ja sam svašta jučer radio a Providnost me vodila. GPRO, PYPL, ALK, sve neki plus izvuko. sad imam keša a PAG me poklopio na dnu. već sam mislio da je nož, al eto okrenulo.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Gledam Dow na M15 TF. Ako ne napravi HH, past će k'o kamen.
-
ljudi, evo vam ideje za trgovanje, long: GoodYear Q4/21
rezultati su odlični, iznad očekivanja za kvartal i godinu
ali su spomenuli riječ koja se ne smije ovih dana: inflacija!
i to, kažu, mogli bi se inflatorni pritisci protegnuti na nekoliko kvartala; toliko o transitory
ovisi naravno o pricing power, mogu li prebaciti cijene na potrošača?
mislim da je neopravdano pala, pa gledajte sljedećih dana za možebitni vlakić prema gore? ja danas ne bih ulazio i hvatao noževe
-
prodo sam prije pol sata sve osim bubrega.
100% keš
(marqeta, koka kola i paypal)
-
Ako moze svatko dat svoje misljenje o situaciji Rusija-Ukrajina.
dal ocekujete pad ? ako da - cega? rast? cega? znaci kako gledate na mogusnost rata i odraz istog na cijenu dionica vani a bogami i kod nas.
-
Ja sam danas imao tehničkih poteškoća. Svakako je do mog interneta. Dakle, lag, svjećice se iscrtavaju po svom nekom navođenju, level II tri puta sporiji nego inače. Short NVDA na 261, 260, 259. Pokrio sam se na 257 jer je sve toliko usporilo, kao da se ništa ne događa. Ono ko na ZSE. Samo što se događalo, ali ja to nisam vidio.
Pokrio sam se na 257, tužno, i ugasio komp. Upalim, eno ti nje na 245. Cijelo popodne klizila.
Ps. Internet mi je bio 10 mbps. Umjesto barem 50.
Koja nesreća.
-
Ako moze svatko dat svoje misljenje o situaciji Rusija-Ukrajina.
dal ocekujete pad ? ako da - cega? rast? cega? znaci kako gledate na mogusnost rata i odraz istog na cijenu dionica vani a bogami i kod nas.
Zeznuta situacija ako stvarno zapuca.
Plin i nafta bi tada mogli gore kao i paladij i platina jer puno toga dolazi iz RF.
Ne bi bilo čudno da bude kao u Gruziji 08. I tada je nafta bila rekordno.
Iako i dalje ne vjerujem da će zapucati, a pogotovo što ozbiljnije.
Market bi pao jače, to je sigurno.
-
*U.S. DOES NOT BELIEVE PUTIN HAS MADE FINAL DECISION ON INVASION
-
Zna netko sto je bilo s amdom danas, 10% minusa, a razlog ne nadem. Interesantan za long na par dana
-
Kao da je i zapucalo,plin i nafta se drze, ostali padaju.
Visa i Marqeta, kartičari dakle, ako to išta znači se dobro drže.
-
-
-
https://finance.yahoo.com/news/a-bullish-stock-market-story-is-quietly-unfolding-172325011.html
------this is looking like the boom of 1973. Jobs were plentiful. Earning were up strongly. GDP was up by over 5%. The market was at record highs. Inflation was rising. Then came 1974, the impacts of the Fed's interest rate hikes were starting to be felt. Stock markets began to lose their breadth. Week after week the markets sold off. Sure, there were lots of rallies. There were 17 rallies from Jan 1974 to Sept 1974, to be exact. But each high was lower than the preceding high. And each low was lower than the preceding low. By the end of Sept 1974, the market was down 60% from its peak. It takes time, and there will be a lot of articles claiming the bull market is back. But indeed, it will be a dire downfall. 2022 is looking much like 1974. Beware.
Ovo je bio komentar ispod članka objavljenog na yahoo.finance. Čini se da čovjek zna o čemu priča
-
Ja sam kupio dionice Disney-a, te su mi vec lijepo porasle, ali mislim da imaju jos dosta potencijala.
-
prodo sam prije pol sata sve osim bubrega.
100% keš
(marqeta, koka kola i paypal)
Ti si all in cash, je li te strah 100% izloženosti kešu? To je isto rizično. Kvaliteta današnjeg keša je jako upitna
-
a, ne može dolar i euro roknut ko što kože pangea il marqeta.
budem ja to polako stavio u promet idući tjedan.
-
marquete
Lijepo ime
Al posluje po principu- Zaraditi ćemo, majke mi
Išla viriti, neodlučno je. Dokle može padati to ne znamo, al' vidimo jedan dugi nos na posljednjoj svjećici, market odbija veću cijenu
Štrumfovi, kako odbirete papire ?
Ajde zloćki jedan koji nije gubitaš, cjenovno 30-do 5o dolara, visoki beta
-
Pa ta Marqette izgleda opasnije nego držati turske lire.
Pangea je ok iako više volim brodare koji imaju na 5 godina ugovorene kontejneraše sa 50k$ ili više.
-
Podsjećam vas na obvezu prijavljivanja kapitalne dobiti na vanjskim burzama.
Šmrcko.
-
Podsjećam vas na obvezu prijavljivanja kapitalne dobiti na vanjskim burzama.
Šmrcko.
Na krivoj temi upozoravaš, ovdje su šortevalci, nema ti tu neke zarade. Pošalješ poreznoj papir na kojem piše: Ja šortam i stave te u kutiju "Nikad od njih ni lipe", zajedno s HDZ-ovim načelnicima općina.
-
Štrumfovi, kako odbirete papire ?
Ajde zloćki jedan koji nije gubitaš, cjenovno 30-do 5o dolara, visoki beta
ima Beta>1.6 doduše cijena je preko $50 ali vrijedi, po čemu?
gore na grafu se lijepo vidi kako ima tendenciju odbiti se od SMA200 linije čak i jahati po SMA50 bez problema
bave se transportom a koliko znam congestion nije ni blizu gotov
ovakav score na Zacks.com još nisam vidio: Zacks ARCB
nadalje, daju čak i neku sitnu dividendicu, a ovdje iz zadnjeg izvješća se vidi i da im akvizicije nisu strani pojam, te su aktivni u otkupu vlastitih dionica (buyback + divka hmm)
evo cijele grupe u US, i opet fundamentalno najbolji pokazatelji: fwPE manji od trenutnog PE (što se vidi i po tome da je PEG<1, puno manji)
P/S opet među najboljim u grupi
nije mi ovdje izbacilo J.B. Hunt koji mu je isto konkurencija, ali značajno je fundamentalno ARCB bolji
dakle, tko ne voli brodovlje, možda voli kamione
ograda: držim da će u narednim mjesecima tržište u globalu tonuti zbog restriktivne politike FED-a da se obuzda inflacija, povlačenja likvidnosti posljedično, ali tko ima vremena čekati godinu, dvije mislim da je ovo dobar pick
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun