one su 👌
Neka si nam se ti vratio sa korekcijom vozarina. Mislim da opet krivo pišeš a sad vezano za sezonalnost i otvaranje luka.
Promatrajmo pa ćemo vidjeti.
S obzirom da se ozbiljnije kolicine novogradnji ocekuju, i to tek mozda, u 2024, mislim da cemo sad kvartal za kvartalom gledati sve vecu dobit na bulkerima.
Mozda grijesim, ne znam, ali ne dam...
I mislim da je vrijeme da nam se vrati general budućnosti, Migra.
Da objasni neke stvari:-))
Display MoreMožda griješim, ali čini mi se da smo prije par tjedana vidjeli vrh vozarina i sada
Neka si nam se ti vratio sa korekcijom vozarina. Mislim da opet krivo pišeš a sad vezano za sezonalnost i otvaranje luka.
Promatrajmo pa ćemo vidjeti.
Moguce i da krivo pisem (desi se ponekad, nekad cesce, a nekad rijedje), cak se iskreno nadam da sam u krivu i da ce vozarine nastaviti rasti, jer je i meni to u interesu, ali uvijek promatram stvari sa dozom opreza (mozda sam cak i preoprezan i nepovjerljiv, jer sam se puno puta opekao, tko ce ga znati) jer je vrag taj bulk i nikad ne znas iz kojeg grma ce iskociti zec ili puknuti brana i stvarno je brodarstvo investitorski kruh sa sedam kora, kako je netko napisao prije godinu dvije. Promatrajmo i dalje, a fala Bogu likvidnosti uvijek ima i za uci i za izaci, pa tko sto vise voli