1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

oporavak burze

• migra
  • December 1, 2020 at 12:12 AM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 11, 2021 at 8:37 PM
    Quote from Ledica

Brajo, samo se nadaj da neće biti derikože, evo gledam kako cerp prodaje Iliriju. Ima nešto više od 71000 dionica, a prodaje samo ponekad “ pakete” od čak 34 kom. A interesa i te kako ima, cijena solidna. Ali ne možeš kupiti ozbiljniju količinu da dubiš na glavi. Ako staviš veći nalog na kupnju , prodaja se povuče gore, ako makneš nalog , protrguje je po nižoj cijeni. Imam dojam da im moj nalog smeta i s količinom i cijenom.

znači, kad prodaju nekretnine, onda može uz diskont, po dražbi, a kad su dionice u pitanju onda Vojko V - Ne može :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 11, 2021 at 9:34 PM

prioritetno sam imao u uvidu tih 250 mlrd-ica što oročenih,zakopanih,ušivenih....

znamo koji je profil tih "investitora",njih neće privući udjeli države kolikogod bili atraktivni.

ono što njih može privući je "narodna dionica" a tek tada bi im moglo postati interesantno i nešto od ostalog.

s obzirom da je na kolekciju rolexa otišla večina obiteljskog srebra ono što je još ostalo je hep i neke stvari koje nebi ni najhrabriji prevalili preko usta niti pri 3 promila u zraku :/

teško je politiku izbjeći i pri kuhanju a kamoli pri investiranju?

hep bi mogao biti vrijedan žrtve za vladajuće fotelje na sljedećim parlamentarnih izborima :/

formira se nova snaga koja bi mogla natjerati hdz i sdp u koaliciju :)

evo i prije izbora čini se da je njihova pobjeda gotova stvar u ZG.

bila bi i da hdz i sdp predizborno kaoliraju?tektonika?

držim da bi se lako moglo preliti na nacionalnu razinu ,ide to respectabilnim trendom koji ubrzava.

a večini ljudi je stvarno više previše,dolazi i novo glasačko tijelo,staro koje puši natezanje na temu partizani i ustaše postaje sve malobrojnije.

predviđam tektonske političke promjene na brdovitom balkanu.

u tim okolnostima hep bi mogao biti prihvatljiva žrtva?

neizbježni žrtveni janjac radi preuzvišenog cilja?

za pokušaj kupnje glasača morao bi ići i neki poticaj :/

mene ne interesira prioritetno taj diskont,već da se što veći broj ljudi uključi i da se popularizira investiranje u vrijednosne papire jer

250 mlrd-ica trune i drži se daleko od marketa.

realno je očekivati da se barem 10-tak aktivira u godinama pred nama.

posljedice bi bile sve samo ne "ništa posebno" :saint:

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 12, 2021 at 10:29 PM
    Quote from migra

izgledno najveći razlog za oporavak burze je i covid pandemija.

i na ovoj temi dosta je vremena posvećeno tome.

ovo su tektonske promjene.

NO COVID-19 deaths reported in England for first time in a year

bili su predvodnici cijepljenja,rezultati su tu,nije teško predvidjeti da sličan scenarij sa nekom odgodom sljedi i kod nas i u okruženju.

posljedice za ZSE?

dojma sam da neki već neko vrijeme anticipirajući kraj ovakvih razmjera posljedica covida da su već počeli

poduzimati i investitorske aktivnosti sa ciljem pozicioniranje prije drugih.

mudar izbor po mom mišljenju jer će time naplatiti više onima koji će poslije a neizvjesnosti su sada značajno manje čime se časte i goste

sa poboljšanim risk/rewardom.

kretanje crobex indexa u zadnjih nekoliko mjeseci dokazuje ovu tezu.

Display More

covid situacija u europi se značajno poboljšava,trend je sada obečavajući.

cijepljenje očito daje rezultate,tempo cijepljenja je u velikom usponu,dolazi ljeto kada će se virus sporije širiti,najesen će biti velika večina onih koji žele,spadaju u rizične skupine biti cijepljena što značajno smanjuje mogućnost pandemije koja bi utjecala na gospodarstvo i ekonomiju.

na nivou EU su dogovorene covid propusnice što će biti vrlo važno za zemlje kako HR koja značajno ovisi o turizmu.

čini se da nas ipak očekuje solidna turistička sezona,držim da će biti izgledno bolja od prošle.

temelj za to vidim u izgledno bitno boljoj posezoni.

u 2020 je i sezona završila prije a posezona je bila čista nula.

sa boljom turističkom sezonom ,te još važnije sa velikom izglednošću da će turistička 2022 biti normalna realno je za očekivati

pojačani val općeg optimizma koji će domino efektom pokrenuti i ostale sektore.

veliki optimizam ili mali optimizam nebi trebao biti od važnosti onima kojima se nudi da se pozicioniraju prije drugih i po samoj inerciji ostvare prinose koji će biti više ili manje ali vrlo izgledno značajno veći od onih na "štednji"

štediše su puno toga propustile u zadnjih 6 mjeseci jer nisu htjeli preuzeti male rizike od prosinca kada se znalo i da cijepivo dolazi i da kreće povijesno stimuliranje ekonomija svijeta.

bilo bi nemudro i dalje se siliti na pesimizam za kojeg nije vrijeme i neće biti još min nekoliko godina.

projekcije EU komisije prognoziraju HR rast bdp za 2022 još veći nego za 2021.

mnogo toga upučuje da nije vrijeme za štednju već za investiranje.

rijetko sam griješio,živi bili....

rezime nikad nije i neće izostati.

Files

ScreenShot005.jpg 20.62 kB – 0 Downloads

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 13, 2021 at 10:48 AM
    Quote from migra

izgledno najveći razlog za oporavak burze je i covid pandemija.

i na ovoj temi dosta je vremena posvećeno tome.

ovo su tektonske promjene.

NO COVID-19 deaths reported in England for first time in a year

bili su predvodnici cijepljenja,rezultati su tu,nije teško predvidjeti da sličan scenarij sa nekom odgodom sljedi i kod nas i u okruženju.

posljedice za ZSE?

dojma sam da neki već neko vrijeme anticipirajući kraj ovakvih razmjera posljedica covida da su već počeli

poduzimati i investitorske aktivnosti sa ciljem pozicioniranje prije drugih.

mudar izbor po mom mišljenju jer će time naplatiti više onima koji će poslije a neizvjesnosti su sada značajno manje čime se časte i goste

sa poboljšanim risk/rewardom.

kretanje crobex indexa u zadnjih nekoliko mjeseci dokazuje ovu tezu.

Display More

China: It is expected that by next year, 900 million to 1 billion people in China will have received the #COVID19 #vaccine, which will meet the standard of achieving herd immunity.

nije samo europa ona koja će riješiti problem covida cijepljenjem u bliskoj budućnosti.

nije sutra ali je to je bitno više od svjetla na kraju tunela pa...

tko želi ostvariti prinos investiranjem mora anticipirati budućnost,u protivnom će mu prinos pred nosom odnjeti "generali budućnosti"

baš kako se to i događa > od godinu dana,još su izgledno godine pred nama pa....

sloboda izbora je zakon.

:)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 13, 2021 at 10:53 AM

generalno, sve što navodiš stoji, ali

"In China, there may be upsetting or stressful news related to rates, debt, loans, currency value, and earnings — some moves may trigger public concern because of being seen as risky or aggressive."

iskreno, nije mi ovo sve skupa drago kad vidim kako vani burze rone.

trenutno je oprez majka mudrosti.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 13, 2021 at 11:23 AM
    Quote from st-brajo

generalno, sve što navodiš stoji, ali

"In China, there may be upsetting or stressful news related to rates, debt, loans, currency value, and earnings — some moves may trigger public concern because of being seen as risky or aggressive."

iskreno, nije mi ovo sve skupa drago kad vidim kako vani burze rone.

trenutno je oprez majka mudrosti.

baratamo samo sa izglednošćima kako ih vidimo vlastitim očima,uvijek ima i za i kontra,

nebrojeno puta sam napisao da je market mjesto gdje ima rizika ali često i napomenem da ne postoji apsolutno u ničemu u životu bez rizika.

netko bi mogao od straha,radi sigurnosti ne izlažiti nikad iz kuće ali zabilježeni su slučajevi da je ljudima pao avion na kuću i nisu preživjeli....

znam i napisati da će se sigurno ugasiti sunce za 5mlrd g možda i ranije,da može astereoid,supervulkan,vanzemaljci....

karikiram namjerno ali postoji uvijek 100 izgovora i razloga za učiniti dijametralno suprotno u životu.

ono što nitko nikad nije uspio pobiti niti će po meni uspjeti u budućnosti a to je da su vrhovi tu samo dok ih ne nadmaši novi vrh i da oni koji su strpljivi nikad još nisu niti neće izbjeći zaradu na neki rok pod pretpostavkom divezifikacije ulaganja.

držim da se svi oko toga slažemo,ono oko čega se ne slažem jer svi vidimo svojim očima isto na drugačiji način je koji je trenutak bolji za ulazak ALI

neulazak se je pokazao i pokazat će su u budućnosti kao najlošiji izbor.

predugo to traje i previše njih je do dokazalo da bi....

ako se slažemo da je ulazak mudriji izbor možemo sada više oko tajminga?

zašto je trenutni tajming dobar ili zašto nije dobar?

ili eventualno u čemu je trenutni dobar ili nije dobar?

u čemu je trenutni bolji ili lošiji?

burze vani moraju i roniti jer su na povijesnim vrhuncima,nebi to bila burza da samo raste u beskonačnost,korekcija rasta je neizbježna,nekima i odlična prilika za jeftinije pozicioniranje,sve je to kako je bezboj buta napisano dio zdravog procesa.

ne možemo svaki dan gore,puno važnije je koji je trend?

koji trend možemo očekivati u budućnosti?

na kojim temeljima?

dali su ovo vremena kada treba biti manje ili više pohlepan?

moj stav nije tajna,za sljedećih nekoliko godina vidim odlične prilike za sebe.

nismo ovdje radi ženidbe,udaje već da uzmemo ono što se nudi.

nudilo sei na ZSE u i zadnjih nekoliko mjeseci prinos od >100% praktično anualizirani prinos i od >300%, zar ne?

nudit će se i u budućnosti jer se je baš uvijek i u prošlosti nudilo.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 13, 2021 at 11:31 AM

ma vidi.

brodari su odlična priča i u slučaju bilo kakvog sloma, najvjerojatnije će se prvi reflate-ati nazad.

postavlja se pitanje di još staviti pare?

na što rast sirovina i porez na ugljik neće utjecati?

davno je Yuga prošla pa nemam pojma što je tada dobro "kurilo", osim turista su trenutno precjenjeni.

možda prehrana?

al trenutno su samo brodari "jeftini".

sve ovo ostalo je prepumpano.

ja sam trenutno u cashu i čekam da se sve ovo malo stiša 🤷

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 13, 2021 at 12:10 PM
    Quote from st-brajo

ma vidi.

brodari su odlična priča i u slučaju bilo kakvog sloma, najvjerojatnije će se prvi reflate-ati nazad.

davno je Yuga prošla pa nemam pojma što je tada dobro "kurilo", osim turista su trenutno precjenjeni.

možda prehrana?

sve ovo ostalo je prepupano.

Display More

ako je prije godinu dana crobex bio na 1400 prije 6 mjeseci na 1600 a danas na 1950 tada to nešto govori?

bo je on i na 2250 u nedavnoj prošlosti pa...

pa pogledajmo samo preuzimanja u zadnjih 10 godina i cijene prije i u preuzimanju?

ne govori li to da je generalno zse značajno podcijenjeni market?

18 g sam na marketu,ima nas malo više,neki i duže,tko nije može puno toga iz prošlosti pročitati,kako je to išlo pa...

hoću reći dobre prilike se trebaju pošteno iscijediti,ne treba se zadovoljavati sa mrvicama,

tko si malo želi,nikad neće puno dobiti,nemamo li mi i zadnjih dana praktične primjere?

ne može nam svaki dan netko izmisliti novu ATPL ali zato ako je outlook >10g nevoiđeno pozitivan za sljedećih MIN 2-3g

a moguće i >5 tada oni koji se sile unovčiti svoj "dnevni burek" neka si sami svaki dan nađu drugi.

osobno imam drugi pristup a to je iscijediti dobru priliku što jače prije svega pravovremenim pozicioniranjem.

zar nisam bio nepodnošljivo dosadan? u prezentiranju dokaza na dokaze na dokaze,rekorda na rekorde ,na rekorde i to mjesecima?

tko želi više može i dodatno povečati rizik učešćem kroz povečanje udjela portfelja pojedine dionice ako je outlook iz kategorije once in a lifetime oportunity?

ne pozivam na to,to je jedna od opcija za mene. a svatko zna svoje najbolje.

sloboda izbora je zakon

osobno sam se fukusirao na dry bulk trenutno,ima boljih poznavaoca od mene koji su pozvani dati svoje mišljene koje su to generalno druge bolje prilike + ne komentiram nikad ono što nemam u portfelju iz svojih razloga.

bio sam i ostao aktivni zagovornik PVCM,isto prilika koja se je mogla brzo kapitalizirati po burek obrascu ali bila bi to velika greška.

prinosi su daleko iznad dry bulka trenutno,preko 100% povrat kroz divku(za koji dan još jedna) + dodatno kroz kap prinos još 300%.

ukupno 400% ali na 4 godine pa je to anualiziranih "samo" 100% 8)

za 15 dana skupština sa jednom jako zanimljivom točkom dnevnog reda :/

moglo bi biti interesantno i za sve ZSE investitore ;)

ZSE ima više nego respectabilnih prilika,uvjek ih je bilo i biti će.

ALI i market u cjelini daje solidne prinose kroz crobex,ETF-ove...

očekujem intenziviranje tog trenda u sljedećih godinu dana,zato i pozivam na raspravu ovdje.

rezime neće izostati

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • May 15, 2021 at 11:35 AM

već nekoliko godina brojimo rekordne iznose na štednji.... i očekujemo da se dio prelije na zse. po meni ništa od toga, možda u najboljem slučaju 1% (ni to nije malo obzirom na sadašnje promete), ali jedino preko nekih IPO-a da ponovo malo vrati interes za burzu.

u suprotnome teško, vrlo vrlo teško. jer se tih 250 mlrd (vjerujem) velikom većinom nalazi u vlasništvu starije populacije koja sigutno ne razmišlja o burzi već poučeni koronom čuvaju novce za starost i crne dane.

• Admin May 15, 2021 at 1:30 PM

Moved the thread from forum Kavana to forum Stručne rasprave.
  • migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 15, 2021 at 4:42 PM
    Quote from tollway

već nekoliko godina brojimo rekordne iznose na štednji.... i očekujemo da se dio prelije na zse. po meni ništa od toga, možda u najboljem slučaju 1% (ni to nije malo obzirom na sadašnje promete), ali jedino preko nekih IPO-a da ponovo malo vrati interes za burzu.

u suprotnome teško, vrlo vrlo teško. jer se tih 250 mlrd (vjerujem) velikom većinom nalazi u vlasništvu starije populacije koja sigutno ne razmišlja o burzi već poučeni koronom čuvaju novce za starost i crne dane.

1%?

2,5 mlrd kn ,zvuči kao mini tsunami koji bi podigao sve brodove?

držim da je realnije i više,ovisi o dužini bull marketa,o svjetskoj makroekonomiji,o izostanku jačih potresa.......

upumpava se lova u ekonomiju svijeta neviđenih razmjera od 2.sv rata pa ako to nije poželjna garancija bulla,trajanja od barem par godina,što će biti?

tko neće u ovoj situaciji vidjeti čašu napola punu kada će je vidjeti?

ah taj naš croatizmus pesimizmus gen jedinstven u svemiru :rolleyes:

nama udovoljiti ,učiniti razlog za biti optimističan,ispunjen,sretan to bi iz za vanzemaljce bio velik izazov?možda i griješim ali...

ali ja sam optimističan da neće tako ostati,ustvari vidim promjene na bolje koje drže trend mjesecima,ma vidimo ih svi kroz rast indexa ali večina odbija tu činjenicu prihvatitiu skladu sa jedinstvenim genom. :saint:

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • May 15, 2021 at 8:48 PM

u tome i je problem. oni ne vide, a niti ne žele vidjeti niti čašu! a kamo li da li je poluprazna ili polupuna!! eventualno kada će čuti ako se čaša počne prelijevati!

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 15, 2021 at 9:00 PM
    Quote from st-brajo

ma vidi.

možda prehrana?

sve ovo ostalo je prepumpano.

Display More

Opet si u cashu :D

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • May 15, 2021 at 9:19 PM

Brajo ne razumije samog sebe. Prije 5-6 dana je pisao da ne razumije nikoga tko nije slijedećih par godina u ATPL, trend, potražnja, životna prlika... Sada ne razumije nikoga tko je u brodarima jer ih botovi vani ruše, a ni fondovi ih vani nemaju u svom takujinu.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • May 15, 2021 at 9:25 PM

ma nije to!! brajo je samo mnogo brz na okidaču!

a kako ga očekuje turbulentan vikend nakon čega će sigurno u ponedjeljak prespavati otvaranje, riješio se i brige!

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 15, 2021 at 9:29 PM
    Quote from alfa

Brajo ne razumije samog sebe. Prije 5-6 dana je pisao da ne razumije nikoga tko nije slijedećih par godina u ATPL, trend, potražnja, životna prlika... Sada ne razumije nikoga tko je u brodarima jer ih botovi vani ruše, a ni fondovi ih vani nemaju u svom takujinu.

Prije tjedan dana su svi pisali da nije normalan nitko tko ne lupa po asku na 380 kuna, sada svi panicare na Atpl :D

Vec sam napisala da cemo mi Atpl-ovci biti u fokusu znanstvenih istrazivanja iz psihologije😅

Brajo je predvidio crash prije 6 mjeseci, od onda su burze stalno rasle.

Tako, da ne brinem😎

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (May 15, 2021 at 9:30 PM).

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 16, 2021 at 12:18 AM

covid babaroga je odradila svoje,neizbježno joj je slabljenje svakim danom,možda i zato ti naši indexi rastu mjesecima :/

DA,IPO hepa bi učinio preporod ali daj ti to objasni politici koja donosi odluke?

koliko njih ima i simboličnu količinu dionica?

ali svi znaju da je burza ogledalo gospodarstva,da ih u 3 ujutro probudiš to recitiraju,joj,joj,joj.....

sve sami štreberi koji bubaju napamet a da uopće na razumiju materiju,niti ih zanima,važne su samo 5-ice,tko bi se zamarao ostalim :saint:

p.s.

novi vjetrovi pušu sa sjevera i juga,kumrovečka akademija i njihovi puleni crveni i plavi će biti pospremljeni u ropotarnicu povijesti već ovih dana,nastavak sljedi na sljedećim parlamentarnim izborima,svjetlo na kraju tunela je tu.

zelena je boja budućnosti,svijet ostaje na mladima,vrijeme je da oni uzmu uzde u svoje ruke za dobrobiti svih nas i budućih generacija.

živimo na bogom danom komadiću kugle zemaljske a po previše parametara smo na začelju.

izađimo na izbore i promjenimo stvari na bolje.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 9:04 AM

hvala adminu na otvaranju nove teme lokalni izbori 2021,s obzirom na rezultate više nego opravdano i potrebno.

ali radi važnosti za core ove teme moramo i ovdje nešto o teme u nekom dijelu i ponoviti tamo izrečeno.

tema lokalni izbori 2021 je otvorena ovim komentarom a "kratki" :) rezime mojeg viđenja bi bio:

držim da smo posvjedočili tektonskim političkim promjenama.

da se ukazalo svjetlo na kraju tunela,prvo nakon ranih devedesetih.

da su "mladi" odlučili uzeti našu budućnost u svoje ruke.

najizraženije u dva najveća grada zagreb i split pa čak i rijeka u nekom dijelu,moguće da će drugi krug pojačati taj efekt.

naznake tektonskih promjena i u zadru i još nekim gradovima...

ovo će uskoro postati država u koj će mladi vidjeti svoju budućnosti,ovo je točka preokreta.

proces će trajati ali je počeo i nezaustavljiv je.

više nije upitno,svijetlo će pobijediti. :thumbup:

p.s.

croatizmuse pesimizmuse,croatizmuse mazohizmuse.....

građani su rekli da "možemo" prevednije,transparentnije,bolje....

možda neće silenje ignoriranja ovih činjenica već danas nositi oportunitetne gubitke ALI nosit će ih...

tika -taka je nepobijediv protivnik i jako nemudar izbor protivnika ;)

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 22, 2021 at 8:30 AM

Agencija Fitch potvrdila kreditni rejting Hrvatske ‘BBB-‘ i stabilne izglede

izgledi ostaju stabilni a to je dokaz da je izrazito izgledno da rejting neće pasti u bliskoj budućnosti gdje je rizik bio povećan,koja nosi oporavak svega pa i

opravak burze ili pravilnije napisano bi bilo nastavak oporavka burze jer smo sa 1400 u godinu dana završili trenutno na 1950.

to je bila propuštena prilika za pamćenje.

di je tome kraj?

ovisi koliko će trajati bull market ali i u najcrnijem scenariju trajat će toliko da će i današnje nepozicioniranje nositi oportunitetne gubitke koji će višestruko premašivati "prinose" na cashu,oročenju i ostalim oblicima neinvestiranja.

sloboda izbora je zakon

rezimirat ćemo nekad kako je tko prošao sa primjenom vl fin pismenosti. :saint:

p.s.

najvažnije u ovoj situaciji da dolazi stimulus,tsunami koji će podići sve "brodove" svijeta ,zakoni prirode i fizike su ono protiv čega se nije mudro boriti.

za mene je ovo kategorija once in a lifetime opportunity,možda i griješim,nebi bilo....

iako nepobitna je činjenica da neki su svoj život odživjeli a da nisu ovakve razmjere stimuliranja dočekali,tko misli da mu je mudro neka preskoči ovu priliku.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 22, 2021 at 10:07 PM

1milijarda eura iz Europskog fonda za solidarnost za obnovu od potresa

+6,3 milijarde eura bespovratne pomoći iz europskog fonda za oporavak i otpornost.

+12,6 milijardi eura iz dugoročnog proračuna EU-a.

+izgledna solidna tur sezona,očekujem bolju od 2020,izgledno još bolja 2022

puni oporavak gospodarsta u 2-3g

koliko treba biti mudar da se izvede više nego izgledan scenarij?

možda je moja pretpostavka pogrešna :/

da to večina želi,pa ipak smo mi osim croatizmus pesimizmus i croatizmus mazohizmus ?

nisam u investitorskoj karijeri vidio,patricipirao sa više razloga za biti optimističan.

ALI čemu bi se mi smijali danas ili za koji mjesec,godinu da nas ima kao što nas nema svemir :?:

croatizmus kremenkizmus market ima i svojih veeeelikih prednosti

držim da je respektabilan broj primjera dovoljan dokaz što i paljenje na kremen može učiniti

za riznicu pojedinca kada popusti pred nebrojrenim dooookazima na dokaze...

škrinja sa blagom se nudi ,zove,moli,zapomaže......

:saint:

poseban piratski pozdrav štedišama,zakapačima,zazidavačima,ušivačima,,,,

"pazite na svoj novac" jer i do sada vas je inflacija šišala a sada će to značajno pojačati pa....

sloboda izbora je zakon

p.s.

u apsolutno ničemu u životu nema bez rizika

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 23, 2021 at 9:17 PM

HNB vjeruje: Prihod od turizma u 2021. na 70 posto pretpandemijskog

Optimistične prognoze temelje se i na onima da će se kritična masa građana cijepiti te bi se sezona mogla produljiti i na jesenske mjesece, pa i zimu.....

držim da je to realan scenarij a koji bi isporučio u nekom dijelu preljevanje dijela optimizma i na ZSE.

optimzam sa turizma će prenjeti zarazu i na ostale sektore jer je vrlo izgledno da će 2022 nadmašiti 2021.

kotač će se opet pokrenuti ,tko će prvo čekati dokaze CnB mora se pomiriti s time da će to i platiti.

što i nije nešto loše ako je baš to vl izbor po želji ali......

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Što smo danas tržili

• harpun
    • February 15, 2020 at 11:11 AM
    • Dionice
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
    • February 13, 2020 at 11:19 AM
    • Dionice
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt