Tko god je imao (ne) priliku naplatiti štetu od CO zna da ta firma ne posluje etički. To dugoročno ne može dobro završiti.
Osiguranja
-
-
-
Tko god je imao (ne) priliku naplatiti štetu od CO zna da ta firma ne posluje etički. To dugoročno ne može dobro završiti.
Da, baš zato što tako posluju su i dalje tržišni lider u Hrvatskoj.
-
croatia je mala beba za jadransko i agram. sestra mi stradala u prometnoj prije skoro tri g. u agramu ima životno i osig od nezgode, a sudionik (krivac) jadransko. do sada dobila samo neke predujmove, a ostalo sve završilo na sudu. a ukupno je riječ i nekih 65 000 kn. možete zamisliti koliko onda traju isplate gdje su potraživanja višestruko veća.
inače, kad je riječ o obeštečenjima svi su oni isti, a odvjetnik kaže da su agram i jdos daleko najgori po tom pitanju.
-
croatia je mala beba za jadransko i agram. sestra mi stradala u prometnoj prije skoro tri g. u agramu ima životno i osig od nezgode, a sudionik (krivac) jadransko. do sada dobila samo neke predujmove, a ostalo sve završilo na sudu. a ukupno je riječ i nekih 65 000 kn. možete zamisliti koliko onda traju isplate gdje su potraživanja višestruko veća.
inače, kad je riječ o obeštečenjima svi su oni isti, a odvjetnik kaže da su agram i jdos daleko najgori po tom pitanju.
Pogledaš vlasničku strukturu jadranskog i agrama i ovaj podatak od odvjetnika prihvatiš kao nešto normalno. Zato JDOS ima uglavnom obvezna autoosiguranja gdje se neko drugi (oštečeni) bori s njihovom poslovnom politikom, a ne uplatitelj premije. Za osiguranje imovine CROS je ipak nešto drugo još uvijek. Ali cinganluk je svugdje, njima je u cilju zadržati novac, osiguraniku je cilj uzeti novac.
Sad sad maloprije nešto gledao HRT4 i bilo je govora o obveznom osiguranju od potresa i državnoj subvenciji, kasno sam se uključio, a i djeca su me ometala tako da nisam dobro skužio o čemu je riječ. Jel netko pogledao u miru da nam objasni detalje?
-
Sva su ta osiguranja više manje ista, prilikom sklapanja dosta je "ćato" da vam uradi ugovor ali kada dođe do osiguranog slučaja onda se vojska odvjetnika uključuje sa raznim klauzulama za koje nije bilo teorije da ih znate.
Iz iskustva moje firme ipak je malo bolje poslovati sa stranim lopovima nego ovim našim (znate koji su) koji su 91dobili monopol nad osiguranjima.
-
Osiguranja treba izbjegavati u širokom luku, životna posebno...Ja plaćam dvije u Allianz osiguranju, ima već 15g.Neki dan im šaljem upit za povuć policu, daju mi 1.500e manje.To je teška prevara..Do sad uplaćeno oko 100000kn
-
Dobro za allianz, loše za vas. Mi ovdje na forumu raspravljamo o isplativosti ulaganja u osiguravatelje, a ne o isplativosti životnog osiguranja.
Osiguranja uvijek rade da izvuku sebi što veču korist a ne osiguraniku naravno ( osim ako osiguranik nije drug )......čovjek koji godinama radi u osig. na relativno dobroj poziciji otvoreni mi kaže:kad bi oni plačali svima koliko bi trebali vef odavno nebi postojali.....onako pojednostavljeno.....
-
Osiguranja treba izbjegavati u širokom luku, životna posebno...Ja plaćam dvije u Allianz osiguranju, ima već 15g.Neki dan im šaljem upit za povuć policu, daju mi 1.500e manje.To je teška prevara..Do sad uplaćeno oko 100000kn
Je, al vjerojatno polica ima uz štednu ugovorenu i neku riziko komponentu, a očito ne dospjeva "sutra". Znači, ako dio premije pokriva ozljede, bolesti, smrt odnosno doživljenje i slično onda se sva premija ne alocira na štednu kompnentu.
-
policu nemoj nikako raskidati. do sada sam doživio isplate dviju polica (triglav i merkur) 2006 i 2015 i prinosi su bili bitno veći nego da sam novce držao na banci. doduše, bilo je i puno lakše ostvariti soldne prinose.
-
Ma ta osiguranja su kao vid nekakve štednje smiješna jedino ako želiš osiguranje za invaliditet ili smrt onda se možda isplati.
Meni je prošli mjesec isplaćeno 15 800 eura za sinovu policu zaključenu na 15 godina , uplaćivala sam svake godine 1 000 eura i nakon silnih godina brige s tom policom evo 800 eura prinosa.
Slistila sam tu svotu na zse u sat vremena i sad sam u plusu oko 10%. 😀
-
-
Ma ta osiguranja su kao vid nekakve štednje smiješna jedino ako želiš osiguranje za invaliditet ili smrt onda se možda isplati.
Meni je prošli mjesec isplaćeno 15 800 eura za sinovu policu zaključenu na 15 godina , uplaćivala sam svake godine 1 000 eura i nakon silnih godina brige s tom policom evo 800 eura prinosa.
Slistila sam tu svotu na zse u sat vremena i sad sam u plusu oko 10%. 😀
Carica🤣🤣
-
Pa valjda ste dobili uz ugovor i tablicu osiguranja i prijevremene isplate po svakoj godini.. barem sam ja tako pred 20 i vise godina... pa zivotno se radi samo da osiguras obitelj i imovinu u slucaju nesrece, a ne za stednju .... i naravno da imas tocke koje sta iskljucuju, ekstremni sportovi, alkoholiziranost...
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267
- calypso
November 22, 2024 at 6:26 PM
-