Mada, kada ima puno put opcija dealeri nastoje dignuti market prije isteka opcija, pa i to valja imati na umu
Tako ja to vidim, a tko ima reći što protiv neka kaže sada, ili šuti zauvijek
Mada, kada ima puno put opcija dealeri nastoje dignuti market prije isteka opcija, pa i to valja imati na umu
Tako ja to vidim, a tko ima reći što protiv neka kaže sada, ili šuti zauvijek
Po današnjem rastu dionice Tesle (u jednom trenutku +12%), a povukao je i cijeli tech sektor i Nasdaq,
čini se da (bar za sada) ništa od toliko puta prošle godine najavljivane recesije. Ili je to samo još jedan
bear market rally, prije konačnog pada, tko to više zna. Forumski drugovi, što mislite u kom grmu leži zec?
Inače, tržište je tehnički na raskoraku i izlasku iz bear marketa ili daljnjem potonuću u njega.
Idući tjedan u srijedu je FED, pa bih rekao da su slijedeća 2 tjedna ključna
Kad god mislim da ce tesla dolje ona ode gore...
Evo nase meme, igra poznata napucavanje prije defaulta
Bed Bath & Beyond warns it can't pay down debts, defaults on credit line
Evo nase meme, igra poznata napucavanje prije defaulta
Bed Bath & Beyond warns it can't pay down debts, defaults on credit line
Sa 1,5$ na 5$, pa je pala na 2,5$ i sada će vjerojatno dalje padati
Rekao bi jedan naš poznati general: tko je jamio, jamio je
djeco, 410 SPY je magična brojka i privlači kao magnet
taman do srijede kad će se obratiti Veliki šef
i to u tjednu prebogatom kv. izvješćima
a pogledajte tjednu kartu, samo big pharma i željeznice dolje, sve ostalo hvata zelenilo
sve je samo ne jedno - dosadno
djeco, 410 SPY je magična brojka i privlači kao magnet
taman do srijede kad će se obratiti Veliki šef
i to u tjednu prebogatom kv. izvješćima
sve je samo ne jedno - dosadno
ja bi reka da će dignit još jednom za 0,25%, a onda stat, obzirom da će Fed funds rate biti iznad Core PCE YoY, a dalje će bit data dependent
al, na stranu FED, zašto još uvijek imamo inverziju na krivuljama prinosa na obveznicama?
šta to tržište zna, a većina ne vidi?
mislim, pogledajte MoM
ovo je još jako daleko od pada prema 2%, tako da teško da će FED ubrzo rezat 🤷
Ovo mi je promaklo u realnom vremenu
Morao sam shotrnuti teslu na 177, sto je previse je previse 😁
Kod Tesle i sličnih ne usudim se ići ni šort ni long. To može otići za mjesec dana na 500, a isto tako i na 80.
Kod Tesle i sličnih ne usudim se ići ni šort ni long. To može otići za mjesec dana na 500, a isto tako i na 80.
Zeznuta igra, danas raste +12% i evo je na 179$, a u pon vjerojatno i na 200$
Koji monstruozan volumen danas na Tesli, protrgovano preko 300 milijuna dionica.
Tako je bilo i na dnu, povećan volumen, ali ne baš ovoliki. Idući tjedan vjerojatno lagano
hlađenje, ali ne očekujem neki preveliki pad. Bumo vidli, a da smo propustili veliku
priliku za kupnju na 101$ jesmo, a šta ćeš, nema smisla sada plakati nad prolivenim mlijekom.
Mislim da je tu kombinacija short squeza i dobrog kvartalnog izvješća pogurala dionicu skoro
80% gore u manje od mjesec dana. Ovo je jedna od onih dionica na kojima se ljudi ili obogate
ili izgube sve ili većinu što su imali, drugim riječima raj za trejdere, samo treba na vrijeme
prepoznati trend, pa krenuti to the moon and back
Kad je pala na 175 sam stavio stop na 178 i nadao se daljnjem padu, sad vidim da je bio aktiviran tako da me izbacilo. Puno sam puta odigrao teslu, ali uvijek sa stopom vrlo blizu
Kolega Backdraft,
Teško se šorta kad S&P raste. Ja strpljivo čekam i RCL, i BURL i AZEK i SARK ali ne još.
Bar dva dana zaredom da okine index dolje i da se vidi strah i očnjaci... tad je vrijeme.
Mogli ste komotno odigrati tech dione koje rastu u zakašnjelom xmas rallyju ili defense sektor na koji sam vam svima skrenuo pozornost... i reg. banke su dobrano skočile.
A ako hoćete još long nakon Powella u srijedu, preporučam big pharmu koja se stabilizira nakon pada, ja sam lagano gricnuo PFE (nevelik PE benchmark), zasad gledam BMY i ABBV. JNJ nakon ER nije padao dalje, a report im nije bio super... te naravno naftaši poput DINO, VLO, drilleri HAL, SLB i BKR ili stari dobri CVX koji je najavio valjda drugi-treći po veličini povijesni program otkupa vl. dionica.
Ne znam uopće vidi li itko dovoljno daljnji potencijal u naftašima s PE na razinama oko 10 ili manje, s nasušnim potrebama za kapacitetom bušotina, cjevovoda, izvoznih luka za LNG, rafinerija... Tu bull tek kreće
držim: DINO, HAL, malo PFE
ostalo swing po potrebi (jučer recimo CVX ušao ispod $180, čekam razvoj, a izašao iz GOOGL točno na $100 me poklopilo)
EDIT: fundamentalisti, pogledajte si VTLE ex LPI
Koliko mi se čini Ameri i dalje rasturaju. Izvješća izvrsna, ovo dizanje kamata na njih ne djeluje, kao da se nije ni dogodilo. Eto očekivao sam jesenas da će sve to skupa izgledati bitno lošije. Sada je jasno zašto je market ostao tako visoko te nije jako ozbiljno pao u 2022. Od ovih koje pogledavam samo INTC je loš, a oni su loši već par godina. Sva crna predviđanja od ljeta i jeseni pokazala su se kao glupost.
ja se igram i igram. dobro sam operjao na ALVR, no on je exsota.
jako dobre ocjene, 14, od mogućih 16 bodova mi imaju DB i AEM,potonji glavinja, no čini mi se da su slične dionice ( po volumenu i riziku) prošle isti put ( DB, CAT, BA), svi su upozoravali da su praćka , zakucavane su, a onda krenule ko nosorozi. No da skratim tu i tamo ćipnem na dnu AEM i nadam se da će gore. Mada sam ga i trejdao i svašta s njim kupusao.
LRCX je pao kao i svi čipaši jer je INTEL sve povukao, no nije mi jasno on je izbacio neloše izvješće, reducira radnu snagu itd, tako da sad svi pušu kako je to dobra kupovina a on tone zarad INTELA. Znači dobra DIP kupovina.
TGLS mi je dobra dionica, nju swingam , momentalno nemam, HIMX sam prodao iz straha od INTELA, igrao se sa MPW e taj zna živaca pojest al podnosi i ulet sa većom svotom, pa se strpa pol posto lako u džep.
Još gledam ALLe i RGA.
Možda zvuči paranoično no mislim da je otvoren lov na DIP trejdere, al ono kupovina na dnu dna. Sada se više isplati loviti dip u dionica koje su se zaletile na vrh kanala
E da je bilo hrabrosti malo jace drzati short tesle, sad bi bilo vec 10 dolara po dionici...
Hvala, bas si me nadahnuo na otvaranju, 4.5%👍
Eto primjera kako se može nadrapati ni kriv ni dužan. AEM je bila, nako dionica koju promatram/ čekam. I tako krene ona, tknička dobra, finančna dobra, raskokodakali se na par portala da je super reko kupiti ću je tj skupljati. Poslije skužim da je mrtva usta fale, tj da je jedna od najfaljenijih dionica na webu. i tu je klopka. istrpavali se nemilosrdno i danas, puf! samo je osrednja dioničica skupljati.... akumulirati....
Naravnoučenje; ako nešto svi kuju u nebesa, shortaj, ili barem čekaj