Dosta su naftaske dionice danas poskocile iako rast nafte to nije ispratio obicno se jako dobro prate u zadnje vrijeme
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Kupujete dip na COIN?
Cathie Wood kupuje! Za nevjerujem rubriku.
Glavni policajac fin. tržišta se okomio na njega, zamrzava imovinu, naziva ih ponzi shemom i prevarom, češlja knjige, a ova kupuje.
Stvarno tuđim gloginje mlati
Još to sve mora dolje barem 30%,previše je para za pogubiti ostalo, očito!
-
MPW u fokusu a OHI radi svoje. već sam napisao da su parnjaci, al ih razdvojilo.
OHI 9% dividende
-
pripremam (opet) short na jednoj dragoj dionici, nisam još unutra, čekam povoljniji trenutak
nema žurbe jer to je naš stari znanac koji može još dugo ploviti na grafu sjeverno
ali.. kad indeksi okrenu u crveno, ona to uvijek vjerno poprati
objašnjenje u ovom videu od 17:15-18:20
-
ovakvi parabolic moves su uzrokovani opcijama, uglavnom 0DTE (ovakav uzorak, da je položeniji, zvali bi bottoming)
tko toga nije svjestan, mogao bi ostati bagholder
jučer sam naletio na upozorenje da je velika količina call-ova zatrpala TSLA-u
jučer rast cijene cca 5%, danas skoro 6% u premarketu, 56% samo od početka svibnja
ako mislite da jača korekcija na TSLA-i nije moguća, pogledajte PLTR prije dva dana
-
ovakvi parabolic moves su uzrokovani opcijama, uglavnom 0DTE (ovakav uzorak, da je položeniji, zvali bi bottoming)
tko toga nije svjestan, mogao bi ostati bagholder
jučer sam naletio na upozorenje da je velika količina call-ova zatrpala TSLA-u
jučer rast cijene cca 5%, danas skoro 6% u premarketu, 56% samo od početka svibnja
ako mislite da jača korekcija na TSLA-i nije moguća, pogledajte PLTR prije dva dana
Baš pratim trgovinu sa Teslom, jer sam kupio nešto tih dijona po 160-170$ prije mjesec dana,
pa me zanima tajming kada da prodam. Danas je u predtrgovanju na 250 baksa, to bi možda
moglo biti to, mislim samo možda, tko zna doklen to može ići, dobro Brajo piše da je samo
ljudska glupost beskonačna
-
Ovo je najluđe vrijeme na marketu u kojem sam živio. U isto vrijeme kvalitetni papiri se trže na p/e 30-60 te je prinos na AAA obveznice iznad 5%, a neloše obveznice 7-8%. Uz to nitko ne očekuje neki veliki rast earningsa. Ono balon nad balonima. Ajde 2021 su bar kamate bile niske.
-
Ja shortnuo teslu i nvdia, inace ne radim to petkom, al ne mogu protiv fundamenata. Koga j..e
-
Ja shortnuo teslu i nvdia, inace ne radim to petkom, al ne mogu protiv fundamenata. Koga j..e
na Trading212 računu, COIN je u jednom trenu bio na -18%, TSLA na -28%, AMD preko -11%
govorim o 3x polužnim short proizvodima
do kraja trgovanja (s tim proizvodima je prekid u 17.30h po našem vr.) COIN je pao skoro na nulu (ovdje graf s postotkom, pa računajte puta 3), TSLA i AMD su se vratili na svega par postotaka minusa
ja sam odradio TSLA, a COIN još držim
ovakvi dani stvaraju mogućnost da se na tim proizvodima dignu lijepe pare
no, treba biti brz i zatvoriti poziciju u istom danu
dakle ovo što ja radim, da držim COIN do ponedjeljka, je čista kocka... vidjet ćemo
-
Nemam pojma o čemu govorite, osim da za to morate imati hedge
-
-
Buffetov papir
Oil and gas
I ovaj je otišao 100% gore
9 % dividende
Zamjerka mu je mali dnevni volumen, 400 tisuća komada
-
KAžu da je najgore iza nas.
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
Sada za mene klasična igra; pola dnevni trejd , pola sitni long.
Dosta sam i dividendi nakupio. Dočekao da mi BRMK kupi RC.
A sad.... ovo što nije danas u trendu bude.
Pogoditi koje izvješće... i tako.
-
Puno sam izgubio u zadnjih godinu dana. Ufao sam se u u recenzije, kritike , procjene, portale ( gurue izbjegavam). Svi su lagali natezali i perušali u ime shorta.
A short nikako da mi uđe u mali mozak. u longu pogodim dno ko strelom jabuku na glavi brokera, short mi je skroz izvrnute utrobe, no stasat ću.
Htjedoh reći gubio sam podjednako i na rizičnim anonimnim i na nerizičnim mega dionicama.
sada sam nekako uvatio korak ( dionice mi rastu i kada tržište pada, al već će i drugi napipat puls pa onda slijedi osveta: sve će nam uzet
Onomad davno sam dosta zaradio na firmi koja je proizvela uredjaj za ultrazvučno rekanaliziranj krvnih žila ( pisao sam ovdje)....
Postala je ta dionica maistream, skupili se shorteri itd pa sam uteko.
Eto sad jedan ticker kojeg promatram, EDAP... U biti slično, na struju, valove, za neinvazivne operacije prostate no i za rektalnu endometriozu i slično. Prostata ( karcinom) je velikoi zdravstveni problem i operacije su sa dosta komplikacija ( nuspojava), endometrioza je nešto manja u incidenciji ali grozna. Stanice maternice raspu se po tijelu i imitiraju menstruacciju, divljaju, krvare i muče domaćina ( zamislite ih u poplućnici napr) i za sada se najbolje liječe mehaničkim čišćenjem iz tih patološkim mjesta.
Sistem EDAP a pomaže i u nekim drugim stvarima.
Prekjučer je dionica bila u dubokom dip u sad se malo iskobeljala.
vrtim još nešto tih medicinskih dionica.
Od farme ALVR ( kojeg stoljećima pratim) otišo je ap. ANNX ( kojeg desetljećima pratim) otišo je isto toliko down :)...
-
zašto smatram da je COIN-a slaba karika (Coinbase Global Inc.)?
osim 'križara' Geislera i SEC-a koji je poveo rat protiv kompanije, a sad i razno-raznih coinova, altova i kako li se sve ne zovu... graf BTC-a koji prilažem također ne ulijeva povjerenje
magična granica je $30k oko koje se nekoliko puta od 2021. naovamo vodila bitka, i upisanih $12k (po nekima i manje od toga) je sad neki kanal koji se formirao: u 01/21 proboj, testiranje $30k i juriš prema visinama, a sredina (ljeto) iste godine kao i 2022. je opet testirana ta granica, potonji put neuspješno
nedavno (ovaj put je ljeto došlo malo ranije ) opet testiranje $30k i sad ta granica postaje otpor, koji može ali i nemora biti testiran kasnije tijekom godine, zarobljeni smo ispod linije 50SMA, a makro uvjeti s testiranjem 08/22 vrha SPX od oko 4.320 i SEC-ovo pokazivanje mišića ne idu u prilog rastu, odn. više naginjem tome da ćemo posjetiti okruglih $20k i onda na retest $12k
ako rastegnete graf na tjedni prikaz... to je čista balončina
i posljednje... povratak na fundamente i intrizičnu vrijednost koje BTC jednostavno - nema!
kod njega vrijedi samo trgovanje prema TA
vidjeli ste što se događalo, i još uvijek može ponoviti, s reg. bankama kad se u dan-dva povuku depoziti (obveza banke) koja onda mora prodavati imovinu (drugu stranu bilance) da isplati depozitare
reg. banke ipak imaju raznovrsnu imovinu (po vrstama i ročnosti) i poslovanje od COIN-a te je potonji puno izloženiji stresu
evo graf COIN-a koji je još slabiji nego BTC, zarobljen i ispod 200SMA i 50SMA
u nadolazećem tjednu, koji je krcat makro događanjima, ću biti vrlo oprezan s tom pozicijom, po potrebi mogu potpuno napustiti trejd ili dodati na poziciju, ovisno o razvoju situacije
svako neka donese svoju prosudbu, čuvajte kapital!
-
Ponovno polako kuha na pregovorima između lučkih radnika i prijevoznika, od početka prošlog tjedna počela su sporadična zatvaranja na zapadnoj obali, LA, Long Beach i ostali... Daleko je to od covid-congestiona, ali ako se ovako nastavi, moglo bi doći do zastoja.
Imamo i sušu u Panamskom kanalu i povećanje cijena u Sueskom kanalu. -
Aktivirao se SL, jako puno losih odluka u zadnjih 7 dana. Standardno brzanje odluka, nadoknadjivanje intra day lossova…klasika. YTD smanjen sa +42% na 25% u 7 dana….gasim se na neko vrijeme, hladjenje…odoh u Nizozemsku. ZSE me vadi big time, buy and hold strategija. Sretno.
-
naš stari znanac (RCL graf) ulazi u supply zone
dat ćemo mu još sutrašnji dan i obraćanje Velikog Šefa
čekam dva uzastopna dana pada, popraćeno S&P-jem
dakle hold, jer NCLH i CCL isto rastu još...
-
Omega Healthcare A Better Buy Than Medical Properties Trust (OHI) (MPW)Omega Healthcare and Medical Properties Trust are healthcare REITs with high yields and strong long-term dividend track records. See which one is a better Buy…seekingalpha.com
evo , to je rasprava koja traje godinama
-
eto vam danas opet prilike za šort COIN-a
napucali ga već na +4%, nakon Powella možda skoči i preko +10%
stay tuned!
-
ako danas Powell zakoči s dizanjem, na Investing.com preporučuju ove dvije tech dione za long
umjereni PE, EPS pozitivan
čini se nemaju svoj direktni AI proizvod ali će ga sigurno ugraditi svi u proizvod/uslugu
pa ako kasnite na vlak, možda je ovo posljednji poziv?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun