1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• my moon
    • June 11, 2023 at 11:00 AM

Koliko se sjećam i IBKR i 212 su povoljni onoliko koliko se novaca ulaže.

IBKR je kompolicirana beštija, preciznija, pogotovo za male dioničice. Neke dionice ( uglavnom su to energetskotransportno kopneni visoko dividendi tickeri ( pisao sam na stranom tržištu) ne mogu se kupiti ( od prije pol godine recimo). Isto tako se ne mogu kupovati PINK i ostala tržišta ( dakle ako se želi kupovati uglavnom strane firme na američkom tržištu tipa ROCHE, Komatsu, LVMUY, IMPUY.....)

Dakle IBKR je precizan, bez zastoja i točan. No ne mogu se tržiti neke dionice koje na 212 mogu. Na IBKR sam vlasnik dionica, na 212 nisam ( no to ništa ne znači ; dividenede i ostalo sjedaju, zato se i može sa ovima kojima se ne može na IBKR trgovati na 212)

Isplate teku glatko a koliko sam neslužbeno čuo od macana koji ulažu i povlače novce češće može se od prije pol godine i bez Revoluta tj ne postoje bitne financijske razlike

Osigurana svota na 212 je (bitno) manja,

Sretno :)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • June 11, 2023 at 10:48 AM

Puno sam izgubio u zadnjih godinu dana. Ufao sam se u u recenzije, kritike , procjene, portale ( gurue izbjegavam). Svi su lagali natezali i perušali u ime shorta.

A short nikako da mi uđe u mali mozak. u longu pogodim dno ko strelom jabuku na glavi brokera, short mi je skroz izvrnute utrobe, no stasat ću.

Htjedoh reći gubio sam podjednako i na rizičnim anonimnim i na nerizičnim mega dionicama.

sada sam nekako uvatio korak ( dionice mi rastu i kada tržište pada, al već će i drugi napipat puls pa onda slijedi osveta: sve će nam uzet :)

Onomad davno sam dosta zaradio na firmi koja je proizvela uredjaj za ultrazvučno rekanaliziranj krvnih žila ( pisao sam ovdje)....

Postala je ta dionica maistream, skupili se shorteri itd pa sam uteko.

Eto sad jedan ticker kojeg promatram, EDAP... U biti slično, na struju, valove, za neinvazivne operacije prostate no i za rektalnu endometriozu i slično. Prostata ( karcinom) je velikoi zdravstveni problem i operacije su sa dosta komplikacija ( nuspojava), endometrioza je nešto manja u incidenciji ali grozna. Stanice maternice raspu se po tijelu i imitiraju menstruacciju, divljaju, krvare i muče domaćina ( zamislite ih u poplućnici napr) i za sada se najbolje liječe mehaničkim čišćenjem iz tih patološkim mjesta.

Sistem EDAP a pomaže i u nekim drugim stvarima.

Prekjučer je dionica bila u dubokom dip u sad se malo iskobeljala.

vrtim još nešto tih medicinskih dionica.

Od farme ALVR ( kojeg stoljećima pratim) otišo je ap. ANNX ( kojeg desetljećima pratim) otišo je isto toliko down :)...

• my moon
    • June 11, 2023 at 7:38 AM

KAžu da je najgore iza nas.

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

Sada za mene klasična igra; pola dnevni trejd , pola sitni long.

Dosta sam i dividendi nakupio. Dočekao da mi BRMK kupi RC.

A sad.... ovo što nije danas u trendu bude.

Pogoditi koje izvješće... i tako.

• my moon
    • June 8, 2023 at 9:40 AM

MPW u fokusu a OHI radi svoje. već sam napisao da su parnjaci, al ih razdvojilo.

OHI 9% dividende

• my moon
    • June 6, 2023 at 9:42 AM

epska tužba valja se desetljećima u USA, optuženici su Du Pond, Chemours i MMM. Poletili su u petak, ( Chemours CC i 23%) jer je najavljen rasplet, no u ponedjeljak je opet došlo do zapleta.

Tu su se razdvojili, Chemours i Du pont su ostvarili koji posto rasta a MMM je zatučen 4,5%.

e , sad, ovdje bi zapravo short bio glavni alat jer

MMM i dalje misle zatuć ( uglavnom spekulativno), jer su mu svi krivi ( inače solidna dionica, treba čekat da je ugnjave pa razmatrat ulazak, lijepi dobro pofutran stoljetnom dividendom blue chip)

ova druga dva ne mogu rasti dovijeka jer nisu odradili korekciju od petka.

MMM, uglavnom tehnićari kažu da bi ovaj suport trebo se razletiti ko nožem kroz putar
    resistanice 102

support 97

9
    Resistance: $102.5Price: $97.98

• my moon
    • June 5, 2023 at 7:20 PM

Ode NEWT nebu pod oblake , a tri puta sam ga imao, jer sam trejder naravo.

Samo danas 10%. 23 % dividenda. mjesečna.

Govedo.

• my moon
    • June 5, 2023 at 6:10 PM

Spomenuti TRMD [nafta, transport, gas , klasika] ima godišnju dividendu 23 % , isplaćuje kvartalno.

Jasno, kada bi takve stvari funkcionirale niko ne bi moro radit, no kažu analtičari da je sada dionica u srazmjerno malom riziku.

Ajme majko edit, pa to je tankeraš!!! mislio sam da je to kopneni operator....

• my moon
    • June 5, 2023 at 11:39 AM

od automobilista do sada sam vozio Ford ( daaavno) toyotu ( prije dosta vremena) i Stellantis 8 Recentno, malo do iza dividenda dana)

i sa svimasam donekle zadovolja ( zaradom) no nekako sam ih potrošio.

STLA svi kuju u nebesa no čii mi se ( mjesecima) zbog istrpavanja.

Sve su jasniji podaci da će ogroman udar na autoindustriju doći ne od Tesle već od Kine.

Idem kopat po kineskim autoproizvođačima, pa ako netko ima neki ticker nek ga stisne. Mislim tome si služimo tu da si ušparamo vremena

• my moon
    • June 4, 2023 at 8:13 PM

A nisu baš purani letili.... Jasno meni.... Victoria secret je letila i ja samje naravno prodao no debelim prstom stisno i malo shorta kojeg sam kasno primjetio.... pravi debeli prst.

CODA

HIMX

REGN

mi se baš i nisu proslavili.

Ukratko, VSCO je rastao na krilcima sreće.

Ovaj rast je šišanje shortera. Mogu si mislit pomora na DE , CAT I CC [Preko 20% plusa!!!!!!!]

Tako da bi po starom običaju šišanja market moro ić ap još ponedjeljak i utorak.

Ja sam otvorio novi folder "dno kanala". dno kanala je majka svih bitaka. tromjesečni kanal.

Pa ako netko ruje po dnu , nek se javi :) Da usporedimo gliste... pardon liste :)

Za sada sam još smušen. No Sigurno ste čuli za TRMD, TIO i ABCL. e oni su prvi upisani.

ASC neću ni spominjati jer je brodar, a tko ne trguje brodarima taj ni ne postoji

• my moon
    • June 1, 2023 at 9:33 PM

I prodaja van amerike raste, anntrolloški razumljivo u zemljama/civilizaciijama koje sw "bude" i nude zapadnjačkom stilu... itd

• my moon
    • June 1, 2023 at 9:22 PM
    Quote from Bankar
    Quote from my moon

Kupio sam Victoria secret na dnu.

Loše izvešće pa je roknula 11%.

kak mi bude.

ak već budem nosio gaće na štapu , nek bar budu tange

InAče p/e i to sve oke

I ja uletio. Tangice presudile.

Display More

Komplicirana dionica, pada duže vremena iako nije trivijalna, ufam se da će sutra otkriti da zapravonpolazatelji i nisu toliko loši.

Prašio sam dobro trejdanje prije godinu, godinu i pol, a onda je postala prenervozna.

Danas ogroman promet.

Mislim da je probila 52 week low. itd.

tak , kriteriji za jednostavne i priproste trejdere :)

• my moon
    • June 1, 2023 at 8:52 PM

Kupio sam Victoria secret na dnu.

Loše izvešće pa je roknula 11%.

kak mi bude.

ak već budem nosio gaće na štapu , nek bar budu tange

InAče p/e i to sve oke

• my moon
    • June 1, 2023 at 7:19 PM

Inače kada smo već kod tih "koje ne mogu kupiti" dionica najinteresantniji mi je GLP.

htio sam ga danas staviti na parangalal , kako rekoh, ne ide

• my moon
    • June 1, 2023 at 6:29 PM
    Quote from zlocesti

Otkrila Amerikuuuuuu :S

Pogledala COP, CVX, PARI, KPR,OKE, OVV, OXY, CHK, AM, BTU. sve u padu i još nije vrijeme za ulaz

STNG ne izgleda Buy, otišlo nizbrdo

Meni pola toga ne da kupiti ibkr a 212 je dao, jer "Publicly Traded Partnership" ne ide sa non USA citizenship.

Na 212 sam kupovao bez problema.

Uglavnom su to ti dividendičarskoplinarsko naftaški dionički tickeri.

Prodao sam vrlo popularne i poznate dionice DQ, TGLS i DE pa ih slobodno kupite saće rakete.

• my moon
    • May 30, 2023 at 5:26 PM

Meni svašta danas prošlo.... A nisko sam postavio parangal [nisam šortao].

a tek ide korekcija u 18.00

čudno u svakom slučaju

• my moon
    • May 19, 2023 at 5:44 PM

malo uranili danas

• my moon
    • May 19, 2023 at 5:14 PM

Ja sam rasprodo, na vrhu tgls i newt

sad čekam korekciju u 18.00

• my moon
    • May 18, 2023 at 7:01 PM

Ne kupujem NVIDIJU jer sam iz poštene kuće..

No, DQ recimo, ovako računam, strong buy je bila dionica na Stockinvest, Zack s i Seeking alpha. Plus još Bezinge i ostalo.

Na ovo troje date za svakog 5 posto.minusa, i kad padne tih 15 posto onda slijedi sporiji odbijanac od kojih pet posto i tu ga treba vatat.

tako je prošla DB recimo, Deere, stla, Tgls....

ako fale recimo samo Seeking alpha i zack s, A Stockinvest da trojku, onda će past recimo 10 do 12 %.

druge kombinacije nisu za vas početnike.

Napomena da Zack i Sa daju malo long prognoze a tehnički kraće daje Stockinvest.

Može i obrnuto, recimo Alvr ili annx su zatirali a onda se lansiraju po 15 posto ap.

Nisam short uključio u sve to, zato jer sam.malo okoštao

• my moon
    • May 18, 2023 at 5:51 PM

Mislim da će korekcija u18.00 sudeć po pretpripremama biti dobra ,

pa sam postavio parangal.

Dq, Brmk, regn , aeg, himx i tgls

• my moon
    • May 17, 2023 at 9:03 PM

Ja sam prod0 sa masnom zaradom AEG, .

Na nuli sam prodo VIR

Ajde kao neki swing.

sve ću zarajtat u TGLS ako bude opal ispod 43.

i malo u himx

i brmk dokupit [brodomerkur :) :) ]

1. Privacy Policy
  2. Kontakt