Moguće je, s obzirom na količinu, da se radi o transakcijama prema unaprijed dogovorenim cijenama. Dionice ionako najvjerojatnije nisu njene, nego od Veniamina Mezhibovskog koji je sada u funkciji prokurista. Svašta je tu moguće.
IGH (Institut IGH d.d.)
-
-
-
Moguće je, s obzirom na količinu, da se radi o transakcijama prema unaprijed dogovorenim cijenama. Dionice ionako najvjerojatnije nisu njene, nego od Veniamina Mezhibovskog koji je sada u funkciji prokurista. Svašta je tu moguće. Ovo liči na prepuštanje dionica nekome po kiki-riki cijenama.
-
Sve je to u redu, ali ja kao neki konzervativni ulagač pitam se jel ima tu nešto osim know-how? Zašto bi netko ulagao u takav tip firme gdje na kraju sve ostaje nejasno, nedorečeno, a diončari nemaju nikakve koristi od toga (hint: INGR)
-
Sve je to u redu, ali ja kao neki konzervativni ulagač pitam se jel ima tu nešto osim know-how? Zašto bi netko ulagao u takav tip firme gdje na kraju sve ostaje nejasno, nedorečeno, a diončari nemaju nikakve koristi od toga (hint: INGR)
Ulagao bi zato jer je perspektiva svijetla. Ti kao konzervativni čekaj da ti se sve matematički posloži na nekih 400 kuna, a pa onda kreni u kupnju. Zarađuju oni koji kupuju dok drugi još kalkuliraju.
-
Nemam dionicu pa ne pratim, slučajno naletjeh na članak objavljen danas. Pogledajte ima li kakvu za vas vrijednu informaciju.
https://www.poslovni.hr/kompanije/inst…nadzera-4141640
"Lanjsko dospijeće PIK duga moglo bi značiti predaju svih nekretnina u vlasništvu tvrtke vjerovnicima."
-
ne slazem se kolega jer jos nismo vidjeli kikiriki cijene. A kad pricamo o kikiriki cijenama onda bi to bile po meni cijene od 20-30kn.
U svakom slucaju ne preporucujem kupnju ove dionice jer je malo reci prerizicna.
-
Dragi kolega,
Nije baš da mi je jasna ta "argumentacija" o "svijetloj budućnosti" . Na trenutak sam pomislio da čitam govor od premijera o PTKM- neke floskule bez ikakvih argumenata, ali dopuštam da sam ja jednostavno glup i ograničen. Stoga ću propustiti to i na 50 kn ali i na 400 kn jer to jednostavno nije moj stil - kupovati na temelju prica na forumu i raznih obecanja kako to ide minimalno do 400 kn.
Ali u svakom slučaju ako se to i dogodi bit ću sretan zbog vas a i zbog tržišta kapitala jer ćete dobit reinvestirati.
Oprostite na smetnji.
-
Ulagao bi zato jer je perspektiva svijetla. Ti kao konzervativni čekaj da ti se sve matematički posloži na nekih 400 kuna, a pa onda kreni u kupnju. Zarađuju oni koji kupuju dok drugi još kalkuliraju.
I koji je tvoj prosjek cijene te akumulacije ?
-
Do sada su po PSN isplatili respektabilnih 154,43 milijuna kuna duga i to uz osjetno manje poslova koje su imali do sada u odnosu na one koje imaju trenutno ugovorene i one koji su u perspektivi. Ekspanzija poslovanja nedvojbena. Tko tu ne uspjeva vidjeti svjetliju budućnost, svakako neka se kloni.
-
Otišao na višu funkciju. Koga li će sada staviti za novog predsjednika Uprave IGH?
-
-
-
vjerojatno će se razjasniti neke stvari
-
Izašle su loše vijesti, prema kojima je IGH dužan nekih 75milja kuna koje ne može vratiti.
Postoji šansa da vjerovnici krenu oduzimati imovinu.
U svakom slučaju iz tog razloga dotična prodaje, očito je znala vijesti prije nas.
Očekujem pad do 70-75kn.
Očito nisi s potrebnom pažnjom i koncentracijom pročitao Izvješće.
Istina ide ovako nekako.
Kak piše u ovom zadnjem Izvješću, od famozne desete rate prema nefinancijskim vjerovnicima s kojom se toliko oteže, ostalo im je nepodmirenih još samo 190,8 tisuća kuna, a koje će riješiti u najkraćem mogućem roku. Možda već jedan od narednih dana.
Financijskim vjerovnicima vise još 47,4 milijuna kuna koje i nemaju namjeru vratiti u cashu, nego zamjenom založene imovine i to tijekom ove godine. A to je nešto što se zaista i može brzo odraditi ove godine s obzirom da se ne daje lova, nego imovina. Usto, kao as iz rukava, može se vrlo brzo zavrtiti i priča oko prodaje Radeljevića u Dubrovniku. Tom prodajom, isti tren nestaju svi dugovi.
Ispada da će doslovno sve riješiti do sredine 2023. godine, a sve bitno i ključno do kraja ove godine.
Blokade i prisilne naplate su samo mokri snovi pojedinaca.
Mišljenja sam da Marusica zapravo ne zna što radi ili joj zbog nekih drugih stvari u životu gori i treba joj lova po principu hitnosti. Razumnog razloga za prodaju na ovim razinama - nema.
Ne znam kako ostali gledaju na cinjenicu da razvlace tih 190 tisuca kn, ali meni je to vrlo zabrinjavajuce. Takva firma bi morala u svakom trenutku biti sposobna to isplatiti.
-
Novi predsjednik Uprave Robert Petrosyan
Član uprave i Direktor Podružnica Instituta IGH Rusija i Gruzija
Menadžer s više od 22 godine iskustva rada u području građevinarstva. Karijeru u IGH gradi od 2013. godine na pozicijama voditelja projekta, zamjenika direktora i potom direktora Podružnica IGH u Rusiji i Gruziji. Od veljače 2019.g. imenovan je Savjetnikom uprave Instituta IGH d.d., a od 7.5.2019. godine imenovan članom uprave Instituta IGH, d.d. odgovornim za strateško i operativno upravljanje složenim projektima, osmišljavanje procesa kontrole kvalitete procesa i upravljanje građevinskim proizvodima, laboratorijskim ispitivanjima te stručnu podršku klijentima. Diplomirao na Tashkentovom institutu željezničkih inženjera - Industrijski i građevinski fakultet.
-
U najnovijem broju tiskanog izdanja Poslovnog dnevnika za 21./22. veljače 2020. godine na 4. i 5. stranici objavljen je veliki intervju sa Oliverom Kumrićem u kojem je do u detalja objasnio sve bitno. Čak i to zašto se zadnja rata prema kooperantima i dobavljačima u potpunosti riješava tek ovih dana.
Izuzetno zanimljiv članak.
-
možeš li to nekako postati
-
Ne bih smio prenositi. Odeš na kiosk i pljuneš 10 kuna. Isplati se.
-
Nema ništa od čitanja srceparajućih članaka o IGH. Prvo nek plate zaostale dugove pa onda mogu nešto pričati.
A ova Marusica prodaje li ga prodaje, kao da joj treba za novu "louis vuitton bag"! Skup je život sponzoruša!
-
Ne bih smio prenositi. Odeš na kiosk i pljuneš 10 kuna. Isplati se.
Nema ovdje kioska,samo vukovi
-
Marusicu je neki joj bliski znalac fino napuntao i nasanjako. Ovi na bidu bi se trebali skroz maknuti da se sirota što više iscijedi po što nižim cijenama.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner