1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Parica
  • May 12, 2021 at 2:48 PM
  • trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • May 26, 2021 at 11:20 AM
    Quote from Marin83
    Quote from trial

@ Moller

Cijena šečera na svjetskim tržištima raste od kraja travnja. No, Viro posluje loše, pa mu i cijena pada zadnjih par dana. Ali book mu je deset puta veći od trenutne cijene.

Izračunaš skalinadu od 20 kuna prema dolje i prema gore i kreneš kupovati. X/

Kako znamo da će ovo ostati na kraju balade s obzirom da je vrag u detaljima. jer ovako to ispada ziher za zaradit lipe pare,a nitko neće da ga pipne.

Probaj ti, pokaži ostalima kak se uz resku zarađuje. Ovdje se može zaigrati s nekom malom parom, tek toliko, radi bavljenja. Naravno, uz skalinadu. Trenutni spread na bidu i asku je lijepih 10 %.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 26, 2021 at 11:23 AM
    Quote from Marin83
    Quote from trial

@ Moller

Cijena šečera na svjetskim tržištima raste od kraja travnja. No, Viro posluje loše, pa mu i cijena pada zadnjih par dana. Ali book mu je deset puta veći od trenutne cijene.

Izračunaš skalinadu od 20 kuna prema dolje i prema gore i kreneš kupovati. X/

Kako znamo da će ovo ostati na kraju balade s obzirom da je vrag u detaljima. jer ovako to ispada ziher za zaradit lipe pare,a nitko neće da ga pipne.

kako je već uspostavljen Novpros d.o.o. u Osijeku, sada je pitanje što će se ovdje Novoga primijeniti, Hanka bosanka budno prati, jer joj trebaju kocke za kafu

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 26, 2021 at 11:29 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

kako je već uspostavljen Novpros d.o.o. u Osijeku, sada je pitanje što će se ovdje Novoga primijeniti, Hanka bosanka budno prati, jer joj trebaju kocke za kafu

Jedno pitanje, može li vlasnik Vira i u predstečajnom postupku nastaviti prebacivati imovinu na novu firmu, a da ovde na koncu ostanu samo dugovi?!

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • May 26, 2021 at 11:33 AM

@ Marine

Ta se pitanja postavljaju na Viro tickeru. Ne ovdje. Tamo su oni koji to prate i znaju.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,058
    • May 26, 2021 at 1:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from tento

Na koji iznos mislite da prelazi s kikirikija na ozbiljne ulagače.

kada iznos prijeđe onaj koji niste spremni kikiriknuti,

usput, ima li kakav savjet, kakvu strategiju zauzeti kod Vira, jer se i tamo provlače neke cake

I mene zanima, padajući noževi i tvrdoglavost o ne prodavanju dionice me dovela trenutno do - 65,26 %

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 26, 2021 at 8:16 PM

Bulls, Bears, Chickens, and Pigs

Trgujemo tako kakvi smo, dok ne naučimo bolje.

Bulls Make Money, Bears Make Money, But Pigs Get Slaughtered

-------Pigs are high-risk investors looking for the one big score in a short period of time. Pigs buy on hot tips and invest in companies without doing their due diligence . They get impatient, greedy, and emotional about their investments, and they are drawn to high-risk securities without putting in the proper time or money to learn about these investment vehicles. Professional traders love the pigs, as it's often from their losses that the bulls and bears reap their profits.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 26, 2021 at 8:23 PM
    Quote from zlocesti

Bulls, Bears, Chickens, and Pigs

Trgujemo tako kakvi smo, dok ne naučimo bolje.

Bulls Make Money, Bears Make Money, But Pigs Get Slaughtered

-------Pigs are high-risk investors looking for the one big score in a short period of time. Pigs buy on hot tips and invest in companies without doing their due diligence . They get impatient, greedy, and emotional about their investments, and they are drawn to high-risk securities without putting in the proper time or money to learn about these investment vehicles. Professional traders love the pigs, as it's often from their losses that the bulls and bears reap their profits.

pa mi na ZSE-u smo oni crni, s organic mesom, fajferice.

samo nečural, bajo moj :S

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2278944

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 30, 2021 at 9:29 PM

Čitam Studies In Tape Reading, Richard Demille Wycckhoff, iz 1910 godine

Ništa se od onda do danas promijenilo nije, osim što se stvari dešavaju brže.

Piše Wyckhoff da cijene dionica ne rastu, one bivaju pogurane gore.

Uistinu, zašto bi cijena ijedne dionice rasla, ukoliko se ne radi o tvrtki koja ima dugogodišnje , rastuće poslovanje i sve veću redovnu dividendu ? Ili idu u preuzimanje , ili su našli naftu u dvorištu, a zaradu misle isplatiti dioničarima kroz dividendu ?

Preporuka. Ima doduše unutra puno suviška teksta, maleni front, i nekoliko bisera. Zbog njih se vrijedno prokrčiti kroz tekst

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 31, 2021 at 3:34 PM

https://www.seebiz.eu/nekretnine/eks…tninama/258901/

https://www.seebiz.eu/tehnologija/in…-godina/259008/

https://www.seebiz.eu/nekretnine/nes…-sektor/258838/

ovih ima kao pljeve :) đe mi životarimo

https://cdn.midas-network.com/ContentDiscove…8a9fed5db255858

kada sve sagledamo

mislim da se naše strategije, cake i savjeti za trgovanje na burzi mogu svesti pod zajednički nazivnik - pušiona

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • June 1, 2021 at 10:02 AM

Koje dijonice najbolje štite od imflacije na ZSE? Ima li tko kakvo viđenje? Jel dobro kupiti keš kravu ili baš suprotno? Možda je dobro šortat dug? Što mislite?

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • June 1, 2021 at 10:19 AM

banke na prvom mjestu!

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • June 1, 2021 at 10:41 AM

Meni su rekli i shipping sto ima smisla jer im je imovina/brodovi vezana uz vrijednost zeljeza, a i bave se prijevozom inflatornih sirovina...

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • June 1, 2021 at 11:25 AM
    Quote from tollway

banke na prvom mjestu!

Kako će banke zaštititi dug koji drže od inflacije? Kako će plasirati kredite koji moraju poskupit? Ne mislim da će banke propast, sve hr. banke lijepo rade, samo nevidim da im situacija baš ide na ruku.

Quote from Parica

Meni su rekli i shipping sto ima smisla jer im je imovina/brodovi vezana uz vrijednost zeljeza, a i bave se prijevozom inflatornih sirovina...

Zašto bi rast komoditija izazvao rast cijene prijevoza istih? Imovina ima kakvu takvu korelaciju s cijenom željeza, ali ne vidim da bi im se prihod povećao.

Edited once, last by malovitra: Merged a post created by malovitra into this post. (June 1, 2021 at 11:30 AM).

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • June 1, 2021 at 11:35 AM
    Quote from malovitra
    Quote from tollway

banke na prvom mjestu!

Kako će banke zaštititi dug koji drže od inflacije? Kako će plasirati kredite koji moraju poskupit? Ne mislim da će banke propast, sve hr. banke lijepo rade, samo nevidim da im situacija baš ide na ruku.

Quote from Parica

Zašto bi rast komoditija izazvao rast cijene prijevoza istih? Imovina ima kakvu takvu korelaciju s cijenom željeza, ali ne vidim da bi im se prihod povećao.

Iskreno i meni to nije bas jasno zato sam napisao "meni su rekli"...pretpostavljam da je rast cijene commoditya vecinom posljedica rasta potraznje sto onda dize i vozarine...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • June 1, 2021 at 11:38 AM
    Quote from malovitra
    Quote from tollway

banke na prvom mjestu!

Quote from Parica

Zato što je to derivirana potražnja. Ako raste potražnja za sirovinima raste i njihova cijena, a onda raste i potražnja za prijevozom istih, pa posljedično i cijena transporta. Naravno pod pretpostavkom da se ostali uvjeti na tržištu, značajno ne mijenaju.

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • June 1, 2021 at 2:39 PM

Eh sad... Ja se zimi grijem zdrvima. Komšija Rade ima kamiončić pa mi preveze za sto kuna. Kad ogrjev poskupi Rade traži sto i pejeset kuna. Ja pitam zašto, a on kaže da je to derivirana potražnja...

šalu na stranu, nisam siguran da brodari mogu podići cijenu prijevoza. Ako raste cijena sirovina onda potražnja pada.. zar ne?

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • June 1, 2021 at 11:07 PM

NE!!!! potražnja sada enormno raste jer je poremećena pravovremena isporuka dobara! i svi se boje da sutra ne bude još skuplje! a prijevoznih kapaciteta nema dovoljno. barem dvije g unaprijed!!!!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 25, 2021 at 9:32 AM

imamo novu strategiju, nahrani svinje i ne diraj ništa, u prvoj minuti 0 kn total =O

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • September 11, 2021 at 9:30 PM
    Quote from Milo

Trenutno 80% u Atlanskoj, a u ponedjeljak, vjerojatno ću još kupit na samom startu... nevidim da bi se mogla skoro popraviti situacija u prevozu, tako da i nije trenutno neki rizik.....bar ja tako mislim😀

Kolega ako pricate o investiranju onda je dipserzija majka. Ostalo je sve kockanje...

80% u jednoj dionici a koliko sam Vas shvatio radi se o znacajnom iznosu je puno previse.

...sram me koliko nemam..

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • September 11, 2021 at 10:41 PM
    Quote from user35
    Quote from Milo

Trenutno 80% u Atlanskoj, a u ponedjeljak, vjerojatno ću još kupit na samom startu... nevidim da bi se mogla skoro popraviti situacija u prevozu, tako da i nije trenutno neki rizik.....bar ja tako mislim😀

Kolega ako pricate o investiranju onda je dipserzija majka. Ostalo je sve kockanje...

80% u jednoj dionici a koliko sam Vas shvatio radi se o znacajnom iznosu je puno previse.

Ima jedan poznati Buffettov citat na tu temu:

"Diversification is protection against ignorance. It makes little sense if you know what you are doing.”

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      422
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago