Baš malo prije gledam APHA, mislim da će se konsolidirati tu negdje kako je kolega accountant rekao. Ja sam si stavio target 15-18$ za ulaz pa pratimo.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Malo da vidimo stare znance:
PLTR se fino hladi već 3 dana za redom. Ako sve bude ok i ovako nastavi idući tjedan bi mogao biti zanimljiv za prvi ulaz.
XPEV Već par dana je u ovoj zoni od 46-48$ Još koji dan treba pratit ako ne ode prema dolje pretpostavljam da ima potencijal potegnut 10-15%.
-
Baš malo prije gledam APHA, mislim da će se konsolidirati tu negdje kako je kolega accountant rekao. Ja sam si stavio target 15-18$ za ulaz pa pratimo.
a kako objasniti ovo strmoglavo rušenje cijene, ne znam, stvarno mi nije jasno
možda je to sad po novom korekcija tržišta? selektivni padovi određenih sektora
jer nakon Reddit bandita, WSB-a i ostalih grupa kažu da ništa više neće biti isto?
-
WSB i ostale grupe napušu dionicu do neba (barem tako kažu američki analitičari) pa to izgleda kao da je firma spremna za uzlet od 100-200%. Mislim da je ovdje priča tek počela jer izgelda da Biden stvarno radi da svoja obećanja provede. Za sad naravno.
https://www.pharmaceutical-technology.com/comment/biden-…lisation-plans/
-
Ajde jedan promising ticker.
I feel lucky today
Može ovaj
Buy and Hold do slijedećeg petka
-
ak ovak nastavi do kraja dana ce past ispod tvog targeta za kupnju
-
Ista stvar se dogodila i sa NOK, pogledajte je gdje je sada a gdje je bila samo prije par dana.
-
Balan kaže još dan ili dva, i onda kreće sve dolje, uglavnom do kraja ožujka S&P u najblažoj verziji na 3400 bodova, to je pad od 10%, nije to tako strašno, pad od 20% je već malo ozbiljnija stvar, to je bilo 2018. godine i to nije ugodno, iz osobnog iskustva, kada se J. Powell malo zaigrao šefa FED-a, onda mu je burza pokazala tko je šef
-
Balan kaže još dan ili dva, i onda kreće sve dolje, uglavnom do kraja ožujka S&P u najblažoj verziji na 3400 bodova, to je pad od 10%, nije to tako strašno, pad od 20% je već malo ozbiljnija stvar, to je bilo 2018. godine i to nije ugodno, iz osobnog iskustva, kada se J. Powell malo zaigrao šefa FED-a, onda mu je burza pokazala tko je šef
taj tvoj zvuči kao pametan čovjek.
iskreno, i mene čude što ne puste malo hlađenja barem do 50 MA/EMA, nego se već par dana kilave i cijede market do zadnje kapi, i još uz to povećavaju kontra short (VIX, obveznice, dolar).
ovo u zadnju je baš forsiranje.
-
Evo vezano za odluke o najboljem trenutku kupnje/prodaje neke dionice:
Da li koristite indikatore kad donosite odluku o kupnji i koje?
Npr. ja sam bila dosta teorijski upoznata s formama i indikatorima ,ali ih nisam koristila (naravno na svoju štetu).
Uglavnom,pratila sam odnos kretanja volumena i cijene, no dodat ću si još MACD i RSI indikatore. Volumen, RSI i MACD u kombinaciji zbilja moćni alati za odluke kad kupiti/prodati,osobito za dnevno trgovanje.
-
-
MACD je lagging indikator
Bolji su RSI i Directional za day trade
-
Da, baš se osjeti to forsanje, burza je po svim parametrima povjesno visoko i naravno da će biti pad, vjerojatno u idučih mjesec, ili dva, ali koliko to je teško znati, problem je što ni pad od 20% nije puno koliko je burza sada skupa, ali padovi od 20% su jako ružni.
-
-
Directional mi nije poznat indikator, a RSI ukazuje kao izdvojeni indikator samo snagu kupnje (zato mislim da je dobro kombinirati više tih indikatora jer npr. ako volumen i dalje raste, cijena raste a RSI je u Overbought zoni,iznad 80,a MACD linija kupnje isto iznad iznad linije prodaje onad znamo da još nije vrijeme za prodaju iako je RSI dosegnuo overbought zonu (može se dulje zadržavati,isto kao i oversold zoni)
-
Directional mi nije poznat indikator, a RSI ukazuje kao izdvojeni indikator samo snagu kupnje (zato mislim da je dobro kombinirati više tih indikatora jer npr. ako volumen i dalje raste, cijena raste a RSI je u Overbought zoni,iznad 80,a MACD linija kupnje isto iznad iznad linije prodaje onad znamo da još nije vrijeme za prodaju iako je RSI dosegnuo overbought zonu (može se dulje zadržavati,isto kao i oversold zoni)
Da je to tako jadnostavno, mi bi bili svi jako bogati...
Bez uvrede, ali ipak mislim da malo previše simplificirate stvari. I to kažem sa najboljom mogućom namjerom.
-
taj tvoj zvuči kao pametan čovjek.
iskreno, i mene čude što ne puste malo hlađenja barem do 50 MA/EMA, nego se već par dana kilave i cijede market do zadnje kapi, i još uz to povećavaju kontra short (VIX, obveznice, dolar).
ovo u zadnju je baš forsiranje.
Pogledate samo ovo što se dešava:
3.3 billion dollars in dark pool prints between 390.11 and 390.16 the last two days. $SPY $SPX
-
-
Da je to tako jadnostavno, mi bi bili svi jako bogati...
Bez uvrede, ali ipak mislim da malo previše simplificirate stvari. I to kažem sa najboljom mogućom namjerom.
Da,slažem se, mislila sam te indikatore još dodatno obuhvatiti prilikom trgovanja kod svojih 7-8 kompanija u koje ulažem ili trejdam već mjesecima.
Ali da bih se isključivo naslijepo upuštala u kupnju nekog papira isključivo samo na tim pokazateljima,hvala, ali ne bih, takav pristup prepuštam nekom drugom...
-
nije onako fensi nacrtano kao kod tebe, al ovo do 50/100 MA/EMA su sve zdrave i poželjne korekcije.
da svaki petak testiramo 50 MA/EMA, onda bi bez problema ovo otišlo do 4400, kako drug Marko predviđa.
-
Sve je puno kad ide u crveno al moramo bit realni- pocetak tjedna te prosli i pretprosli tjedan imali smo dionice po 500% rasta a neznam dal je ijedna rasla manje od 20%(osim PFE) tak da crvenilo od 20 % i nije tak strasno.
samo da to crvenilo ne potraje dulje...jer u crvenom neznam trgovat.
JA sam skratio svojih 58 paira na skomnih 30
a i tih 30 sam prepolovio. Sve zelenilo sam danas utopio i skratio crvenilo takda imam 30 crvenih papira za preko vikenda.
Naravno da su to 30 crvenih danas a da ce iduci tjedan bit zeleni
Neke sam vec dans prodal s 25% minusa al i sa svime time sam dobro u plusu zavrsio dan i spremio dio da pokrije crvenilo ponedeljka (ako ce bit).
That All Folks!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k