Cijena ovoga procjena ??
CKML (Čakovečki mlinovi)
-
-
-
Cijena ovoga procjena ??
Onaj ko daje 100k u šusu ocito misli na tom zaraditi i sigurno je radio neku procjenu zuri mu se pa zakljucujem da ce to cic jos gore uskoro.. mozda netko i namjerno koci ispod 11 sto ga nije smetalo da pomalo kupuje
-
Ne vidim baš puno dionica na našem tržištu sa ev/ebitda 5, ne mogu se oteti dojmu da je ponuda za preuzimanje i njeno iščekivanje bila otegotni faktor za rast ove dionice, posebno na ovakvom marketu...zdravoseljački, sama najava izdašne divke lansirala bi ovo bez obzira na BB
-
Po podacima mojedionice.com ova firma gotovo da nema duga a stavka zadrzane dobiti je 71 mil eura sva sreca pa imamo gospodju B.B pa rasprodaje ovaj papir za bud zasto a da ne nabrajam nekrtnine na moru u njihovom vlasnistvu plus udio u NTL-u od 25 posto
-
Ne vidim baš puno dionica na našem tržištu sa ev/ebitda 5, ne mogu se oteti dojmu da je ponuda za preuzimanje i njeno iščekivanje bila otegotni faktor za rast ove dionice, posebno na ovakvom marketu...zdravoseljački, sama najava izdašne divke lansirala bi ovo bez obzira na BB
u ovo današnje vrijeme, vjerojatno ste vrlo u pravu. ali kada pogledamo graf unatrag tri godine (a bile divke osim lani) vidimo skoro pa ravnu crtu.
kaj očekujete u ponudi?
-
i zaboravih spomenuti... nitko niti riječi o preuzimanju kitra od strane ntl-a!!??
-
u ovo današnje vrijeme, vjerojatno ste vrlo u pravu. ali kada pogledamo graf unatrag tri godine (a bile divke osim lani) vidimo skoro pa ravnu crtu.
kaj očekujete u ponudi?
nemam pojma iskreno, s jedne strane mi se čini očito da vrijedi više, 1/1 da mora gore, s druge je tu oprez, između ostalog i zbog stalne prodaje od strane BB koja je iz tog kraja i dosta prominentna u tim krugovima, barem kaj se tiče novčane mase...opet, neki se isto tako prominentni kunu da ženska nema veze s vezom.
Po meni je ponuda nebitna, napisao sam već, dionica bi na ovakvom marketu bila 20% skuplja sada i bez ponude, samo da su mirovinci u dealu sa Plodinecom rekli recimo - ide 10% divke...
-
i zaboravih spomenuti... nitko niti riječi o preuzimanju kitra od strane ntl-a!!??
U pravu ste, TP Varaždin tj. Kitro ima lijepih 90-ak trgovina, sa njim će i inače super profitabilni NTL dobiti bar 50 mil. eura prihoda, a Trgovina Krk ima udio u vlasništvo od 25% u NTL. Odlična investicija.
-
kaj očekujete u ponudi?
nemam pojma iskreno, s jedne strane mi se čini očito da vrijedi više, 1/1 da mora gore, s druge je tu oprez, između ostalog i zbog stalne prodaje od strane BB koja je iz tog kraja i dosta prominentna u tim krugovima, barem kaj se tiče novčane mase...opet, neki se isto tako prominentni kunu da ženska nema veze s vezom.
Po meni je ponuda nebitna, napisao sam već, dionica bi na ovakvom marketu bila 20% skuplja sada i bez ponude, samo da su mirovinci u dealu sa Plodinecom rekli recimo - ide 10% divke...
Mislim da je dogovor oko dividende već postignut sa mirovincima i to dugoročno, i novi vlasnik treba novac za otplatu kredita.
Ostaje pitanje kratkoročnog rizika zbog cijene u ponudi koja možda neće biti nešto veća od prosjeka. Ostalo sve izgleda dobro.
-
kaj očekujete u ponudi?
kolega nemojte biti kao oni na drugom forumu što već godinu dana broje koliko koji prodavač još ima dionica ernt! i tu i tamo je osnovni problem što nema velikih riba kojima bi papiri bili zanimljivi. zašto je tome tako, ne znam. samo pretpostavljam.... i na ckml i na ernt.
a divka.... po meni malo važna. meni je osnovni motiv ulaganja kapitalna dobit, a ako dođe i divka to je samo šlag na torti. ako pak ne, divku si mogu isplatiti i sam prodajom dijela papirića. i to još bez poreza!
u ovom slučaju i sada, divka je potpuno nevažna. prvo treba vidjeti i odraditi (ili ne) javnu ponudu. a kaj i kako onda.... to ćemo vidjeti poslije. ne vjerujem da će i u godišnjem fi biti riječi o tome. ili se varam? jer nekaj moraju napisati vezano za daljnje poslovanje, strategiju razvoja, odnos sa dioničarima i sl.
-
-
kolega nemojte biti kao oni na drugom forumu što već godinu dana broje koliko koji prodavač još ima dionica ernt! i tu i tamo je osnovni problem što nema velikih riba kojima bi papiri bili zanimljivi. zašto je tome tako, ne znam. samo pretpostavljam.... i na ckml i na ernt.
a divka.... po meni malo važna. meni je osnovni motiv ulaganja kapitalna dobit, a ako dođe i divka to je samo šlag na torti. ako pak ne, divku si mogu isplatiti i sam prodajom dijela papirića. i to još bez poreza!
u ovom slučaju i sada, divka je potpuno nevažna. prvo treba vidjeti i odraditi (ili ne) javnu ponudu. a kaj i kako onda.... to ćemo vidjeti poslije. ne vjerujem da će i u godišnjem fi biti riječi o tome. ili se varam? jer nekaj moraju napisati vezano za daljnje poslovanje, strategiju razvoja, odnos sa dioničarima i sl.
kolega, moj oprez glede BB odnosio se isključivo na njen specifičan, nazovimo to tako, "geostrateški položaj"
-
da nadodam, imam ckml, dugo čučim ovdje, vjerujem da će se cijena otključati sa ili bez neke visoke cijene u ponudi za preuzimanje
-
gledajte... koliko meni poznato, dotična je izvorni dioničar (ili nasljednik) mlinova i imala je brdo papira. kako su izvorni dioničari dolazili do papira, sada je potpuno nevažno. to što već neko vrijeme krati sistemski pametno poziciju i ulazi u druge papire.... njezina stvar, to je samo 1,5% vlasništva. opet se ponavljam... da je papir atraktivniji, to bi se progutalo bez problema.
mlinove sam snimao barem dvije-tri godine i uvijek me nešto sprečavalo da ih kupim. iako znam jako puno o samoj firmi i njezinim sada već bivšim vlasnicima. i o njezinoj podcijenjenosti. sve do lanjske odgode glavne skupštine. tu se desio klik! sedam mjeseci čučim na bidu i strpljivo skupljam otpatke po željenoj cijeni. i baš me zanima kaj je bilo ono jučer, onaj udar po asku.
a o otključavanju cijene.... nemam ništa pametno za reći.
-
Kolege forumaši, očekujete li ovdje dividendu i koliku, baš me interesira što vi mislite.
-
Kolege forumaši, očekujete li ovdje dividendu i koliku, baš me interesira što vi mislite.
ne bi me začudilo da bude i 1 euro, casha imaju...
-
ne bi me začudilo da bude i 1 euro, casha imaju...
iz tvojih usta u njihove usi
-
neka bude dobra cijena u javnoj ponudi....manje bitno za dividendu. ili ste već odlučili da nećete prodavati u ponudi?
-
neka bude dobra cijena u javnoj ponudi....manje bitno za dividendu. ili ste već odlučili da nećete prodavati u ponudi?
sigurno ne prodajem ako cijena bude ispod 12,5 eura, pa sada koketira sa 11, plus očekivana dividenda...napisao sam već, da nije bilo ponude, sa novim vlasnicima i u očekivanju prijedloga dividende, ovo bi bilo na višim razinama nego sada
-
Izasa izvjestaj i na pocetku pise uvrstenje na sluzb. Trziste radi povecanja broja dionicara! Znaci ne vjerujem u neka istiskivanja.
A po svemu sudeci cini mi se da dolazi divka i usudim se reci 1€
Da branka ne prodaje cijena bi vec bila preko 12€ ali to je sve sitno sto ona nudi pa ocito zna da vrijedi vise ali samo odrzava na ovoj razini, mozda i pretace prijateljici iz vrtica ili poslovnoj drugarici.
-
mora da ste pomiješali nešto kolega. ckml su već uvršteni na službeno tržište. ima 7-8 mjeseci
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner