Ovi OPEX dani su nepredvidivi... Kakav bull
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
takav bull da sam konačno na nuli
alvr danas anemičan
-
Zeleni se u SAD. Prilično žestoko izgleda. Nadam se da kešoljupci nisu previše tužni.
The S&P 500 (SP500) gained 4.7% for the week, with the benchmark index ending in the green in three sessions out of five, as sentiment was supported by hopes that the Federal Reserve may slow down its rate-hiking campaign. -
do sada sam uspješno puzao sa dobicima i onda u ovako zelenom petku debakl.
lac, litij, i car avis rent a car, zeleni dobitnici.
MPW crveni gubitnik , skoro sedam posto minusa. Pokušao sam naći razloga, no zapravo ga i nema. Niti analitičari ovo nisu očekivali [što me ne čudi :)]. ostali reit ovi se kako tako drže. tako da bi tu moglo biti nekakvog dobitka ak9 dođe do odbijanja 50% pad u godinu dana i 1o.5% dividende momentalno.
Ja sam jednostavno bio u krivoj dionici. Slažem si novi tim za ponedjeljak
-
obratiti ću pažnju na ebergetičare.
Od mastodonata Exxon, od mojih štenaca HES i DK
-
Zeleni se u SAD. Prilično žestoko izgleda. Nadam se da kešoljupci nisu previše tužni.
The S&P 500 (SP500) gained 4.7% for the week, with the benchmark index ending in the green in three sessions out of five, as sentiment was supported by hopes that the Federal Reserve may slow down its rate-hiking campaign.Da moglo bi doci do reversala.
FED odustaje od 2x 0.75% do kraja godine + dosad izvjesca za sp500 papire za q3 pobjeđuju 70% revenue prognoza što je bolje od petogodišnjeg benchmarka. Drugim rjecima q3 rezultati dosad su bolji od ocekivanog.
U pravilu u usa nema beara bez pada revenua pa je ovaj bear iznimka, fed je krivac a trziste je vođeno sentimentom ne toliko fundamentima. Svi gledaju fed. Ako uspore u dizanju kta mislim da je bull iza čoška.
Također, bull počinje kada večina zaziva danji pad i kolaps.
-
Ovo sam pejstao s početkom mjeseca, djelovalo mi je uvjerljivo, mada naravno, ništa viśe od toga.
Pa etomalo retrospekcije:
Are Stocks Gearing Up For A Big Q4 Rally?A strong labor market is just one of several positives that investors are ignoring right now. But Kevin Matras can look behind the headlines and help you take…www.zacks.comxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
VIR i HALO od farme, mada za moj ukus , previše u up trendu, no njih znam otprije , čini mi se da su se probudili. To su lijepe stamene dionice , kad krenu tutnje ko nosorozi, ne gledaju ni lijevo ni desno
-
Najnoviji članak o problemima u Credit Suisse koji su očito dosta veliki. Spominje se puno zainteresiranih investitora s Bliskog Istoka, ali poznavajući njihov mentalitet radeći tamo puno godina, njima je godina ili dvije za donošenje neke ulagačke odluke sasvim normalno, ali za banku u problemima je u dokapitalizaciji ulagački kapital potreban odmah.
Velika banka pogođena skandalima traži izlaz: ‘Do petka mora pronaći 2 milijarde dolara‘Nagađa se da druga najveća švicarska banka ukupno treba između četiri i osam milijardi dolara kapitalanovac.jutarnji.hr -
Najnoviji članak o problemima u Credit Suisse koji su očito dosta veliki. Spominje se puno zainteresiranih investitora s Bliskog Istoka, ali poznavajući njihov mentalitet radeći tamo puno godina, njima je godina ili dvije za donošenje neke ulagačke odluke sasvim normalno, ali za banku u problemima je u dokapitalizaciji ulagački kapital potreban odmah.
ma kolega, na tržištu kapitala ne postoje vam sistemski rizici.
postoji samo FED i kako su high frequency trading mašine pozicionirane.
ako u to ne vjerujete, onda ste kešoljubac ili crnjačite da kupite jeftinije
-
Što mislite o nedavnom očitovanju američkog admirala Gildaya da se dosta suzio vremenski okvir za napad Kine na Tajvan? Prošlo je pomalo ispod radara u medijima.
To ako(kad?) se dogodi, potpuno će uzdrmati svjetsku ekonomiju. Valjda svi burzovni indeksi bi se u tome slučaju doslovno prepolovili. Stvari bi se s vremenom stabilizirale, kao i uvijek, ali inicijalni šok i panika bi bili strašni. Imam osjećaj da Apple mudro prebacuje proizvodnju u Indiju, kao i dosta njih.
Admiral tvrdi da je napad Kine na Tajvan moguć već do kraja ove godine ili iduće, umjesto do 2027., što se do sada mislilo.
-
-
Što mislite o nedavnom očitovanju američkog admirala Gildaya da se dosta suzio vremenski okvir za napad Kine na Tajvan? Prošlo je pomalo ispod radara u medijima.
To ako(kad?) se dogodi, potpuno će uzdrmati svjetsku ekonomiju. Valjda svi burzovni indeksi bi se u tome slučaju doslovno prepolovili. Stvari bi se s vremenom stabilizirale, kao i uvijek, ali inicijalni šok i panika bi bili strašni. Imam osjećaj da Apple mudro prebacuje proizvodnju u Indiju, kao i dosta njih.
Admiral tvrdi da je napad Kine na Tajvan moguć već do kraja ove godine ili iduće, umjesto do 2027., što se do sada mislilo.
Tajvan se svake godine par milimetara primice Kini. Samo moraju bit strpljivi i sami Tajvanci ce im doc, za par miliona godina al ipak
Tajvan, burna povijest i napeta budućnost. Zašto je toliko važan i Kini i Sjedinjenim Državama — Ideje.hrNarodna Republika Kina ne može si priuštiti gubitak Tajvana iz unutarnjih razloga. Gubitak otoka za SAD bi značio katastrofalni gubitak autoriteta i faktičko…ideje.hrPovijest otoka je zanimljiva.
-
Dobra analiza te problematike.
-
Pitanje je također koliko ide market gori ako se napad ne dogodi 🤔😝
-
Živimo u dosta geopolitički nestabilnim vremenima. Po meni nije nikako dobro biti all in u stranim papirima. Mislim da je veliki pad Alibabe uzrokovan upravo rizikom oružanog sukoba za Tajvan, u koji bi se SAD vrlo vjerojatno uključio. To su izjavili - da će ga braniti silom, za razliku od Ukrajine, za koju to nikad nisu izjavili.
Nije kod Alibabe samo potencijalni delisting s NYSE uzrok pada jer se može prijaviti kao dioničar na Hang Seng. Traje i nije jeftino, ali kompanija će ostati na toj burzi. Stvar je u tome da da će, ako rata ne bude, kompanija možda biti delistirana, a ako ga bude, sigurno će biti delistirana.
Nevezano uz Alibabu, smateam da bi svaki razboriti investitor trebao u narednim godinama držati dosta veliku cash poziciju od barem 40%. To nije psihički lako u uvjetima kad se napad ne događa i cijeli market ide gore, gledat u taj cash i njegov "monetarni nominalizam".
Ako se pak svjetska kriza dogodi, to će nam biti životna prilika da značajno zaradimo. Prilika kakva se javlja valjda par puta u cijelome životu.
-
Živimo u dosta geopolitički nestabilnim vremenima. Po meni nije nikako dobro biti all in u stranim papirima. Mislim da je veliki pad Alibabe uzrokovan upravo rizikom oružanog sukoba za Tajvan, u koji bi se SAD vrlo vjerojatno uključio. To su izjavili - da će ga braniti silom, za razliku od Ukrajine, za koju to nikad nisu izjavili.
Nije kod Alibabe samo potencijalni delisting s NYSE uzrok pada jer se može prijaviti kao dioničar na Hang Seng. Traje i nije jeftino, ali kompanija će ostati na toj burzi. Stvar je u tome da da će, ako rata ne bude, kompanija možda biti delistirana, a ako ga bude, sigurno će biti delistirana.
Nevezano uz Alibabu, smateam da bi svaki razboriti investitor trebao u narednim godinama držati dosta veliku cash poziciju od barem 40%. To nije psihički lako u uvjetima kad se napad ne događa i cijeli market ide gore, gledat u taj cash i njegov "monetarni nominalizam".
Ako se pak svjetska kriza dogodi, to će nam biti životna prilika da značajno zaradimo. Prilika kakva se javlja valjda par puta u cijelome životu.
Problem s kineskim ulaganjima na americkoj burzi je sta ti uopce ne ulazes u vlasnicki kapital nego nekakav proizvod koji ti omogucuje da nekako sudjelujes u svemu tome, a upitno je i koliko i to je bio inicijalni razlog pocetnog pada, a onda su se jos samo nadodali sve ostale nesigurnosti ulaganja u kinu
-
BABA pada 12% u premarketu
jeste li sigurni u rast indeksa, longići moji?
Hong Kong indeks je u panic sell modu
kažu upućeniji za sve je kriv kraj partijskog kongresa i Xi-jev (čvrst) ostanak na vlasti
ne znam... nisam neki geopolitički stručnjak ali držim da je napad na Taiwan pitanje mjeseca ili čak tjedna
-
BABA pada 12% u premarketu
jeste li sigurni u rast indeksa, longići moji?
Hong Kong indeks je u panic sell modu
kažu upućeniji za sve je kriv kraj partijskog kongresa i Xi-jev (čvrst) ostanak na vlasti
ne znam... nisam neki geopolitički stručnjak ali držim da je napad na Taiwan pitanje mjeseca ili čak tjedna
Zanimljiv je ovaj ogroman pad Hang Senga zadnjih mjeseci, a sve je krenulo sa propasti Evergrande-a, te
kaskadne reakcije i krize nekretninskog tržišta, ali nisam siguran da partiju to previše zanima u trenutnoj
geopolitičkoj situaciji, nešto slično kao i kod nas . Oni trenutno gase vatru kod kuće, pa čak i direktno
financiraju izgradnju započetih zgrada i stanova, a koliko sam čitao radi se o čak milijun neizgrađenih jedinica.
Što se tiče Tajvana, slažem se da je zanimljiva povijest toga otoka, kada je Mao potjerao svoje protivnike na
taj otok, ali nisam siguran da bi se Kina trenutno usudila to nasilno prisvojiti, jer može puno više izgubiti na
međunarodnom trgovinskom planu, nego dobiti "ujedinjenjem" svih Kineza. Nedavni poučak Rusije,
kada je gotovo cijeli civilizirani svijet protiv tebe, je sigurno također natjerao Kineski vrh na dvostruko
promišljanje o svemu.
Hang Seng 15,180.69 -6.36% -8.62% -15.35% -26.34% -26.44% -41.90% -43.35% -
CAR plus 16%
ALVR minus 16%
-
SBUX je pao zbog "izloženosti i vezama sa Kinom"
ALVR je pao jer je Executive chairman prodao brdo dionica, u petak srušio dionicu 3,5%, pa su je onda jučer zatukli, panikom valjda još 15%
SBUX je svakako manje rizičan za dip kupnju, ALVR je jedan od onih momenata "na štitu il ispod njega", pa ko voli nek izvoli.
vidim da se KO zalijeće, uoči izvješća.....
kako bi naši politički analitičari rekli, narativ se okreće, pa se otprije puštani baloni o dnu tržišta i bull marketu pretvaraju u cepeline ( baloni).
meni je to znak da moram tražiti novi narativ u trgovanju, zato opreznos DIP om.
Pozdrav Državnom Izbornom Povjerenstvu ma gdje bilo.
-
evo ti narativ
Čeka li nas ‘majka svih kriza‘? Čovjek koji je najavio ekonomski slom iz 2008. upozorava: ‘Pred tržištem dionica je drama!‘; A što je najgore, nije jedini koji tako misli...Michael James Burry, legendarni ulagač s Wall Streeta i osnivač fonda Scion Capital, najavljuje da nas čeka "majka svih financijskih kriza". Burry, koji je…slobodnadalmacija.hr"Burry vjeruje da se inflacija neće zaustaviti i da će tržište dionica nastaviti propadati, odnosno da je čak osuđeno na propast.
Posebno će pakleno u mjesecima do kraja godine - dakle, po njemu, pakao je već počeo.
Zato je on prodao apsolutno sve svoje dionice i uložio u The Geo Group, kompaniju koja investira u privatne zatvore i psihijatrijske klinike.
Po njemu, inflacija i prateća recesija će dovesti do velike nezaposlenosti, te povećanja stope kriminala koja redovito prati veliku stopu nezaposlenosti.
Posljedica toga, po njemu, bit će sve veći broj robijaša, ali i ljudi kojima je potrebna stručna psihijatrijska pomoć."
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ATPL (Atlantska plovidba d.d.) 15k
- Admin