danas opet i VIX zelen, zajedno sa dionicama
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Interest Rate Projection - Current (2023) 5.1%
May 2-3 - dizanje 5.25%
June 13-14 - flat
July 25-26 - flat
September 19-20 - supuštanje 5.00%
Oct/Nov 31-1 - spuštanje 4.75%
December 12-13 - spuštanje 4.50 %
Interest Rate Projection - 1st Yr (2024) 4.3%
Interest Rate Projection - 2nd Yr (2025) 3.1%
Interest Rate Projection - Longer run 2.5%
US Treasury Yield Curve - Investing.comStay on top of current data on government bond yields in United States, including the yield curve, daily high, low and change for each bond.www.investing.combogati, 1y bond skoro došla na target.
najtransparentniji i najtočniji FED ikad, a nitko ga ne sluša
-
zlato napokon probilo 2000$
-
24. je na zimu record date za divku tako da sam shortnio 100 komada.
A valjda ce roknuti ako je divka 25%
-
Zatvorio zim s malim minusom jer moram bolje prouciti pravila 🤣
Hmm citam sad pravila za dividendu i nista ne kuzim...
Sutra se u registru povlaci tko je vlasnik dionice i ima pravo na dividendu, 3.4. je isplata, a na nju ima pravo onaj tko drzi dionicu do 4.4.
Kao da nije dosta komplicirano, sad mi se nametnulo pitanje kako se gleda dividenda kod shortane dionice?
-
ako si shortao dionice, onda si ih od nekoga posudio, pa nisu tvoje, a zatvaranjem shorta si mu ih vratio nazad 🤷
-
ako si shortao dionice, onda si ih od nekoga posudio, pa nisu tvoje 🤷
Ali ako sam dobro shvati shorter placa dividendu...
If, however, you are short a dividend-paying stock, you are not entitled to receive the dividend and must pay it instead to the lender of the borrowed shares.
If you sell short a dividend-paying stock after its record date, you are not responsible for paying a previously declared dividend.
-
zanimljivo.
If you sell short a dividend-paying stock after its record date, you are not responsible for paying a previously declared dividend.
znači, uđi u short u ponedjeljak, 27.03. i ne moraš mu ništa platit 🤷
-
zanimljivo.
znači, uđi u short u ponedjeljak, 27.03. i ne moraš mu ništa platit 🤷
Tako sam i ja shvatio, zato sam brze bolje izasao iz pozicije 😁
-
Pa ista stvar kao i onaj koji nije shorter, zar ne?
Jedan neće dobiti, drugi ne mora platiti?
Zar nije dan za shortanje onda 5.4.?
Btw kako može pravo imati onaj koji drži do 4.4. ako je isplata već 3.4.?
Znanje budućnosti?5 pitanja u jednom postu - rekord.
-
-
Pa ista stvar kao i onaj koji nije shorter, zar ne?
Jedan neće dobiti, drugi ne mora platiti?
Zar nije dan za shortanje onda 5.4.?
Btw kako može pravo imati onaj koji drži do 4.4. ako je isplata već 3.4.?
Znanje budućnosti?5 pitanja u jednom postu - rekord.
baš kao što je i kolega Backdraft napravio.
pročitaš rule book i "vežeš konja di gazda kaže".
nekad izgleda nelogično, al šta je, tu je 🤷
-
Pogledao sam malo. Isplata ide 3.4., ali ako prodaš 4.4. teretit će ti račun za tu isplatu pa će biti kao da ništa nisi dobio.
A ova fora s kasnijim ex-divom samo pomiče dan kad će dionica pasti za iznos dividende. Zapravo samo produljuje razdoblje za prodaju onome tko želi dividiendu.
Može netko potvrditi?
-
Kako bi se recimo shortalo na ex-div day?
Na otvaranju će cijena odmah pasti za iznos dividende, ali ti željenu cijenu ne možeš ni postaviti na shortu jer ti nitko neće dati dionicu po toj cijeni.Laik sam za shortanje, ali nema mi smisla da je moguće na ovaj način zaraditi lovu jer bi to svi radili.
Shortanje prije ex-div daya, kako smo gore vidjeli, nema smisla jer moraš vratiti dividendu.
Jedini prostor za zaradu je ako dionica padne za veći iznos od dividende.
Što će se vjerojatno i dogoditi kod ZIM-a jer vozarine padaju, a očekivanja nisu bajna.
-
Bas mi je sve nejasno i imam sto pitanja.
Oni koji ju kupe u pon ne dobiju divku i bilo bi logicno da cijena padne jer zasto bi ja kupio zim po 24 ako necu dobiti 6 dolara dividende?
-
Cijena pada sigurno, ali ne u ponedjeljak, nego 4.4.
Iskreno, mislim da ćeš zeznut s bilo kojim shortom u ovom slučaju osim možda 4.4. ako se ljudi budu masovno rješavali ZIM-a kad pokupe divku, a vjerujem da budu.
Record day u ovom slučaju nije bitan jer je nevezan s ex-div dayom koji je jedino bitan u ovom slučaju s 25 % dividend yielda.
-
Ok, ali od ponedjeljka je svako trgovanje bez dividende, shorter ju ne placa, a onaj tko kupi ne dobije.
1. Zasto bi netko u pon kupio po 24 kao i onaj u petak, a nema pravo na dividendu?
2. Zasto bi netko prodao u pon jer onda nece dobiti dividendu 4.4.
3. Short u pon bi bio siguran jer ne placas dividendu, a cijena ce pasti 4.4.
Ali sigurno ima neki, ali jer nisam prvi koji bi se toga sjetio 🤣
-
Mislim da ti ova prva tvrdnja ne stoji kod dionica koje isplaćuju 25 %, tj. za njih nije bitan record day, nego samo ex-div
-
Mislim da ti ova prva tvrdnja ne stoji kod dionica koje isplaćuju 25 %, tj. za njih nije bitan record day, nego samo ex-div
Ja sam bas suprotno razumio, kod normalne divke je ex day dan kada vise neces dobiti i kad ce dionica pasti. On inace dolazi prije recorda, a ovdje je obrnuto s tim da ju moras drzati od recorda pa sve do ex daya.
Bome su ga zakomplicirali
-
Samo krajičkom oka pogledam što činite, zauzeta sam u realitetu . i pomalo to liči na space shuttle, to što radite.
Napredovali smo, učimo
Al' ajde, solidarno.. vi koji znate pročitati izvješće, je li ovo na rubu bankrota ili se radi o održivom poslovanju
- Albemarle Corporation (ALB): Strong revenue growth and cash flow upside visibility through 2027.
- Lithium Americas (LAC): Quality assets with ample funding for construction activities.
- Piedmont Lithium (PLL): Sales are expected to commence in Q3 2023 and have a high-quality asset base.
Ja ću pogledati grafove čim stignem
3 Lithium Stocks Poised to Double in One YearThese are the lithium stocks to buy at undervalued levels as they represent companies with a strong asset base and cash flow potential.investorplace.com -
U pravu smo obojica i u krivu 🤣
In the case of a special dividend of 25% or more, however, special rules that are quite different apply. If you sell stock after the record date but before the ex-dividend date, your shares will be sold with a book entry sometimes called a "due bill," which denotes that (though the company will pay the dividend to your account, if you are the shareholder of record on the date two business days prior to the record date), your account must, in turn, turn the amount of that dividend over to the buyer of your stock. Conversely, if you buy stock after the record date but before the ex-dividend date of a large special dividend, you are entitled to the dividend and will receive it via the due bill process.
In simplest terms, ownership on the "record date" usually, but not always (because of the case of large special dividends), determines who is entitled to a dividend. The ex-dividend date always identifies who is ultimately entitled to receive a dividend.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner