KPTI je podcijenjena dionica, u prosincu su dobili FDA odobrenje za upotrebu njihovog lijeka u drugoj liniji za MM, do tada su imali odobrenje za petu liniju ali je imao i malo veču toksičnost. U drugoj liniji je u kombinaciji sa druga dva lijeka i njegova doza je duplo manja tako da je i toksičnost manja. Konkurencija ljekova u MM je velika ali je i tržište, 20 milijardi dolara. Odobrenje je trebalo biti u ožujku ali je FDA je već u prosincu dala pizitivan odgovor, 3 mjeseca ranije, dionica je trebala letjeti ali oni su ju ponovo vratili na 15$, nevjerojatno.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Ista je situacija sa SPPI, Black Rock ima 20% firme, stalno kupuju i drže dionicu na dnu. Oni čekaju FDA da izvrši inspekciiju pogona kod njihovog partnera u Južnoj Koreji gdje će se lijek proizvoditi, komercijalnih letova nema i inspektori ne mogu u kontrolu i lijek je na čekanju. Najavljivali su i virtualnu inspekciju još u Studenom ali do sada ništa, kada nešto objave dionica bi mogla letiti a za sada na dnu, u opće ne prati ovu maniju na tržištu.
-
-
SPPI
Kakav lijek ?
Pogledati ću ovog vikenda potanko
Cijena dionice stvarno nikako da se oporavi.
Vrijedno pažnje na 3,40. 2,90..... pa ostalo.........., propalo
-
KAd smo vec kod medicinara ako moze neki graf za FMS
Fresenius Medical Care AG & Co. Tvrtka prvenstveno liječi bubrežnu bolest krajnjeg stadija, koja zahtijeva da pacijenti prođu dijalizu 3 puta tjedno do kraja života
Fresenius Medical Care AG & Co. KGaA, a kidney dialysis company, provides dialysis care and related services, and other health care services in Germany, the United States, and internationally. It offers dialysis treatment and related laboratory and diagnostic services through a network of outpatient dialysis clinics; materials, training, and patient support services comprising clinical monitoring, follow-up assistance, and arranging for delivery of the supplies to the patient's residence; and dialysis services under contract to hospitals in the United States for the hospitalized end-stage renal disease (ESRD) patients and for patients suffering from acute kidney failure. The company also develops, manufactures, and distributes dialysis products, including hemodialysis machines, peritoneal cyclers, dialyzers, peritoneal solutions, hemodialysis concentrates, solutions and granulates, bloodlines, renal pharmaceuticals, and water treatment systems for the treatment of ESRD; and non-dialysis products, such as acute cardiopulmonary and apheresis products. In addition, it develops, acquires, and in-licenses renal pharmaceuticals; offers renal medications and supplies to patients at homes or to dialysis clinics; and provides pharmacy services, vascular, cardiovascular, endovascular specialty, hospitalist, emergency, intensivist, medical cost management, ambulatory surgery center, health plan, urgent care, physician nephrology and cardiology, and ambulant treatment services. The company sells its products to dialysis clinics, hospitals, and specialized treatment clinics directly, as well as through local sales forces, independent distributors, dealers, and sales agents. As of December 31, 2019, it operated 3,994 outpatient dialysis clinics in approximately 150 countries. Fresenius Medical Care AG & Co. KGaA was incorporated in 1996 and is headquartered in Bad Homburg, Germany.
-
SPPI je imao odlične rezultate u Phase III, procjena je da bi mogli imati peak sales od 500 mil. $, to je prvi takav lijek u 20 godina, dosadašnji drži neka velika kompanija i generira godišnje s njime 4 milijarde dolara. Zadnje vrijeme lijekovi dobiju CRL(odbijenicu) ne zbog efikasnosti već zbog nedostataka u proizvodnji, zato su te inspekcije bitne. Za šta je točno lijek se ne sječam. Njihov partner iz Južne Koreje od kojeg su licencirali lijek je drugi največi proizvođač lijekova u JK, naravno prvi je Samsung.
Imaju još jedan lijek za rak sa specifičnom mutacijom tako da tržište nije preveliko ali će ove godine podnesti NDA (zahtjev za odobrenje) i za taj lijek.
-
Ja kupim po 2000 SPPI i 600 KPTI pa trejdam, isplatilo bi se i držati duže, ali čekam financijska izvješća i neku korekciju da uletim ako do tada ne poraste, ovo je sada period godine kada biotech sektor raste, tamo negdje do 11.03., staviti ču i taj graf, ali s obzirom da je već do sada jako narastao ne znam, iduči tjedan čekam vrh burze pa čemo vidjeti dalje, ja sam kompletno u kešu i novce držim u dolarima jer će dolar jačati.
-
Zna li netko da li Zaba global ima live praćenje dionica ili je prikaz s kašnjenjem od 15ak minuta?
nemaju live (ja sam kod njih).
ako ćeš trejdati (mada se kod njih to ne isplati) onda pratiš uživo minutni graf na investing.com
-
Sve je stvar likvidnosti, što više novca u opticaju to veće cijene na burzi. Naravno sav taj novac nije uspio proizvesti inflaciju kao u bivšoj Jugi. Inflacija je kupovna moć, a kupovna moć dolazi od radnih mjesta koja su iz EU i US otišla u Kinu, Indiju itd.
To je globalizacija čiji su gubitnici građani EU i USA. Ti građani su zbog toga izabrali Bregxit, Trumpa, rezultat toga je da Le Pen ima 35% glasača u Francuskoj itd.
Uloga središnjih banaka je da održavaju stabilnost cijena i tečajeva, Američki FED ima i zadaću održavanja pune zaposlenosti što ECB nema i to je velika razlika. Inflacija se je počela nazirati, i nafta raste koja je bitna komponenta inflacije, dolar jača, to su sve elementi koji če pritiskati tržište dionica kada se riješimo korone a to se nazire. Meni je puno platiti Apple na P/E 40 ili Teslu na astronomskih P/E 1400. Čelnik FED kaže da dionice nisu skupe ako se gledaju kamate koje su jako nisko ili u minusu. Jer ako kamate porastu na 2-3% dionice dobivaju konkurenciju, ali za to trebamo inflaciju.
-
Sve je stvar likvidnosti, što više novca u opticaju to veće cijene na burzi. Naravno sav taj novac nije uspio proizvesti inflaciju kao u bivšoj Jugi. Inflacija je kupovna moć, a kupovna moć dolazi od radnih mjesta koja su iz EU i US otišla u Kinu, Indiju itd.
To je globalizacija čiji su gubitnici građani EU i USA. Ti građani su zbog toga izabrali Bregxit, Trumpa, rezultat toga je da Le Pen ima 35% glasača u Francuskoj itd.
Uloga središnjih banaka je da održavaju stabilnost cijena i tečajeva, Američki FED ima i zadaću održavanja pune zaposlenosti što ECB nema i to je velika razlika. Inflacija se je počela nazirati, i nafta raste koja je bitna komponenta inflacije, dolar jača, to su sve elementi koji če pritiskati tržište dionica kada se riješimo korone a to se nazire. Meni je puno platiti Apple na P/E 40 ili Teslu na astronomskih P/E 1400. Čelnik FED kaže da dionice nisu skupe ako se gledaju kamate koje su jako nisko ili u minusu. Jer ako kamate porastu na 2-3% dionice dobivaju konkurenciju, ali za to trebamo inflaciju.
a možda čelnici FED-a trpaju u kineske?
-
-
Moj bloger kaže da tržište hrani još samo paket pomoći od Bidena, a to je već dobrim dijelim uračunato u sadašnje cijene na burzi i kada to bude odobreno onda će biti sell the news
-
PFE Dividends
Ex-Dividend Date Dividend Type Payment Date Yield Jan 28, 2021 0.38$ / 4.48% Mar 05, 2021 Mar 05,2021 Dal je s inozemnom dividendom kao i kod nas ? mogu je prodat nakon 28.1 a dividendu cu dobit 5.3 ??? ili je moram drzat do tada ?
-
Moj bloger kaže da tržište hrani još samo paket pomoći od Bidena, a to je već dobrim dijelim uračunato u sadašnje cijene na burzi i kada to bude odobreno onda će biti sell the news
Koliko ja znam,danas odobreno $1400 ,ali nisam provjeravala info
-
i meni se čini da tvoj bloger dobro zbori, al bumo videli.
ja jedva čekam da ekipa sa WSB dobije svoje stimmy-e, pa da opet izazovu malo kaosa
-
BBovci, danas smo mnogo bolje ,zar ne?
P.s. dobro da sam smanjila prosjek jučer (kupnja $11.90)
-
BBovci, danas smo mnogo bolje ,zar ne?
valjda im je trebalo dok "probave" izvješće
-
Da, kaźu da nije dobro staviti sva jaja u istu košaru, ili ih držati u košari koja je izložena potresima kao protekli tjedan jer bi se mogla razbiti ili preliti u druge košare koje su “bliže” burzama sa druge strane bare.
Zbog toga sam za narednih 7 godina odlučio da jaja stavim u ove tri:
- Legal Marijuana. As you can imagine, any time the government opens up a huge new market like legal marijuana, investors can win very big.
Canada’s path to fully legalized marijuana is set. The law has been passed and went into effect on October 17, 2018. Our neighbor to the north is the first major economy to legalize marijuana at the recreational level. It puts Canada at the forefront of what will be a global trend for decades.
In the U.S., 33 states, along with Washington, D.C., have legalized medical marijuana. Ten states and D.C. have legalized it for recreational use.
No matter what your opinion, the prohibition of marijuana is a dying cause. Its growing acceptance and usage will lead to huge profits that you simply cannot ignore.
- Self-Driving and Electric Vehicles. The car as we know it is on the verge of a transformative change not seen since it was invented.
In fact, the whole transportation sector is now poised for its own version of 2.0. I’m not exaggerating when I say this will lead to trillions of dollars in money sloshing around in the coming decades.
As exciting as the future of electric cars and batteries is, self-driving cars have the potential to make you even more money. Autonomous vehicles are already on our roads in limited numbers, and the story is just now beginning. This is one of those rare opportunities to get into a powerful investment theme on the ground floor.
- Legal Sports Gambling. On May 14, 2018, New Jersey and other gambling supporting states got what they wanted. That’s when the Supreme Court ruled by a 6-to-3 margin to eliminate the 1992 federal law prohibiting nearly every state from allowing sports betting. The decision is now up to each individual state.
Since Delaware opened its doors to sports gambling in June of 2018, there have been a few other states looking to be among the first to capitalize on the opportunity. As of June 2018, New Jersey, Rhode Island, Mississippi, West Virginia, and Pennsylvania had approved some level of sports gambling, joining Nevada and Delaware.
It’s only a matter of time until most states offer some level of sports gambling—because they won’t want to miss out on the new stream of tax revenue to other states. The trend is clearly in motion, and everything points to a strong boom in sports gambling after the monumental decision by the Supreme Court.
Good luck!
.
Nije dugo trajalo za navedeno pod brojem 1. Ovo je tek početak:
Za weekend preporučam
Savages
.
- Legal Marijuana. As you can imagine, any time the government opens up a huge new market like legal marijuana, investors can win very big.
-
Pozdrav.
Evo jedne za one kojima se ne žuri. Ako bude dividende ( krajem godine ) dionicu dobivate badava.
FENG - Phoenix New Media
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=FENG&ty=c&ta=1&p=d
Cijena dionice trenutno 1.36 $
Dividenda ( već dvije godine uzastopno ) 1.35 $
P/E 0.73
P/B 0.27
Cash na računu 5.02 $ po dionici
Mr. UpUp,danas se dobro zarađuje na FENGu, evo ga 17% u plusu
..već je 20% u plusu..ove kineske su zbilja popularne ovih dana..
-
BlackBerry:
Zeleno da ne može biti zelenije:
CAll Opcije:
-
Ekipa, pratite OLMA.
😊
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title