Šorterski masakr nad GM i Stellantisom.
Već sam to doživio. Dionice svi hvale a ovi rokaju.
Povukli su i druge. Prilika.
Šorterski masakr nad GM i Stellantisom.
Već sam to doživio. Dionice svi hvale a ovi rokaju.
Povukli su i druge. Prilika.
par brzopoteznih... ovaj put bez komentara (osim crtkarija na grafu)
Pozdrav,
pa čemu je uzrok da se ovaj Celsius toliko pao?
par brzopoteznih... ovaj put bez komentara (osim crtkarija na grafu)
Pozdrav,
pa čemu je uzrok da se ovaj Celsius toliko pao?
irrational exuberance
Eto razloga zašto automobili, osobito japanski no i europski i američki rone.
Dobit Nissana pala je 99%.
Honda zatvara tvornicu u Kini.
Wv zatvara tvornicu električnog Audija u Bruxellesu.
Kineska konkurencija, pad prodaje u Kini, zapostavljanje hibrida, ( jaki jen) otprilike su uzroci.
Dakle, short
Display MoreEto razloga zašto automobili, osobito japanski no i europski i američki rone.
Dobit Nissana pala je 99%.
Honda zatvara tvornicu u Kini.
Wv zatvara tvornicu električnog Audija u Bruxellesu.
Kineska konkurencija, pad prodaje u Kini, zapostavljanje hibrida, ( jaki jen) otprilike su uzroci.
Dakle, short
slažem se... s time da bih ja šortao jedino TSLA-u trenutno
Ford je već odradio pad jučer po zatvaranju (nekih >10% pada), GM dan-dva prije toga
evo razloga zašto FED mora već na ovoj sjednici rezati, u rujnu su već izbori preblizu i moglo bi biti prijepora oko toga, zašto baš sad? ako ne odrežu na sjednici 30.7. držim da će opet biti kasno, uobičajeno za FED, i krenuti će recesija koju su svi već bili otpisali:
A ako odrežu 30.07., neće li biti prerano? U smislu da je riječ o paničnom rezanju?
Mazda u USA, Kanadi i Meksiku rastura, svaki mjesec povećannje prodaje između pet i 10%, znam da su i u Europi pojačali, no za to nema ažuriranih podataka.
Mazda Reports June Sales Results - Jul 2, 2024 | Mazda USA News
Globalni podatci su oko nule, tako da bi bio op'rezan sa shortom. Do izvješća.
MAZDA NEWSROOM|Mazda Production and Sales Results for May 2024|NEWS RELEASES
A ako odrežu 30.07., neće li biti prerano? U smislu da je riječ o paničnom rezanju?
tko kaže da je panika? sad još nije
a pogledajte što rade zadnjih mjesec dana metali, nafta, i ono najbitnije: US obveznice; nije li to poruka FED-u da reže? obveznice kad rastu, a prinos im pada, nije mjesto za biti u dionicama
nafta na $100? malo sutra
bakar, srebro... nigdje ne vidim inflatorne pritiske, a kad tržište rada okrene to bude vrlo često naglo, prekasno je rezati kad već imate navalu na burzu
naravno, to sve ako ste proaktivni, a ne reaktivni kao FED
Mislio sam u smislu da bi se to "preuranjeno" rezanje kamate moglo protumačiti kao panično i da bi zbog toga eventualno mogla nastati panika. U smislu samoostvarujućeg proročanstva. Inače su te odluke FED-a meni beyond my paygrade, što bude bude, kako tržište reagira, reagira.
Prodao aeye u četvrtak, bojao se izvješća, u petak plus 40.
Nu, nabolje trejdana dionica za mene ove godine.
PII se odljepio.
Naravno s pričom za malu djecu.
.Poštovanim kolegama Bezbitkojinašima koji trguju na OT C tržištu obraćam pažnju na DSCSY i naravno Mazdu.
Šorterski kraj i Raj se bliži.
I plakanje za prolivenim mlijekom MMM. Jednostavno smetno. Starim. Gužva. Obaveze. Politika....
danas je izvješće prije otvaranja burze koje svi neizvjesno iščekujemo.
ja sam jučer izašao, nemam živaca.
Dionica:
COCO
danas je izvješće prije otvaranja burze koje svi neizvjesno iščekujemo.
ja sam jučer izašao, nemam živaca.
Dionica:
COCO
ja bih ipak gledao META, QCOM (jučer je AMD spasio dan)
ili MA, pa neki zanimljivi osiguravatelji objavljuju (btw insurance je na ATH)
nakon izvještaja AMD naspram MSFT i GOOG rekao bih da je ta igranka na čipovima daleko od gotove: ulaganja u AI opremu tek počinje; zamislite samo kako je MSFT mogao s fiksnim troškovima 'štancati' CD/DVD sa softverom koliko je htio, eeeeee sad je malo drugačija situacija jer svakih novih 100k korisnika na Azure-u koji će koristiti neke AI karakteristike zahtjevaju nova ulaganja u čipove, memoriju...
u stvari, pada mi na pamet sad kako je situacija s AAPL, AMZN, MSFT, META slična prelasku s ICE vozila na EV, autoindustrija je rekao bih uspješno prebacila dobar dio ulaganja i na potrošače/kupce, hoće li isto poći za rukom i tech kompanijama? ili će marže dobiti udarac?
al se sve zeleni
al se sve zeleni
za sada Powell drži presser bez greške! iako ga salijeću pitanjima i vuku na tanak led
Japan će očito propasti kao država a s njim i moje japanske dionice.
u usa mi je nešto bolje, oddtrejdao sam aeye, lhx i itri su mi u plusu.
Krvav nož.... Sablju krvavu vučem na aeg al ne odustajem.
coco mi bježi ko skliska riba, recimo linjak
i osjećam se ko majmun jer sam Bezbitkojinaš.
Da viš sutra tambure kad odskoči u nebesa
Stari lisac Buffett je opet bio u pravu, FED kasni s reakcijom i drži omču oko vrata svima. A on... nikad više u kešu.
Da, rasprodao je 50% Apple.
kod nas, najpriznatiji i najpoznatiji, svjetski priznati Kata Klizmičari opet zakazali..... Ugrizla ih Kata klizma za d...
U petak sam rasprodao Japan i veći dio USA i Nizozemske jer sam bio u AEG. U ovome što sam ostao bome ću zbrajat dvoznamenkaste minuse, no na svu sreću nemam puno.
Naravno htio sam COCO u short, to mi se činilo logično, no eto samo mi se činilo
Sad koliko primjećujem, treba shortati dan prije ili bolje ne shortati. Dionica rokne recimo odmah 10% shorteri zarade, onda se odmah odbije 3% da potuče shortere koji kasne, onda tavori i ždere živce.
Kolko vidim i kriptovalute padaju , tu bi tek moglo biti horora, ovo zadnje izvješće da su enormno porasli kratkoročni krediti nenemjenski u Hrvata, znam puno primjera gde se to upucavalo ... Ne u Bitkojin već u kripto koji je otkrio susjed a reko mu tetak čiji mali se bavi kriptom.
osobne sam impresije da nije samo Kata Klizma i zdrava korekcija posrijedi već da je negdje zaškripalo u kozmopolitsko epskim razmjerima.
Short tesle mi pokriva druge minuse, zivio short
Evo jednog indikatora jel korekcija ili kataklizma: Ako se ne sjećate kad je bila zadnja korekcija, onda je korekcija.