'njuška' ima drugačije mišljenje: Scott Minerd
ako bude po njegovom, imat ćemo rally nastavak na burzi na krilima očekivanog usporavanja stezanja od strane FED-a
ako bude po njegovom, imat ćemo rally nastavak na burzi na krilima očekivanog usporavanja stezanja od strane FED-a
slušao sam njušku jučer na CNBC-u, lijepo je detektirao da se ispod žita događaju problemi s likvidnošću na raznim marketima, ali ništa to, samo FED i ravno u žilu, ni Bare se ne bi bolje "naložio"
Evo sta J.Waller misli o putu inflacije i dizanja kamatnih stopa
Governor Christopher J. Waller
Evo sta J.Waller misli o putu inflacije i dizanja kamatnih stopa
The Economic Outlook with a Look at the Housing Market
Governor Christopher J. Waller
https://www.federalreserve.gov/newsevents/spe…er20221006a.htm
"As we think about policy actions for the remainder of the year, one can look at the Summary of Economic Projections released by the FOMC at our meeting last month. These projections showed participants expected an additional 100 to 125 basis points of tightening by the end of the year, which means either a couple of 50 basis point hikes at our remaining two meetings, or 75 basis points in November and 50 basis points in December.
Of course, the exact path for policy will depend on the data we receive between now and the end of the year."
3.25% + 1.25% i eto nas na rasponu od 4.25% - 4.50% na kraju godine, tj. doći će na isto kao i da su počeli hike-ati na vrijeme i uobičajeno
FED-ovi potezi su, stoga, neutralni.
i na kraju, dolazimo do zaključka da je problem u dollarima izvan USA, jer ekipa nabrojana ovdi ne radi svoj posao, tj. da ga radi, gurnula bi svoje zemlje u recesiju, a ovako se samo odgađa neodgodivo i dodatno iscrpljuju potrošači
evo drugačijeg predviđanja za današnji report: MOTT Capital Management
futuresi brzopotezno rone......jel ima šta novog ili sve ono staro što (ne)znamo?
futuresi brzopotezno rone......jel ima šta novog ili sve ono staro što (ne)znamo?
zaposlenost razvalila, pala stopa nezaposlenosti.
Đžej će da diže, pa se market prepao
Baš sam jučer nešto razmišljao, što mislite da li bi mogli odmah dizati za 1% ili čak 1,25% kamate, ili će i dalje ostati na 0,75%?
Nauštrb dionica i tržišta kapitala koji im nisu primarni pokušavaju srušiti inflaciju i skupo će to sve skupa koštati, jer je vjerojatnost
recesije iduće godine već 98%.
Baloni od sapunice polako pucaju i bit će jeftinih dionica, samo se treba strpiti da prođe ovaj rate hike i inflacija počne padati, ali onda će opet doći recesija
zbog (pre)agresivnog dizanja kamata, pa tko zna kada će biti dobar trenutak za kupovinu
Džej ide liftom gore a market bez lifta dole.......
Baš sam jučer nešto razmišljao, što mislite da li bi mogli dizati 1% ili odmah 1,25% kamate, ili će i dalje ostati na 0,75%?
Bit će jeftinih dionica, samo se treba strpiti da prođe ovaj rate hike i inflacija počne padati, ali onda će opet doći recesija
zbog (pre)agresivnog dizanja kamata, pa tko zna kada će biti dobar trenutak za kupovinu
pa evo ti malo gore poviše šta kaže Waller, a on je prije bio u reserchu St. Louis FED-a (oni koji drže sve moguće i nemoguće podatke na svojim web stranicama) FRED database, tako će ti vjerojatno i bit, jer nitko ne želi da FED djeluje politički zbog izbora.
p. s. nisi nešto koncentriran danas, opet ćeš nešto krivo stisnit
Baš sam jučer nešto razmišljao, što mislite da li bi mogli dizati 1% ili odmah 1,25% kamate, ili će i dalje ostati na 0,75%?
Bit će jeftinih dionica, samo se treba strpiti da prođe ovaj rate hike i inflacija počne padati, ali onda će opet doći recesija
pa evo ti malo gore poviše šta kaže Waller, a on je prije bio u reserchu St. Louis FED-a (oni koji drže sve moguće i nemoguće podatke na svojim web stranicama) FRED database, tako će ti vjerojatno i bit, jer nitko ne želi da FED djeluje politički zbog izbora.
p. s. nisi nešto koncentriran danas, opet ćeš nešto krivo stisnit
To je valjda ovaj dio. Ne znam, da se mene pita, ja bih odmah dignuo za 1,25%, pa kud puklo .
Bolje nego ovako malo po malo . Valjda se boje da ni tih 1,25% neće biti dovoljno, pa idu polako.
As we think about policy actions for the remainder of the year, one can look at the Summary of Economic Projections released by the FOMC at our meeting last month. These projections showed participants expected an additional 100 to 125 basis points of tightening by the end of the year, which means either a couple of 50 basis point hikes at our remaining two meetings, or 75 basis points in November and 50 basis points in December. Of course, the exact path for policy will depend on the data we receive between now and the end of the year.
Džej ide liftom gore a market bez lifta dole.......
US market ka prosječni Hrvat.
ako se zaposli, odma imovina ode u crveno
ode moj IQV natrag na $183
nemo'š protiv marketa
bit će prilike za podebljavanje napretek kako je krenulo
baš sam jučer nešto slušao na CNBC-u kad su bili izvještaji od Levi's-a.
ista stvar kao i kod Nike-a.
problem su puna skladišta i jaki dollar, jer su to sve multinacionalke.
bilo je samo pitanje vremena kad će im se to početi reflektirati na zarade, a čini se da je sada napokon i to vrijeme došlo.
teško da ćemo se mi svi skupa izvuć iz svega ovoga bez globalne recesije, a ostale centralne banke samo otežu i produžavaju agoniju.
najgore od svega je šta sve više pati potrošač, koji će ostati i bez prebijene pare, a vjerojatno i u dugovima, baš onda kad ekonomije bude opet trebalo pokrenuti.
nažalost, skupo će nas koštati spašavanje svega živoga u pandemiji i neodlučnost da se pometu trule jabuke koje su i odavno bile neprofitabilne
Jedino ne kužim zašto sada opec reže proizvodnju nafte te doljeva ulje na vatru dodatno u ovoj situaciji.
Prek bare raspad sistema.
Mogli bi već danas na 3.600
A cijela sezona objave zarada pred nama: NKE, LEVI i AMD samo zagrebli srž problema, AAPL i drugi megakapovci će zabiti čavao u lijes.
Nevjerojatno!
Ako tako jaka ekonomija kao US ima problem... što će tek biti s Europom (Njemačkom)?
Jedino ne kužim zašto sada opec reže proizvodnju nafte te doljeva ulje na vatru dodatno u ovoj situaciji.
zato šta OPEC zna ima li demanda ili ga nema, za razliku od futures tržišta.
OPEC ne želi da mu se opet desi negativa na nafti, pa poduzima preliminarne korake.
Brutalan je ovaj petak. Uvijek mi je zadovoljstvo gledati TSLA na -6% u jednome danu.
Što mislite o MU?
Stisla ih Greta Thunberg pa postaju zeleni