Ja sam jednom bio na skupštini IGH kao punomoćnik jednog investitora. Pokojni mostograditelj još je bio živ. Kad sam vidio koja to ekipa vodi i kada je jedan matori HDZ-ov političar sjeo na mjesto predsjedavajućeg skupštine, zaboljela me glava. Nakon te skupštine shvatio sam da ovdje od biznisa nema ni “b”.
Ok za spekulaciju, al nekakav ozbiljan investicijski “case” raditi na ovakvom slucaju, iz mojeg iskustva i opcenito znajući sto se sve tamo izdogađalo u posljednih 10-15 godina te da ista ekipa još uvijek jaše unutra... pojačana velikim investitorima iz “prijateljske” Rusije - bez uvrede - ali NO Chance!
Tamo se još uvijek glođe vec oglodana kost. Pitanje je vrijednosti biznisa koji na 180 milijuna kuna prihoda generira Ebitdu od 20-30 milijuna kuna. Biznisa koji je u osnovi stručan posao na kojem bi Ebitda marža trebala biti barem dvostruko veća. Ako se profitabilnost poveća, a drugovi u dogledno vrijeme smanje, onda može porasti i premija na kontrolu tog poslovanja, a time i cijena dionice. To je ono sto će ili sto bi barem trebalo, revrednovati equity. Uz rast poslovanja, ako i kada se dogodi.