Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
ili pojednostavljeno, kad VIX bude neko vrijeme zelen i S&P isto zelen, onda obično S&P završi crven
-
Bank of China
Dividenda godisnja 7.7%
P/E 3.7
Uskoro ide intertrim ex dividend date
- Pa zar to nije prošlo. Na market watchu je EX-DIVIDEND DATE Jun 9, 2021
-
Bank of China
Dividenda godisnja 7.7%
P/E 3.7
ljudi, oprezno s tim Kinezima.
postoji ozbiljna mogućnost da budu delistirani sa USA burzi, tako da, ako ćete to kupovat, idite na neke druge burze, da ne bi bilo...
-
pa ako se ne varam dugerirano je da se to kupuje preko Hongkongške burze
-
nije mi baš jasan ovaj graf
uostalom odstupanja, odn. period gdje plava linija obveznica nije pratila ostale dvije, nije koliko vidim bila rijetkost
ja sam čuo i gledao na svoje oči, UBS i JPM tvrde obveznice na 1,9%-2.0%, doduše nisu specificirali koji rok, do kraja godine sigurno nije
-
nije mi baš jasan ovaj graf
uostalom odstupanja, odn. period gdje plava linija obveznica nije pratila ostale dvije, nije koliko vidim bila rijetkost
ja sam čuo i gledao na svoje oči, UBS i JPM tvrde obveznice na 1,9%-2.0%, doduše nisu specificirali koji rok, do kraja godine sigurno nije
ja još čekam onu naftu na 100 $ kako su isto previđali, pa nikako
-
oprosti brajo ali otvori 3 god graf Crude WTI Oil
pa pgoledaj gdje je bila prije tri godine
i sjeti se dipa kad su punili tankere i kad je cijena bila otišla u crveno
i opet je gdje? na $70
unatoč Musku i svoj sili proizvođača e-automobila i solarnih ploča
ne ide to preko noći
možda obveznice neće preko noći ni na 1.5%
ali govorim o sasvim suprotnom/drugom trendu koji kolega spominje
-
Bank of China
Dividenda godisnja 7.7%
P/E 3.7
pise na njihovoj stranici intertrim ex div u rujnu ce sada biti.
Mislim da se ni ne moze kupiti drugdje osim na HK burzi. Sto je odlicno jer ne skidaju 30% taxi
-
oprosti brajo ali otvori 3 god graf Crude WTI Oil
pa pgoledaj gdje je bila prije tri godine
i sjeti se dipa kad su punili tankere i kad je cijena bila otišla u crveno
i opet je gdje? na $70
unatoč Musku i svoj sili proizvođača e-automobila i solarnih ploča
ne ide to preko noći
možda obveznice neće preko noći ni na 1.5%
ali govorim o sasvim suprotnom/drugom trendu koji kolega spominje
kako kaže kolegica zlocesti: dugoročno smo ionako svi mrtvi.
to što kolega plavac navodi je za neki kraći period.
FED jednostavno ne može dopustiti da yieldovi odu visoko dok god se ekonomija ne transformira.
ono šta je izglednije je da porasu yieldovi na kratkom kraju, dok će duži kraj ići prema dolje, tako da ja prije tipujem na to da će 10y yield biti oko 1.0%, a blizu toga bi mogla doći i 30y yield, koja je sad na cca 1,9%.
meni su grafovi već fino signalizirali u tom smjeru, pa sam se tako i postavio.
ma meni je ovaj FED jednostavno živi cirkus.
tako su i u prošloj krizi govorili da ide tapering, pa je tržište poletilo, sve dok netko nije skužio da uopće nisu ni počeli, pa su se yieldovi opet srokali.
nešto kao i analitičari na brodarima, i kad pada, BDI raste, ili samo što nije
-
-
Ne vidim taj clanak koji ukazuje da ocekuje od 13.9 da ce se to dogoditi koliko sam pratio on je nakon jackson hola ocekivao krakotrajni pad i onda nakon toga rast sljedeca dva mjeseca kako je u ovom blogu napisa tako da mi je to sad malo kontradiktorno sta si napisao s onim sta je on nedavno sumirao 27.8
"
And indeed, we are looking for a high-frequency pullback in the 10Yr Yield, which may last for a few days, and thereafter, the long-end Yield rockets higher, seasonality-wise, and then top out 50 trading days from today
SUMMARY: We believe that the Fed (or Mr. Jay Powell) at the end of the Jackson Hole conference, will likely decide not to do anything radical, although his nuanced announcements may roil the market for a while. If our models are right, we should see lower equities and lower yields until early to mid-next week. After that, the aggregate positive seasonality of Fed and Treasury liquidity flows should combine to push equities and yields significantly higher over the next 2-1/2 months.
"
-
Gledam malo ove americke reporte jucerasnji Unemployment claims je i dalje visok ne smanjuje se uz to danasnji report o zaposljavanju je izasao razocaravajuci 70% nizi nego ocekivani uz to Average Hourly Earnings su izasli duplo veci nego ocekivani, ovo sve vise cini mi se potvrdjuje predvidanja o stagflaciji
-
-------------U.S. stock markets opened slightly lower on Friday in response to a hugely disappointing labor market report for August, which showed job creation at its slowest rate in six months.
Investign.com
Tko bi im udovoljio.
Nema par dana da se to smatralo dobrom viješću, zaposlenost manja od očekivane, jer FED neće ubrzo smanjiti otkup obveznica i podignuti kamatne stope
Danas im pak iste vijesti ne valjaju
-
Gledam malo ove americke reporte jucerasnji Unemployment claims je i dalje visok ne smanjuje se uz to danasnji report o zaposljavanju je izasao razocaravajuci 70% nizi nego ocekivani uz to Average Hourly Earnings su izasli duplo veci nego ocekivani, ovo sve vise cini mi se potvrdjuje predvidanja o stagflaciji
yup.
a odu li yieldovi gore, okinit će sell na junk obveznicama i poslat ove, koji bi sad trebali zapošljavati, u Chapter 11.
i tako se "svemogući" FED našao između čekića i nakovnja.
u svakom slučaju, svo ovo reopening veselje mi polako počinje "vonjati" na double dip, a nema više stimmy-a na ruke, nego isključivo kao porezne olakšice.
obzirom da se neke zombi korporacije, koje su se prilično dugo taljigale, odbilo likvidirati u prvom valu lockdown-a (tržište je to tražilo, ali je FED intervenirao otkupom njihovih obveznica), ništa neočekivano.
i na kraju se vratimo na priču da FED može uraditi tapering jedino da prestane kupovati MBS-ove, jer će, u protivnom, cijelu ekonomiju srušiti.
btw., da mi je samo znati tko ovo danas prodaje USA obveznice da bi kupovao japanske dionice da mu dam nagradu za investitora stoljeća
-
Ajmo ponoviti gradivo.
Yield ide gore kada cijena obveznica na tržištu pada. Ako se očekuje sumrak ekonomije, ne bi li obveznice trebale rasti ?
Pa to je Smak svijeta.
indexi rastu, VIX raste
Onda indexi padaju , cijena obveznice pada ???, neće ni zlato izdržati
Ima li kakav Safe Haven ?
Jesam li ja to nešto krivo ?
Ja trgujem na 15-minutnu svjećicu
-
Ajmo ponoviti gradivo.
Yield ide gore kada cijena obveznica na tržištu pada. Ako se očekuje sumrak ekonomije, ne bi li obveznice trebale rasti ?
Pa to je Smak svijeta.
indexi rastu, VIX raste
upravo kako ste opisali.
u tom slučaju safe haven je jedino dollar.
a ja sam kupio malo VIX-a i 30-godišnjih obveznica, pa bumo videli 🤷
-
U slučaju lakših i srednje teških potresa safe haven je dolar.
U slučaju ozbiljnih potresa nemam pojma što je safe haven i nitko ne zna. U početku dolar a iza će se stvarati i gubiti bogatstva ovisno o tome tko bude tu nizbrdicu znao dobro odvoziti...nekako ne vjerujem da to budu srebro i zlato.
-
Ajmo ponoviti gradivo.
Pa to je Smak svijeta.
indexi rastu, VIX raste
upravo kako ste opisali.
u tom slučaju safe haven je jedino dollar.
a ja sam kupio malo VIX-a i 30-godišnjih obveznica, pa bumo videli 🤷
Safe heaven dolar u situaciji inflacije?!
-
Safe heaven dolar u situaciji inflacije?!
spremi ovaj post negdi da vidimo tko će za par miseci bit u pravu.
jedino što FED-u vjerujem je to da će ova inflacija biti prijelazna priča.
al obzirom da je skoro cijeli market drukčije pozicioniran, nije mi problem bit contrarian 🤷
-
Ponedjeljak neradni!
Polaris, Pii je jako pao od mog krda u best buy je, mada se užasno groteskno ponaša, osobito naspram tržišta.
za utorak ću čekati ako padnu za koji postotak /skoro me pokloplo u petak/ Pru i Car.
obzirni su mi pag /dobio dividende!!!/ bns, csiq, luv.
spavam u rl i pii
luv je malo gadan, nema još potvrdu dna al se može od odbijanaca na plac ić, tamo iza 12, na plac kad je jeftinije.
Naravno sve navedeno ak ne dođe Kata Klizma, produžen je vikend
i cnx je dijonica i pol, hvala accountant, ravnopravno sam je pridružio mom krdu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner