Moram priznati da bih velike long pozicije držala isključivo u zaba globalu.
Nakon potankog razmišljanja zaključila sam da mi na drugom svijetu neće trebati
kako neće?
pa bilo je priče da na Jadroplovu jedan gospodin udara po asku "s Lovrinca", a možda se ipak radi o nekome koji ima isto ime i prezime
evo kako u slučaju ne daj bože na ibhttps://http://www.interactivebrokers.com/en/software/am…inheritance.htm
evo kako u slučaju ne daj bože na ibhttps://http://www.interactivebrokers.com/en/software/am…inheritance.htm
Display MorePa ako ulažem u blue chipove koji isplaćuju $1 dividende uvrh glave po dionici prosječne vrijednosti $500, onda je riječ o dugoročnoj investiciji.
Gdje stoji da sam ja vlasnik tih papira i kako tj. na koji način vlasništvo nad njima prelazi na nasljednike u ostavinskom postupku?Također, da li je sa njima moguće i oporučno raspolagati?
Znam da ima 100 aplikacija koje olakšavaju uplatu novaca u razne svrhe, obično prikazane kao igra sa puno šarenih boja, ali riječ je o ostvarivanju nekih prava što ponekad može biti nezgodno.
pa zato i je moj stav da ulaganja držiš kod domaće jurisdikcije.
ma koliko nekad i više koštalo.
trejd je druga stvar, al i tu bi bilo pametno povlačit novce na neki "domaći" račun, kad se toga malo više nakupi 🤷
Postoje i online casina, točno, ali trgovanje zlatom je jednako stvarno kao i trgovanje zvjezdanom prašinom. Sve dok ja za 1 g virtualnog zlata ne mogu dobiti polugicu fizičkog zlata (bez premije na kičaste gravure kao kod kovanica) to sve i nema neku vrijednost..
Vidim da si pronašao Sven Henrich-a Zanimljivo i kritički piše, ali uzmi sve sa rezervom, on već godinu dana crta bearish grafove i zagovara pad. Meni osbno su neki njegovi grafovi zanimljivi, ali neki mi uopće nemaju smisla, izgledaju kao da na silu želi podržati bearish narativ. U svakom slučaju je zanimljiv i pozitivan lik, imao je i dobre podcaste, ne znam jel ih još uvijek snima, nisam ga već neko vrijem popratio.
Vidim da si pronašao Sven Henrich-a Zanimljivo i kritički piše, ali uzmi sve sa rezervom, on već godinu dana crta bearish grafove i zagovara pad. Meni osbno su neki njegovi grafovi zanimljivi, ali neki mi uopće nemaju smisla, izgledaju kao da na silu želi podržati bearish narativ. U svakom slučaju je zanimljiv i pozitivan lik, imao je i dobre podcaste, ne znam jel ih još uvijek snima, nisam ga već neko vrijem popratio.
ne brini.
ja sve tuđe "crtarije" bacim i na svoje "gradele".
po svim grafovima što ih gledam, korekcija je neizbježna.
a to i nekoliko "uvijek bullish" tradera misli.
evo, i Kibar misli da će dolar ojačati, a to na ostaloj "imovini" znači "biber"
kud korekcija, od zadnje se tek oporavljam 😆
Prodao COIN sa +7%, kad sam prodao sigurno će još skočiti ali želim imati dovoljno keša sa strane zlu ne trebalo.
PANL- Moze netko nabacit kakav grah?
Jucer sam izasao na 4.16 sadobrih +10%.
postavio post jucer al u krivu temu
Sad gledam da Lesija vratim kuci
al pitanje je kad???
Cekat jos malo pada ili???
kud korekcija, od zadnje se tek oporavljam 😆
institucionalci bježe od dionica i kupuju zlato i obveznice.
na marketu ostavljaju samo "male".
rekao bih da se nešto sistemski događa, šta samo insajderi znaju.
onaj Greensill se prvo urušio, pa Archegos i sad Bitcoin.
neke banke je fino ošišalo (npr. Credit Suisse i Morgan Stanley), a ove nisu jedine.
svi analitičari i tehničari očekuju propad marketa od cca 10%, do 200 moving averege-a.
bilo bi dobro likvidirati long pozicije ili barem postaviti stop loss-eve
Evo PANL
Ako ne bude nepredviđenih situacija, PANL hekla uzbrdo unutar dvije trend linije
Pametno ga sačekati niže, a ako ne dodirne doljnju trend liniju, ovu malu pomoćnu će skoro pa izvjesno
Evo PANL
Ako ne bude nepredviđenih situacija, PANL hekla uzbrdo unutar dvije trend linije
Pametno ga sačekati niže, a ako ne dodirne doljnju trend liniju, ovu malu pomoćnu će skoro pa izvjesno
Da li ste pratili SPPI zadnja dva dana, prekjučer su ga zakucali na 3,20$ i ondase pojavio BID, jučer su ga pokušali ponovo zakucati ali BID nije popuštao, zadnjih pola sata preko 1 milijun dionica prometa, zadnja minuta 493.000 dionica, uglavnom nešto se događa. XBI je završio u minusu a SPPI u plusu.
Inspekcija pogona je najavljena za drugu polovicu svibnja i kažu da FDA treba 2-4 tjedna da donese odluku o odobrenju, sve drugo je rijeešeno.
Ja sam svojevremeno gledao borbu algosa na jednoj dionici, VSTM, na 5,50-49$, u jednom centu je protrgovano milijun dionica, na kraju je cijena otišla prema dolje, ja sam poslije nekog vremena izišao na 3,5$ a cijena je pala nakon par mjeseci na 1$
Da li ste pratili SPPI zadnja dva dana, prekjučer su ga zakucali na 3,20$ i ondase pojavio BID, jučer su ga pokušali ponovo zakucati ali BID nije popuštao, zadnjih pola sata preko 1 milijun dionica prometa, zadnja minuta 493.000 dionica, uglavnom nešto se događa. XBI je završio u minusu a SPPI u plusu.
Inspekcija pogona je najavljena za drugu polovicu svibnja i kažu da FDA treba 2-4 tjedna da donese odluku o odobrenju, sve drugo je rijeešeno.
Ja sam svojevremeno gledao borbu algosa na jednoj dionici, VSTM, na 5,50-49$, u jednom centu je protrgovano milijun dionica, na kraju je cijena otišla prema dolje, ja sam poslije nekog vremena izišao na 3,5$ a cijena je pala nakon par mjeseci na 1$
iskreno, nisam pratio.
možda ih netko i akvizira ako sve prođe ok u Koreji, jer imaju dosta institucionalnih investitora, tko zna.
nije mi neka velika pozicija pa mogu čekati.
btw., danas bankare "grill-aju" u Kongresu.
bila bi baza da nekome od njih baš "njegova" impload-ira taman dok ga "narodni" zastupnici "upilavaju".
navodno i Wells Fargo ima nekih problema s bilancom.
cijelo tržište se kilavi, a reversed repo sa svakim danom sve veći, a kamate nastavljaju padati, što znači da veliki investitori bježe u obveznice.
kako kaže zlocesti muž (mali dioničar) uvijek zadnji sazna
http://m.medipana.com/news_viewer.as…D%BA%26sDate%3D
inspekcija u tijeku, sve ide glatko
plavac što će reći, treba pričekati barem 2 tjedna za "nalaz" inspekcije?
2-4 tjedna za odobrenje lijeka
Dečki i ja sam vam se pridružio sa skromnih 2000 komada na 3.24.