Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Kod Mintza je sve u NAV-u. Ako je P>NAV prodaj, ako je P<NAV manji od 0,7 kupuj. Dosta je discipliniran u tome. Šortao je nedavno i SBLK (dry bulk segment).
-
s&p se za sad drži supporta ko pijan plota da ne upadne........
-
4.050 je razina na koju je sve upućivalo danas... C. Icahn se natovario opcijama na toj razini
danas ako ostane glava iznad vode bit će dobro, a ako ne obrane 4.050 izgleda ide do 4.011, pa 3.949 itd.
brate al ovaj plin... pa koliko to može padati?!
-
Kako stoje opcije ?
Više puta ili call opcija ?
-
4.050 je razina na koju je sve upućivalo danas... C. Icahn se natovario opcijama na toj razini
danas ako ostane glava iznad vode bit će dobro, a ako ne obrane 4.050 izgleda ide do 4.011, pa 3.949 itd.
brate al ovaj plin... pa koliko to može padati?!
treba netko javiti to AP jel prije godinu dana je rekao da je plin na burzi jako skup a da ga mi plaćamo jako jeftino......pa da nam sad zna reći da je plin jako jeftin a mi ga plaćamo jako skupo......
-
Kako stoje opcije ?
Više puta ili call opcija ?
pa ti sad meni prevedi? twitter
put se može kupiti ili prodati, isto i call opcija
ja bih rekao da mu je ovaj pad do 4.050 došao kao naručen, bez obzira
-
kreću razmišljanja da bi sljedeći hajk možda mogao biti i 0,5 i da neće biti još 1-2 podizanja nego 3-4........u svakom slućaju neće biti dosadno........izazovno sigurno jel u ekonomiju još nije "ušao" ni prvi rate hike a kamoli ostali dok se u međuvremenu diže i dalje........market je i dalje u suprotnosti sa time kao i sa fundamentima.........TA trgovanje pa dok ide, ide........u nekom trenutku će se tehnikalije i fundamenti morati sresti ili približiti.......
-
kreću razmišljanja da bi sljedeći hajk možda mogao biti i 0,5 i da neće biti još 1-2 podizanja nego 3-4........u svakom slućaju neće biti dosadno........izazovno sigurno jel u ekonomiju još nije "ušao" ni prvi rate hike a kamoli ostali dok se u međuvremenu diže i dalje........market je i dalje u suprotnosti sa time kao i sa fundamentima.........TA trgovanje pa dok ide, ide........u nekom trenutku će se tehnikalije i fundamenti morati sresti ili približiti.......
kako to mislis da ni prvi rate hike nije usao u ekonomiju? Jesi zaboravio kolaps funte i drugih valuta osim usd?
Pa ne pada inflacija sama od sebe vec pola godine uzastopce.
Trziste zna da ce u ovoj godine biti inflacija obuzdana, hoce li biti 1,2 ili 3,4 povecanja kta je manje bitno u odnosu na "recesiju kakav svijet nije vidio" sto pune novinske stupce "ugledni" strucnjaci.
Cilj je soft landing, koji je cak i izvjeatan. A trzista uvijek gledaju pola godine&godinu unaprijed. Zato i skace tech i prelazi se u risk-on assets.
Ne treba gledati laging indikatore neko trziste koje kalkulira tj vrednuje cijene u buducnosti. Inflacija se evidentno spusta a ekonomija u usa je jaka i nezaposlenost vrlo mala. Nisu uvjet za krah stoljeca.
Tko se kladi da je najgore iza nas mogao bi profitirati. Meni se isplatilo uzimati crypto kada je strugao po podu i vec je samo btc 50% up a altovi i preko 100%. A tek je pocetak.
-
uvijek me zbuni ovo...
fjučersi rade i 'vrte' cijene, a neradni je dan na burzi u US
-
-
uvijek me zbuni ovo...
mašine vrte da ostanu u treningu i ne pogube zadane postavke da se ne daj Bože dogodi da ljudi moraju trgovati pa sve ode tamo gdje treba prije nego mašinerija odradi svoje......
-
uvijek me zbuni ovo...
mašine vrte da ostanu u treningu i ne pogube zadane postavke da se ne daj Bože dogodi da ljudi moraju trgovati pa sve ode tamo gdje treba prije nego mašinerija odradi svoje......
nije se ovo sve skupa "ispralo" kad je trebalo (tamo taman prije lockdown-a) i sad gledamo posljedice.
činjenica je da je ekonomija u recesiji, ali političarima (i centralnim bankarima) ju je se sad ne da i službeno proglasiti, jer bi onda ispalo da je Putin u pravu.
ali, dok god "majmuni" troše i nabijaju dug po kreditnim karticama, sve ide po redu plovidbe 🤷
p. s. moje mašine se pale čim struja prijeđe na jeftinu tarifu
-
Danas dobra prilika za kupiti dip na VTLE
Solidno izvješće, ali ulagače je prepalo iznos ulaganja u 2023.
Lako će uložiti jer su ostvarili rekordan FCF. Još piše u reportu da su kupovali vl. dionice na razinama preko $70. Sad je na $48.5, ja pazario cca $47 mi je prosjek, dobro njima po $70+ dobro i meni na 30% popusta 😂
PS
mislim da im je PE sad <2
-
ima li pilota u avionu?
-
ima li pilota u avionu?
Zar smo još uvijek u kešu? Od prošle godine?
-
ima li pilota u avionu?
naravno.
uložilo se nešto i u osobni razvoj, edukacije, literaturu, itd.
pomalo, uspjeh nikad ne dolazi preko noći, osim ovdi na forumu di nitko nikad ne gubi
btw., ako je sve tako super, fun and games, zašto se onda dollar odlijepio od dna i nije nastavio padati?
-
danas izašao kv. report za MPW
pazite ovaj slajd: debt summary
kad ovakvo izvješćivanje postane standard i za sve naše nekretninske pothvate (prije svega mislim na turiste), tad ću ponovno razmisliti o ulaganju para na ZSE; valuta, ročnost, kamata, dospijeće, var ili fix kamata... sve vidiš
jer imovina, ako je društvo pametno ulagalo, se dobrim dijelom ogleda i u obvezama po kreditima, jer bilanca je ravnoteža imovine s jedne strane i obveza te kapitala s druge
pa ako netko uredno pobroji svoju imovinu, po kvaliteti smještaja, onda je normalno da vidimo i drugu stranu medalje
naravno da MPW ima to sve pobrojano, možete pogledati u Q4 izvješću
a
-
pretransparento je to kod mpw
da je izvjestaj kao kod nas ne bi danas potonuo jos 5%
-
naravno.
uložilo se nešto i u osobni razvoj, edukacije, literaturu, itd.
pomalo, uspjeh nikad ne dolazi preko noći, osim ovdi na forumu di nitko nikad ne gubi
btw., ako je sve tako super, fun and games, zašto se onda dollar odlijepio od dna i nije nastavio padati?
pa jel si jos u $?
Sa 116 na 104 i nemere preko resistance. Samo dolje!
Ne gleda da se odlijepio a neko vidi da je pao.
U eu ima burzi koje su na ath.
-
pa jel si jos u $?
Sa 116 na 104 i nemere preko resistance. Samo dolje!
Ne gleda da se odlijepio a neko vidi da je pao.
U eu ima burzi koje su na ath.
dollar i nekretnine, s tim da se jedna jako brzo može unovčiti, jer mi je najam za nju slabašan 😕
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun