Stla super izvješće, reklo bi se "15% više zarade",
biti će oko 2.5% minusa na otvaranju, minimum, "jer je Tesla u krizi i mora dizati cijene".
Tako da bum kupil il dno il noža. vidjeti ćemo.
Neka pozicija na 15.90 bi bila taman, kupnja, računam si
Stla super izvješće, reklo bi se "15% više zarade",
biti će oko 2.5% minusa na otvaranju, minimum, "jer je Tesla u krizi i mora dizati cijene".
Tako da bum kupil il dno il noža. vidjeti ćemo.
Neka pozicija na 15.90 bi bila taman, kupnja, računam si
Nadam se da će nešto od silne zarade prebaciti i ADPL-u
ja osim toga čitam i izvješća, znate mene
fracking equipment društva, u prvom redu HAL, SLB i LBRT te u staroj europi imamo opskrbljivača cijevima Tenaris (TS) imaju rekordnu dobit u Q1/23, s narativom da potražnja za njihovim uslugama ne da ne jenjava, nego očekuju da bude i bolja u narednih 3-4 kvartala
no, osim dobiti gledam i FCF da ne ispadne da tu dobit ulupaju u opremu; i gle čuda, i tu stoje rekordno!
osim LBRT, koji je uglavnom u US, ovi drugi imaju i dobru raspršenost poslova interkontinentalno
znate... govore o cikličnosti ali ja to u rezultatima jednostavno ne vidim, dapače super im ide
tako da jučerašnje lupanje 'po bidu' takvih kompanija ne da nema smisla, nego je očito da algosi rade svoje
razumijem BP da padne, jer je najavio smanjenje otkupa vlastitih dionica, ali XOM ili CVX koji rade suprotno i ovi svi gore navedeni... suludo!
našli smo još jedan 'posao' koji AI neće obaviti kako treba: čitanje naslova i pad cijene nafte ne znači na svim 'naftaškim' dionama istu stvar
Ja već gledam oćul počet skupljat BORR [dođe ko TS].
Ko rinocerosi su, kad pojure ne staju.
A obje su na "dnu kanala".
A nije loše to sa kanalima, odbija se to zaistač
taj BORR bas ima zanimljivu brojke - 666
Price :6,66$
a ko s vragom tikve sadi...
non farm payrolls-i opet ubili.
btw., ni meni nije jasno di je recesija, a opet, pratim neke analitičare koji s Bloomberg-a izvlače leading economic indicators i to je sve na razinama kao da smo u lockdownu
recimo, meni su interesantnije neke druge stvari koje pak signaliziraju financijsku krizu.
čak mi je taj dio, poznavajući mehaniku novca, i izgledniji nego recesija 🤷
EDIT: evo, pogledajte i danas naftu, wtf?
Danas u SAD-u tržište raste, jer je valjda očekivano današnje podizanje kamate za 0,25% od strane FED-a već uračunato u cijenu...
Njemački Dax danas isto u plusu, pa se valjda sutra isto očekuje podizanje kamate za 0,5% od strane ECB-a...
Promatrajmo i dalje...čekamo možebitnu korekcijicu u 18h...
Dokad će STNG ronit?
Dok nafta pada?
nafta nikud nikam a iranci već drugi tanker zarobili. prije bi to bila vijest za +5%.
Promatrajmo i dalje...čekamo možebitnu korekcijicu u 18h...
i crveno.
Molimo Lode Runnera da nam kaze kuda ce market .
nisam pratio presicu......0,25 je očekivano......ali što je rekao za dalje?.....zapraco jel Powel davao uopće izjavu danas?.....dižu i dalje ili ne?.....ili će promatrat podatke pa odlućit?......još nešto?......
od sastanka do sastanka koliko vidim......nema odluke o pauzi......zato se market malo unervozio?......
od sastanka do sastanka koliko vidim......nema odluke o pauzi......zato se market malo unervozio?......
kažu analitičari 5.25 do daljnjeg
nema dizanja ali ni spuštanja
dokle? dok nešto sistemski ne pukne
regionalke očito to nisu, ni sistemski bitne ni nešto prevelike
iako je Šef na presseru nešto mrmljao da nije loše za lokalnu zajednicu imati takve banke ali da je okrupnjavanje činjenica per se
vidljivo je i već ima par novih kandidata za to (PACW, WAL)
loš je Šef bio opet, preloš.. muca, zastajkuje, ograđuje se, a na svako izravno pitanje se izmotava i vidno mu je neugodno
Display Moreod sastanka do sastanka koliko vidim......nema odluke o pauzi......zato se market malo unervozio?......
kažu analitičari 5.25 do daljnjeg
iako je Šef na presseru nešto mrmljao da nije loše za lokalnu zajednicu imati takve banke ali da je okrupnjavanje činjenica per se
loš je Šef bio opet, preloš.. muca, zastajkuje, ograđuje se, a na svako izravno pitanje se izmotava i vidno mu je neugodno
vidiš, ja gledao press-icu i dobio totalno drugi dojam.
FED-ov staff misli da neće biti recesije i Powell se s njima slaže.
Powell je probleme s bankama adresirao na potpredsjednika supervizije, jer Powell po "zakonu o FED-u" ni nema ovlasti da se petlja u superviziju, već je to razdvojeno.
analitičari izvrću činjenice, jer nisu dobili ono šta su željeli.
Powell je na pressici jasno odvojio dio za monetarnu politiku di je glavni on od dijela za superviziju di je glavni pajdo iz Demokratske stranke, a koji bi se htjeli miješati u monetarnu politiku.
FED nastavlja i bit će data dependent, a Powell je čak najavio da bi, možda po prvi put u povijesti, uspio "usporiti" ekonomiju bez katastrofičnih ishoda.
zato i kažem, recesija teško, ali financijska kriza izgledno
Powell: "Our Banking System is Sound and Resilient"
3 hours later Pacwest (another regional bank) is now down an additional 50% after hours
SVB, Silvergate, Signature, First Republic, & now PacWest. Sounds like a very sound and resilient banking system...
Neki veliki fond mislim Švedski imao 3 banke u portfelju i sve tri prdnule, gore navedene. Bad luck, dobio pedalu.
Powell: "Our Banking System is Sound and Resilient"
3 hours later Pacwest (another regional bank) is now down an additional 50% after hours
SVB, Silvergate, Signature, First Republic, & now PacWest. Sounds like a very sound and resilient banking system...Neki veliki fond mislim Švedski imao 3 banke u portfelju i sve tri prdnule, gore navedene. Bad luck, dobio pedalu.
pa čovik je u pravu.
neće J.P. Morganu ništa bit, on je ekipu i 2008. izvlačio iz govana (onoga tko je imao dobar portfolio) i utapao (onoga koji je imao *hit kolateral).
btw., i na kraju je poentirao da je iz svojih grešaka i učio, a sigurno nije bio najsretniji kad su ga kmečavci navukli da reže kamate kako bi S&P mogli napucati na 4800.
sad je napokon i Powell-u jasno da ekonomiji neće bit ama baš ništa ako "zombije" napokon pokopa
Nije rekao da je J.P.Morgan safe nego banking system.
I od top 4 ikad navjecih bankrota banaka, 3 su se dogodile u zadnja 2 mjeseca.
Onda vikendom imaju tradicionalni party 4 najvece banke, Jenet Jellen i Powel i dogovore se, ajde uzmi ovu a mi cemo ti utrpat jos nes pride.
Okrupljivanje najvecih a slutim danje to priprema za cbdc.
drugim riječima proizvodnji ništa neće biti kad je i nema a sa uslugama ćemo da vidimo.
Display MoreDisplay Morekažu analitičari 5.25 do daljnjeg
vidiš, ja gledao press-icu i dobio totalno drugi dojam.
FED-ov staff misli da neće biti recesije i Powell se s njima slaže.
Powell je probleme s bankama adresirao na potpredsjednika supervizije...
...zato i kažem, recesija teško, ali financijska kriza izgledno
na kraju će njemu i amerima biti svejedno kako to nazoveš
(negdje sam još naletio na članak koji kaže otprilike 'FED je gotov s dizanjem kamata, sad se posvećuju daljnjem stezanju fin. uvjeta - bilance')
'banking system is resilient and sound' je novi 'inflation is transitory'
regionalke padaju jedna za drugom, zašto? pa u novčanom fondu dobiješ sigurnih preko 4% kamate, na depozit ništa, i još ti je neosigurano sve preko neke svote
sve češće se spominje i napuštanje manjih brokeraja (tipa Ally i dr.) i seoba depozita u veće banke, sve ovo na slici do Goldmana je sigurno, ispod toga ništa nije preveliko da padne, uostalom zadnje dvije ne baš male sa spiska su već pokojne
SCHW, USB i CMA nisu ni male ni mlade banke, no pogledaj na što liči graf?
gledam recimo našu ZABA-u: od uk. aktive (cca 23 mlrd EUR) u obvezama imaš cca 18 mlrd EUR depozita, sve ostale obveze su manje od 2 mlrd EUR
pa ti sad vidi kako bi banka funkcionirala da krene osipanje depozita kojih nemaš jer su plasirani najvećim dijelom kao krediti dalje firmama i građanstvu
tako da sretno kolegi koji je ovdje spomenuo da je kupio udjel u BNKU: Powell & Co. za sada igraju igru manja riba-veća riba i na taj način drže contagion u okviru bankarskih bilanci, ali i velike banke, ukoliko žele zadržati depozite, morati će odriješiti kesu i dati neku kamatu... a to će im umanjiti marže
US društva su ovisne o jeftinom novcu, da se ne lažemo, nije to kao kod nas gdje se kreditira uglavnom potrošnja (robni, auto krediti) i krediti za stanogradnju, pa za biznis što ostane