Display MoreŠto i zašto kupiti vani ?
Više ljudi više zna
Čini se da ćemo s vremenom ipak morati ići ulagati ili trgovati vani.
Najjednostavnije je kupiti ETF.
Ipak, ako svatko od nas odradi domaću zadaću, a obzirom da vani na jako likvidnim velikim tržištima nismo konkurencija jedni drugima, nego imamo čitav svijet protiv nas, mogli bi zajedno doći na prilično dobre ideje
ova tema otvorena je 18.09., i lijepo se razvila.
ja sam jauknuo u tom smjeru mjesec dana ranije:
https://dionice.net/forum/user-pos…moon/?pageNo=10
"nemojte me krivo shvatiti, no mislim da forum ima ogroman ljudski potencijal koji se uzaludno troši na u principu ljudskim ili okolišnim korupcijskim faktorima pa se tako drobi TA na dionice sa 10000 Eura prometa, koja ovisi jel nagrađenom članu Upravnog odbora zatrebalo za gebis.....
da navalimo skupa na nako vanjsko nama mentalno blisko tržište, onda bi ta i fa imalo smisla a i korupcijski faktori su jači, globalniji, prepoznatljiviji i ne ovise o gebisu.
Crobex umire.
neće ga spasiti ni eksplozija brodara ni dvije znamenke optime ni dišpet egzotičnog tajkuna.
mislim ako ga i spasi, nije baš neka referenca"
Nemojte zamjeriti, ni admini ni štovani kolege :), no eto postao sam ovo kao mali predah, da nam bude poduka da riješenje uvijek postoji.
Gdje čeljad nije bijesna....
Slazem se s ovim oko crobexa- Nema tu buducnosti- Bar je ja ne vidim.
Vec duze vrijeme polako rasprodajem sve sa ZSE. Jedino nikako da se rijesim atpl-a, al eto jucer sam i to napravio s pozamasnim minusom, al sto se mora mora se. Svaki dan gledam da izadjem sa sto manjim minusom al eto presjekao sam. Malo sam se izbalansirao sa iznenadnim poletom moderne (AZN rezultati cjepiva). I tu sam bio prebrz al ionako sam mislio izac iz moderne na 110 pa mi je 117 nakon minusa u atpl bilo kao dar pod borom .
@alias hvala na pojasnjenjima- otvorio si nam oci oko nekih stvari...
Svima ostalima hvala na nesebicnoj podijeli informacija-misljenja -TA itd... svasta se tu nauci.