1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Forumska kuhinja - recepti

  • Moller
  • October 16, 2020 at 10:16 AM
  • Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    Postova
    1,230
    Member since
    February 17, 2020
    • October 17, 2020 at 12:48 PM
    • #21

    Molim admina da odobri otvaranje teme “Forumska kuhinja” , dečki svaka vam čast , pravi ste majstori kuhanja , čekam da se i forumasice uključe 😀.

    Odlični recepti , čitam , guštam ali nažalost imam intoleranciju na gljive i rijetko ih konzumiram i to u minimalnim količinama .

    Ja ću prva staviti recept za moju omiljenu kremastu jesensku juhicu .

    Juha od bundeve

    - popržiti na maslinovom ulju jedan sitno sjeckani luk

    -zaliti vodom

    - oguliti i nasjeći na kocke žutu bundevu ( butternut )

    - staviti kuhati u vodu s lukom

    - začiniti : sol , papar ,, malo šećera ,Vegeta natur, svježe izrendani muškatni oraščić

    - kad je kuhano izmiksati štapnim mikserom

    - dodati malo vrhnja za kuhanje

    Kod posluživanja dodati :

    - na maslacu popržene kockice kruha

    - posipati parmezanom

    - žlicu crnog ulja (bučino ulje )

    Dobar tek !

    -

  • barbosa
    Guest
    • October 17, 2020 at 1:24 PM
    • #22

    kol. Ledica odlična je i hokaido i ove zeleno-crvene koje uzgajaju za ulje te kada ih očistiš, narežeš i zapećeš u pećnici...daljnji postupak je isti kako si navela ...super klopica:S

  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Postova
    2,899
    Bookmarks
    1
    Member since
    February 13, 2020
    • October 17, 2020 at 2:49 PM
    • #23

    Vidi, vidi ovdje na kraju vise gurmana nego investitora 😄, nesto cemo probati po savjetima ali svakako forumasice bi tu trebale dati svoj zacin :).

    Ovako je to kod mene izgledalo jucer tko kaze da i mi u dalmaciji nemamo gljiva :)

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    Postova
    2,243
    Member since
    February 13, 2020
    • October 17, 2020 at 3:05 PM
    • #24

    Eto sada ste i mene zainteresirali. Nasao sam i ja nesto, izgledaju bezazleno (jestivo :) i dosta su velike. Ne znam samo sta bih s njima, nisam neki gurman. Ja sam jedan od onih koji bi najradije da postoji nekakva tableta koja bi mi rijesila osjecaj gladi. Ako nista drugo, lijepo izgledaju :)

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

    Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

  • buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    Postova
    621
    Member since
    February 13, 2020
    • October 17, 2020 at 4:02 PM
    • #25

    Zadnje riječi jednog berača gljiva:

    Ove gljive nisu otrovne!


    .

    :)

    buMBum

  • Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    Postova
    1,230
    Member since
    February 17, 2020
    • October 17, 2020 at 4:04 PM
    • #26
    Quote from StatusQuo

    Vidi, vidi ovdje na kraju vise gurmana nego investitora 😄, nesto cemo probati po savjetima ali svakako forumasice bi tu trebale dati svoj zacin :).

    Ovako je to kod mene izgledalo jucer tko kaze da i mi u dalmaciji nemamo gljiva :)

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

    Stvarno imate vi svega .

    A mi kontinentalci mislili da imate samo apartmane , vino i masline 😀

  • Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    Postova
    355
    Member since
    February 12, 2020
    • October 17, 2020 at 4:06 PM
    • #27
    Quote from StatusQuo

    Vidi, vidi ovdje na kraju vise gurmana nego investitora 😄, nesto cemo probati po savjetima ali svakako forumasice bi tu trebale dati svoj zacin :).

    Ovako je to kod mene izgledalo jucer tko kaze da i mi u dalmaciji nemamo gljiva :)

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

    Isto malo pripazi. Da ne bi bilo... :)))

    Files

    IMG_20201017_160432_autoscaled.jpg 139.25 kB – 0 Downloads
  • Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    Postova
    1,230
    Member since
    February 17, 2020
    • October 17, 2020 at 4:14 PM
    • #28
    Quote from buMBum

    Zadnje riječi jednog berača gljiva:

    Ove gljive nisu otrovne!


    .

    :)

    Sve su gljive jestive , ali neke samo jednom 🤪

  • barbosa
    Guest
    • October 17, 2020 at 6:16 PM
    • #29

    StatusQuo, vrganji i pečurke, dobar ulov:), ove mlađe odmah na tavicu i sa jajima...

  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Postova
    2,899
    Bookmarks
    1
    Member since
    February 13, 2020
    • October 17, 2020 at 6:27 PM
    • #30
    Quote from barbosa

    StatusQuo, vrganji i pečurke, dobar ulov:), ove mlađe odmah na tavicu i sa jajima...

    Bila je i jedna blagva to je islo jutros na kajganu s vrganjima mmmm

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    Postova
    5,972
    Member since
    February 13, 2020
    • October 17, 2020 at 6:57 PM
    • #31

    Počeli smo pisati o receptima, to je to

    Ende.

    Neka netko ugasi svjetlo, gotovo je :S

  • barbosa
    Guest
    • October 17, 2020 at 7:41 PM
    • #32

    hehe kol.StatusQuo, to je to:thumbup:

    a kol. zlocesti, svi pravi momci znaju da kada nakon "recepta" ugasiš svijetlo, onda tek počinje:evil:

  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    Postova
    2,799
    Member since
    February 13, 2020
    • October 25, 2020 at 5:11 PM
    • #33

    Samo da izvijestim da sam i ja nabavio 1kg vrganja, pa proucavam recepte gore kako da ih spravim:thumbup:.

    Dok ja smisljam sta da napravim sa gljivama, evo jedna oldie but goodie izreka, a tice se naseg Zagrebackog provincijskog berzana: U tuđoj ruci raste samo jedna stvar, a to nije novac!!!!

    8)<3:love::saint::evil:

    Kocka je bačena, alea iacta est :!:

  • barbosa
    Guest
    • October 25, 2020 at 6:05 PM
    • #34

    kol.BudFox, ne zamaraj se puno, vrganji su ipak najbolji sa jajima na kajganu, luk na šire, podinstati na maslacu kojega si malo zasolio(ja dodam i dz šečera) dodati vrganje, malo popapriti, može i malo bosiljka ili peršina, nije uvijet ali 0,5-1 dcl graševine ili vode, postiti da tekućina ispari i dodati razmućena jaja, po potrebi dosoliti...a možeš i na umak sa sv ili pil fileom, sve isto ali bez jaja i na kraju dodaš u šalici pomješano kis i/ili vrhnje za kuhanje sa jednim žumanjkom, mješati minuticu dok ne zakuha da postane glatko i uživaj<3

  • Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    Postova
    355
    Member since
    February 12, 2020
    • October 26, 2020 at 8:40 AM
    • #35
    Quote from buMBum

    Izazov sa zadovoljstvom prihvaćen!

    Glavno jelo ću prepustiti nekoj gospodji ovdje, ako takve uopće smiju u ovaj Club+21, a ja ću ponuditi obzirom na sezonu

    Kolač od svježih jabuka

    Sastojci:

    5 kom svjeźih jabuka

    1.5 l vode,

    3 vrećice pudinga od burbon vanilije, od Podravka

    10 žlica šećera,

    2 vrećice burbon vanilin šećera od

    Podravke

    1 žličicu malu cimeta

    cca 200 g petit keksa

    Za ukrasiti:

    250 ml mlijeka,

    2 vrećice šlaga u prahu od Podravke

    Priprema:

    Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9

    žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.

    U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.

    U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.

    Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.

    Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti ribanom čokoladom.

    Sve izmjene i varijacije prihvaćam osim proizvoda od Podravke! :)

    Ah da, vino isključivo sa južne strane Pelješca kod mene. Prihvaćam i ostala i lagano povećavam omjer i unos crinih! Prihvaćam i sva ostala ali isključivo domaća!

    (Ulaganje u prvoklasna vina je izvrsna investicija!)

    Dobar tek!

    Display More

    Ja cu, cini se, na ovom forumu ipak nesto nauciti. :)) Ovaj segment mi uvjerljivo najlosije ide pa se zahvaljujem za svaki savjet, hint, recept, malu tajnu velikih majstora kuhinje....

    Kolac je stvarno dobar. Lagan, nema maslaca, margarina i ostalih masti. Dakle, bas je u slast i nek ne bude u mast. :))

    Ne znam jel izgledom trebalo ovako ispasti, al bitno je da je ukusno. :)) Moram priznat da mi se u pocetku ucinilo da cemo zlicom jesti. :)))

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

    Kolega buMBum, nemojte se ljutiti, al nisam mogla odoliti da ne dodam red banane i malo nasjeckanih badema. S obzirom kako nam ide na burzi te sto kazu za bananu, pomislila sam da ne moze skoditi. :))

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

  • buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    Postova
    621
    Member since
    February 13, 2020
    • October 26, 2020 at 8:54 AM
    • #36

    Uzrastao sam u demokratskim drušvima i druzio sam se sa ljudima iz 138 nacija (Toronto) gdje se potiče sloboda u svakom pogledu kao pokretač napretka, tako da se varijacije uvijek pozdravljaju i potiču!

    Nisam probao ali sam uvjeren da bi mi okus odgovarao.

    Bajame ili orahe treba malo osušiti u rerni!

    U slast!

    buMBum

  • buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    Postova
    621
    Member since
    February 13, 2020
    • October 26, 2020 at 9:41 AM
    • #37

    Ah, da: za izgled dajem Vam 9 bodova!

    Ovo sa srčekima je maštovito i govori mnogo ali uvijek moramo uskladiti boju tanjira/pijata sa ostalim bojama na pijatu.

    buMBum

  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    Postova
    2,799
    Member since
    February 13, 2020
    • October 26, 2020 at 9:45 AM
    • #38
    Quote from Kvark
    Quote from buMBum

    Izazov sa zadovoljstvom prihvaćen!

    Glavno jelo ću prepustiti nekoj gospodji ovdje, ako takve uopće smiju u ovaj Club+21, a ja ću ponuditi obzirom na sezonu

    Kolač od svježih jabuka

    Sastojci:

    5 kom svjeźih jabuka

    1.5 l vode,

    3 vrećice pudinga od burbon vanilije, od Podravka

    10 žlica šećera,

    2 vrećice burbon vanilin šećera od

    Podravke

    1 žličicu malu cimeta

    cca 200 g petit keksa

    Za ukrasiti:

    250 ml mlijeka,

    2 vrećice šlaga u prahu od Podravke

    Priprema:

    Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9

    žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.

    U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.

    U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.

    Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.

    Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti ribanom čokoladom.

    Sve izmjene i varijacije prihvaćam osim proizvoda od Podravke! :)

    Ah da, vino isključivo sa južne strane Pelješca kod mene. Prihvaćam i ostala i lagano povećavam omjer i unos crinih! Prihvaćam i sva ostala ali isključivo domaća!

    (Ulaganje u prvoklasna vina je izvrsna investicija!)

    Dobar tek!

    Display More

    Ja cu, cini se, na ovom forumu ipak nesto nauciti. :)) Ovaj segment mi uvjerljivo najlosije ide pa se zahvaljujem za svaki savjet, hint, recept, malu tajnu velikih majstora kuhinje....

    Kolac je stvarno dobar. Lagan, nema maslaca, margarina i ostalih masti. Dakle, bas je u slast i nek ne bude u mast. :))

    Ne znam jel izgledom trebalo ovako ispasti, al bitno je da je ukusno. :)) Moram priznat da mi se u pocetku ucinilo da cemo zlicom jesti. :)))

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

    Kolega buMBum, nemojte se ljutiti, al nisam mogla odoliti da ne dodam red banane i malo nasjeckanih badema. S obzirom kako nam ide na burzi te sto kazu za bananu, pomislila sam da ne moze skoditi. :))

    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

    Display More

    Bravo, svaka čast, lijepo izgledaju i siguran sam da su fini:thumbup:.

    Ponosan sam na tebe 8):!:

    U svakome od nas čuči jedan mali kuhar, a

    kada više ne kuhamo ZSE financije i ulaganja,

    da onda bar skuhamo nešto fino za pojesti 8):love:.

    Poslije zalijemo sa finim vinom i šta ti fali.

    Jebeš jahte i vile :/. Valjda. Ok, koji grumen

    zlata u malim apoenima nikad ne škodi :whistling:.

    Pogotovo u krizi=O.

    Još kako kolega barbosa kaže najbolje tek počinje kada ugasiš

    svjetlo poslije finog recepta :evil::saint:.

    Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

    1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

      • harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

      May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

      • harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

      May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

      May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

      • harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

      May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

      • harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

      May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

    umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

    All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

    All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

    All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

    All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

    maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

    marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

    vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

    accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

    All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

  • Birtija

    5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

    4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

    1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

    231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

    212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

  • 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt
Powered by WoltLab Suite™