jd, csiq,
ne daje tako kratke poruke postat
ayx!
jd, csiq,
ne daje tako kratke poruke postat
ayx!
Pogledati ću to do otvaranja
Crosswords
Nemojte jos sad kupovati JD. Vidim da cijela Kina pada. Tj. Hong Kong Nemam pojma zasto. Nece to nikud pobjeci. Kazem da je dobra dionica i dugorocno se može držati. Kratkorocno, tko ce ga znati.
Nemojte jos sad kupovati JD. Vidim da cijela Kina pada. Tj. Hong Kong Nemam pojma zasto. Nece to nikud pobjeci. Kazem da je dobra dionica i dugorocno se može držati. Kratkorocno, tko ce ga znati.
Kina radi "credit crunch".
opet se "pumpa" infrastruktura, a odbijaju uložiti u tech sektor.
ako se ne varam, baš zbog toga ih je i Jack Ma bio prozivao, pa su ga poslali na "hlađenje".
Jasno da je model različit,ali to je po meni prednost,zato BABA i ima bolje marže, pa i od AMZN,za P/E da i ne pišem.Može izbaciti i više proizvoda na tržište.Ima prostora za rast kod Cloud i DE.Jeftina je i nepopularna trenutno samo zbog problema sa ANT grupom.
Svejedno,da ne ispadne da te nagovaram,jer to nikako nije slučaj,sretno sa JD,možda i ja uzmem malo ako još padne.
Mislim da ne shvacas. BABA se ne moze uspoređivati s AMZN-om niti JD-om jer ima drukciji poslovni model. Ti na Alibabi kupis nesto i alibaba nazove proizvodaca da si kupio to i to i tebi to proizvodac pošalje. Oni s robom nemaju veze. Amazon i JD kupe proizvod od proizvodaca, donesu ga u svoje skladište, i onda kad ti narucis tebi JD to donese sa svojom dostavom i naplati. Zato na JD-u nema lažne robe, što je u Kini veliki problem. Nema veze tko ima veće marže ili niže, nego koliko su one održive i sta ce s njima biti u buducnosti. JD da uspije srediti logistiku, a tu spada dostava robe, koju oni, a to sam već pisao, dostavljaju u Kini u roku jednog ili dva dana i to za oko 90% robe (mozes li to zamisliti), imali bi marzu recimo 4%. To je već dupla zarada i P/E od 18. (govorim napamet i otprilike jer dugo nisam radio tocnu analizu). Zamisli za kompaniju koja raste 32% da ima P/E 18. I to raste 32% na prihod od 120 milijardi $, a ne prihod od 3 mil $, pa se to lako onda poveća. To su zastrašujuće brojke. Izbacivanje više proizvoda isto nema veze jer oni ne proizvode sta se traži. Naravno da je meni potpuno svejedno dal će itko kupiti JD. Necemo mi pomaknuti cijenu Samo govorim činjenice. Jedino na ATPL-u misle da dionicu pomicu pisanja s foruma, ali tamo je posebna ekipa.
Evo ti marže na primjeru solaraca. DQ prodaje silikon i ima ga 80.000 MT. Ne moze proizvesti više ove godine. Njegov ukupan prihod je oko 800 mil$ na cijeni silikona 10$, a ukupni Mcap je oko 22B. Cijene silikonu rastu jer je velika potražnja i marže će rasti jer su fiksni troškovi uvijek gotovo jednaki, pa samo zarada može rasti s rastom cijene. JKS prodaje solarne panele koji se sastoje od stakla, kojemu se cijena udvostrucila, srebra kojemu je cijena skocila, silikona kojemu se cijena utrostrucila, i sve to moraju slati kontenjerima, kojemu se cijena učetverostrucila. Zbog zelje da se očuva tržišni udio i zbog ogromnog broja kompanija koji se time bave, oni sav taj trošak ne mogu prebaciti dalje. Cijena ukupnog solarnog sustava je jos i pala. Marže su sad vjerovatno tanke kao zilet, ako nisu i negativne. I zato kompanija kojoj raste prihod, a koji je oko 5B dolara, ima Mcap od samo 1,8B, znaci 12x manji nego DQ, iako imaju prihod 6x veci. Iako su u istom sektoru i ovise jedan o drugome, ne mogu se uspoređivati
BABA je mnogo više od obične E commerce stock,da ne ulazim previše u detalje,FCF im je odličan i margini iako padaju kako već rečeno i dalje su mnogo bolji od JD,sa kojima,kako i sam pišeš tržište nije zadovoljno...BABA velike novce ulaže u Cloud,segment koji raste 66% godišnje,drže 47% tržišta u Kini(Tencent 18%),u razdoblju 2020-2023 ulažu 28 milijardi$ a već su lagano krenuli biti profitabilni.
Kako sami kažu: In terms of the growth potential, Alibaba CEO Daniel Zhang believe that “cloud computing will likely be the “main business”for Alibaba in the future.” This is an indication of the growth the company is expecting.
Tu je još i digital entertainment koji je posebna priča i tu najviše "gube" na maržama i novcu,opet kupuje se budućnost,iako mi se čini manje ružičasta nego kad je Cloud u pitanju.
Btw,naručio prije godinu i pol Xiaomi robot usisavač preko Aliexpress,imaju valjda neko skladište u EU,jer mi je stigao za dva,tri dana.Besplatna poštarina ili sitno nešto,tax free.
Edit,zaboravio na ovo:" Izbacivanje više proizvoda isto nema veze jer oni ne proizvode sta se traži." Ima veze je JD svaki proizvod mora uskladištiti,dok BABA nema problema sa tim uglavnom,to je posao proizvođača,tako da imaju u ponudi više proizvoda.
ABC.
Nemam pojma ćime se bave
Veliki vremenski okvir, W pattern bottom, smatra se bullish
Tjedni frame polukružni pattern, hoće li biti cup ? Trenutno je u kanalu up između dvije linije trgovinskog kanala
Kratki frame, papir malo zgubidani, u očekivanom rasponu cijene
Što god mi mislili, cup 'n handle i nije osobito profitabilan pattern, ako imamo na umu uđi, zaradi, izađi.
Ovo su vama long pozicije ?
Ni ja.
a pitao sam za ACB -- Aurora Canabis...
Al kad je ABC tu pogledacemo i njega da ne propadne graf...
ACB gledam da se opet vratim
long-- kod mene je sve duze od par danq very long:)
ALT vec preko tjedan imam pa sam jucer izaso...(a u premarketu je +25%)
PFE mi neda vrag mira- Vec sam pogubio novce u njemu i opet sam se vratio ni sam neznam zasto...
pep-a tu sam uso nekidan pa me frka vikend docekat u tome mada ipak je to pep pa nema nekih velikih oscilacija.
U PFE nećeš pogubiti velike novce,imam ga i ja,ne puno,ali to je prilično safe stock(koliko već može biti).I u nekom jako crnom scenariju,
a nekad je i 0 gubitak pogotovo prije mjesec dana. sve je divljalo i raslo a ja se sparkiro u pfe koji je pao skoro 15% u tih mjesec dana. Da je i na 0 bio to je ko da sam u carapu spremio...
Al eto opet sam se vratio. Vajda sam prikriven mazohst...
Pišem za trenutne razine,ja sam ga kupovao po 33.90,znači tu negdje kao i sad.Znamo da je tajming najvažniji kod dionica.
sad ste mene uvalili u makro 'analitikante', što ću
izgleda da inflatorni uvjeti + rast kamata, kojih se svi vidim bojite, pašu upravo bitcoinu pa predlažem jači exposure nekom kripto ETF, minerskim dionicama ili samom BTC-u
ovdje je analiza, već drugi puta u tjedan dana nailazim na isti odgovor: kratkoročno inflacija DA, dugoročno NE
konkretno za $SOS sam našao podatak da im je break-even negdje na cijeni BTCa od $19k-$19.5k
sve iznad toga profit, profit, profit
Aurora nije spremna za rast, imate pinocchio bar , nos mu je baš velik. Market je odbio višu cijenu
Trenutnu u rasponu, isplatilo bi ga se sačekati niže
Display MoreMislim da ne shvacas. BABA se ne moze uspoređivati s AMZN-om niti JD-om jer ima drukciji poslovni model. Ti na Alibabi kupis nesto i alibaba nazove proizvodaca da si kupio to i to i tebi to proizvodac pošalje. Oni s robom nemaju veze. Amazon i JD kupe proizvod od proizvodaca, donesu ga u svoje skladište, i onda kad ti narucis tebi JD to donese sa svojom dostavom i naplati. Zato na JD-u nema lažne robe, što je u Kini veliki problem. Nema veze tko ima veće marže ili niže, nego koliko su one održive i sta ce s njima biti u buducnosti. JD da uspije srediti logistiku, a tu spada dostava robe, koju oni, a to sam već pisao, dostavljaju u Kini u roku jednog ili dva dana i to za oko 90% robe (mozes li to zamisliti), imali bi marzu recimo 4%. To je već dupla zarada i P/E od 18. (govorim napamet i otprilike jer dugo nisam radio tocnu analizu). Zamisli za kompaniju koja raste 32% da ima P/E 18. I to raste 32% na prihod od 120 milijardi $, a ne prihod od 3 mil $, pa se to lako onda poveća. To su zastrašujuće brojke. Izbacivanje više proizvoda isto nema veze jer oni ne proizvode sta se traži. Naravno da je meni potpuno svejedno dal će itko kupiti JD. Necemo mi pomaknuti cijenu Samo govorim činjenice. Jedino na ATPL-u misle da dionicu pomicu pisanja s foruma, ali tamo je posebna ekipa.
Evo ti marže na primjeru solaraca. DQ prodaje silikon i ima ga 80.000 MT. Ne moze proizvesti više ove godine. Njegov ukupan prihod je oko 800 mil$ na cijeni silikona 10$, a ukupni Mcap je oko 22B. Cijene silikonu rastu jer je velika potražnja i marže će rasti jer su fiksni troškovi uvijek gotovo jednaki, pa samo zarada može rasti s rastom cijene. JKS prodaje solarne panele koji se sastoje od stakla, kojemu se cijena udvostrucila, srebra kojemu je cijena skocila, silikona kojemu se cijena utrostrucila, i sve to moraju slati kontenjerima, kojemu se cijena učetverostrucila. Zbog zelje da se očuva tržišni udio i zbog ogromnog broja kompanija koji se time bave, oni sav taj trošak ne mogu prebaciti dalje. Cijena ukupnog solarnog sustava je jos i pala. Marže su sad vjerovatno tanke kao zilet, ako nisu i negativne. I zato kompanija kojoj raste prihod, a koji je oko 5B dolara, ima Mcap od samo 1,8B, znaci 12x manji nego DQ, iako imaju prihod 6x veci. Iako su u istom sektoru i ovise jedan o drugome, ne mogu se uspoređivati
BABA je mnogo više od obične E commerce stock,da ne ulazim previše u detalje,FCF im je odličan i margini iako padaju kako već rečeno i dalje su mnogo bolji od JD,sa kojima,kako i sam pišeš tržište nije zadovoljno...BABA velike novce ulaže u Cloud,segment koji raste 66% godišnje,drže 47% tržišta u Kini(Tencent 18%),u razdoblju 2020-2023 ulažu 28 milijardi$ a već su lagano krenuli biti profitabilni.
Kako sami kažu: In terms of the growth potential, Alibaba CEO Daniel Zhang believe that “cloud computing will likely be the “main business”for Alibaba in the future.” This is an indication of the growth the company is expecting.
Tu je još i digital entertainment koji je posebna priča i tu najviše "gube" na maržama i novcu,opet kupuje se budućnost,iako mi se čini manje ružičasta nego kad je Cloud u pitanju.
Btw,naručio prije godinu i pol Xiaomi robot usisavač preko Aliexpress,imaju valjda neko skladište u EU,jer mi je stigao za dva,tri dana.Besplatna poštarina ili sitno nešto,tax free.
Edit,zaboravio na ovo:" Izbacivanje više proizvoda isto nema veze jer oni ne proizvode sta se traži." Ima veze je JD svaki proizvod mora uskladištiti,dok BABA nema problema sa tim uglavnom,to je posao proizvođača,tako da imaju u ponudi više proizvoda.
Ma sve ja to znam. Alibabi je cloud isto sto i AWS amazonu, pokretac rasta prihoda. Ja sam samo htio objasniti da se jedan model ne moze uspoređivati s drugim, jer bi netko pomislio da je Alibaba 100x bolja od JD-a jer imaju maržu 55%, a JD 2%. O tome se radi. Jos jednom, JD moze i hoce popraviti maržu, alibaba teško. To je stvar koju nit analiticari ne kuze, pa su svi išli kupovati alibabu prije neke dvije i pol godine (tad sam napravio analizu tih dionica i kupio JD na 27 negdje. I prodao s minusom da ne bude zabune, jer je CEO bio optužen za silovanje, pa sam se prepao da bi sve moglo propasti). Na kraju je JD skocio 3 pa skoro i 4x, a Alibaba 30%. Jos jednom, BABA je dobra dionica. Zasto nisam drzao JD? Jer je stalno bilo sranja s Trumpom i ratom s kinom itd pa nikako uskociti. Sad mi je ful žao.
Bilo kuda, Opte svuda
U ovo sam ušla
https://www.jdrf.org/blog/2020/06/1…elieve-results/
Ovo je velikog potencijala. Dijabetes je epidemija našeg stoljeća.
Ispituju lijek koji može spriječiti razvoj dijabetesa tipa 1, autoimuna bolest, zbog kojeg ljudi moraju primati inzulin u najmanje jednoj, a ponekad i pet doza dnevno
Objava rezultata se očekuje 02.07.2021
JD
Za ulaz bih čekala da se uvjerljivo vrati na 93, u svoj kanalić
Prije toga neka pada, ako je naumio
Evo nešto za našeg Emila.
Mada bih ja još pričekala sa ulazom
Motley Fool je to popratio sa nekom pričom, pa se gradi i momentum
malo mi je predug taj niz... ja vise preferiram ove na tjednoj-satnoj bazi al i ova ce posluzit
thx
Treba ga gledati, i kupiti kada počne trčati uzbrdo
Display MoreBABA je mnogo više od obične E commerce stock,da ne ulazim previše u detalje,FCF im je odličan i margini iako padaju kako već rečeno i dalje su mnogo bolji od JD,sa kojima,kako i sam pišeš tržište nije zadovoljno...BABA velike novce ulaže u Cloud,segment koji raste 66% godišnje,drže 47% tržišta u Kini(Tencent 18%),u razdoblju 2020-2023 ulažu 28 milijardi$ a već su lagano krenuli biti profitabilni.
Ma sve ja to znam. Alibabi je cloud isto sto i AWS amazonu, pokretac rasta prihoda. Ja sam samo htio objasniti da se jedan model ne moze uspoređivati s drugim, jer bi netko pomislio da je Alibaba 100x bolja od JD-a jer imaju maržu 55%, a JD 2%. O tome se radi. Jos jednom, JD moze i hoce popraviti maržu, alibaba teško. To je stvar koju nit analiticari ne kuze, pa su svi išli kupovati alibabu prije neke dvije i pol godine (tad sam napravio analizu tih dionica i kupio JD na 27 negdje. I prodao s minusom da ne bude zabune, jer je CEO bio optužen za silovanje, pa sam se prepao da bi sve moglo propasti). Na kraju je JD skocio 3 pa skoro i 4x, a Alibaba 30%. Jos jednom, BABA je dobra dionica. Zasto nisam drzao JD? Jer je stalno bilo sranja s Trumpom i ratom s kinom itd pa nikako uskociti. Sad mi je ful žao.
Ok,nije ni da ja imam nešto protiv JD,a što nas čeka u budućnosti tek ćemo vidjeti.
Ako koga zanima kvalitetan članak na SA: BABA ili AMZN?
Vidim danas ste raspolozeni za crtanje pa ako moze CCIV
CODX - vidi se da je nacrtan danas "scallops u nizu........." odma je poletio - ulovio ga malo nize vec je 7% plus
ZKIN - lesi se vraca na vrh malo je bio na hladjnju al eto ga opet. vratio sam se u njega jucer na 6. povratak na 11 sumnjam da moze al do 9 se nadam...
reko sam ja - samo treba crtat dobre paterne ostale ignorirat