Brodari lijepo zelene vec drugi dan. dokle?
hocemo li cijeli tjedan ovako?
e da mi je neka kristalna kugla ili bar neki grah da bacim
Brodari lijepo zelene vec drugi dan. dokle?
hocemo li cijeli tjedan ovako?
e da mi je neka kristalna kugla ili bar neki grah da bacim
Iznenadio me ovako jak povratak metala. Paladij, platina, srebro, nikal, svi su kao
ispaljeni iz praćke.
Iznenadio me ovako jak povratak metala. Paladij, platina, srebro, nikal, svi su kao
ispaljeni iz praćke.
malo popratite tviteraše, jutjubere... očekivano: čim dolar pada sirovine rastu
JOLTs report je bio slabašan pa će, kažu, dodatno oslabiti dolar
zato i equity hvata dah ovih dana
na to dodaš preprodane indekse i imamo reli
šta više čačkaš, ispada sve zanimljivije
Što se to događa sa Credit Suisse, zna li tko? Da li su u pitanju loša ulaganja ili krediti ili?
Ahem..
Sad, nevezano za ovo gore. Pretpostavljam da ce danasnja trgovina biti vecinom refleksivna kratka prodaja na manjim prometima sa nesto crvenila. Na to ce se vjerojatno nadovezati ostali "shorteri" koji ce, prema trenutnom pozicioniranju na trzistu, gurajuci cijenu dolje pokrenuti slijedeceg gamma skvizca.
Ovo trziste je potpuno upravljano put/call pozicijama nakon ogromnog QT u petak. MMi i dalje prodaju put-ove na veliko i spremaju premije u sef ili za kolaterale.
Navedeno pozicioniranje pokazuje smijer trzista prema gore do negdje pred kraj slijedeceg tjedna. No ne treba zaboravit da FED stalno drzi carobni stapic u ustima kojim moze gurnuti trzista gdje god zeli. Sve dok ga politika ne prisili na nesto drugo.
ja se baš pripravljam na tu opciju. ja dakle samo trejdam bez shorta.
Jučer sam pozatvarao sve što "uniformno" i ostavio sam dvije dionice koje idu kud im se oće, neovisno o tržištu. 50% portfelja sam u kešu pa ću danas vrebati, koliko budem imao vremena, neki dobar zdravi masni utovljeni dip.
Jučer su letili purani pa džaba moj znoj na licu, isto bi bilo da sam samo ležo u dionicama.
Popušio sam manje od pol posto na Coac coli, naravno izašao na dnu.
Sveukupno solidn a zarada.
gadan je taj poriv da se pobjeđuje indeks kratkoročno, no mislim da nam nema druge. nakupio sam gubitaka u zadnjih godinu dana i želim to što prije poravnati na nulu
Display MoreAhem..
Sad, nevezano za ovo gore. Pretpostavljam da ce danasnja trgovina biti vecinom refleksivna kratka prodaja na manjim prometima sa nesto crvenila. Na to ce se vjerojatno nadovezati ostali "shorteri" koji ce, prema trenutnom pozicioniranju na trzistu, gurajuci cijenu dolje pokrenuti slijedeceg gamma skvizca.
Ovo trziste je potpuno upravljano put/call pozicijama nakon ogromnog QT u petak. MMi i dalje prodaju put-ove na veliko i spremaju premije u sef ili za kolaterale.
Navedeno pozicioniranje pokazuje smijer trzista prema gore do negdje pred kraj slijedeceg tjedna. No ne treba zaboravit da FED stalno drzi carobni stapic u ustima kojim moze gurnuti trzista gdje god zeli. Sve dok ga politika ne prisili na nesto drugo.
nema FED nikakve veze s time.
ovo šta ti navodiš je samo nuspojava pretjerane IT-zacije financijskog sektora.
poanta je priče da nitko nije u stanju izračunati kolika je stvarno novčana masa koja je alocirana u financijske instrumente.
i, naravno, pri tome još koriste razne ekonometrijske modele procjene budućih zarada koji preferiraju industrije koje su fundanentalno nemjerljive (npr. IT i R&D firme).
IT-evci su samo napravili modele prema kojima se tržište pozicionira di ako je plima, a di ako je oseka, a nitko nema pojma kolika je dubina mora.
jedino di se sigurno zna kolika je dubina mora je denominirani dollarski dug.
moja pretpostavka je da je tržište dionica poprilično plitko, jer nema ni potrebe da bude duboko ako već imamo high frequency trading.
problem i je u tome šta svi gledaju FED, koji je btw. i predvidljiv, a ne zarone malo dublje.
uostalom, tko ti garantira da se i ovi koji mjere plimu i oseku ne mogu zeznuti kad i oni gataju.
tu će se ekipa opametiti tek kad im takujin junački izgori.
zasad nitko nigdje ne vidi neke strukturalne probleme, i to je sve ok, al to ne znači da ne postoje i da se upravo ne odvijaju 🤷
Display MoreŠto se to događa sa Credit Suisse, zna li tko? Da li su u pitanju loša ulaganja ili krediti ili?
Ahem..
Hvala kolega na analizi tržišta, dosta je stručna i opširna . Još bih samo dodao da
se danas USA futuresi crvene nakon 2 dana strelovitog rasta, a sada gdje će sutra
teško je reći. Čini se da do daljnjega samo intraday trejd pomaže, jer je trenutno
dugoročno teško bilo što predvidjeti
E da, skoro sam zaboravio , što se tiče glasina za Credit Suisse, moje mišljenje je
da gdje ima dima obično ima i vatre, a sada ovisi o dosta faktora kako se sve skupa
može završiti, a nadam se da će završiti bolje nego Lehman Brothers 2008. godine.
Problem sa bankarstvom je što ono počiva na povjerenju klijenata u stabilnost
bankarske institucije i dosta je fragilno na potencijalni bank run i slično, pa i glasine
mogu jako naštetiti, a pogotovo jer su drugi lešinarski fondovi "osjetili krv" i počeli
kupovati CDS-ove kojima se klade na propast banke, kao nekoć na USA housing
market o čemu je snimljen i film. Pogledajte samo Sberbank i pad u doslovno 2 dana
i da države sa svojim bankama nisu tu uskočile banka bi vjerojatno otišla u likvidaciju i
kod nas i u BIH, te gdje su sve bili prisutni u Europi.
Do daljnjega rollacoaster
Tesla roni li roni, poceo izlaziti iz shorta na 250 i do kraja izasao na 235. Da li ce jos nece, tesko je znati, ali mislim da je jos uvijek daleko precijenjena dionica.
Upravo tako.... Jučer mi IQV skoči na 10 baksa zarade po kom. Mislim si čekat ću, obično sam prerano iz dobitaka vani pa zato. E eto ga danas roni 6 baksa u odnosu na jučer.
Ovo je pravi trejderski market: zdipi na promjeni trenda i briši!
Iako kažu da market treba još dolje nije lako gledati divlje relije kad si u šortu
Tesla roni li roni, poceo izlaziti iz shorta na 250 i do kraja izasao na 235. Da li ce jos nece, tesko je znati, ali mislim da je jos uvijek daleko precijenjena dionica.
TSLA roni i radi TWTR. Morat će Muskić prodavati još...
Nesto novo za trgovanje!
tehničari, broadening wedge je bullish ili bearish? ili ovisi na koju stranu probije?
isti 'vaki je i na S&P500
jučer skroz čudno trgovanje... rastao DXY, rasle kamate na 10Y i 2Y
i onda je odnikuda stigla likvidnost i pogurala sve gore
čet i petak će biti make it or break it kad izađe jobs report kako za zaposlene tako i one druge
dakle oprez danas i sutra u 14.30h po našem vremenu
Svi mi se smijete a ja ozbiljan ko Jimbo..
Svi mi se smijete a ja ozbiljan ko Jimbo..
https://markets.businessinsider.com/news/etf/want-…1031785807?op=1
Znači po tome, ako gospodin trenutno preporuča kupovinu Credit Suisse banke, treba ju prodati ili shortati
Znači po tome, ako gospodin trenutno preporuča kupovinu Credit Suisse banke, treba ju prodati ili shortati
Jos je tesko to tocno za prognozirati. Izgleda da je moguce ipak bila inducirana panika. Sto ne znaci da nisu "overleveraged" - ako itko zna hrvatsku rijec za to.
Sto se tice Jima Cramera, njega treba gledati samo kao Zorana Sprajca CNBCa. To je veselo za gledati, ali ako ces donositi financijske odluke na osnovu njegove glave i jezika onda imas vecih problema nego stanje na burzama.
Bio sam u kešu jerbo danas sam kasno mogao na burzu. postavio sam parangal zq korekciju u 18.00 i evo je!!!
Ulovila se Ko i ANNX.
Još mi visi par ješki.
Tilray mi skočio skoro 30%, bliže se midterms u USA kao i legalizacija kanabisa... Moram priznati, nisam ovo danas očekivao...
evo nas na potpori, drugi put, na 3.737
mislim da ćemo plesati malo oko te razine do jobs report u 14:30h
bit će veselo ako bude (prema nekim analitičarima) preko 300k
očekivanja su oko 250k-265k
iako... ne znam što im je gore: nizak broj novostvorenih radnih mjesta bi mogao značiti put u dublju recesiju jer tržište rada je podatak koji zadnji reagira
a onda će se na to nadovezati također slaba sezona objave zarada
ovdje u članku vidim neki island pattern na karti S&P500
The Bear Market May Not Be Over Yet
bit će pravi otok ako isto tako snažno padne dolje
i posljednje, VIX na 1H i 1D grafu izgleda dobro, a to je obično loše za market
Display Moreevo nas na potpori, drugi put, na 3.737
mislim da ćemo plesati malo oko te razine do jobs report u 14:30h
bit će veselo ako bude (prema nekim analitičarima) preko 300k
očekivanja su oko 250k-265k
iako... ne znam što im je gore: nizak broj novostvorenih radnih mjesta bi mogao značiti put u dublju recesiju jer tržište rada je podatak koji zadnji reagira
a onda će se na to nadovezati također slaba sezona objave zarada
ovdje u članku vidim neki island pattern na karti S&P500
The Bear Market May Not Be Over Yet
bit će pravi otok ako isto tako snažno padne dolje
i posljednje, VIX na 1H i 1D grafu izgleda dobro, a to je obično loše za market
ako stock market gleda 6 mjeseci unaprijed, kako neki tvrde, onda trenutno sigurno ne vidi dublju recesiju.
u biti, stock market uopće nema pojma di ide, jer samo gleda plimu ili oseku, ili puše li burin ili maestral.
ako job report bude loš, onda će market otić prema gore jer će mislit da će FED počet usporavat i da stiže još "monetarnog heroina".
generalno, loši makro podatci znače buy, dobri znače sell, jer će aktivirat FED "strašilo".
dobri earnings podatci znače buy, loši znače sell, osim kod kompanija prepucanih valuacija di i neloši earnings podatci znače sell, jer ne prate stope rasta projicirane od strane analitičara
ne volim bit baba gatara, al recimo da market trenutno drže obećanja retail-era da će imati vrhunski Crni petak i božićnu šoping maniju koja će im poprazniti skladišta.
inače, nisam još čuo da ljudi mogu jest televizore, laptope i ostale geđete koji dolaze iz Kine, al možda sam ja ograničen, pa ne shvaćam.
i naravno, očekuje se još da će ovi koji su zaključani doma kupovali ovo isto, a isporučeno im je prije valjda pola godine, sve to pobacati u smeće da bi iskoristili "akciju".
to vrijedi i za ove s autima, itd.
pojednostavljeno, fali spize, a ne pi*darija, a koliko sam ja upućen, spiza nije baš neki ludi težinski faktor u indeksima, šta burzovnim šta inflatornim.
a ova "obećanja" će držati i zaposlenost, jer svi moraju bit spremni dočekati navalu kupaca