Odlično kad vide da smo ostvarili primitak iz inozemstva. Neka pošalju uplatnicu i sve 5.
Kazne za neprijavljivanje idu od dvije do 20.000 kuna.Sad naravno preračunato u eurima.
Odlično kad vide da smo ostvarili primitak iz inozemstva. Neka pošalju uplatnicu i sve 5.
Kazne za neprijavljivanje idu od dvije do 20.000 kuna.Sad naravno preračunato u eurima.
clanak 193
Kazne za neprijavljivanje idu od dvije do 20.000 kuna, ali koristit će se načelo oportuniteta pa za niže iznose neće biti kazne, rekao je Legac. “Zato savjetujem poreznim obveznicima, pogotovo onima koji su ostvarili dohodak kod kapitala, da prijave taj dohodak”, rekao je.
Pa zato jer je to izjavio Dalibor Legac, voditelj službe u Poreznoj upravi.
Ali ok,po PZ fizička osoba plaća kaznu od 60 do 3980 eura,koliko ja vidim.
Jel treba prijaviti svaki primitak, kod isplate na tuzemni račun ili uđuture početkom godine za prethodnu?
Da, prva hrvstska dividenda ove godine, da me čisto iznenadila, zaboravio sam da danas treba.
Zanimljivo kako te naše krenu kasno uglavnom. Strane dionice kvartalno isplaćuju pa non-stop nešto dolazi od siječnja već.
Kako plaćate porez na strane dividende, po primitku ili jednom godišnje kod prijave poreza?
Da, prva hrvstska dividenda ove godine, da me čisto iznenadila, zaboravio sam da danas treba.
Zanimljivo kako te naše krenu kasno uglavnom. Strane dionice kvartalno isplaćuju pa non-stop nešto dolazi od siječnja već.
Kako plaćate porez na strane dividende, po primitku ili jednom godišnje kod prijave poreza?
Jednom godišnje (ovdje lijepo objašnjeno sve o tome https://mytetka.com/prijava-kamata…-iz-inozemstva/ )
Dobio sam rješenje od porezne pod šifrom 1910
Por.i.pri.na.doh.kapital
Jel to oni od mene traže predujam na neke inozemne zarade ili što?
Jednom godišnje (ovdje lijepo objašnjeno sve o tome https://mytetka.com/prijava-kamata…-iz-inozemstva/ )
Spominju se samo kamate i dividende. Znate li netko koji je postupak od dobitaka/primitaka od trgovanja. Prijavljuje li se to jednom godišnje ili kod svake isplate primitka....
I treba li se napraviti neka prijava unaprijed?
Ako tko zna molim pomoć.
Dobio sam rješenje od porezne pod šifrom 1910
Por.i.pri.na.doh.kapital
Jel to oni od mene traže predujam na neke inozemne zarade ili što?
pa ako si dobio rijesenje u njemu bi moralo pisat za sto si dobio rijesenje.
i 99,99% sam siguran da nije za predujam neg oza 2023. jos uvjek idu povrati poreza pa te mozda zele malo razveselit pred godisnji
puno je razloga za dobivanje necega od porezne al u rijesenjima se navede sto i zasto trebas platiti ili dobit povrat te da im dostavis podatke ako im nesto nije jasno itd.
Ma da, ali poštom nisam dobio rješenje pa vidim samo to na e-poreznoj.
Inače, uplatio sam porez na kapitalnu dobit.
koji vam je datum na tome? ako je oko 3 mj to je onda u biti to sto ste platitli. i meni se to pojavilo na e poreznoj nakon sto sam platio u 2 mj. dobro obratite paznju tamo kolko je zaduzenje a kolko ste platili. trebalo bi bit na 0 kad odizmete jedno od drugog. svakako cete dobiti na kucnu adresu ako nesto treba platit
koji vam je datum na tome? ako je oko 3 mj to je onda u biti to sto ste platitli. i meni se to pojavilo na e poreznoj nakon sto sam platio u 2 mj. dobro obratite paznju tamo kolko je zaduzenje a kolko ste platili. trebalo bi bit na 0 kad odizmete jedno od drugog. svakako cete dobiti na kucnu adresu ako nesto treba platit
Ja sam isto dobio prije dva mjeseca na e-poreznu obavijest da nemam duga.
Ne, to nije to, 14.5. je datum.
Zovem poreznu, ali naravno da se ne javljaju.
al mora vam pisat dal je dug-0-pretplata i mora doc doma pismeno
Dug je. Platio sam pa možda dobijem neko objašnjenje uskoro.
Preletite po PAGS izvješću, potom danaśnji minus paodlučite volite li riskirati u životu s dijonicams
daj mi reci dal na 212 na kraju godine dobijes izvjestaj trgovanja za cijelu godinu za poreznu ? ili mozes to u svakom momentu izradit sam kao na IB ?
daj mi reci dal na 212 na kraju godine dobijes izvjestaj trgovanja za cijelu godinu za poreznu ? ili mozes to u svakom momentu izradit sam kao na IB ?
U menu u rubrici documents može se izraditi samostalno za željeno razdoblje npr za cijelu proteklu godinu i to se kopira i preda poreznoj.
Postupak za zaboravne, naročito je zanimljiv priloženi obrazac: