Pogledajte dugorocne i ktatkorocne obveze.
Lijepo su smanjili obveze cca 80 i nesto miliona , ovak na prvu bez naocala .
Iako Društvo ima otvorene poslovne račune u nekoliko hrvatskih banaka, primarna
poslovna banka Društva jest Sberbank Hrvatska d.d. koja je trenutačno pod
moratorijem HNB-a i čiji ishod u ovom trenutku ne možemo predvidjeti. https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…dda0387a878.pdf
Ima li netko iskustva što ovo s bankom znači za poslovanje firme ? Dio sredstava tamo je očito u problemu, ali kako se to tretira s onove državnih garancija ili što već vrijedi za poslovne i pravne subjekte.
Lijepo pise da podružnica u Moskvi ostvaruje vrlo male prihode. A sto se tice Sberbanke, ista ce ici u ruke nekoga iz regije. Imam prijatelja koji je na visokoj funkciji u doticni banci, te mi kaze da je HPB jedna od kandidata za preuzimanje, te jos ima potencijalnih kupaca iz regije.
Novi vlasnik Sberbanke ce se znati kroz koji dan.
Ima li netko iskustva što ovo s bankom znači za poslovanje firme ? Dio sredstava tamo je očito u problemu, ali kako se to tretira s onove državnih garancija ili što već vrijedi za poslovne i pravne subjekte.
milslim da kod poslovnoh subjekata drzava garantiura za do 130 000 eur....
cinjenica je ja da sam toliko velika firma, imao bih u svakoj banci podjednak brj sredstava a do 100 000 eur.... dakle u svakoj HR banci bas zbog sigurnosti.
jedno je mala fiorma sa do 10 ljudi, ali cim je rijec o vecoj firmi, to je kockanje.
pa sto npr trebate isplatiti place ppocetak mejseca je. kako cete? a ogranicili do koliko kao 7000 kn / dan? ok, mozda je kod pravnih osoba drugacije ali ovo je kockanje.
Ne znam čemu panika zbog činjenice da im je glavna banka " ona banka " ?
Sigurna sam da nemaju lipe na računu, samo dugove
ako idu u stečaj ulaziš u stečajnu masu, da država garantira za neki iznos (navodno 130k€) kod pravnih osoba, nije mi poznato
kako god nije ugodno i na mukama si
Znači ništa što se neće s vremenom riješiti na ovaj ili onaj način, ako se potrude. Mislim kad je kod nas išta bilo lako i jednostavno - živimo s tim stalno.
Kad stavite naocale bacite oko i na materijalnu imovinu. A onda opet na poslovne prihode i rashode.
Pa to je izvrsno, propadne banka i propadnu dugovi!🤣🤣
dug otplaćuješ u stečajnu masu u 100% iznosu
Kolega Moller zašto bacati novac u "bunar" kad banke tak ne bu više!
Ne trebaju mi naocale, sad cete vidjet kako ce dospjele obveze iz predstecajne ( a to su ove kratkorocne ) nestati kao rukom odnesene
Salim se malo, al ocito je da je neka imovina kolateralizirana za dug odnosno posluzit ce po svemu sudeci za rjesavanje dugova iz PS nagodbe koji vec dugo vremena stezu omcu oko vrata firme.
IGH je projektantski , inzinjerski i nadzorni biznis ( uz poslove usluga testiranja i analize ).
Ne znam kaj su ikad nekretnine radile u njihovom portfelju . Njihova nestrateska kupovina i megalomanstina pojedinih likova iz proslosti je i dovela IGH na rub propasti .
Kolega Moller zašto bacati novac u "bunar" kad banke tak ne bu više!
a kaj bu "tamagoči" sebi zel i s prijatelima delil, vaša obveza je i dalje postojana i vrlo brzo bi stigla ovrha
Znaš kad su Mujo i Haso upali u banku i svako ukrao po vreću pa bjež svak na svoju stranu. Nađu se poslije nekog vremena da vide šta ima. Kaže Mujo - moja vreća puna para, troši se, uživa - šta ima ko tebe Haso? Eh - moja bila puna računa - kad skupim nešto para - platim koji i tako pomalo.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/IGH/COI-IGH-bb016c1df1989a5cdc50e9c702ca921c.pdf
Dana 28.02.2022. godine emitirana je obveznica oznake: RAKU-O-272E, te je INSTITUT IGH, d.d., temeljem odluke Uprave i suglasnosti Nadzornog odbora, sudužnik za tražbine koje proizlaze iz predmetnih Obveznica. Time je provedeno restrukturiranje Senior duga INSTITUTA IGH, d.d. iz predstečajne nagodbe iz 2013. Godine
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9c702ca921c.pdf
Dana 28.02.2022. godine emitirana je obveznica oznake: RAKU-O-272E, te je INSTITUT IGH, d.d., temeljem odluke Uprave i suglasnosti Nadzornog odbora, sudužnik za tražbine koje proizlaze iz predmetnih Obveznica. Time je provedeno restrukturiranje Senior duga INSTITUTA IGH, d.d. iz predstečajne nagodbe iz 2013. Godine
Jel zna netko gdje se mogu vidjeti po kakvim uvjetima su izdali obveznicu?
hmm....pa neloše reklo bi se...
Odnijeli dug...
hmm....pa neloše reklo bi se...
Odnijeli dug...
Ne mogu ili ne znam iz obavjesti isčitati jel to kolega sad "odnešen" cijelokupni dug IGE iz PSN
Nije dug nestao nego je dugorocno refinanciran pod povoljnijim uvjetima. Time je zapravo otklonjena mogućnost da neki id osiguranih vjerovnika pokrene ovrhe nad ključnom imovinom odnosno da netko baci društvo u stečaj po dospjelom dugu. To će omogućiti firmi da nastavi poslovati i otkloni na dugi rok problem koji ju je mučio godinama.