Naj gore je sto kod njih ne mozes znati, oni kao da kad se probude odluce da li su raspolozeni ili ne. Ja dionice uglavnom shortam i mislim da na tome tesko mogu izgubiti, samo trebam biti strpljiviji i ne gledati tako cesto 😁
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
što vi mislite dragi moji?
kad bu ovo puklo sve i otišlo u vražiju mater?
2030. neće niti biti TK. inače taj Harari Mengele koji se spominje u članku je ovaj
-
totalno odvajanje od realnosti
ovo je jučerašnji score na 'čipovima': Semis
ovdje je cijena paladija koji se koristi u izradi: paladij, i čini mi se nekako da je bullish
a evo i friški naslov jutros: industrija čipova - neon problem, jedini proizvođač (novodno) je ASML koji 'urezuje' uzorke u silikonske pločice i tako nastaje - čip!
bez neona guess what, nema ničega!
ne govorimo dakle o višoj cijeni koju industrija može (ili ne) svaliti na kupce nego fali sirovine
pa sad vi recite meni tko gura te dionice gore i ima novca za prženje?
valuacije 'čipova' su sulude, evo pogledajte: Finviz.com
s izuzetkom AOSL, KLAC ili MU ovo ostalo je pucanj u nogu
ali da je samo to problem... ili meme stocks, nikom ništa
jučer avio prijevoznici poput AAL, UAL, DAL, ALK... svi oko 3% plusa
a kad pogledam cijenu nafte i goriva dobijem refleks na povraćanje
što vi mislite dragi moji?
kad bu ovo puklo sve i otišlo u vražiju mater?
dobar odgovor na zadnje pitanje dali ste i sami u postu ispod......dogoditi će se kad prestane za sada neiscrpan dotok novca koji omogučuje da se "šrot" prodaje po cijeni kvalitete.......kad će to biti, vidjet ćemo.......kad odluče da štamparije prestanu tiskati "zbog nedostatka strojeva i papira" kreče mumbo jumbo.......ekomomije i gospodaratva jednostavno su ovisni o tom besplatnom i jeftinom novcu da ni ne vidim kako bi mogli i/ili htjeli bez njega.......morat će smisliti neki najnoviji normalni način funkcioniranja ako je to i moguče jel ne može ovako dovijeka......
-
Iz gore svega navedenog se ja držim trenutno po strani osim nešto sitno avio i kruzer kompanija tu je igranka za +10-20% svaki drugi mjesec.
Luda vremena i za čas okrene iz plusa u minus tako da...svi mi skupa moramo pamet u glavu i bit brzi na okidaču.
-
kakav skok na plinskim dionama
CNX juriša, a bogami i SWN i TELL
lijep posao Bidena i administracije!
raste energija i pharma, potop tech-a
NAS100 treći puta danas obrušava se na 14.700 bodova, ako probije baj-baj
-
kakav skok na plinskim dionama
CNX juriša, a bogami i SWN i TELL
lijep posao Bidena i administracije!
raste energija i pharma, potop tech-a
NAS100 treći puta danas obrušava se na 14.700 bodova, ako probije baj-baj
Kasno sam i ja poceo to gledat, cini mi se nije jos kasno za uletit u vlak plinasa, nesto malo sam jucer FLNG kupio 500kom i vec 10% plusa, sta je najgore slucajno sam kupio duplo vise nego sam planira, ajde da me bar jednom to slucajno ne kosta novaca kao i obicno kad nesto falijem obicno dobijem po prstima radi greske. Puno se market mjenja, a kratko vrime i slabo znanje o mogucnostima za to sve ishendlat u sta ulozit, a prilika ima puno, a tek neprilika haha
-
Amerika i Europa se naoružavaju, vojna industrija raste. I Hrvatska ima svoje aduteVOJNA industrija Europe i SAD-a već profitira od rata u Ukrajini uslijed najava država da će radikalno povećati izdvajanja za obranu.www.index.hr
Eto ideje. Mi se ovdje doduše prvi sjetili
Ideje i tickeri
-
što da radim? jel prodajem svoju posljednju long poziciju CNX?
danas je potegla 10% i napravila bullish flag pole
ili se strpiti i vidjeti jel može više u nadolazećem tjednu?
(mislim da je dobrim dijelom danas potop na tech dionama radi prelaska u naftu i plin, osobito plin)
-
Idem vidjeti
BTW, ako Zemlja nije postala ravna, onda smo u fazi distribucije
- Four primary phases make up the classic stock market cycle: The Accumulation Phase, The Markup Phase, The Distribution Phase and The Markdown Phase.
Priznajem da bih prodala, ne sviđa mi se onaj ogroman zeleni volumen bez rasta cijene- selling pressure
Ili bih makar postavila čvrsti stop
-
"sell in may and go away".......taman bi i Fed tada mogao podići kamatu za dodatnih 0,5 i zaoštriti a do jeseni i zime će isplivati cijelo čudo problema ili ti izazova?.......nekužim uopče kako bi je mogli podići 6 puta ove godine a da kola ne krenu nizbrdo......vjerovatno bi več i na 3 ili 4 bilo jako napeto ako sljedeče povečanje ide gore za 0,5.........na 6 ode mast u propast ako ne i ranije?........
-
-
dakle CNX na finviz.com... s većom long pozicijom (te trejdanjem što dnevnim, što tjednim) negdje sam već na 100% zarade, od kasne jeseni-zime 2021.
naravno pitanje je kada izaći iz pozicije? znate ono kad se sportaš oprašta od lopte: na kraju uspješne sezone s osvajanjem naslova ili može pričekati sezonu, dvije i uzeti još nešto novca od sponzora uz skroman igrački učinak?
pa ja ću se odlučiti na potonje s obzirom da je sponzor do sada bio dobar i nema razloga da to ne bude i ubuduće, igranka tek kreće: ETF-ovi
količine ukapljenog plina koje navodno mogu biti dostavljene do EU iz US (uglavnom su to polja Marcellus Penn i nezaobilazni Texas) trebale bi prema dostupnim zadnjim info biti na razini 1/3 dosadašnjeg uvoza iz Rusije
pojedinačni 'igrači' koji su tu jaki, bilo na eksploataciji bilo na isporuci, su: AR, CHK, CNX, DVN, EOG, LNG (opet C. Icahn! sa znatnom pozicijom), RRC, SWN, TELL
potrebne količine će biti u budućnosti i nadmašene, i to znatno, jer se infrastruktura pojačano gradi (primjer: TELL)
ovdje pogledajte YTD performance po sektorima, stvari su jasne: nafta i plin, umj. gnojiva, rude i metali poput bakra, čelika, zlata, zatim ugovorni proizvođači oružja, ponešto pharma i pojedini igrači tipa Deere, Berkshire
pa plešimo dok ples traje!
-
Izgleda da priča oko američkog plina za Europu nije tako jednostavna:
Europa bi se mogla načekati američkog plina (jutarnji.hr)
...potrebno je vrijeme da bi se izgradili terminali između kojih bi se odvijao transport plina iz SAD-a. Europa ima dovoljan broj terminala, dodaje Dekanić, no SAD mora povećati broj terminala za izvoz LNG-ja u Europi jer su trenutačno, upozorava, samo dva terminala na istočnoj obali SAD-a odakle se to može činiti, većina terminala im je na zapadnoj obali...
-
ma sve je to jako komlicirano. meni izgleda kao jeftino politikantstvo i propaganda. znate li da (pod uvjetom da je i europska infrastruktura 100% spremna za prihvat lng tankera i daljnju distribuciju, a nije) SAD nema dovoljno ukapljenog plina niti za njemačku!!!??? a kamoli za ostatak europe.
a o cijeni da ne govorimo! kako će funkcionirati njemačko gospodarstvo? koja je lokomotiva europe. kompanije i dioničari će se odreći profita? i promijeniti naziv u caritas!
grdo nam se piše!
-
Globalization May Be Over. Here Are 5 Stocks That Can Benefit.For investors, the U.S. remains a sanctuary from a political, economic, and military standpoint with a huge energy advantage over Europe and Asia.www.marketwatch.com
Malo EPP, al' malo i istine
-
Calm Before The Storm? | ZeroHedge
Zatišje pred oluju. . Tako kažu.
-
Meni se čini da se market ne može ni ohladit bez nuklearnog rata. Ovi lockdowni, pucnjava konvencionalnim oružjem i dizanje kamata nisu dovoljno ozbiljni.
-
ova Tesla sekta je najjača. ne znam šta reći.
-
Ajmo svi.
Stiže mi cca 120 tisuća kn, rado bih ih ostavila u cashu
U što ?
U kunama, čekati službenu konverziju početkom iduće godine ? Mislim da je tečaj unaprijed fiksiran, puno bolji nego sadašnji
U dolarima ? Hoće li ostati vodeća svjetska valuta ?
U švicarac? Skup je kada ga kupuješ, jeftin kada ga prodaješ
Nije ovo tema za ovaj topic, al' u vas imam povjerenja
-
Ajmo svi.
U što ?
U kunama, čekati službenu konverziju početkom iduće godine ? Mislim da je tečaj unaprijed fiksiran, puno bolji nego sadašnji
U bulkere, ali ne u njihove štive!
-
Ajmo svi.
U što ?
Za konzervativnije ulaganje meni su se ok pokazali preferred stocks od brodara kontejneraša.
recimo ATCO-PD, GSL-PB, CMRE-PC itd. cca 7% ili malo više na dolare, ne uspiju baš pokrit inflaciju, ali barem sam manje izložen volatilnosti.
Ali imam rizik dolara i rizik većeg rasta kamata.
Što se tiče poslovanja tih tvrtki, budu one sigurno dobro radile minimalno 3-4 godine.
To doživljavam kao obveznice u ova vremena kad obveznice više nemaju smisla.
Čak su se pokazale ok i u doba panike kad je počeo rat.
Više se plašim za platformu preko koje ulažem, nego za te papire
Nekad se ljutim na sebe što sam predefanzivan i držim dosta toga i keša pa me inflacija gazi.
Koliko sam primjetio, svi su previše u nekakvom kešu. A svi znamo da je keš trash
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner