update
silveriška superiška
update
silveriška superiška
Ako koga zanima, obratite paznju na iRobot (IRBT)... EU je izgleda odobrila Amazonu akviziciju iRobota... Amazon je svojedobno ponudio $51 po dionici... Cijena je skocila u petak sa $30 na $42... Vi dalje po svom...
Sta god radili, stop loss stavite, svasta je moguce!
Naravno da EU komisija nesto drami oko akvizicije... Okinulo mi stop lossove, tako da nisam u gubitku, al bratko, ovo je oslo -17% u 2 minute...
Ako koga zanima, obratite paznju na iRobot (IRBT)... EU je izgleda odobrila Amazonu akviziciju iRobota... Amazon je svojedobno ponudio $51 po dionici... Cijena je skocila u petak sa $30 na $42... Vi dalje po svom...
Sta god radili, stop loss stavite, svasta je moguce!
Naravno da EU komisija nesto drami oko akvizicije... Okinulo mi stop lossove, tako da nisam u gubitku, al bratko, ovo je oslo -17% u 2 minute...
Budimo realni.... jesu roboti, ali nisu Boston Dynamics roboti
čudno je jučer bilo trgovanje... advance/decline volume je na većini dionica bio pozitivan
opći sentiment na tržištu dobar
ipak, neka su kvalitetna izdanja pretrpjela veći pad cijene (one dione koje su u rastućem trendu) jer se to prodavalo da se uleti u razno smeće (znate ono tipa GME, AMC, ARK, PLTR ili PTON)
tako sam ja na nekima kupio dip, bude li rally-ja Djede Božičnjaka... da ne ostanem po strani
a tek jučerašnje trgovanje, 30.11. zadnji dan mjeseca
jel to bila priprema za božićni rast? gledam (na finviz.com) na skeneru izbacuje preko 60 stranica dionica s RelVol preko 3!
cijena nafte je prvo skočila na +2%, PCE report je bio li-la pa algosi nisu znali kud bi, gore ili dolje? onda s vijestima iz OPEC+ nafta pala na -3% pa sam se iz šorta na transportu (ARCB, setup je bio prekrasan, trebala je zaroniti žešće) morao prebacivati u long, da bi na kraju dana nastao krš i lom, fondovi i veliki igrači su očito odlučili uložiti cash sa strane
tako da su one long pozicije od prekjučer lijepo napredovale
ali za dnevno trgovanje... majko mila, treba živaca, koncentracije, pratiti sve od nafte, US10Y i DXY pa do twittera i, naravno, vrlo vrlo uski stop-loss, kasnije kako cijena odmakne, onda i limit podižeš za njom
na SPX 4.540 za sada drži dobro i već nekoliko puta shorteri nisu uspjeli u naumu, ali ako ne krenemo preko 4.600 što više puta budu spuštali dolje, jednom će brane popucati
no, kakva je bila likvidnost zadnjih sat-dva vremena, nema brige! Božićnjak sigurno dolazi s punom vrećom dionica (pardon, darova)!
Display Morea tek jučerašnje trgovanje, 30.11. zadnji dan mjeseca
jel to bila priprema za božićni rast? gledam (na finviz.com) na skeneru izbacuje preko 60 stranica dionica s RelVol preko 3!
cijena nafte je prvo skočila na +2%, PCE report je bio li-la pa algosi nisu znali kud bi, gore ili dolje? onda s vijestima iz OPEC+ nafta pala na -3% pa sam se iz šorta na transportu (ARCB, setup je bio prekrasan, trebala je zaroniti žešće) morao prebacivati u long, da bi na kraju dana nastao krš i lom, fondovi i veliki igrači su očito odlučili uložiti cash sa strane
tako da su one long pozicije od prekjučer lijepo napredovale
ali za dnevno trgovanje... majko mila, treba živaca, koncentracije, pratiti sve od nafte, US10Y i DXY pa do twittera i, naravno, vrlo vrlo uski stop-loss, kasnije kako cijena odmakne, onda i limit podižeš za njom
na SPX 4.540 za sada drži dobro i već nekoliko puta shorteri nisu uspjeli u naumu, ali ako ne krenemo preko 4.600 što više puta budu spuštali dolje, jednom će brane popucati
no, kakva je bila likvidnost zadnjih sat-dva vremena, nema brige! Božićnjak sigurno dolazi s punom vrećom dionica (pardon, darova)!
Ma mislim zanimljivo je kako mediji i analiticari kroje narativ i sentiment, recimo OPEC+ je na kraju smanjio output malo vise od duplo nego sada sta je sigurno pozitivno i u najgoru ruku odredjuje floor oko 80$ sta samim time daje pozitivni bias barem kratkorocno, ali ne narativ se skrojio takav da ahh nije OPEC+ nego volonterski kao da nisu u sklopu OPEC+ dogovorili o tome, pa onda kao jos upitno je da ce se drzat toga i eto ti nafte u minusu nakon toga, ocito da se pokupe SL-ovi. I sad vrlo lako se moze dogodit da se dogodi bozicni rally, pa povecanje potrosnje posljedicno da se poklopi sa smanjenje supply i da bude bullish za naftu, uz to i smanjenje inflacije i narativ za fed cut, tako da zasigurno ce bit volatilnosti i da nema jos razloga za nekakav armagedon
10-godišnja obveznica... školski retest 4,335% s donje strane
vjerujem da neće gore nego prvo prema 4,2% pa 4,065%
tako sam nacrtao tako kaže i Ackman
kažu pametniji ljudi od mene da smo na purici i mlincima do sredine siječnja (možda i veljače), a onda kako dolaze nova izvješća, prijelaz na kruh i vodu
QuoteIn the third quarter, Berkshire Hathaway sold off part of its holdings in Globe Life, Markel, and Aon, all insurance companies within the financial sector. However, in its third-quarter earnings report, the conglomerate reported that its cost basis for investments in banks, insurance, and finance stocks increased by about $1.2 billion.
Ko 2004. u šta si god pikno letilo.
"Preporučiomi rođo to ti je vezano uz AI"
Neśto skladno i kratka imena.
i puk 30% u tjednu.
Govorim o kriptu.
BTC je za luzere zapravo, otkrivaju se novi i novi kriptodijamanti. Veličanstveno.
Ja sam spušio na BNS , jer su toksične rezervacije velike, a kanadske banke su općenito u padu iako posluju dobro i dividenda je oko 7%.Odma dan nakon se pokazalo da i nije toliko toksično imati toksične rezervacije pa je ošla 5% ap, al ja sam prodo na dnu.
TRMD je proglašena dakako najboljom smal caps dionicom i roknula odma jedno 15% u tjedan dana " jer ima velike rezervacije za kupnju novih tankera"..
Al barem sam frajer jer sam upućen.... Ne sjedim samo 'nako i gledam kud se koji kripto vrti.
TRMD sam imao oko mjesec dana prije vijesti da je najbolji small caps, doboo i dividendu , 20% je godišnje, sve skupa oko 12% u par tjedana i onda dokupio nakon dividenda deja i dođe vijest da je najbolhi small caps.
Odma sam zn@o da ću otić u minus....
Oću reći , TRMD je primjer, ije bilo lako završiti po 10 x u dionici kojunje [forbes] proglasio najboljim small caps [ u konačnici].
No lakše je bilo u siječnju ući u Bitkojin, ko što sam ovdje najavio, a nisam realizirao, jer sam ugasio Revolut.. pa mi kao bilo komplicirano. a nije koplicirano par sati dnevno kopati za TRMD i sličnima i pogubiti sve.
Na Bitkojinu bi zarada bila 100 %.
valkda po sličnom arhetipu propadoše Maye, propo Rim....
Pa i My moon.
Pokrila nas džungla
Hawaiian AirLines upgrade by DB from $4 to $16
tko god da je šortao, krasno ga je pop...
OXY opet u Buffettovoj zoni kupnje (<$58)
nafta na konopcima (to obično znači da je preokret blizu)
Display MoreOću reći , TRMD je primjer, ije bilo lako završiti po 10 x u dionici kojunje [forbes] proglasio najboljim small caps [ u konačnici].
No lakše je bilo u siječnju ući u Bitkojin, ko što sam ovdje najavio, a nisam realizirao, jer sam ugasio Revolut.. pa mi kao bilo komplicirano. a nije koplicirano par sati dnevno kopati za TRMD i sličnima i pogubiti sve.
Pa i My moon.
Pokrila nas džungla
Slicna prica. Mene uzeo short ko heroin. Imao u listopadu ytd 90% zbog izvanrednog (ali i rizicnog) shorta u rujnu/listopadu, otopio se na pola u studenom i sada bezglavljeno šibicarim na losim trejdovima, sa prefixom minusa. Znak za povuc se na 2w. Po drugi put u godini.
Display MoreDisplay MoreOću reći , TRMD je primjer, ije bilo lako završiti po 10 x u dionici kojunje [forbes] proglasio najboljim small caps [ u konačnici].
Pa i My moon.
Pokrila nas džungla
Slicna prica. Mene uzeo short ko heroin. Imao u listopadu ytd 90% zbog izvanrednog (ali i rizicnog) shorta u rujnu/listopadu, otopio se na pola u studenom i sada bezglavljeno šibicarim na losim trejdovima, sa prefixom minusa. Znak za povuc se na 2w. Po drugi put u godini.
same shit here!
sjećate se ARCB kojeg sam spomenuo? uđem u šort, nafta preokrene za 180 stupnjeva i moram se pokrivati iz šorta s mizernim plusom
jučer gledam u nevjerici: na otvaranju ARCB -10%, odem na StockTwits i pročitam s linka last10k.com da su za listopad i studeni katastrofalni podaci (screenshot u prilogu)
i ode laganih $200-$300 nerealiziranih (propuštenih) dobitaka u trejdu
lebowski kakva je situacija u brodarima? ovi kamiondžije će se istopiti usred zime
(i dalje sam stava da nas čeka lagani melt up do Nove, a onda oprez u sezoni izvještaja...)
mislim da earningsi veze s ovim nemaju.
ovaj rast je posljedica stock buyback-a i očajničke želje fond managera da godinu završe u plusu.
obveznicama je i ova godina bila katastrofa.
btw., od 01.01. očekujem rušenje marketa dionica, ništa drastično, jer ovo je već treća godina (od 4) di su obveznice uteg u portfolio-u.
obzirom da je većina US penzionera u 60/40 ili 70/30, obveznički dio alokacije (40 ili 30) jednostavno mora aprecirati, jer kako se baby boom-eri umirovljuju, jednostavno dolazi do povlačenja sredstava, odnosno traži se neki siguran return do u beskonačnost, a što obveznice i pružaju ili bi barem trebale.
a to što su i projekcije forward earningsa prepucane definitivno ne olakšava stvari.
btw., ne želim niti pomišljati kakav bi cirkus mogao nastati ako obveznice ni 2024. ne odrade funkciju koju bi trebale, obzirom o kakvim se sumama alociranim u 401k ili IRA radi 🤷
Ako nafta pada kako se ponašaju tankerske dionice?
Pokušavam naći na netu nešto o tome, nemam šifru za AI pitao bi nju, mada mislim da bi pregorila. te ima te nema
Ovi tankeri koje sam ja imao se ponašaju kao da ima. TRMD će toliko padat da će mu dividenda biti između 30 i 40 %
Pokušavam naći na netu nešto o tome, nemam šifru za AI pitao bi nju, mada mislim da bi pregorila. te ima te nema
Ovi tankeri koje sam ja imao se ponašaju kao da ima. TRMD će toliko padat da će mu dividenda biti između 30 i 40 %
ovisi o tome koliko su skladišta popunjena.
a obzirom da je trenutno SPR poprilično ispražnjen...hm
btw., zna li netko postoji li izravna veza između Cushing Oklahoma i SPR-a?
koliko ja kužim, nikakve!
tankeri prevoze naftu , ne trguju spot cijenom niti fjučersima, tako da neke izravne veze nema
Zavisi o trenutnom općem raspoloženju. Kad je bear, onda kad cijena nafte pada, pada zbog pada potražnje, zato i potrebe za prijevozom. U bearu kad cijena nafte raste, onda cijena smanjuje ponudu.
Kad je bull, a cijena nafte pada, nafta se kupuje sa svih strana svijeta i prevozi na sve strane svijeta. Kad cijena nafte raste, rast će još više pa se kupuje sad i transportira po svim stranama svijeta.
TRMD ima ograničenje u obliku većinskog dioničara koji prodaje iznad određene cijene. Torm - Oaktree, mislim da je oko 30$ ta neka granica, ne pratim previše.
Mislim da su u ovom trenutku šansa za ektra rast tankera Huti, Iranci i Suez, a općenito su im cijene dosta ispod NAV-a.