Evo što nas grafovi iz povijesti uče o budućnosti:
Uce nas da bi sve moglo otic gore kao i 1962 ali i da bi sve moglo otic dole kao 2008
a mozda nece otic nigdje pa ce netko ovdje 2055 moc stavit graf da je sve isto kao i 2022
Evo što nas grafovi iz povijesti uče o budućnosti:
Uce nas da bi sve moglo otic gore kao i 1962 ali i da bi sve moglo otic dole kao 2008
a mozda nece otic nigdje pa ce netko ovdje 2055 moc stavit graf da je sve isto kao i 2022
" Shortao BBBY Put Sep30 22 10$ po 2.35$---------
U prijevodu, kupili ste put opcije rok isteka 30.09, strike cijena 10 dolara, po 2,35 komad, tj. jedan ugovor od sto komada koštao je 235 dolara i majči Vam pravo, ali ne i obavezu, da prodate papir po 10 dolara, neovisno o cijeni na tržištu
Ako cijena do onda padne na 7,65 ili ispod, opcija je In the Money
Može se preprodati, ili čekati namira
Do 30.09 vjerojatno neće u bankrot.
Sve ono dalje je sreća na dugom štapu. Mislim da je Call bačen novac, al' ako bude sreće pokriti ćete se izvršenjem put opcije
Ako ne bude, cijena ugovora za call opciju će rasti na tržištu, pa će se pokriti put Out of the Money, a rasti će i cijena papira do 30.09, pa ćete ga se riješiti
Da li je takav plan ?
Kupio sam put opciju s dalekim dospjećem u 2024. po 5800$.
A šortao kratkoročnu put opciju i dobio za nju 2350$ zbog koje imam obvezu kupiti 1000 komada BBBY za 10000$.
Znači ukupan gubitak mi je 3450$ minus očekivana dobit od prodaje call-ova na mjesečnoj razini sa strike cijenom 10$ do 2024g.
Nadao sam se da će se cijena vrtiti mjesecima u rasponu 5-10$ gdje ću moći na call ovima dosta izvrtiti. Ali ako ode puno nisko na 1-2$ računica pada u vodu.
Ništa, gledat ću se iz ovog izvući sa što manje žrtava. Nisam dobro pogledao što kupujem prije kupnje.
Ostaje samo nada će će u ponedjeljak biti oko 8-9$ da se barem nekako izvučem, a ne da otvori na 4-5$
-----------A short put is also known as an uncovered put or a naked put. If an investor writes a put option, that investor is obligated to purchase shares of the underlying stock if the put option buyer exercises the option.--------
Išla vidjeti na što se odnosi termin-- to short put
Nije zgodno
Ako je short Vragu ispod suknje izašao, put nosi suknju
A šortao kratkoročnu put opciju i dobio za nju 2350$ zbog koje imam obvezu kupiti 1000 komada BBBY za 10000$.
Zar nije svaki ugovor 100 komada dionica ? Jedan ugovor je onda obveza kupnje 100 papira za ukupno tisuću dolara ? Radi li se o 10 ugovora ?
Zaboravila sam kako se otvara nova tema.
Ako se netko od vas sjeća please neka otvori Option Trading
I to moramo naučiti, pa da se time ne bavimo
Ja nikad nisam imao petlju za opcije...Iako je ok na nekim papirima, pogotovo tko ima dosta novca..
Display More-----------A short put is also known as an uncovered put or a naked put. If an investor writes a put option, that investor is obligated to purchase shares of the underlying stock if the put option buyer exercises the option.--------
Nije zgodno
https://www.investopedia.com/terms/s/short-put.asp
Zar nije svaki ugovor 100 komada dionica ? Jedan ugovor je onda obveza kupnje 100 papira za ukupno tisuću dolara ? Radi li se o 10 ugovora ?p8
Tako je, kupio sam 10 ugovora put za 2024
I šortao 10 kratkoročnih putova za 30.9.22
A dugoročni put bi mi trebao štititi poziciju kad bi me po šortu izvršili i prodali mi dionice Bbbd.
Najgore što ti se može dogoditi šortanjem puta je da te izvrše i dobiješ dionice kompanije po strike cijeni te u početku zaradu premiju na šortani put.
Display MoreDisplay More-----------A short put is also known as an uncovered put or a naked put. If an investor writes a put option, that investor is obligated to purchase shares of the underlying stock if the put option buyer exercises the option.--------
Nije zgodno
https://www.investopedia.com/terms/s/short-put.asp
Zar nije svaki ugovor 100 komada dionica ? Jedan ugovor je onda obveza kupnje 100 papira za ukupno tisuću dolara ? Radi li se o 10 ugovora ?p8
Tako je, kupio sam 10 ugovora put za 2024
I šortao 10 kratkoročnih putova za 30.9.22
A dugoročni put bi mi trebao štititi poziciju kad bi me po šortu izvršili i prodali mi dionice Bbbd.
Najgore što ti se može dogoditi šortanjem puta je da te izvrše i dobiješ dionice kompanije po strike cijeni te u početku zaradu premiju na šortani put.
To su dosta radili s Intelom.
Jel istina da je naked short selling zabranjen? Kako si onda uspio shortat put?
If the FOMC minutes didn’t convince you that the Fed isn’t about to pivot in September, St. Louis Fed Head James Bullard came out yesterday and said he backs another 75 basis points in four weeks, taking the Fed Funds rate to 3.0%
QuoteBullard, a voting member of the FOMC and one of the biggest hawks at the US central bank, told the Wall Street Journal in an interview published Thursday that he backed another 75 basis-point increase in September, arguing “we should continue to move expeditiously to a level of the policy rate that will put significant downward pressure on inflation.”
'There Is No Pivot': Never Forget The First Rule Of Watching A Central Bank... | ZeroHedge
Whoops.
Jel istina da je naked short selling zabranjen? Kako si onda uspio shortat put?
Zašto bi bio zabranjen?
Izda(napiše) put po nižoj izvršnoj cijeni i dobije premiju za to, kao neku vrstu prihoda. To je meni solidna stvar za kupnju dionica koje želim imati, ali smatram da bi mogle još pasti do neke cijene koju onda zadam. Berem premiju, a pad ako se dogodi, izvršit će mi po toj cijeni i steći ću vlasništvo dionice koju sam ionako htio. Jedino kaj je 💩 ako cijena jako padne...onda sam izgubio kao da sam ju ranije jednostavno kupio long, ali manje, jer je kupovna cijena ipak niža, a i gubitak je umanjen zaradom od premije..
Ja nikad nisam imao petlju za opcije...Iako je ok na nekim papirima, pogotovo tko ima dosta novca..
Poanta je da ne treba puno novaca.
ja se zadnje vrijeme igram sa SPY opcijama, one ističu svaka dva dana, veliki su volumeni, spreada i nema.
Ukoliko se ulovi ritam papira, i ako govorimo samo o day trade-u, nikakva dospijeća, dakle kupiš/prodaš za par minuta, sa sitnim novcima se može jako dobro zaraditi (i izgubiti).
Tipa, jedna opcija je 1.8$ put/call sasvim sve jedno, kupiš 10 kom, to te košta 1800$, ona može unutar pola sata otići na 2,5$ ili 1,3$, pa računaj zaradu (ili gubitak).
Treba puno više discipline i brzine, ali, ako želiš završiti dan jako brzo, idealno.
Neki dan je bio put SPY strike 429, koštao je mislim 40 centi, kupio sam 10 kom, otišla opcija na 1$, stavio u džep 600$. Stop loss je bio na 0.30$.
Sve skupa, može se i sa opcijama, ali jako oprezno.
Za početak preporuka kupiti jednu opciju i malo proučiti (iskustveno) kako se njena cijena kreće u odnosu na papir. Kada papir krene, opcije idu dvostruko brže. Sve skupa treba probati.
Otvorila sam temu Trgovanje opcijama, pa se izvol'te vi egzotične ptice , koje zanima trgovanje opcijama, tamo preselite
Čim uhvatim vremena napisati ću par basic stvari / kupila sam su knjigu o opcijama , whoops /.
A vi koji ste u tijeku stvari, i imate praktičnog iskustva, budite ljubazni, primjerom pojasnite teoriju
Buy BWA, TPIC i APTV.
Nije baš ideja za trgovanje nego više long term ali ...
Tako puno ideja, toliko malo novaca
Bacite pogled na NU. Kolega Havi mi je skrenuo pažnju na papir
Papir je u fazi akumulacije, trenutno u fazi back to the creek, u prijevodu odmjeravaju se snage pred upmarket
W. Buffet ga je kupovao po 10 dolara
Hm
Da se slušali zloćlu, i kupili oxy, 10% plusa. Al vi se igrate lovice i skrivača sa nekakvim egzotičnim papirima . Što gore, to bolje
Ne razumijem što je tako posebno oko NU-a, imam ga i ja na stock pickeru, ali to je u principu kopija Revoluta u Brazilu...
W. Buffet je ulupao bilijun unutra.
Tehnicki je u fazi akumulacije.
Iza nje slijedi upmarket
Pa tko vjeruje, tko ne
Link o kretanju vozarina za kontejneraše.