1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 30, 2021 at 9:09 PM
    • #4,061

Ja neki dan kupim modernu, jesam li ju kupio objave da Japanci povlače cjepivo zbog stranih tijela u cjepivu. :S

Pala je nekih 5% u premarketu još od Petka. Međutim vrati mi se danas taman da izađem na nuli. Uf imao sreće više nego pameti. Vidim opet stavljaju po svuda loše vijesti. Očito ju žele srušit.

Iako moram priznati da sam lijepo zaradio ovaj mjesec. Prebacivao se iz jedne dione u drugu i držim maksimalno dan-dva. Kad padne bez razloga ja napravim buy the dip i to mi je dobro išlo ovaj mjesec. Vidjet ćemo šta bude u 09. i 10. mjesecu. Ako krene prema dolje na prvi jači znak sve rasprodajem i čekam dok ne vidim kud će.

Edited once, last by fajrvol: Merged a post created by fajrvol into this post. (August 30, 2021 at 9:12 PM).

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • August 31, 2021 at 9:12 AM
    • #4,062
    Market's record price action is mimicking late 1999 and it could spark a 10% to 20% correction, long-term bull Julian Emanuel warns
    "This is a time to retain emotional control," BTIG’s Julian Emanuel says.
    www.cnbc.com

According to BTIG’s Julian Emanuel, the market’s record price action is mimicking late 1999, and it could spark a 10% to 20% correction within the next month.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • August 31, 2021 at 9:16 AM
    • #4,063
    Quote from fajrvol

Ja neki dan kupim modernu, jesam li ju kupio objave da Japanci povlače cjepivo zbog stranih tijela u cjepivu. :S

Pala je nekih 5% u premarketu još od Petka. Međutim vrati mi se danas taman da izađem na nuli. Uf imao sreće više nego pameti. Vidim opet stavljaju po svuda loše vijesti. Očito ju žele srušit.

Iako moram priznati da sam lijepo zaradio ovaj mjesec. Prebacivao se iz jedne dione u drugu i držim maksimalno dan-dva. Kad padne bez razloga ja napravim buy the dip i to mi je dobro išlo ovaj mjesec. Vidjet ćemo šta bude u 09. i 10. mjesecu. Ako krene prema dolje na prvi jači znak sve rasprodajem i čekam dok ne vidim kud će.

e tako slično i ja radim, na dnevnoj bazi

ima hrpa dionica koja napravi dip na otvaranju i onda se oporavi po 2-3% vrlo brzo

treba naravno pratit indexe DJIA, S&P i Nasdaq... kad krene 'ronjenje' indexa, onda van

plus ove koje su jake u predtrgovanju, a iza kojih stoji dobra vijest i nisu za napucavanje ekipi s WSB

tako sam jučer odigrao na AFRM i KPLT (na obje oko +10% prosjek), dodao još BNTX, CLF i BTBT (kripto igra), na svakoj preko 2-3%

od otvaranja burze u sat i pol riješiš sve

tako da mi nisu jasni ovi koji upucaju milju, dvije u nekretninu i sretni su ako dobiju 5% (prije poreza na dohodak i troškova održavanja) godišnje!

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 31, 2021 at 9:22 AM
    • #4,064
    Quote from accountant
    Quote from fajrvol

e tako slično i ja radim, na dnevnoj bazi

ima hrpa dionica koja napravi dip na otvaranju i onda se oporavi po 2-3% vrlo brzo

treba naravno pratit indexe DJIA, S&P i Nasdaq... kad krene 'ronjenje' indexa, onda van

plus ove koje su jake u predtrgovanju, a iza kojih stoji dobra vijest i nisu za napucavanje ekipi s WSB

tako sam jučer odigrao na AFRM i KPLT (na obje oko +10% prosjek), dodao još BNTX, CLF i BTBT (kripto igra), na svakoj preko 2-3%

od otvaranja burze u sat i pol riješiš sve

tako da mi nisu jasni ovi koji upucaju milju, dvije u nekretninu i sretni su ako dobiju 5% (prije poreza na dohodak i troškova održavanja) godišnje!

Display More

Uf, jučer mi KPLT pala ko budali šamar.

Odlična!

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • August 31, 2021 at 10:38 AM
    • #4,065

Izašao sam prerano iz Polarisa, sa zaradicom, ušo u Luv i odma pobjegao sa sitnim minusićem da bi ušao u CAR i odma izašao sa 380$ plusa!!

ondak pretkraj me pokloplo na RL, to ću danas vidit što će bit.

Solarci vriju /JKS I DQ/ a CSIQ je pomalo sramežljiv, pa ću tu biti pažljiv kao i na LUV " PRijevoznici padaju zbog delta varijante", malo mi je ta haranga navijačka.....

ASTS mi je rana koja još uvijek krvari /izašo sa nemalim sredstvima ne tako davno na 8,6/

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • August 31, 2021 at 1:51 PM
    • #4,066

Balan kaže da bi pad mogao potrajati do 07-08.09.2021., on prije svega prati US 10y

Na US 10y je najosjetljiviji Russell2000

Edited once, last by plavac: Merged a post created by plavac into this post. (August 31, 2021 at 1:52 PM).

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • August 31, 2021 at 10:16 PM
    • #4,067
    There are mounting risks that make September a potentially hazardous time for stocks
    After seven months of gains, stocks face plenty of potential risks that could make September live up to its reputation as the worst month of the year.
    www.cnbc.com
    • Stocks are down more often than they are up in September, and after seven months of gains, strategists say it’s possible the market could see a pullback.
    • This year, there are mounting risks that make September a potentially hazardous time for stocks.
  • fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • September 1, 2021 at 9:50 AM
    • #4,068

Btw. Na tragu ovoga što piše kolega plavac ja jučer rasprodao sve osim OCGN-a gdje se čeka WHO approval za Covaxin. Sad dalje daytrade uz puno opreza.

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • September 1, 2021 at 11:24 AM
    • #4,069

Jučer su burzu digli jako loši podaci potrošačkog sentimenta. U biti to se dogaša već godinama da loši podaci iz ekonomije dižu burzu jer burza odmah anticipira da nema zaoštravanja monetarne politike. Samo o tome koliko je ovo sve nakaradno.

Druga stvar je o čemu sve više pišu analitičari je stagflacija. Balan očekuje usporavanje US gospodarstva prema kraju godine, a inflacija je već dosta visoka i može se dogoditi da imamo stagnaciju i inflaciju. Problemi se iza brda samo gomilaju.

Burza čeka petak i izvješće o zaposlenosti što je bitno FED-u. 14.09. consumer price index, debit ceiling je isto moguć kroz koji tjedan, 17.09. je OpEx, istiću opcije i 22.09. opet zasjeda FED.

Za trejdanje idealno.

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • September 1, 2021 at 11:31 AM
    • #4,070

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ovako izgleda sezonski graf, 15-tak dana još lijepog rasta, premda bi sutra mogao biti nekakvi pad nakon današnjeg skoka i prije petka i izvješća o radnim mjestima.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 1, 2021 at 1:55 PM
    • #4,071

At 7:05 AM ET (1105 GMT), the Dow Futures contract was up 110 points, or 0.3%, S&P 500 Futures traded 15 points, or 0.4%, higher, while Nasdaq 100 Futures climbed 35 points, or 0.2%.

The major indices all posted gains in August, with the broad-based S&P 500 climbing 2.9% and rising for the seventh month in a row. The tech-heavy Nasdaq Composite gained around 4% and the blue-chip Dow Jones Industrial Average added 1.2%.

This week’s main focus remains Friday’s nonfarm payrolls data for August, as the strength of this release could influence the Federal Reserve’s decision on when to start running down its massive bond-buying program.

Dow Futures Rise 110 Pts; ADP Payrolls in Focus By Investing.com
    Dow Futures Rise 110 Pts; ADP Payrolls in Focus
    www.investing.com
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 1, 2021 at 2:14 PM
    • #4,072

Ovoje jedan dječji graf, al' zapanjujuća je pravilnost kojom se izmjenjuju periodi rasta sa padovima.

Doduše, nije bio pad, nego dip

iduća je korekcija izvjesna oko 20.09., očekivano 5%

Izgleda da na domaćem tržištu kapitala moguća korekcija nikoga ne brine, samo mi ovdje strepimo :S

Futuresi.

Files

futuresi.png 72.1 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 1, 2021 at 4:52 PM
    • #4,073
    Wall Street Opens Slightly Higher After Another ADP Jobs Miss; Dow Flat By Investing.com
    Wall Street Opens Slightly Higher After Another ADP Jobs Miss; Dow Flat
    www.investing.com

----------Investing.com -- U.S. stock markets edged higher at the open on Wednesday, after payrolls processor ADP's monthly report on private-sector hiring hinted at a slowdown in the job market recovery and, consequently, a higher likelihood of continued monetary stimulus.-----------

Spašeni . Igramo na produžetke :S

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 1, 2021 at 8:18 PM
    • #4,074

Ako ikada dočekamo pad indexa

Dividend Kings | The Motley Fool
    Everything you need to know about the stocks with the most impressive track records for dividend hikes.
    www.fool.com
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • September 1, 2021 at 8:24 PM
    • #4,075

trenutno na Bloomberg TV spominju rast 10YR US obveznice s trenutnih 1.30% na 1.90-2.00% (UBS Wealth Management, JPM Asset Management)

naravno postupno

uz nezadovoljavajući broj dodanih radnih mjesta, reizbor čelinka FED-a i opće nesigurnosti (još uvijek) oko Covid-19... tko ne zna kud s parama na kratki do srednji rok (3-6 mjeseci) mislim da su banke dobar izbor

XLF graf

• Jure
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    279
    • September 2, 2021 at 9:25 PM
    • #4,076
    Quote from fajrvol

Btw. Na tragu ovoga što piše kolega plavac ja jučer rasprodao sve osim OCGN-a gdje se čeka WHO approval za Covaxin. Sad dalje daytrade uz puno opreza.

Pretraživao sam malo OCGN po netu radi investa i naletio na ovo, Jeli ti poznato i što misliš jeli ovo značajno ili ne ?

LAWSUITS FILED AGAINST OCGN, DKNG and PLL - Jakubowitz Law Pursues Shareholders Claims
    NEW YORK, NY / ACCESSWIRE / August 17, 2021 / Jakubowitz Law announces that securities fraud class action lawsuits have commenced on behalf of shareholders of…
    ca.finance.yahoo.com
  • fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • September 2, 2021 at 11:19 PM
    • #4,077
    Quote from Jure
    Quote from fajrvol

Pretraživao sam malo OCGN po netu radi investa i naletio na ovo, Jeli ti poznato i što misliš jeli ovo značajno ili ne ?

https://ca.finance.yahoo.com/news/lawsuits-…-162500064.html

To je u americi jako česta praksa gdje specijalizirana odvjetnička društva podižu parnicu protiv firme da je dovela javnost u zabludu. To rade non stop i ne vidim tu neki problem pogotovo što odgovor WHO-a se očekuje sredinom mjeseca. Nakon toga sell the news i praćenje dalje. Sljedeće se čeka odobrenje od Kanade.

Kod takvih firmi kao što je biopharma obavezno imati stop nalog jer tu začas stvari mogu krenuti u lošem smjeru.

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • September 3, 2021 at 6:33 AM
    • #4,078

Dionice ne trzaju na ta odvjetnička društva, oni se valjda tako reklamiraju

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 3, 2021 at 8:23 AM
    • #4,079
    Quote from plavac

Jučer su burzu digli jako loši podaci potrošačkog sentimenta. U biti to se dogaša već godinama da loši podaci iz ekonomije dižu burzu jer burza odmah anticipira da nema zaoštravanja monetarne politike. Samo o tome koliko je ovo sve nakaradno.

Druga stvar je o čemu sve više pišu analitičari je stagflacija. Balan očekuje usporavanje US gospodarstva prema kraju godine, a inflacija je već dosta visoka i može se dogoditi da imamo stagnaciju i inflaciju. Problemi se iza brda samo gomilaju.

Burza čeka petak i izvješće o zaposlenosti što je bitno FED-u. 14.09. consumer price index, debit ceiling je isto moguć kroz koji tjedan, 17.09. je OpEx, istiću opcije i 22.09. opet zasjeda FED.

Za trejdanje idealno.

bolje ne može.

već 4. mjesec za redom bude korekcija u tjednu kad ističu opcije (obično 3. tjedan u mjesecu).

market ide kao po nekom programu.

odradi se ta korekcija, i onda svaki idući tjedan bude record high.

jedino šta sad imamo i malo više hodograma u događanju, a možda i malo više ekipe zajaši sell da bi idući tjedan opet buy the dip.

u svakom slučaju, ja sam opet uzeo malo VIX-a, čisto ako negdje nešto pukne, pa da me lijepo lansira :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Davorinvu
    Početnik
    Reakcija primljeno
    11
    • September 3, 2021 at 10:01 AM
    • #4,080

Bank of China

Dividenda godisnja 7.7%

P/E 3.7

Uskoro ide intertrim ex dividend date

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,618 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy