1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • alias
    Guest
    • February 4, 2021 at 5:53 AM
    • #1,921
    Quote from emil
    Quote from st-brajo

ekipa, obzirom na situaciju oko Podravke, zašto se jednostavno svi ne prebacimo u mirovinske fondove koji ne drže Podravku? (ja već jesam)

na taj način će im lova uteći i onda će u razmjernom omjeru morati rasprodavati portfelj.

i eto ti potresa na burzi i poruke dioničara političkom kadroviranju :S

Na previse.

Zazvoni mi alarm na nekoj i onda ja gledam dal je za dokupit ili za prodat- neamam pojma.

Neke su tu i cekaju tjedan-dva neke su bile za uc i izac pa sam zaboravio na njih.

Ma rasulo... al koga briga dok je zeleno:)

@alias ovo gore nije udica koju trebas odma progutat :) nije druk za kupit :)

Display More

Ma znas sta je fora? Ima dana kad sta god trejdas gubis lovu, i onda imas dana kad sta god kupis zaradujes. Ali doslovno se meni tako dogada. Kad gubim nema dionice da bi kupio i da ona ne bi pala. Onda kad su dobri dani i da kupim govno ono bi poraslo. Jucer evo prvi dan da nisam trejdao i zarada ogromna. Ovaj NMM ako se sve odigra dobro ce me obogatiti. U zivotu nisam vidio jeftiniju dionicu. A sto je najbolje cini se da su je i drugi poceli primjecivati. Volumen je prekjucer bio 5x veci od prosjeka, jucer 3x. Dionica da se podupla jos bi bila džabe. Sad cu cekati korekciju i kupovati vrlo rijetko. Doslovno se uvijek neko sranje dogodi s kvalitetnim dionicama i padnu bezveze. Bilo je tako ove godine na Googlu pa sam kupio kad je pao do 1400. Alibabi nedavno. Samo da si kupio te tri ful sigurne dionice imao bi preko 100% zarade u godinu dana. Zasto onda skakati na sve? Samo cekati kao pirana i loviti kvalitetne dionice i nemas zime. Ali nismo strpljivi. Sad bas probam. A i ostane vise vremena za se igrati s bebom i setati.

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • February 4, 2021 at 7:22 AM
    • #1,922
    Quote from plavac

AVXL sam prošle godine kupovao po 3$ i prodao po 4$, CEO Njemac, pedantan s financijama. Ali ovo pumpanje da raste sa SAVA om nema smisla. Danas svašta leti. SAVA sam prvo trejdao od 5$ do 7$. Išla je do 12$, pa objavili da je studija bila neuspješna, pala na 3$ i onda poslije da je ipak bila uspješna, nisam pratio i propustio sam tih 3$,bilo mi žao, teško je sve pratiti.

Kolega, pa vi ste to trejdali još dok smo mi INGRE i Dalekovode ganjali na ZSE. Nema šanse sve popratiti. Tak nam je svima.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • February 4, 2021 at 7:29 AM
    • #1,923

emil taj ZKIN mi nije jasan, pratim to, ali taj papir ima neku čudni psihu. Svako malo nekakva ralica pomete ask, nabije ju 20% i sve stane.

:D

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• upupup
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • February 4, 2021 at 7:45 AM
    • #1,924

Pozdrav.

Evo jedne za one kojima se ne žuri. Ako bude dividende ( krajem godine ) dionicu dobivate badava.

FENG - Phoenix New Media

https://www.finviz.com/quote.ashx?t=FENG&ty=c&ta=1&p=d

Cijena dionice trenutno 1.36 $

Dividenda ( već dvije godine uzastopno ) 1.35 $

P/E 0.73

P/B 0.27

Cash na računu 5.02 $ po dionici

• upupup
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • February 4, 2021 at 8:18 AM
    • #1,925

Evo jedne koja kao da je sa naše burze. Pada od kada je izlistana, a za nju niti u Americi skoro nitko ne zna.

QK - Q&K International Group Limited

https://www.finviz.com/quote.ashx?t=qk&ty=c&ta=1&p=d

Negativno - Nelikviduša

Pozitivno:

Prije nekoliko dana ušao novi vlasnik koji sada ima paket kojim kontrolira dionicu. Pri tome je promijenjena i uprava.

Morgan Stanley ima jedini veliki paket dionica u USA koji je platio višestruko od sadašnje cijene.

Zadnjh dana tehnika trgovanja je takva da je očita želja za akumulacijom uz održavanje cijene.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • February 4, 2021 at 9:43 AM
    • #1,926

nije neka sreća od izvješća NOK

blagi rast prihoda i EPS, jedino što raduje je jak CF ali dioničari od toga neće profitirati jer je board do daljnjeg radi ulaganja u 5G isključio mogućnost isplate

vidjeti ćemo dalje kako se bude razvijala ta priča, trenutno ih Ericsson dere po pitanju boljeg poslovanja

Nokia Corporate Pages, Reports

sreća da nisam kupio više... na otvaranju Frankfurtske burze lagani pad cijene, isto tako i na Helsinki SE

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 4, 2021 at 11:27 AM
    • #1,927

Rising Inflation Will Force the Fed's Hand

Read more at: https://www.bloombergquint.com/gadfly/inflati…monetary-policy

Copyright © BloombergQuint

Ovaj kaže da će iduča tri mjeseca biti klimava, a ovaj balon se mora nekako ispuhati, ali ja to nisam vidio, balon obično pukne

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 4, 2021 at 11:33 AM
    • #1,928

The ‘Volume Of Speculation’ Index Blows Off

https://www.investing.com/analysis/the-v…s-off-200558416

Ja sve ovo navodim da objasnim da sam ja od božića natukao 6000$ i da postoji mogučnost da u idučih 6 mjeseci neču moći ni približno to postići a postoji velika šansa i da izgubim, onda mi je najbolje da uzmem mjesec dana pauze za početak pa da vidim kuda to sve vodi, pa onda opet odlučim za dalje.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 4, 2021 at 11:42 AM
    • #1,929

Take Your Money and Run.

Ponekad je razborito naprosto stati sa strane.

• alias
    Guest
    • February 4, 2021 at 12:16 PM
    • #1,930

Imam frenda koji je prije nekih godinu i osam mjeseci izasao s burze i kaze muka mu gledati kako sve raste. Ali je bio strpljiv. Dosla pandemija i sve razorila i on skoro na dnu poceo kupovati. Bas gledam neke njegove pozicije i vec su mu na 400% rasta. On ne trejda nego samo hold. Uglavnom, strpljivost je kljuc svega. Peter Lynch (opet on) im jos jednu izreku koja mi je odlicna i koje se treba držati. Uvijek postoji razlog za strah. Nikad burze nisu mirne. Ili je neki rat, ili sranje s naftom, ili moguca inflacija, ili ovo ili ono. Ako tako stalno gledas nikad neces nista zaraditi. Sve prođe pa dođe nešto novo oko cega ces se brinuti. Tako da na visinama kao ove treba malo izaci s burze i pokupiti zaradu, ali u dobrim dionicama mozes biti stalno. Nema smisla cijeli dan razbijati glavu. Problema uvijek ima i napretek

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 4, 2021 at 1:38 PM
    • #1,931
    Quote from alias

Imam frenda koji je prije nekih godinu i osam mjeseci izasao s burze i kaze muka mu gledati kako sve raste. Ali je bio strpljiv. Dosla pandemija i sve razorila i on skoro na dnu poceo kupovati. Bas gledam neke njegove pozicije i vec su mu na 400% rasta. On ne trejda nego samo hold. Uglavnom, strpljivost je kljuc svega. Peter Lynch (opet on) im jos jednu izreku koja mi je odlicna i koje se treba držati. Uvijek postoji razlog za strah. Nikad burze nisu mirne. Ili je neki rat, ili sranje s naftom, ili moguca inflacija, ili ovo ili ono. Ako tako stalno gledas nikad neces nista zaraditi. Sve prođe pa dođe nešto novo oko cega ces se brinuti. Tako da na visinama kao ove treba malo izaci s burze i pokupiti zaradu, ali u dobrim dionicama mozes biti stalno. Nema smisla cijeli dan razbijati glavu. Problema uvijek ima i napretek

Je, frend ti je očito imao više sreće nego pameti, kak se kaže kod nas, samo da se sada ne umisli da je genijalac :) . Kada je sve roknulo kod nas i vani u 3. mj. 2020, točno sam znao da treba kupovati sve što vrijedi i da će se to vratiti čim se situacija smiri i kupovao sam, ali problem je bio što nisam bio dovoljno likvidan, a nisam se usudio dizati kredite u tim trenucima neizvjesnosti. Sada kada gledam unazad možda sam trebao dignuti kredit i pokupovati sve što sam mogao, ali tada to nije bilo tako jednostavno za odlučiti. Uglavnom, ono što želim reći je da uvijek treba biti likvidan jer prilike se stalno stvaraju, samo ih treba znati prepoznati i reagirati na vrijeme.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • February 4, 2021 at 1:40 PM
    • #1,932

a kako god okrenes uvjek je netko u pravu . jedan vice pad drugi vice rast i onda uvjek netko pogodi :)

JA sam za uletit pa dok traje traje. sad skupis dovoljno da nakon zaokreta mozes pokrit gubitke.

Jako sam strpljiv pa mogu cak 2-dana bit u papiru :)

A najstrpljiviji sam s dionicama koje imam a ni neznam da ih imam jer sam iz zaboravio prodat :)

ide dok ide kad prestane ic razmisljacu gdje sam pogrijesio. Samo se nadam da nece bas sve odjednom u bunar.

MAda ak ce bit takav scenario bas na svim podrucjima tak mi svejedno dal cu sad bit oprezan -strpljiv ili nesto trece.

Samo nek nama zlocesti crta "scallops u nizu........." i ja sam uvjek za voznju :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• alias
    Guest
    • February 4, 2021 at 2:06 PM
    • #1,933
    Quote from BudFox
    Quote from alias

Je, frend ti je očito imao više sreće nego pameti, kak se kaže kod nas, samo da se sada ne umisli da je genijalac :) . Kada je sve roknulo kod nas i vani u 3. mj. 2020, točno sam znao da treba kupovati sve što vrijedi i da će se to vratiti čim se situacija smiri i kupovao sam, ali problem je bio što nisam bio dovoljno likvidan, a nisam se usudio dizati kredite u tim trenucima neizvjesnosti. Sada kada gledam unazad možda sam trebao dignuti kredit i pokupovati sve što sam mogao, ali tada to nije bilo tako jednostavno za odlučiti. Uglavnom, ono što želim reći je da uvijek treba biti likvidan jer prilike se stalno stvaraju, samo ih treba znati prepoznati i reagirati na vrijeme.

Ma naravno da je bila sreca. Ulozio je bio nekih 30 ili 40% samo. Svi mi imamo neknadnu pamet. Govorim samo o tome da treba cekati i biti strpljiv

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • February 4, 2021 at 2:15 PM
    • #1,934

tako se i ja sjecam lede, oni likvidni su mislili kako imaju srece jer mogu kupiti u padu i sto je vise padao vise su kupovali. samo ludak ne bi kupio takvu firmu na 50% pada pa nadokupio jos 50% nize .... a sladoled i njihovi novci su se samo topili

treba znati i kada kupovati u padu, a kada hvatas padajuce nozeve

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • February 4, 2021 at 2:26 PM
    • #1,935
    Quote from Backdraft

tako se i ja sjecam lede, oni likvidni su mislili kako imaju srece jer mogu kupiti u padu i sto je vise padao vise su kupovali. samo ludak ne bi kupio takvu firmu na 50% pada pa nadokupio jos 50% nize .... a sladoled i njihovi novci su se samo topili

treba znati i kada kupovati u padu, a kada hvatas padajuce nozeve

Zato ja kupujem samo one koje ce rast :) ove koje misle padat ne kupujem.

To je ko i ping pong. Cilj igre je samo jednom vise prebacit lopticu preko mrezice:)

nista vise. Tako i ovdje samo moras kupovat ove koje rastu. Bas jednostavno :)

lako se meni sad tu zahebavat kad je sve zeleno i samo treba kosit ...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • February 4, 2021 at 3:41 PM
    • #1,936

baš lijepo raste taj AVXL,možda ne ko SAVA, koji posto niže ||

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • February 4, 2021 at 3:43 PM
    • #1,937

Trading212

Vi koji koristite, da li ste imali problem sa verifikacijom adrese? Meni ne prihvaćaju osobnu, niti račune na moje ime sa adresom.

Pokušao sam ih kontaktirat nekoliko puta, ali dobijem samo automatske odgovore.

Htio sam pitanje postavit na njihovom comunity forumu, ali ne znam kako se tamo upoće logirati.

Da li je netko od vas od tamo izvukao pare? Nisam puno stavio gore, ali čisto da znam da li da zaboravim na te novce...

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • February 4, 2021 at 3:52 PM
    • #1,938
    Quote from Batka

Trading212

Vi koji koristite, da li ste imali problem sa verifikacijom adrese? Meni ne prihvaćaju osobnu, niti račune na moje ime sa adresom.

Pokušao sam ih kontaktirat nekoliko puta, ali dobijem samo automatske odgovore.

Htio sam pitanje postavit na njihovom comunity forumu, ali ne znam kako se tamo upoće logirati.

Da li je netko od vas od tamo izvukao pare? Nisam puno stavio gore, ali čisto da znam da li da zaboravim na te novce...

upravo taj problem sam imao. imas dole desno chat pa ponekad budu online pa mozes direktno komunicirat s njima. Racun ne stariji od 3 mjeseca koji odgovara podacima s prijave i s osobne bi morao proc.

kolko smashvatio niakkve slike s mobitela ne prihvacaju nego orginal pdf racun npr.

na kraju sam im slao izvod iz banke s internet bankarstva al mora bit PDF . imao sam isti takav u papirnatom obliku al ga nisu prihvatili.

Otvaranje super:

Sve sto je bilo u plusu 5-10 % sam odma rijesio jer mi se nagomilalo egzotike a petak je blizu

sad cekamo rasplet ostatka al mislim da u vikend ulazim samo s PFE - KA i tim malo jacima...

KPTI sam sinoc pred zatvaranje pojacao pa cu se na njega usredotocit...

plavac - THX za KPTI

• denobeno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • February 4, 2021 at 3:59 PM
    • #1,939
    Quote from upupup

Pozdrav.

Evo jedne za one kojima se ne žuri. Ako bude dividende ( krajem godine ) dionicu dobivate badava.

FENG - Phoenix New Media

https://www.finviz.com/quote.ashx?t=FENG&ty=c&ta=1&p=d

Cijena dionice trenutno 1.36 $

Dividenda ( već dvije godine uzastopno ) 1.35 $

P/E 0.73

P/B 0.27

Cash na računu 5.02 $ po dionici

Display More

Ovo izgleda predobro da bi bilo istinito.

Najradije bi kupio 10.000 kom pa neka stoje godinu dana. Ali bez gledanja u međuvremenu. =O

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • February 4, 2021 at 6:34 PM
    • #1,940

Vezano za nas koji smo u BB:

1. Kupnje od jučer (samo sam neke stavila,ima ih još,mnogo).

Huge Print $BB Size: 1213679 Price: 11.55 Time: 1833 Amount: $14,017,992.45

Large Print $BB Size: 152200 Price: 12 Time: 1600 Amount: $1,826,400.00

Large Print $BB Size: 134300 Price: 12.065 Time: 1347 Amount: $1,620,329.50

Large Print $BB Size: 785348 Price: 11.73 Time: 930 Amount: $9,212,132.04

2. Call Opcije prekjučer i prošlog tjedna s istekom 19.2. - preko 20$,velike kupnje.

3.Mislila sam da je to moguće zatvarranje short pozicija i hedžiranje, no postoje dva jaka katalizatora:

A) FB&BB slučaj-potvrda suda 11.2 - nakon toga moguće da će se saznati koliko će FB platiti BB-u za krađu patenata,ali i moguće da neće biti nikakve objave

B) 23.2. Amazon i BB će prezentirati svoj IVY sustav

Link:

https://twitter.com/BlackBerry/status/1357086514371387398/

Dal tu ima nešto, ili čista slučajnost, vidjet ćemo uskoro.

Što vi mislite?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 18, 2025 at 11:46 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. hugh

May 18, 2025 at 11:46 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      908k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh May 18, 2025 at 11:46 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,611 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 17 gostiju
  1. Privacy Policy