Novavax objavio da njihovo cjepivo ima 89%tnu ucinkovitost.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Neznam kak vi gledate na ovo al meni to ne zvuci bas dobro.
Sta on kao osnivac i predsjednik IB(ili bilo koji drugi borker) ima odlucivat sto ce se i koliko prodavat ili kupovat? Sta za to ne postoji procedura koju nadgleda institucija?
On je tu da izvrsava naloge ili da zatvori svoju butiku ak mu se ne svidjaju pravila a pravila ima tko nadgleda jer kad bi ih on sam nadgledao onda bi ona uvjek bila da njemu-njima idu u korist. Ionda mu jos nije dosta sto je kod sebe to napravio nego bi sad i druge prisiljavao da rade to isto...
Kad su tim istim forama cicale lovu od malih ljudi onda je sve kao ok a kad se ploca okrenula onda je sve odjednom neregularno..
Peterffy calls Robinhood decision to allow ‘limited buys’ of GameStop troubling: ‘I’m not comfortable’
EDIT
https://coinmarketcap.com/ bacite poglen tko je na 0 mjestu iznad BTC-a koji je 1
Slažem se s tobom. Brokeri ne bi smjeli ograničavat što se može ili ne može kupit.
Ono što mogu i gdje je njihova gujca na panju je margin requirement.
Recimo, ja sam vidio kakao je NBP (FXCM negative ballance protection) firmu skoro prevrnuo i trebala je hitna dokapitalizacija.
Tu im je uvijek dilema - više margina = veći promet = veće provizije.
Lik se malo ukakio "short squeeze can go on indefinitely". To je ljepota rizika short pozicije.
-
NMM-u sad maloprije jedna analiticarska kuca dignula prognozu na 20$. Mozda danas pokrene dionicu. Ponovo ušao u PFE
-
Ja sam u PFE već stoljećima (čitaj: dva mjeseca) i čekam ko zapeta puška taj neki rast.
-
izasao jnj cjepivo. nije bas najbolje. PFE ce svakako profitirati
Nekako PFE uvijek izvuče deblji kraj....dok recimo MRNA je na rezultate JNJ odletila +20%
-
Da baš tako, budu super pozitivne vijesti i PFE ode visoko za čitavih +1,5%
-
a moderna ima manji mcap, a i jednostavnije cjepivo
-
Započeli veliki preokreti na tržištu kapitala.Citron R. poznati shortsheller, mijenja strategiju i stavlja fokus na preporuke ulaganja u kompanije s dobrom perspektivom:
-
I sada opet leti sve gore, amc, bb, nakd... Do kada ostati, tu nema analize tu sada igra samo sreca
-
Započeli veliki preokreti na tržištu kapitala.Citron R. poznati shortsheller, mijenja strategiju i stavlja fokus na preporuke ulaganja u kompanije s dobrom perspektivom:
Mora sigurno da bi otplatio minus u banci i na kartici nakon ovog što im se dogodilo
-
-
Slažem se s tobom. Brokeri ne bi smjeli ograničavat što se može ili ne može kupit.
Recimo, ja sam vidio kakao je NBP (FXCM negative ballance protection) firmu skoro prevrnuo i trebala je hitna dokapitalizacija.
Lik se malo ukakio "short squeeze can go on indefinitely". To je ljepota rizika short pozicije.
Problem za brokera nastaje kada svi krenu u jedan asset pogotovo u istom smjeru pa se i sama rizicnost za brokera drasticno poveca, najvise zbog margina ako se istim trguje s tim assetom, a vjerovatno je pa zapravo broker na sebe preuzima dosta rizika od moguceg gubitka za sebe ako se desi nekakva neocekivana promjena cijena bez mogucnosti zatvaranja naloga kod margin calla nesto slicno kao sta se 2008 nisu kod nas mogli zatvoriti margini jer nije jednostavno bilo naci kupca po cijeni po kojoj se pokusalo zatvorit poziciju, a zbog velike izlozenosti kljenata to predstavlja ozbiljan rizik za bankrot brokera jer na sebe preuzima gubitak veci nego sta klijent ima depozit, te drugo isto to je jos povecano s opcijama s kojima mozete izgubit vise nego imate pa i zbog toga broker je u povecanom riziku, mislim da je o ovdje prvenstveno rijec o zastiti sebe kao brokera nego neko ciljano manipuliranje.
-
Problem za brokera nastaje kada svi krenu u jedan asset pogotovo u istom smjeru pa se i sama rizicnost za brokera drasticno poveca, najvise zbog margina ako se istim trguje s tim assetom, a vjerovatno je pa zapravo broker na sebe preuzima dosta rizika od moguceg gubitka za sebe ako se desi nekakva neocekivana promjena cijena bez mogucnosti zatvaranja naloga kod margin calla nesto slicno kao sta se 2008 nisu kod nas mogli zatvoriti margini jer nije jednostavno bilo naci kupca po cijeni po kojoj se pokusalo zatvorit poziciju, a zbog velike izlozenosti kljenata to predstavlja ozbiljan rizik za bankrot brokera jer na sebe preuzima gubitak veci nego sta klijent ima depozit, te drugo isto to je jos povecano s opcijama s kojima mozete izgubit vise nego imate pa i zbog toga broker je u povecanom riziku, mislim da je o ovdje prvenstveno rijec o zastiti sebe kao brokera nego neko ciljano manipuliranje.
To se lagano može riješiti ukidanjem margina i dopuštanjem trgovanja samo sa raspoloživim sredstvima. Blokirati kupovinu u potpunosti nema nikakve veze sa slobodnom trgovinom.
Slažem se da se brokeri trebaju zaštititi sebe, ali samo sebe
-
nista od pfe ocito
-
Evo napokon prodao XSPA odma na otvaranju.
Kak se kaze - Ko imam srece moze se rodit i bez one stvari- narast ce mu naknadno jos veci
Zavrsio s 3$ plusa na kraju- u jednom momentu je u premarketu otisla i 10% u plus pa bi jos i zaradio 500˘€.
Bitno je da sanm ja prosao neokrznut iz ove opasne situacije.
Sa
ova prva crvena svijeca sam ja :
Sad mogu opet uskocit natrag s manjom lovom
sreca prati hrabre ---sve dok ne poginu...
-
To se lagano može riješiti ukidanjem margina i dopuštanjem trgovanja samo sa raspoloživim sredstvima. Blokirati kupovinu u potpunosti nema nikakve veze sa slobodnom trgovinom.
Slažem se da se brokeri trebaju zaštititi sebe, ali samo sebe
Sigurno se moze bolje postavit i reagirat ali pravu praksu imaju prave firme koje se s tim bave dugo jer to postane kompleksno podrucje kada predjes odredjenu velicinu, robinhood je jos zelen, previse je narastao u kratko vrijeme i vjerovatno nema sve situacije razradjene i pravila po kojim ce postupat pa se onda ovakve stavri rijesavaju u hodu, a pitanje je i kakva im je i analitika ovakvih situacija i procedura
-
One day over the rainbow. ja ću imati vremena i pročitati ću polako i sa uživanjem svih 89 stranica na ovoj temi
Za sada mi je srce radosno jer nas je sve više, i sve vam bolje ide
-
mislim da je o ovdje prvenstveno rijec o zastiti sebe kao brokera nego neko ciljano manipuliranje.
Palo mi je još pamet. Vjerojatno su ovi u IB (a i ostali) fino počastili fond(ove) sa marginom, pa kad je lagano krenulo krckat, zatvaranje tih short pozicija je uzrokovalo raketu.
Slabo mi pije vodu ta r/WBS priča.
-
nista od pfe ocito
ako ti je utjeha ništa ni od NOK
moram čekati earnings i bolje im je da su nekaj i zaradili (5G i tako, po uzoru na Ericsson)
tako mi i treba kad se udružujem s WSB ekipom hahah
ali cijelo tržište je danas down a ja se ipak nekako, kombinirano duge i kratke pozicije, držim glavom iznad vode
drugi tjedan nastavak
za danas smo očito završili
idem gledat rukomet, sad kad nažalost nema naših preostaje samo razbibriga...
ljudi, svima ugodan vikend!
-
Meni NMM lijepo potegao, ali me PFE malo sjebao. Bude bolje
-
Meni NMM lijepo potegao, ali me PFE malo sjebao. Bude bolje
Sljedeći tjedan.
A meni Revolut skinuo 1$ za AMC. Danas zadala nalog za prodaju nakon čega mi je mnalog bio u obrati 20ak minuta i izvršili mi prodaju po cijeni 1$ manje od zadane (nalog sam zadala taman desetak min. nakon otvaranja burze). Čekam njihov odgovor.
Kupila i CNDT danas prerano, trebala sam još malo pričekati.
ps. jedva čekam da se maknem s tog Revoluta, jako,jako nepouzdana platforma.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin