Izasli svjezi podaci za CPI u US, sada je 7,9%.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Treba reagirati hitno i dignit kamate odmah na 2%, bez ikakva oklijevanja i čekanja. Nema nikakva razloga da kamate budu niže nego 2019.
Trebali su to raditi postupno, odmah nakon otkrića cjepiva za kovid tamo na kraju 2020. dizati po 0,25% svakih mjesec-dva, te smanjivati poticaje.
Ali badava, neće učinit ništa, sad im je ovaj rat dobro došao kao izlika za nedjelovanje...
-
Kolega velika hvala za ovaj info. Evo nakon par mjeseci jos sam uvjek u EGLE .Pokupio pozamasnu dividendu i jos je naraslo 20%. Steta sto me bilo strah pa sam s malim ulogom uletio.
To im je bila prva dividenda. Planiraju li i dalje davat ili je ova bila izuzetak?
Dal jos uvijek pratite razvoj situacije ?
Morao sam opet podic ovaj EGLE da se opet zahvalim kolegi.
Samo danas +10%. Ukupno +33% a uskoro bi mogla opet dividendica sjest. Nisam pratio sto to oni rade da to tolko raste(osim sto voze morima) al to sto rade ocito rade jako dobro .Ako je mogo ATPL u dan dva 8% sto ne bi EGLE 10%
i još jednom naklon kolegi accountant koji mi je otkrio ovu dionicu
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Misljenja sam da ce vozarine i dalje divljat i da jos ima dosta lufta za rast al posto sam vec u povelikm plusu zanima me kako ostale kolege ulagaci gledaju na buducnost vozarina pa samim time i EGLE.
Najavjena je dividenda za slijedeci tjedan od 2.05$ po dionici sto je po meni premalo al nije malo (oko 12% na sadasnju cijenu)
-
što je to s kineskim ADR-ovima na US tržištu danas?
kinezi konačno povlače sve i stvaraju blok s rusima?
BABA, JD, XPEV, LI, NIO, PDD, IQ, JKS, FUTU
svi u minusu kolektivno 10-20%
dakle ni štapom nemojte dirati, grize i otrovno je
-
...i evo nam opet ljepotana
izgleda da je zaglavio u nekim pozicijama pa reklamira:
You can't really get hurt if you buy stocks here over the next 12 months, says Fundstrat's Tom Lee
slika pored njega sve govori: Tom Lee
-
...i evo nam opet ljepotana
izgleda da je zaglavio u nekim pozicijama pa reklamira:
You can't really get hurt if you buy stocks here over the next 12 months, says Fundstrat's Tom Lee
slika pored njega sve govori: Tom Lee
Nije on doživio DDJH, VART, IGH, OPTE....
-
što je to s kineskim ADR-ovima na US tržištu danas?
kinezi konačno povlače sve i stvaraju blok s rusima?
BABA, JD, XPEV, LI, NIO, PDD, IQ, JKS, FUTU
svi u minusu kolektivno 10-20%
dakle ni štapom nemojte dirati, grize i otrovno je
Odavno nisam gledao Kineske
Ne mogu vjerovat da je alibabu na 90 srušilo. Očito ništa što nije iz zapadnog bloka ne smijemo dirati
-
https://seekingalpha.com/article/4494597-marqeta-monster-q4-and-2021?source=copy_to_clipboard
Marqeti ide dobro, dionice koje su toliko (dugo) favoriziranr uglavnom padaju na ovakve vijesti, onda u jednom momentu, letu letu, letu....
Tak0 da bi po toj logici Maqeta bila dobra long opcija.
Sada se po forumima naslađuju ekipi koja je kupovala po 13, i čekaju da rokne na 9
-
ova dionica je ogledni primjer onog što se događalo zadnje desetljeće i malo više na US tržištu
što je najbolje i sam sam je hvalio kao dobro ulaganje... dok se ne sagledaju stvari u širem kontekstu
prvo veliki boom potpomognut likvidnošću koju je pumpao FED (pogledajte samo skok u zadnjih dvije godine ovdje)
u krizi 2008-2009 jedva su upumpali $1 bilijardu (skok s 1T na 2T), a onda nevjerojatan skok s $4 na $7 bilijarde (za vrijeme covid pandemije) ali su nastavili i nakon toga da bi danas sve stajalo na cca $9 bilijardi upumpanih novaca u sustav
zašto DOCU? zadnja dva izvješća su podlegla očekivanjima pa je tako na Q3/21 cijena dionice potonula s $230 na $130 u danu, a jučer prema rezultatima za Q4/21 dodatno je srušena s $94 na $76
ATH stoji na negdje malo preko $300
kako je ono govorio Greenspan: irrational exuberance
(iako je i sam sudjelovao u stvaranju balona)
-
Eto što sam zapisao u notes za DOCU prije oko pola gidine,dva mjeseca vamtam, , u portfoliu zvanom Andreas,na dotičnog sam se pretplatiio.
Uglavnom se bavi čudim digitalnog doba /se, sq, ttd... mq/ i svec su slično prošle.
Nisam više njegov pretplatnik.
Dakle iz notesa o DOCU
"Andreas kaže da je ovo globalann pad za sve slične dionice, neopravdan, jer je vođstvo dalo krive smjernice, poslovanje je dobro"
-
-
Eto što sam zapisao u notes za DOCU prije oko pola gidine,dva mjeseca vamtam, , u portfoliu zvanom Andreas,na dotičnog sam se pretplatiio.
Uglavnom se bavi čudim digitalnog doba /se, sq, ttd... mq/ i svec su slično prošle.
Nisam više njegov pretplatnik.
Dakle iz notesa o DOCU
"Andreas kaže da je ovo globalann pad za sve slične dionice, neopravdan, jer je vođstvo dalo krive smjernice, poslovanje je dobro"
Doći će opet jednom vrijeme tih shitty fensi šmensi kompanija sa P/E 1000, možemo im se sada rugati ali ko pogodi dno dobro će mastit brčine. Milenijci vole takva sra..a a njih je puno
-
gruntam si malo oko Feda sljedeći tjedan.......oni će vjerovatno više manje donjeti odluku koje tržište očekuje i osim eventualno dan, dva veselja ništa bitno vjerovatno se neće promjeniti vezano za smjer kretanja tržišta.......zapravo odluka o dizanju 0,25 znaći da ni "nemogu" dignuti više ( jel možda su planirali 0,5) jel se ekonomski outlook promjenio na lošije izglede........nisu na vrijeme napravili što su trebali a sad ne mogu napraviti ono što moraju napraviti......ukratko, iz goreg u lošije.........tržište i bez njih vidi kud sve ide dok su oni koji trebaju donositi odluke ostali u statusu promatrača........a što je najgore, oni su promatrač koji sad vjerovatno ne može učiniti ništa bitno da stvari pokrene na bolje........
-
Evo vidimo vec standardnu nervozu prije feda kako se cini
-
Onda objave sve kako se ocekuje, nacrtaju one glupe tocke i udre se rally. Zasto? Nemamo pojma ali tako se to radi
Ili ovaj put ide iznenadjenje
-
Onda objave sve kako se ocekuje, nacrtaju one glupe tocke i udre se rally. Zasto? Nemamo pojma ali tako se to radi
Ili ovaj put ide iznenadjenje
Zato sta je nagadjanje sta ce oni napravit tj. ocito kockanje jer postoje objektivni razlozi da zaostre politiku i onda je ocito bolje biti risk off dok oluja ne prodje.
-
Defense Stocks Become Growth Plays As War, Inflation Dominate Markets | Investing.comStocks Analysis by Andy Hecht covering: S&P 500, Northrop Grumman Corporation, General Dynamics Corporation, Raytheon Technologies Corp. Read Andy Hecht's…www.investing.com
Novo normalno
Mislim da je ovo tek početak rasta
-
https://finance.yahoo.com/quote/LMT/
Moze kakav graf za ovo ?
-
A ne može, u žurbi sam, bacila samo pogled
Meni ovo izgleda kao bullish flagpole i flag, pennant, što god, konsolidacija
Odbijanje cijene na vrhu, profit taking
Sada je u zoni flaga
Treba čekati breakout
-
Vani rally, futuresi u debelom plusu, no bez mene ovaj put, ja ga stvarno znam ubost
MQ
OXLC
MPW
-
ima li kakvih novosti od Feda danas?
-
-