10YUS yield -2% u premarketu
DXY -0,8%
bit će skokovito na dioničkom t.
ovo je zbog FED-a jučer.
samo, ako previše navale, onda bi FED mogao hike-ati u prosincu
10YUS yield -2% u premarketu
DXY -0,8%
bit će skokovito na dioničkom t.
ovo je zbog FED-a jučer.
samo, ako previše navale, onda bi FED mogao hike-ati u prosincu
evo i jedan intervju sa jednim market metuzalem-om
Ovo više nije slučajno... nakon 'Drunkenmilera' i 'the Bond Bottom' Ackmana, sad je i Bill Gross objavio da je kupio 4 lokalne regionalne US banke.
Sad već stvarno miriši na rally za kraj godine (bez obzira što mislite o recesiji, padu zaposlenosti i sl.).
Ovo više nije slučajno... nakon 'Drunkenmilera' i 'the Bond Bottom' Ackmana, sad je i Bill Gross objavio da je kupio 4 lokalne regionalne US banke.
Sad već stvarno miriši na rally za kraj godine (bez obzira što mislite o recesiji, padu zaposlenosti i sl.).
to je sve skupa još jedno veliko možda, jer je Russell potonuo i samo se čeka kad će credit spreads zombi koroporacija, u odnosu na državne obveznice, odletjeti prema gore.
tek tada se aktivira FED, a do tada market gnjuri po dnu.
to bi značilo da će market roknuti prije nego FED produži BTFP što trenutno spašava regionalne banke.
ergo, moguć je rally prema kraju godine, a onda drži gaće do ožujka 2024.
Bančice imaju srazmjerno mlitave rejtinge, no one brojčice kak vrte pare i dividende su neloše naspram kojekakvih tehno i digitalaca
Ja sam odabrao BNS. Kanadska banka duugo je gulim, šortam longam, al propade brate.... koda će bankrotirat.
Dividenda padom narasla na skoro 8%.
Druga mi je banka brazilska, BDORY, ona je đest opozit,na vrhu i oće dalj [navodno]. Dividenda brazilka obrijana tj nabrijana preko 8%.
Nego jučer purani purani lete a tankeri ništ. imam, jednog. Pretpostavljam da je razlog brodarski, znači kratko sažet u deset rećenica a uključuje urod cikle u Peruu, zatopljenje gGolfske struje za 0.75 celzijusa više od predviđenog i epidemiju zaušnjaka u djece rudara dijamanata za bušotinska svrdla u Swazilandu
Zna netko gdje gledati futurese za kontejnerske indekse?
Brodski prijevoz, dakako...
Ja pratim ovdje, ali možda netko ima bolji link, pa neka ga posta. Kontenjerske vozarine su jako pale i sada se polako oporavljaju.
Znam za to. To je trenutni indeks, s tim da čak kasni jedan dan s objavom, ako se ne varam.
Trgujem na dvije platforme, Interactive Brokers i 212.
Interactive ne dozvoljava trgovanje nekim dionicama, u prvom redu otc/pink tržište, no ima i bisera tipa oxlc, svi teškaši energetičari ( to je neki problem sa obračunom dividendi) itd.
Tako da na 212 momentalno imam oxlc, RHHBY [roche] BDORY i KMTUY [komatsu].
e taj otc /pink je onako nirvana, čini mi se da se puno manje manipulira s njima, jer je to tehnički teže, pa možeš malo čitat o kompanijama, analize, mislit, uzdisat, otpuhivat, pričekat, dremnut.... pa pustit da se kiseli.
No tak je i kad treba prodat...
Baš to.. dremnut.
Tko nije dremnuo i prodavao zadnjih mjesec - dva propustio je predivan bull run
Ili kupio dip kad je Ackman napustio kratku poziciju. Znam da su iza ovog zadnjeg tjedna samo tehnički razlozi za rast al čovjeka veaeli
Evo ovako čisto malo za razonodu danski Norden je roknuo (DNORD) vjerojatno kao kolateralna žrtva Maerska iako nemaju veze jedan s drugim. Mislim da je DNORD u ovom trenutku dušu dao za špekulativno kratkoročno ulaganje, imali su izvješće u skladu s očekivanjima, transparentni su i brinu o dioničarima, a roknuli su sa 400 na 340 u tjedan dana.
Danas je majka svih pitanja oćel u 18.00 korekcija ili inverzija; tj odbiće. Prethodni su dani pripremsli dsnašnjih 18.00 na inverziju. Baš da vidim.
sve je u redu otkad smo preuzeli CS, a ipak prinos na obveznice skoro 10%
"AT1s will convert into equity if capital levels drop"
štonobisereklo, nothing to see here
tehničari moji... može li mi netko pojasniti?
jel se ovaj wick dolje računa kao proboj H&S pattern-a ili treba čekati confirmation? tipa danas-sutra?
tehničari moji... može li mi netko pojasniti?
jel se ovaj wick dolje računa kao proboj H&S pattern-a ili treba čekati confirmation? tipa danas-sutra?
baš lijepi graf.
ovaj John Wick je bio short squeeze, jer je netko proboj forsirao.
logika govori da bi trebalo pričekati konfirmaciju proboja 🤷
Ovisi da li si day trader ili swing
Za swing, čitaj Long, razumno je čekati potvrdu trećeg dana
Za day je već trebalo biti unutra
Onaj dugačak wick viče da bearsi više nisu nadmoćni, a hoće li bullsi podvući rep i spusti se na podnožje brda kojeg su nasilno osvojili, e to ne znamo.
Ovisi da li si day trader ili swing
Za swing, čitaj Long, razumno je čekati potvrdu trećeg dana
Za day je već trebalo biti unutra
Onaj dugačak wick viče da bearsi više nisu nadmoćni, a hoće li bullsi podvući rep i spusti se na podnožje brda kojeg su nasilno osvojili, e to ne znamo.
pa na to sam upravo i mislio kad sam rekao da je uzorak 'probijen'
ali su ga (cijenu) vratili pa se to kao ne računa?
ma to koliko ja vidim ovisi najčešće o smjeru tržišta (SPX); on je jučer okrenuo na dolje pa onda od šorta i bude nešto... za sad se držim po strani, ima slabijih dionica za šort, cijeli Russell index skoro
danas longamo ... bit će super ako zatvorimo SPX iznad 4.400
inače nisam mislio uopće gledati, ali jesam, jer je nakog izvješća snažno skočio
DIS (Disney)
pa ima i zašto, evo samo par slajdova... snažan skok slobodnog NT u zadnjem kvartalu
zaključak: ne otpisujte DIS i Bob Iger-a
Mislim da je osnovno pitanje hoće li američko tržište dionicama pobijediti Bitkojin. Sve ostalo je deplasirano.
Dakle hoće li prosječna američka domaćica koja ulaže i blučipove, pa i Disney, evo gore spomenuti, zaraditi isto kao i prosječna američka domaćica koja kupuje Bitkojin.
Znam da vam ovo izgleda kao tlapnja no trejdanje/ analitika oduzima par sati dnevno( ako se bavite brodarima to je dvadesetak sati dnevno). kod Bitkojina možete se posvetiti prijateljiam obiteljima i hobijima a učinak je oko 100% bolji .
Eto pogledajte recimo dionice koje su prije pola godine proglašavane Božanstvenim ( Bluechipovima). General motors, Albermarle ( kuiš litij , baterije, AI), solari, farme fajzeri ABBV itd.
dakel nsu to neki visokorizični vragovi za kockanje. nego ono, solidne utjecajne etabilrane firme, daju dividendicu, trebale bi biti neka borba protiv inflacije, koja kunica unucima za Božić.....
analitičari su ih trpali okolo ko IPKK i Zdenku unas 2007.
do petka se mora izglasati budžet za iduću godinu, u st. francisku je sastanak apec-a, direktor cia-a je sutra u kijevu. stvari se primiču kuliminaciji premda to na prvu tako ne izgleda.
BREAKING : MICHAEL BURRY HAS CLOSED HIS “$1.6 BILLION DOLLAR” S&P 500 AND NASDAQ SHORT POSITION FOR AN ESTIMATED LOSS OF 40%
Evo za nastavak Big Shorta.