S koje ga strane čekaš?
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Imam tamo veliku poziciju. Ali je kompletno štitim dugoročnim putom i skupljam premije na prodane callove.
Računam da ću više zaraditi na prodaji call-ova i dividendama nego bi trebao izgubiti na zaštiti.
Pozicija je preopasna za držanje bez zaštite. Do kada ću držati ne znam, spreman sam za sve scenarije.
-
Danas čekam earnings za 2q od Zim-a
Razočarali... manja dobit (od Q1) ali veća divka. Nebu dobro danas...
Jedino pozitivno kaj vidim je ovo
"A prime example of this
has been the growth in our car carriage activities, growing from one vessel operated 2 years
ago to 10 car carriers operated today. We believe that this approach will continue to serve us
well as the market is expected to normalize from peak levels" -
Danas čekam earnings za 2q od Zim-a
"A prime example of this
has been the growth in our car carriage activities, growing from one vessel operated 2 years
ago to 10 car carriers operated today. We believe that this approach will continue to serve us
well as the market is expected to normalize from peak levels"Dobit u q2 je 50% veća nego u q1 2022, a dobit u h2 je 100% veća u odnosu na 2021.
q2 - q1 - h2-2022-h2-2021
Earnings per share (diluted EPS) ($) ..................... 11.07 7.38 25.26 12.56
https://s27.q4cdn.com/416879924/file…l-17-8-2022.pdf
Ovo je prezentacija:
https://s27.q4cdn.com/416879924/file…L-17-8-2022.pdf -
"A prime example of this
well as the market is expected to normalize from peak levels"Dobit u q2 je 50% veća nego u q1 2022, a dobit u h2 je 100% veća u odnosu na 2021.
q2 - q1 - h2-2022-h2-2021
Earnings per share (diluted EPS) ($) ..................... 11.07 7.38 25.26 12.56
https://s27.q4cdn.com/416879924/file…l-17-8-2022.pdf
Ovo je prezentacija:
https://s27.q4cdn.com/416879924/file…L-17-8-2022.pdfZa q2 "Recorded Q2 2022 Net Income of $1.34 Billion; Continued to Deliver Very Strong"
Za q1 "Generated Highest Ever Quarterly Net Income of $1.7 Billion"
Pa mi reci da je q2 veci od q1
-
Ukratko ZIM bi bio kao vrhunski nogometaš kojem je diagnosticirana teška bolest.
Iako na svakoj utakmici zabije hat-trick, pitanje je samo koliko dugo će biti u vrhunskoj formi, ako je to samo još 3 mjeseca onda je skup,
ako je to 6 mjeseci i onda je. Ako nekim čudom odigra još dobro 12 mjeseci onda je ova cijena niska.
-
Ukratko ZIM bi bio kao vrhunski nogometaš kojem je diagnosticirana teška bolest.
Iako na svakoj utakmici zabije hat-trick, pitanje je samo koliko dugo će biti u vrhunskoj formi, ako je to samo još 3 mjeseca onda je skup,
ako je to 6 mjeseci i onda je. Ako nekim čudom odigra još dobro 12 mjeseci onda je ova cijena niska.
Znam da je za birtiju (admin oprosti), ali na pamet mi odmah pada nogometaš Gareth Bale.
Često je povrijeđen i ne igra, te kada igra rijetko pogađa gol, a igra napadača. Ali jednom kada
pogodi to budu škarice preko glave i Real ga je svojedobno platio čak 90 mil €. Tako i te neke
dionice jako dugo ništa, a onda bez nekog očitog razloga ekplodiraju i svi misle, evo sada će
vječno rasti, stiglo je njihovo vrijeme, a na kraju opet ništa godinama od te dionice .
P.S. Ako vidite kakvu sličnost ovog posta sa stvarnim dionicama ona je samo slučajna
P.P.S. Nogometnim rječnikom, rađe bih uložio u dionicu koja je kao Luka Modrić, postojana, konstantna i
dugo traje, nego u neku zvijezdu padalicu koja traje 5 minuta i poslije se ugasi. Da se razumijemo i na
zvijezdi padalici se može zaraditi novac, ali trebaš biti svjestan u što ulažeš i treba brzo bježati van prije
nego počne padati.
-
Ma ZIM osvaja zlatnu kopačku i zlatnu loptu za ovu 2022. godinu. Samo iza je game over.
-
Pa guidance za do kraja godine su vec dali vjerovatno prema trenutnoj ugovorenosti, trziste racuna da zimu vozarinu u 1Q.23 vozarine padaju ispod profitabilnosti koliko je to realno ne znam trebao bi neki covid ponovo se globalno desit da sve stane ili da kinezi pocmu isto ratovat da bar dio jos dosta profitabilnih vozarina se nece prelit na sljedecu godinu,
Mislim guidance od 1Q im se nije prominio isti je kao u 2Q tako da nisu podbacili sta se tice njihovog guidencea jer je bila i predvidjena manja dobit tko je gledao, da su bili po 1Q ttm onda bi ebitda ispala 10mlrd, a ne oko 8mlrd ttm sta znaci da 3Q i 4Q ocekuju jos nesto manju dobit ili Ebitda prosjecno oko 1,7mlrd sta je nize nesto nego 2Q
Reaffirmed 2022 Full Year Guidance: Expect to Generate Record Adjusted EBITDA[1] of $7.8-$8.2 Billion and Adjusted EBIT of $6.3-$6.7 Billion
i ocito je do kraja godine vecina ugovorena
Charter rates remain
stable in 2022; limited
exposure to fluctuations
-
Uvijek sam tvrdio da su mornari pravi momci, no radije se drźim erotiçne njeźnosti.
Kupio Victoria secret [premalo]
Avis rent a car [taman]
dokupio ANNX [previše]
Prodao sav DK. Danas je lijepo rastao
-
-
No gornji post vam je znak da uďete u DK jer sam ja izašao. Tak da se danas bez 10% rasta ne računa.
Na VSCO eto već dva posto plusa. no imam ga taman za pod zub
-
-
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
7 bilijuna . Uf.
-
https://finance.yahoo.com/news/saudi-wea…-095718637.html
7 bilijuna . Uf.
7 bilijuna zvuci puno. Ako pricamo o bilijunima a ne usa bilijunima sta su zapravo milijarde. Onda je to ajmo rec sica. Posebno za nekog bin salmana iz arabije koji to na crnoj corbi od 100 usd po bacvi ispumpa dok mi kazemo keks
-
WASHINGTON, 17. kolovoza (Reuters) - Dužnosnici Federalnih rezervi uočili su "malo dokaza" krajem prošlog mjeseca da inflacijski pritisci u SAD-u popuštaju, te su se pripremili da prisile gospodarstvo na usporavanje kako bi kontrolirali tekući porast cijena, navodi se u zapisniku s Sastanak o politici od 26. do 27. srpnja.
"Sudionici su se složili da je do danas bilo malo dokaza da inflacijski pritisci jenjavaju", stoji u zapisniku."
Fed minutes show more rate hikes in the pipeline, but pace could slowFederal Reserve officials saw "little evidence" late last month that U.S. inflation pressures were easing, and steeled themselves to force the economy to slow…www.reuters.com -
Ovo je za film snimiti
I zašto mislim da sreća ovdje ipak nije bila presudna
Igra je dakako stara, samo su igrači novi
-
Warren Buffett Just Increased His Position in This Stock by 234% | The Motley FoolThe Oracle of Omaha tripled his position in this undervalued online bank.www.fool.com
Stavite si na watch listu
-
Ovo je za film snimiti
https://www.zerohedge.com/markets/sureal…million-3-weeks
I zašto mislim da sreća ovdje ipak nije bila presudna
https://www.zerohedge.com/markets/rugpul…bed-bath-beyond
Igra je dakako stara, samo su igrači novi
Kakav je to student koji kupi dionica za $27 million
Većina studenata razmišlja kuda će van za vikend, a ovaj valjda
ima neki dobar side hustle kada je uspio toliko uštediti do 20.
godine . Ajmo malo ozbiljno, vjerojatno mu je netko dao lovu
da istrguje za njega, jer je imao dobar inside info
-
Ne mogu vjerovati koliko je narod
Zim-o-grozan čim je malo ispod očekivanja, a Meme stocks su im ok, tog se ne plaše.
-
Ne mogu vjerovati koliko je narod
Zim-o-grozan čim je malo ispod očekivanja, a Meme stocks su im ok, tog se ne plaše.
Ni meni to nije jasno, ekipa ponovno napucava meme stocks koje nisu dolara zaradile godinama,
kao da ništa nisu naučili iz prošlosti, a dionice sa jakim fundamentima i koje dobro zarađuju stoje
ukopane, ili još gore padaju na prvi jači vjetar. Pogledajte Teslu, opet je na P/E=100, cijena raste
preko 900 dolara, a Elon prodaje svoje dionice na svaki veći rast, ali ekipa to ne doživljava, jer eto
Tesla auto ima lijepi veliki ekran
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k