CNDT lijepo narastao danas baš mi je drago za sve vas koji ga imate. Nisam ga kupovao ovih dana ali ne znači da neću, ja na PLUG-u samo danas +9%. Prodao i čekam pad. Sve ostalo mi je u lijepom zelenom. Kupio kruzeraše, avionaše i čekam. Ostalo nakon rasta prodajem pa novi krug he he
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Mjesec dana nisam imao krivi potez.
I onda horor jučer i danas
auris medical, lijepo trejdao, onda naravno odjednom svee izgubio, plus gaće.
taman obućem gaće, WWR mi ih skine i odere kožu /nisam ga još prodao, gledam da ušićarim malo na nekom odbijancu)
APWC me onako zlostavlja, više psihički, ko vijetnamsko zarobljeništvo.
zaradio sam ponešto, al to je ko apaurin od 2 miligrama
-
Da nezgodno je to. Ide uglavnom super ali kad okrene prema dolje onda je to gotova priča za taj dan.
Držim se savjeta kolege @alias jer mislim da je bio 100% dobronamjeran i ne trade-am više ništa što nisam siguran da bi moglo ići samo gore. Drugo, primjetio sam da više novaca zaradim ako ostanem u dionici minimum par dana pa onda prodam. Treće ne kupujem više trash dionice osim nekih koje pratim kao NIO, PLTR ili PLUG koje idu gore dolje ali tendencija im je prema gore u totalu.
-
mene isto ne ide zadnja 2 dana... imam mali kapital, i mislim da vise nema smisla drzati u nekim ajmo nazvati blue chipovima tipa apple. kad sam vec tu onda bolje da kockam
prvo udem u pltr na 22 izadem na 23 ode na 29, udem u plug izadem na 24 ode na 28... izgleda da cu morati drzati i ja duze
p.s. izasao sam iz nvidie, garant sutra skace
-
Ma ja uvijek dobronamjerno pisem i sve sta vam se jos nije dogodilo, a ja sam pisao, bude Kad vec kupujes nesto bolje je da i vrijedi, jer onda mozes drzati i cekati da se vrati. Kad kupujes sranje onda ne znas dal ce se vratiti, pa prodas, a on okrene itd. Uglavnom, na sranju je tesko zaraditi lovu zbog konstantnog straha i dugorocno cete na njima samo pogubiti pare. Upoznajte se s par dionica kako dišu i s njima trgujte. Skakanje vam nece donijeti nista dobroga. Mislim, ja govorim po sebi kako je meni bilo. Mozda vi više volite riskirati. Ja iskreno nikad nisam zaradio neku vecu lovu osim na dionicama koje poznajem. Jer kazem, kupim sranje dionicu i ako ona naraste 5% ja je odmah prodam. Moze ona narasti poslje 10.000%, ali mene vise nema u njoj jer o njoj nista ne znam. Dakle, trebate istrazivati o dionici sto više i tek onda mozete donositi neke zakljucke. Evo jucer JKS +8%, a citao sam transkipt earnings call-a i cini se da uprava dobrano laze i izmislja brojke. analiticari su pitali odlicna pitanja, a oni odgovarali totalno opcenito. mozda su kinezi, pa ne kuze dobro engleski, ali na direktna pitanja uopce nisu dali konkretne odgovore. primjer: pita analiticar da kako su im troskovi ostali isti, a cijene silikona i stakla porasle kao lude, a on odgovara nesto nepovezano. ovaj kaze hvala i onda dode drugi analiticar i pita isto pitanje jer da ih bas nije shvatio. onda ovaj kaze da je puno toga napravljeno unutar firme i da im se troskovi nisu povecali. kome lazes, pa ne proizvodis ti stakla i silikon. Druga firma je rekla da su kontenjerasi poskupili za poluditi i da ce im skinuti 6% bruto marze, a ovi to nit ne spominju. Tek da ce neznatno poskupiti prijevoz. Uglavnom, u meni je pobudilo sumnju. Ukratko, drz te se onoga sto poznajete, pogotovo u pocetku
-
Eto, onda samo zdravo seljačko razmišljanje naspram analitičkog; JKS je rastao unatoč mogućem delistiranju sa USA burze i unatoč zamumuljenom izvještaju, analogijom, JD. com je tavorio a nema baš neke ušljive momente osim IPO a, akvizicija i slično. Dakle , rast JKS a mi znači da je sa Kineza skinuta fetva delistiranja. @ko do delistiranja i dođe to će biti za tri godine.
Dovoljno za par trejdova.
Swing je daleko profitabilniji, no neizvjesnost je ogromna, mene muči vezano na to samo jedno, iznenadna korekcija balona.
A traljav sam u postavljanju stop lossa.
Meni se čini da se zadnjih par dana tržište promjenilo. U smislu padajućih nožića, noževa i sablji, kako na kojoj dionici.
vole padat, rastu teško, no na to smo navikli na ZSE.
-
Ja sam bio u pon izasao skoro iz svega. ostavio samo NMM. Jucer ponovo kupio 50 JD-a, na 82$, ali samo na dan dva. Ovo sve je meni previse naraslo i ocekujem korekciju u cetvrtak kad dode da je FDA odobio lijek. Ne moram biti u pravu, ali ja sam s 11. mjesecom prezadovoljan. Nema smisla srljati. Cekam korekciju i onda ponovni ulaz. Za sad se drzim po strani
-
...Swing je daleko profitabilniji, no neizvjesnost je ogromna, mene muči vezano na to samo jedno, iznenadna korekcija balona.
A traljav sam u postavljanju stop lossa...
gledaj mymoon
za dobru dionicu nema zime, ni korecija se ne treba bojati
dok dionice velikog MCap-a, koje kontroliraju fondovi i veliki igrači, one prate tržište i tamo je swing koji prati indeks vrlo vjerojatan
svi ste gledali što se jučer dogodilo s CNDT (stavljam ovdje jer navodno nitko ne prati ni ne vidi kad se pojavi novi post na temi CNDT?!)
odletio u nebo, probio sve limite, otpore, ono plafon
i onda odem na http://StockTwits.com/Cndt, da vidim jel ima vijest kakva jer nju ne pratim kad mi je long pozicija
nađem video koji je lik objavio prije svega dva-tri dana (5.12.), evo link: CNDT swing idea s Stocktwits , na oko pola minute i dalje je CNDT
i dionica popne par dana kasnije... sve je objasnio: stop-loss i target
dakle ideja uopće ne fali, za dugoprugaše, svingere, trejdere dnevne... i tko prati Stocktwits, mogao je kopirati ideju i ući samo par dana prije
a moglo se vidjeti na grafu, tko voli crtati TA, kako je dionica testirala resistance na $4,62-$4,67
prvi puta u 08/20, pa početkom 11/20 i krajem 11/20
sad kad je probilo treba čekati opet da se konsolidira na manjem volumenu pa možemo opet crtati
vjerojatno će ta razina postati novi support
uglavnom, US tržište je kao KRAŠev dućan s čokoladom i dražejima: velik izbor, sve prefino!
-
Osobno pratitm samo ovu temu sto se inozemne tice. to mi je homepage:) ove ostale stvarno rijetko otvaram i eto promakne pokoji post kao CNDT.
@alias. Thx za pojasnjenje.
moracu poradit na samodisciplini jer sam se prepoznao u par navrata u vasim postovima. Ko da gledam crtic pcelica Maja koja leti s cvijeta na cvijet sto u ovoj burzovnoj okolini nikako nece na dobro zavrsiti po mene. -
išao sam malo pogledati i dionice koje sam ovdje podijelio s vama, one neke pickove
daleko najlošije stoji TANH (kojeg sam se nekon kupnje bio riješio, prerani ulaz jer nisam pratio TA)
no sad kao da je našao dno i TA ga opet podupire
a firma je skroz dobra, rade samovozeće čistače ulica, dobili narudžbu (preko sestrinske firme) za e-buseve (rade i buseve s klasičnim motorima, unutarnje sagorijevanje), proizvode na bazi ugljena
dakle nisu skroz EV firma kako ih se reklamira ali imaju potencijal
-
-
pa APWC recimo, spomenuo sam ga 17.11. (oko $2.20)
neki su ga dobro izokretali, jel'da BSOD?
došao je potom u par dana (tjedan?) i do $2,80
pa tko može reći nešto protiv zarade od 25-27% u tjedan dana?!?!
ali pazim kod preporuka da sebe i vas ne zeznem i pogledam kakvi su fundamenti i da li priča ima smisla i ako netko 'zaglavi' dulje nego je mislio
-
...Swing je daleko profitabilniji, no neizvjesnost je ogromna, mene muči vezano na to samo jedno, iznenadna korekcija balona.
A traljav sam u postavljanju stop lossa...
gledaj mymoon
za dobru dionicu nema zime, ni korecija se ne treba bojati
dok dionice velikog MCap-a, koje kontroliraju fondovi i veliki igrači, one prate tržište i tamo je swing koji prati indeks vrlo vjerojatan
svi ste gledali što se jučer dogodilo s CNDT (stavljam ovdje jer navodno nitko ne prati ni ne vidi kad se pojavi novi post na temi CNDT?!)
odletio u nebo, probio sve limite, otpore, ono plafon
i onda odem na http://StockTwits.com/Cndt, da vidim jel ima vijest kakva jer nju ne pratim kad mi je long pozicija
nađem video koji je lik objavio prije svega dva-tri dana (5.12.), evo link: CNDT swing idea s Stocktwits , na oko pola minute i dalje je CNDT
i dionica popne par dana kasnije... sve je objasnio: stop-loss i target
dakle ideja uopće ne fali, za dugoprugaše, svingere, trejdere dnevne... i tko prati Stocktwits, mogao je kopirati ideju i ući samo par dana prije
a moglo se vidjeti na grafu, tko voli crtati TA, kako je dionica testirala resistance na $4,62-$4,67
prvi puta u 08/20, pa početkom 11/20 i krajem 11/20
sad kad je probilo treba čekati opet da se konsolidira na manjem volumenu pa možemo opet crtati
vjerojatno će ta razina postati novi support
uglavnom, US tržište je kao KRAŠev dućan s čokoladom i dražejima: velik izbor, sve prefino!
CNDT je super odradio, ja sam izašao kompletno dan nakon izvješća, sa jako dobrom zaradom.
Međutim, treba se pomiriti sa činjenicom da nemamo toliko novaca koliko ima papira.
Svako od nas ima neki portfelj, posložen za long/swing/day trade.
Pošto mislim da nije vrijeme za long pozicije (s tim se netko može i ne mora složiti), svakim bodom u plus koji DOW napravi ja skraćujem vrijeme koje provodim u papiru. Ukratko, razina 30.000 je opasna, kolega Alias je sve napisao, vrijeme je za korekciju, odnosno predbožićno keširanje. Što će biti razlog tome, sasvim je nebitno. A kada keširanje krene, tržište će vući sve papire...jer stado je uvijek bilo stado, i biti će.
A danas, sretno trgovanje!
p.s. CAN mi se pokazao kao super papir za dnevni trejd, uvijek ima jači dip u danu u kojem se može pokupiti nešto sitno i uzeti 2-5%.
pa APWC recimo, spomenuo sam ga 17.11. (oko $2.20)
neki su ga dobro izokretali, jel'da BSOD?
došao je potom u par dana (tjedan?) i do $2,80
pa tko može reći nešto protiv zarade od 25-27% u tjedan dana?!?!
ali pazim kod preporuka da sebe i vas ne zeznem i pogledam kakvi su fundamenti i da li priča ima smisla i ako netko 'zaglavi' dulje nego je mislio
Je, izokretao sam ga, pa je sad stao! No, zaradilo se, daleko od toga.
-
Naletio sam na stranicu gdje se može besplatno live pratiti prvih 5 bid i ask. Prikazuje se i zadnjih 10 postignutih cijena. Refresha se svakih par sekundi
Primjer pre-market TSLA
Evo i link, nadam se da će poslužiti
Registracija:
https://www.cboe.com/us/equities/membership/#become-a-member
-
Naletio sam na stranicu gdje se može besplatno live pratiti prvih 5 bid i ask. Prikazuje se i zadnjih 10 postignutih cijena. Refresha se svakih par sekundi
Primjer pre-market TSLA
Evo i link, nadam se da će poslužiti
Registracija:
https://www.cboe.com/us/equities/membership/#become-a-member
kolega da li ste se registrirali? ako jeste dal se dobije uvid u veci Book?
-
To vam je Chicago Board Options Exchange i njen clan moze postati samo brokerska kuca ili banka itd. mislim da ne moze pojedinac
-
kolega da li ste se registrirali? ako jeste dal se dobije uvid u veci Book?
A, ne, nisam se registrirao, pa vam onda niti ne mogu odgovoriti.
-
A, evo, piše i na stranici, ovo što kolega alias piše:
"Your firm must be a registered broker-dealer, registered with a Self-Regulatory Organization (SRO) and connected with a clearing firm."
-
Evo jks hoce dokapitalizaciju + drugi analiticari spuštaju preporuku i dionica trenutno -4%. Kazem, dionica moze rasti jedno vrijeme, ali nesto moze biti trulo u njoj. stvar je da trziste to prekasno skuzi, a pojedinac jos kasnije ako nije bolje upucen
-
vrijeme je za jutarnji tip, kolege trejderi: CLRB i WYY
što su i čime se bave, pronađite sami, malo se morate i potruditi, ne?
uglavnom, oba su kandidati za Bull Flag Momentum trejd, kao da su odradili zastavicu i kreće ču-ču
na CLRB značajno manji (iako ne i mali) volumen zadnja tri dana a cijena se dobro drži, konolidacija i predah
na WYY slična situacija ali je konsolidacija u tijeku malo više vremena
tehnički mi izgleda zrelo (dan-dva možda se strpiti?)
preporuke su buy do strong buy
pa da vidimo kud će
-
vrijeme je za jutarnji tip, kolege trejderi: CLRB i WYY
što su i čime se bave, pronađite sami, malo se morate i potruditi, ne?
uglavnom, oba su kandidati za Bull Flag Momentum trejd, kao da su odradili zastavicu i kreće ču-ču
na CLRB značajno manji (iako ne i mali) volumen zadnja tri dana a cijena se dobro drži, konolidacija i predah
na WYY slična situacija ali je konsolidacija u tijeku malo više vremena
tehnički mi izgleda zrelo (dan-dva možda se strpiti?)
preporuke su buy do strong buy
pa da vidimo kud će
Evo kolega accountant za bolju sliku.
Nešto i nacrtano.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-