Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Početkom ove godine je pisao o lomu svih lomova tržišta, a tržište je na kraju poraslo 20-30%, dok su neke dionice porasle i više od 100%, pa je na kraju i on kapitulirao. Često jedno piše, a drugo radi i piše o lomu tržišta, a kupuje dionice za long što se vidi iz izvješća koje naknadno podnosi Sec-u.

• ideja: PRG (PROG Holdings)

na tjednom grafu u prilogu nacrtao sam cup w/handle s drškicom u formiranju

kažu ako se sve dobro odvije, cijela 'dubina' šalice se mora s desne strane ponoviti u rastu (plave linije) i kao što je vidljivo ujedno bi se fino poklopilo to što je na dnu šalice testirano dno na $12.70, a ponavljanjem njene 'dubine' bi testirali ATH na oko $77

na dnevnom grafu u prilogu imate VWAP od predzadnjeg izvještaja i vidi se da cijena uredno drži te linije i ne 'curi' ispod toga

stop-loss na $31 a upside potencijal sam gore naveo, omjer risk/reward više nego prihvatljiv

na GuruFocus.com diona je s ocjenom modestly undervalued a na Zacks-u ima strong buy

PE(fw) 10.60, PEG 0.94

sretno!

a

• k'o prstom u _ovno

ni prvi ni zadnji put

tko nađe vijesti please nek' okači ovdje!

• Meni ovo ne izgleda lose za US market, osim sta inflacija raste, ali prodaja je i dalje dobra za razliku od evrope, dollar ima razloga jacat prema euru

baš i ja gledam isto... jučer je dosta rastao i USD ali i US10Y, odn. TLT je još pod pritiskom

ALI navodno je bila veća blok transakcija upravo na TLT: u prijevodu, netko se kladi da daljnji rast kamata na obveznicama staje, da je FED manje-više gotov

recesija? jok, samo lagano slijetanje: commodities rasturaju od nafte do metala

također je bilo neobično vidjeti rast dioničkog tržišta usporedno s rastom US10Y i dolara, osobito RUT i DJI

danas je Quad Witching pa oprez u trgovanju!

• odnos $/€ valjda nikom sa ovakvim skromnim spoznajama nije jasan. učešće dolara u međunarodnoj razmjeni opada (navodno je već ispod 50%) ali euro se je strmoglavio u zadnje 2 godine sa 36% na 13%. da li se je to na kursu nešto vidjelo.... i nije baš. mislim da bi tu mogla ležati nekakva zamka koja će se u budućnosti otvoriti.