Btc okreće na bull. Ima korelaciju sa zlatom samo uz naravno veci prinos od pocetka eskalacije. U isčekivanju ETF-a.
Nakrco sam se na vrijeme a sad nek lađa plovi.
Btc okreće na bull. Ima korelaciju sa zlatom samo uz naravno veci prinos od pocetka eskalacije. U isčekivanju ETF-a.
Nakrco sam se na vrijeme a sad nek lađa plovi.
Imam jedno pitanje vezano za prodaju kompanija i brokere Zagrebačke banke tj. platforme ZB Global.
Kako kaže obavijest "According to terms of the deal, Textainer shareholders will receive $50 per share in cash, worth roughly $2.1 billion, Stonepeak announced Sunday. Including Textainer's debt, Stonepeak valued the deal at $7.4 billion."
Transakcija bi trebala biti završena do q1 24 ali mene sad zanimaju vaša iskustva (ako ih imate) sa navedenim brokerima.
Hoću li ja nakon tog zadnjeg datuma automatski dobiti novce na račun ili prethodno treba potpisati neku suglasnost prodaje (kao što tu dobijamo od SKDD-a). Zvao sam brokere i on misli (!?) da će to ići automatski "kao kod Twittera jer je to zapamtio".
Ne znam za šta ih plaćam....
A mjerkao sam taj Textainer. I ode nažalost
Jel korekcija gotova ili tek počinje?
Pitam za frenda
Rekao bi da počinje, počinje čitav jedan ciklus obezvrijeđivanja i trivijaliziranja trgovanja dionicama ( analitika, TA, FA, prinos, doprinos...).... Ajde, mozda još short poživi...
Bitkojin je kralj, na ovom svijetu ostati će samo on.... I nogomet.... Tu je sva analitika, analiza , geopolitika, civilzacija i evolucija. I zabava. Ostalo pripada zaboravu.
30% poreza na dividendu od OXLC !!! napr...
Pitam za frenda
ako kojim slučajem tek počinje bit će dovoljno okrenit monitore i mobitele naopačke i sve će bit ok.......provezli se kroz sve potpore i ostalo je cca 4120 kao "zadnja linija obrane"?......sljedeća 2 dana su ključna al ne izgleda dobro......valjda će se i us10y predomislit i njegov brat dolar također......ili jak bounce uskoro ili banana party......
Pitam za frenda
ako kojim slučajem tek počinje bit će dovoljno okrenit monitore i mobitele naopačke i sve će bit ok.......provezli se kroz sve potpore i ostalo je cca 4120 kao "zadnja linija obrane"?......sljedeća 2 dana su ključna al ne izgleda dobro......valjda će se i us10y predomislit i njegov brat dolar također......ili jak bounce uskoro ili banana party......
stock market je kao vrijeme u Splitu.
gledaš put Brača, tamo sunce, pa počne kiša, i onda skužiš da oluja dolazi iz Kaštela.
zato nikad nije dobro gledat na samo jednu stranu
Pitam za frenda
Sad si me podsjetio. Jesi li se ti riješio STNG s 10% zarade?
...zato nikad nije dobro gledat na samo jednu stranu
jedino što gledam trenutno su nafta i ovo što gospodin iz Piper Sandlera govori u videu:
... a ovo sam davnih dana (mislim ljetos) ucrtao po preporuci nekog od tehničara iz US na SPX futures
'line in the sand'
pa eto nas nekoliko mjeseci kasnije... sjedimo na liniji
make it or brake it
Estee Slaughter
Od početka '22. godine.. ubili su ju, vratili na nivo '17. godine
Ticker EL
Pitam za frenda
Izdržalo.......udrio jaki bounce pa shorteri moraju natrag......otvorila se "vrata raja"......
Eto FED zadrzao stope smirio trziste da uhvati daha, spread 2y/10y ostao isti jer se korigirao 2y i 10y yield nize u slicnom postotku, sad bit ce zanimljivo vidit kako ce u narednim danima se ponasat
10y je 2 puta probio preko 5% ako nastavi gore onda je zatezanje, a ako padne dublje ispod 5% pali se printanje papirića i ide hiper inflacija. ogromna količina je onih na 3mj. koje su još skuplje. ali udar ne mora doći od te strane. naftni šok mijenja sve. u "slobodnoj" međunarodnoj razmijeni nafte postoji 40 miliona barela dnevno. kroz hormuz prolazi 18 miliona. neka usfali 10 milja ruši se sva financijska konstrukcija koje je budimo iskreni obična iluzija. zamisli sad sve one budalaštine i nadogradnje spot tržišta. u dva dana to više ne postoji. derivati, izvedenice, fjučersi.... to je sve jedna velika magla.
Eto FED zadrzao stope smirio trziste da uhvati daha, spread 2y/10y ostao isti jer se korigirao 2y i 10y yield nize u slicnom postotku, sad bit ce zanimljivo vidit kako ce u narednim danima se ponasat
zadnje dvije novosti su jako bitne: prvo, Druckenmiller je 'u značajnom iznosu' long 2YUS obveznicu dok šorta 30YUS, a Ackman je prije neki dan javno objavio na twitteru da je napustio šort poziciju na duljem kraju, 30YUS
evo: https://www.cnbc.com/2023/10/23/bil…inst-bonds.html
možda, barem kratkoročno, pritisak na yields popušta pa bi zaista mogli imati rast tržišta u novu godinu
poprilično sam siguran da nafta i DXY nemaju više 'pare u kotlu' za daljnji rast ove godine
Display MoreEto FED zadrzao stope smirio trziste da uhvati daha, spread 2y/10y ostao isti jer se korigirao 2y i 10y yield nize u slicnom postotku, sad bit ce zanimljivo vidit kako ce u narednim danima se ponasat
zadnje dvije novosti su jako bitne: prvo, Druckenmiller je 'u značajnom iznosu' long 2YUS obveznicu dok šorta 30YUS, a Ackman je prije neki dan javno objavio na twitteru da je napustio šort poziciju na duljem kraju, 30YUS
evo: https://www.cnbc.com/2023/10/23/bil…inst-bonds.html
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/st…bitcoin-2023-11
možda, barem kratkoročno, pritisak na yields popušta pa bi zaista mogli imati rast tržišta u novu godinu
poprilično sam siguran da nafta i DXY nemaju više 'pare u kotlu' za daljnji rast ove godine
Ne znaju ni oni samo znaju da je rizik povecan i prema tome se prilagodjavaju na 30y, dok na 2Y nema duration risk i ima sigurnu zaradu
A mislim kad gledas kamate su na pauzama, rezultati su generalno dobri, nafta se korigirala i da naraste 10% to je jos nije preko nedavnog vrha da bi market na to drasticno reagira potreban je rast preko 95 da market to pocme percipirat kao problem, a dio marketa se dobro do sada korigurao, generalno nemamo razloga za neki pad osim ako neocekivano nesto ne pukne, tako da ili stagnacija ili rast po meni barem do 12 miseca, osim onih zombi kompanija koje ni prije nisu bile profitabilne samo ih sad trziste drugacije vrednuje.
, dok na 2Y nema duration risk i ima sigurnu zaradu
Ahahahahaha! Reci to ovima koji su kupili 2020-2022!
https://finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZT&p=w
, dok na 2Y nema duration risk i ima sigurnu zaradu
Ahahahahaha! Reci to ovima koji su kupili 2020-2022!
https://finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZT&p=w
2Y tko god je kupio moze cekat 2 godine do maturitija, zato je duration risk minimalan, po cemu si usao po kojem yieldu to ces i dobiti, on je sad usao skoro na 5% i zaradit ce 5% godisnje kako god okrenuo, ne usporedjujemo povrat od 0,05% koji su budale kupovale na 2 godine, dok 30 godina nije lako drzat.
10YUS yield -2% u premarketu
DXY -0,8%
bit će skokovito na dioničkom t.
Zna netko gdje gledati futurese za kontejnerske indekse?
Brodski prijevoz, dakako...