i Fajzer mi je zanimljiv, zdjelica (pullback) nakon odbijanca na većem prometu
zanimljivo... valuacija je ok, iako sam negdje pročitao da im neki rojaliteti ističu, no do toga ima još mjeseci za ubiranje plus naći će oni nešto novo
i Fajzer mi je zanimljiv, zdjelica (pullback) nakon odbijanca na većem prometu
zanimljivo... valuacija je ok, iako sam negdje pročitao da im neki rojaliteti ističu, no do toga ima još mjeseci za ubiranje plus naći će oni nešto novo
Od dionica se pun o očekuje; izvješće mora biti izvrsno, po mogućnosti AI, ako nije tako, pad je velik i ośtar.
Naalje , nekako imam dojam da se dionice rasprodaju a kupuje Njegovo Visočanstvo Bitkojin
Ne spominji bitka 😁
Kupim MSTR na 500usd kad je poceo rasti bitko jer su medu najvecim pojedinacnim vlasnicima bitka. Onda ameri odobre neke etfove i sroza se sa 700 na 500 i ja prodam na nuli da ne odem u minus. Danas gledam 980 usd.... Ima sam nos, ali nista medu nogama 🤣
za Christophera Wallera
opet je izišao jedan Waller-ov "članak" u kojem zaključuje:
da bi FED i njegova monetarna politika bili efikasni, sa bilance trebaju pobacati MBS (nije Mohammed bin Salman, već mortgage back securities) i fokusirati se na otkup trezoraca, uz puštanje dugoročnih državnih obveznica da "ispare" s bilance.
ovo njegovo je vrlo zanimljivo, obzirom da je i Loretta Mester, šefica Cleveland FED-a rekla da bi banke, nakon ukidanja BTFP-a, trebale već početi pripremati prihvatljiv kolateral za discount window i prestati ići prema FHLB kao izvoru likvidnosti.
“It is also worth considering requiring banks to pre-position collateral at the window in proportion to their short-term runnable funding, including uninsured deposits, so they would be ready to borrow at the discount window should that funding start to run.”
Mester also said possible changes that could curtail how banks can borrow from the Federal Home Loan Banks could curtail a key liquidity source and drive banks toward more risky funding sources, which in turn increases the risk of liquidity troubles in times of stress.
"This increases the need for banks to be prepared to use the discount window as a source of contingency funding," the official said.
obzirom da mi je apsolutno jasno što za neku banku znači kad se "ukaže" da koristi discount window, jasne su mi i implikacije i posljedice.
btw., nakon Waller-ovog članka, zlato je "probilo" na ATH.
istina, Waller je u članku spominjao nešto i u vezi hedge fondova i razdvajanju američkih i ne-američkih financijskih institucija, al obzirom da će i ovo što sam napisao malo tko shvatiti, neću se niti truditi da kopam i objašnjavam detalje 🤷
slažem se, zlato na ATH a srebro ne prati, a inače je volatilnije od zlata
tako da... oprez u narednim danima
men's čini do FEDove odluke o rezanju/ne rezanju kamata bit će slabo trgovine i volatilnosti
Kina (u širem smislu) danas...
Kina (u širem smislu) danas...
sviđa mi se ovaj kineski Disneyland.
upumpaju bilione u ekonomiju da bi dionice skočile 5%
mislim da je ta priča s upumpavanjem novaca na burzu s tamo nekih off-shore računa državnih (ili kakvih već?) kompanija pretjerana
Kina već dugo 'grebe po dnu', ovo je tek odbijanac ali se priča lijepo razvija
pustimo Kinu, nego jel netko prati priču oko Boeinga? za nevjerovati! otkaz za otkazom za njihov Max
nakon reg. banaka, osim BA, i dionice zrakoplovnih kompanija postaju neinvestabilne?
jel bi ti ikad trejdala ovako nešto? odbijanac od donjeg ruba zastavice
i pod kojim uvjetima? čekati tjedan rasta ili bar konsolidaciju pa onda ulet ili...
liči na zastavicu na grafu lijevo, ova je znatno veća i vremenski duža
Moram priznati da ovo ne bih još dirala
Weekly je za downtrend
Dnevni... povuci - potegni
Satni
Kad ne znaš tko je jači, stojiš sa strane. Tako kažu.
Ne spominji bitka 😁
Kupim MSTR na 500usd kad je poceo rasti bitko jer su medu najvecim pojedinacnim vlasnicima bitka. Onda ameri odobre neke etfove i sroza se sa 700 na 500 i ja prodam na nuli da ne odem u minus. Danas gledam 980 usd.... Ima sam nos, ali nista medu nogama 🤣
2 tjedna kasnije i MSTR je na 1700, mrzim kad nesto nisko prodam sto mi je kasnije uvijek preskupo iako vjerujem da ce ici i vise. Ovo je sada vec ispao moj najskuplji zajeb 😁, a ici ce jos gore
Najskuplji zajeb je kad izgubiš pare. Ovakav propušteni, oportuni dobitak je konkretno manjak uvjerenja i standardne volatilnosti btc-a//MSTR a i informacija. Po aprovalu ETF-ova se znalo da Grayscale izlazi konkretno FTX koji je imao par milijardi koje je morao prodadi kao dio stečajne imovine (nije mogao prije ETF approvala). Čim su izašli raketa. Nešto kasnije je isto radio Genesis preko Graycale ETF-a samo sa 1.8 mld $. Kad neko tak veliki izlazi nikome nije sila gurati se na bid.
TSLA... što reći? dvostuki downgrade u par dana od ozbiljnijih kuća
novi TP oko $125
volume profile na ovom tjednom grafu ukazuje da smo ispali iz 'zone interesa' i sad bi stvarno mogli gadno izletiti iz zastavice, osim ako... ako netko ne podmetne leđa
Eh da je nama ovakvo nesto
Apple has reached a $490 million settlement to resolve a class-action lawsuit that alleged Chief Executive Tim Cook defrauded shareholders by concealing falling demand for iPhones in China.
ako se nekome love dividende...
dionica datum postotak ( y godišnje q kvartalno m mjesešno isplaćivanje)
BRSP 28.03 12 Q
AGNC 2803 15 M
RC 28.03 13 Q
CMTG 29.03 13 Q
DD koji su prošli nedavno pa ako se nekome lovi DIP
RHHBY 14.03 4,25 Y ( jako dobar dip :)!)
OXLC 15.03 19 M
zakaj TSLA danas luduje?
QuoteStocks in Hong Kong surged 273 points or 1.67% to 16,816 on Thursday morning deals, rising for the second day after Wall Street logged new highs overnight as the US Fed kept borrowing costs unchanged and signaled it remains on track for three interest-rate cuts this year...
Dobro je... svijet se neće urušiti, idu US izbori i J. Pow mora kazati što kazati smije. Micron objavio vrlo dobar kvartal pa bi i dionice poluvodiča trebale predahnuti. Jučer klasika trgovanje za risk-on: tehnologija gore, pharma i energija dolje ili flat
Molim , ako neko može pomoći. Kako na IBKR pronaći mjesecna i godišnja izvješća o trgovanju.