Znamo da su stvari daleko od dobrog, ali ne znamo koliko dugo će biti takve. Inflacija je 8,5% nakon što je bila 9,1%. Da je inflacija 8,5% nakon što je bila 8%, to bi bio veći problem, ovako je manji problem. Trend is your friend. Dizanje kamatne stope od .5% nakon .25% je veći problem od dizanja kamatne stope od .5% nakon dizanja od 0.75%.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Rast NASDAQa i ostalih indeksa od po 2% uz ovakve rezultate kakve kompanije izbacuju..to je farsa bez kraja i konca..1970te su odličan primjer u kakvog medvjeda inflacija pretvori tržište kapitala.
Drugo bi bilo da se opreznije trguje.. Ovo što sad izvode...to će jako ružno završiti.
Jednog ružnog dana kad i sam krenem kupovati, gotovo sigurno ću također promašiti dno i uslijediti će još ružniji dani.
Ne vidim ni jednu dobru priliku na US tržištu. Moja teza koji sam mjesecima imao oko Intela se također pokazala pogrešnom. Financijski jako dobro stoje, ali dionica...zadnja izvješća...majko mila..
-
Tamo objave inflaciju od 8,5% i prikazuju to kao nešto "dobro", a u svibnju, kad je bilo 8,6%, onda su pričali kao da će smak svijeta. Istina je negdje između, a sigurno ne izlazi iz usta J. Powella i predsjednika Bidena. Niti će smak svijeta, niti je to na ikoji način dobro, nego je to zapravo dosta loše, kao što je svaka inflacija veća od 4% u stvarnosti devastirajuća za potrošača. Oni uopće ne pokazuju ni ozbiljnost ni snagu da se time pozabave.. Ne žele priznati da su pogriješili printajući desetke milijardi dolara koji se sada utapaju u dogs**t stocks i vrlo brzo će biti pobrisani, u tom sudbonosnom trenutku kad valuacije postanu bitne, a valuacije će zasigurno postati bitne, nema nikakve sumnje oko toga. Ovo je farsa kojoj se još ne nazire kraj, ali stvari se tako brzo promijene. I onda bude cry me a river...
Naglasavam ja sam makroekonomski laik...ali nije mi jasno kako su se ameri zajeb.ali printajuci dolare ako su (a jesu) sa tim bezvrijednim papirima pokupovali "pola svijeta", i sad nakon svega opet je dolar nikad jaci...ako se mene pita, da su bili pametniji mogli su jos naprintat i svejedno bi dolar bio Bog i batina...a vidim i da je dolar od pocetka godine aprecirao prema drugim valutama vise od inflacije...tako da njihova kupovna moc za uvezenu robu uopce ne opada...
A inflacija ce do kraja godine bit oko 7%-8% jer cijene nece znacajno padat, a baza (iz 2021) je niska...u 2023. zbog visoke baze, restriktivne monetarne politike i usporavanja gospodarske aktivnosti ocekujem infaciju ispod 3%...
Da skratim pricu, mislim da je FED strostruko pametniji i 100 godina ispred svih drugih i svih ovih TV bukaca/analiticara/kataklizmicara/forumasa ...
-
Tamo objave inflaciju od 8,5% i prikazuju to kao nešto "dobro", a u svibnju, kad je bilo 8,6%, onda su pričali kao da će smak svijeta. Istina je negdje između, a sigurno ne izlazi iz usta J. Powella i predsjednika Bidena. Niti će smak svijeta, niti je to na ikoji način dobro, nego je to zapravo dosta loše, kao što je svaka inflacija veća od 4% u stvarnosti devastirajuća za potrošača. Oni uopće ne pokazuju ni ozbiljnost ni snagu da se time pozabave.. Ne žele priznati da su pogriješili printajući desetke milijardi dolara koji se sada utapaju u dogs**t stocks i vrlo brzo će biti pobrisani, u tom sudbonosnom trenutku kad valuacije postanu bitne, a valuacije će zasigurno postati bitne, nema nikakve sumnje oko toga. Ovo je farsa kojoj se još ne nazire kraj, ali stvari se tako brzo promijene. I onda bude cry me a river...
Naglasavam ja sam makroekonomski laik...ali nije mi jasno kako su se ameri zajeb.ali printajuci dolare ako su (a jesu) sa tim bezvrijednim papirima pokupovali "pola svijeta", i sad nakon svega opet je dolar nikad jaci...ako se mene pita, da su bili pametniji mogli su jos naprintat i svejedno bi dolar bio Bog i batina...a vidim i da je dolar od pocetka godine aprecirao prema drugim valutama vise od inflacije...tako da njihova kupovna moc za uvezenu robu uopce ne opada...
A inflacija ce do kraja godine bit oko 7%-8% jer cijene nece znacajno padat, a baza (iz 2021) je niska...u 2023. zbog visoke baze, restriktivne monetarne politike i usporavanja gospodarske aktivnosti ocekujem infaciju ispod 3%...
Da skratim pricu, mislim da je FED strostruko pametniji i 100 godina ispred svih drugih i svih ovih TV bukaca/analiticara/kataklizmicara/forumasa ...
Pogledajte samo što je FED radio još 1928. godine u pokušaju da spriječi divljačiju koja je bila na NYSE. Jesu li uspjeli?
Danas je javni dug Amerike takav da se oni ne usude previše povećati kamatne stope. Dugovi stanovništva kartičarima su enormni...višestruko veći od donedavnih.
Jaki dolar? Pa šta s njime ne vrate barem dio tih bilijunskih dugova koje su natukli? Dvadeset godina post 9/11 Amerike i njezinih prekooceanskih avantura će jako puno koštati njihovog poreznog obveznika. Bogatima će biti oke, kao i uvijek. Ali malome čovjeku se crno piše ako se ovo nastavi.
A najgora stvar je ne prekupljeno, nego podivljalo tržište kapitala s valuacijama koje su možda i najveće od 1929. godine. Oke ovdje u Europi investirati i u svijet, ali Amerika je balon. To se vidi iz aviona. Svi znamo da gospodarstvo i TK nisu isto, iako su povezani.
-
zato kažem da čekam i da se bilanca FED-a ispuše, da počnu konačno micati MBS iz aktive
likvidnost je sve ovo napravila: kad se kupuje AMC, COIN i CCL... dionice koje bi sve trebale završiti u stečaju... što više reći?
pogledajte si što je Sam B. Fried izjavio, da COIN godišnje troši oko 3 mlrd dolara kapitala, uglavnom na plaće, nagrađivanje menadžmenta u dionicama istraživanja i razvoj?!?
nema tu nikakve analize i fundamenata, tu igra samo likvidnost i igra 'najbrži prst', sve ostalo s kamatama i inflacijom su priče za malu djecu
što ako FED nema uopće namjeru (suprotno narativu) smanjivati bilancu? je li to uopće moguće na duže staze? to je dio slagalice koji meni fali i glavni analitičari se uglavnom ne dotiču te teme pa ja zaključujem da je to non-issue odn. nije trenutno u fokusu
pa dok je tako štamparija što je naštampala to se vrti
hrpa dionica ima neki izmišljeni goodwill u bilancama na temelju kojeg su dobili kredite (kolateral), financiraju se pozajmicama i/ili komercijalnim/konvertibilnim zapisima, stalno razvodnjavanje postojećih dioničara kojima to, začudo, ne smeta?
CFLT, NET, CCL, COUP, OKTA, S i nastavi niz, ima ih koliko hoćeš
s valuacijama sales x 10 do 20
zarade nema niti FCF-a
-
Što ako uopće nema tu namjeru i je li to uopće moguće na duže staze...?
Da.. to su dva pitanja na koja oni nemaju potrebu očitovati se, a to je sve jako neodgovorno i zabrinjavajuće. Pretvara nas sve u cinike. Gle...tamo je i masa shortera. Ne smijemo nikako njih zaboraviti. Njih su srpanj i ovi dani kolovoza ubili totalno. Gubi se i sada novac na tom sumanutom trzištu.
-
Pogledajte samo što je FED radio još 1928. godine u pokušaju da spriječi divljačiju koja je bila na NYSE. Jesu li uspjeli?
Danas je javni dug Amerike takav da se oni ne usude previše povećati kamatne stope. Dugovi stanovništva kartičarima su enormni...višestruko veći od donedavnih.
Jaki dolar? Pa šta s njime ne vrate barem dio tih bilijunskih dugova koje su natukli? Dvadeset godina post 9/11 Amerike i njezinih prekooceanskih avantura će jako puno koštati njihovog poreznog obveznika. Bogatima će biti oke, kao i uvijek. Ali malome čovjeku se crno piše ako se ovo nastavi.
A najgora stvar je ne prekupljeno, nego podivljalo tržište kapitala s valuacijama koje su možda i najveće od 1929. godine. Oke ovdje u Europi investirati i u svijet, ali Amerika je balon. To se vidi iz aviona. Svi znamo da gospodarstvo i TK nisu isto, iako su povezani.
odgovor na pitanje je li FED uspio krije se u odgovoru na pitanju koja je glavna svjetska valuta danas.
-
Ni pametnije glave od nas ne znaju gdje ce i kak ce to zavrsit.
A o analiticarima, sto puta je raspravljano tko ih placa i za ciji interes pisu, nebitno dal za pad ili rast.
Ak tak dobro znaju , u 10 godina su mogli prestic brk po vrijednosti njihovog portfelja.
Bar ja nisam nasao clanak da jesu.
A prilika uvijek ima, samo treba ulozit koju kn , dolar ili nesto drugo.
-
odgovor na pitanje je li FED uspio krije se u odgovoru na pitanju koja je glavna svjetska valuta danas.
Bili su oni glavna svjetska valuta i 2000. i 2008. i sad su i bit će i dalje. Inflacija je posvuda... problem je balon koji je njihovo tržište, sumanute valuacije smeća koje je i kolega accountant ovdje nabrojao. Coinbase? Give me a break...
-
Joj. Brodari. Jučer sam kupio PANL a danas ću jaukat. Pa to nema dno.
Death cross na dvodnevnom grafu, moglo bi zaroniti do otprilike 4,5$. Niže od toga samo iznimno. Uskoro su rezultati za Q2, pa bi poslije toga moglo poskočiti kao DSX. BDI još uvijek roni, pa ni tu još uvijek nema podrške za daljnji rast. Možda trebam dodatno ulaštiti kristalnu kuglu.
Prvo Death Cross, pad prije objave rezultata za Q2 do 4,58$, pa za 3 dana Golden Cross i poskok cijene poslije Q2 rezultata do 5,79$. Gdje će dalje cijena, tko to zna, treba biti Merlin za predvidjeti, a meni se kugla malo zamaglila.
-
-
uletio long u ABBV za jedan svingič, par dana (po $140.50)
ako bude išlo
prvi otpor je tek na $146.70
stop loss-alo me
nema ništa long na ovakve dane jbg...
sad gledam... to je ono što Zloćka govori: jedna crvena svijećica koja pokupi stop loss naloge, kao da znaju gdje stoje
i eto danas AbbVie na $142 već
samo tako
to zato jer je mene istreslo
nekad treba 'olabaviti' stop-loss bar na dolar razlike kod ovih skupocjenih diona
ništa zato, danas igračaka za šort kolk'o hoćeš
-
Ne mogu vjerovati da mi se i TGA raspao. A na nafti još nema pada. Razumio bi da je Nasdaq 10% u minusu, ali ovo mi je čudno. Tga je pao do razine od prije rata u Ukrajini
Očito se očekuje smak svijeta. Ja ga još ne vidim
Malo se TGA oporavlja.
zna li netko jel EGY preuzeo TGA - KAd cemo TGA zamijenit s EGY-em ? vidimo da od kad je to preuzimanje najavljeno cijena je isla samo dole
-
Nije još preuzeo. Trebaju preuzimanje izglasati. Mislim s velikom većinom 3/4 ili 2/3 nisam siguran. A EGY je najavio neke probleme sa svojim bušotinama pa onda nisu zadovoljni mali iz TGA sa cijenom. Upitno je hoće li biti izglasano.
-
Puno toga tu smrdi. Čini se da i jedni i drugi lažu po pitanju rezervi koje imaju tj stvarnog stanja pod zemljom te pokušavaju uvalit jedni drugima mačka u vreći. Obećavali su visoke dividende a kad tamo spajaju se s tim Vaalcom. A spojena kompanija ne namjerava davati tako dobru dividendu ako spajanje prođe. Mali u TGA su jako nezadovoljni i ne žele spajanje. Povukao sam se oko 3.30$-3.35$, pa je iza nastavilo padati.
-
Puno toga tu smrdi. Čini se da i jedni i drugi lažu po pitanju rezervi koje imaju tj stvarnog stanja pod zemljom te pokušavaju uvalit jedni drugima mačka u vreći. Obećavali su visoke dividende a kad tamo spajaju se s tim Vaalcom. A spojena kompanija ne namjerava davati tako dobru dividendu ako spajanje prođe. Mali u TGA su jako nezadovoljni i ne žele spajanje. Povukao sam se oko 3.30$-3.35$, pa je iza nastavilo padati.
hmmm.
moj ulaz je na 3.74 - sad je na 3.47.
jos imam vremenea cekat a da ne udjem u plus prije prodaje (da si ne kvarim prosjek minusa:)
-
Danas opet rast svih indeksa, a volumen trgovanja na S&Pu i dalje 40-50% ispod prosjeka u prvih šest mjeseci ove godine.
Ovakva situacija nikad nije viđena. Kojim točno rezultatima, vijestima i predviđanjima je to trgovanje pogonjeno?
-
Neke stvari će uvijek biti misterij, meni recimo današnji kratkotrajni osam-postotni pad ZIM-a predstavlja zagonetku, tim više jer MATX trguje oko nule i to nakon relativno lijepog rasta temeljenog na dobrom q2 rezultatu. Takve iznenadne i ničim izazvane panike na ZIM-u odlična su prilika za trejdanje, jedino što mislim da je sad grijeh prodati prije objave q2 rezultata za koje mislim da će biti očekivano iznad očekivanja.
-
Danas opet rast svih indeksa, a volumen trgovanja na S&Pu i dalje 40-50% ispod prosjeka u prvih šest mjeseci ove godine.
Ovakva situacija nikad nije viđena. Kojim točno rezultatima, vijestima i predviđanjima je to trgovanje pogonjeno?
Nemojte mene slusat al cini mi se da je za neko vrijeme pad gotov i da se stidljivo pocinje kupovat te da slijedi rast bar nekoliko mjeseci.
Isto kad pocinje padat pa nam nije jasno zakaj, a prometi mali te se povecavaju . Kad se full povecaju onda je obicno rast.
Rezultati vijesti i predvidjanja kratkorocno nis ne znace.
Puno puta se opekao na super ili dobro zaradio na bezveze.
-
Nemojte mene slusat al cini mi se da je za neko vrijeme pad gotov i da se stidljivo pocinje kupovat te da slijedi rast bar nekoliko mjeseci.
Isto kad pocinje padat pa nam nije jasno zakaj, a prometi mali te se povecavaju . Kad se full povecaju onda je obicno rast.
Rezultati vijesti i predvidjanja kratkorocno nis ne znace.
Puno puta se opekao na super ili dobro zaradio na bezveze.
Meni se sve ovo ništa ne sviđa, pogotovo USA. Što će tek biti s Kinom i s EU...
Neki trejd tu i tamo na ZSE, oke.
Ali US tržište mi ne pada na pamet da bih ulazio s nekim većim količinama novca.. Previše je nepoznanica, prevelik je rizik za mene.
-
Trejdam do iznemoglosti.
Jučer je alvr pao jedno 25% , ja sam imao gubitak od 15 posto, danas ti sve vratio. to na ibkr.
Trejdao ga dok je rastao na 212.
ludakuća
DK sam isto muzao i sada ga imam, vjerojatno ću prespavati vikend u njemu.
jako sitno u alvr.
za funko ću vidjeti
u dva dana sam 10 dionica sigurno okrenuo, neke više puta.
zarađujem, zujim, meda slabo
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k